Van teveel zout krijg je ook hoofdpijnquote:Op maandag 12 oktober 2009 05:07 schreef SillyWalks het volgende:
E621 zit echt in bijna alle hartige/zoute producten. Zoutjes, chips, soep... teveel om op te noemen eigenlijk. De chinezen zijn er ook gek op, die gooien het in al hun noedelsoepen. Daar is ook bekend dat je beter de soep niet kan drinken, en als je er teveel van eet krijg je koppijn.
Door hulpstoffen te gebruiken kan je besparen op "echte" ingrediënten, verpakking, transport (normaal ipv gekoeld) etc. Het kan dus prima zonder, maar dan krijg je wel een duurder product. Dat ze adverteren met "geen E-stoffen" zegt niets over de schadelijkheid van die stoffen, maar over wat de consument waarneemt als kwaliteit.quote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
... toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Als E-stoffen en dan vooral de E621 niet schadelijk zouden zijn waarom zou men ze dan weglaten , of anders gesteld waarom hebben fabrikanten ze ooit gebruikt als het blijkbaar prima zonder kan?
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!quote:Op maandag 12 oktober 2009 05:25 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Van teveel zout krijg je ook hoofdpijn
Had zaterdag samen met mijn vriendin mie + sate + kroepoek + boemboe + marinade met kipfilet gemaakt en we konden beiden (zonder het verhaal van E621 uberhaupt te kennen want hoorden we in een andere context pas later ) slecht slapen , ontzettende honger ( 6 uur in de ochtend zin in ontzettend vet eten) droge smoel enz nadat we een shitload aan E621 door die conimex meuk naar binnen hadden gewerkt.
Dat gebeurt mij ook wel eens inderdaad!quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!
Check... maar ik geef de schuld aan de alcoholquote:Op maandag 12 oktober 2009 09:03 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dat gebeurt mij ook wel eens inderdaad!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Wat een onzin zeg. Mensen kunnen voor allerlei stoffen allergisch zijn dus OOK gewoon voor Ve-tsin. Dat kun jij wel even afdoen als zijnde massahysterie maar zo makkelijk werkt het natuurlijk niet,quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en dan nog zullen er mensen zijn die beweren dat ze zich niet goed voelen na het eten van chinees. Dat kan, maar dat kan vele redenen hebben. Teveel gegeten, teveel gedronken, slecht hygiene, etc etc.
En vergis je niet in de kracht van autosuggestie, toen Coca Cola in Belgie door een productiefout een smaakafwijking had tijdens het hoogtepunt van het hele dioxinen schandaal daar destijds werden vele (meisjes) ineens ziek, overgeven, flauwvallen. Het was niets anders dan autosuggestie, paniek, massahysterie.
neequote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
Om een ander voorbeeld te geven: men heeft ook wel eens THC, de 'werkzame stof' uit cannabis geisoleerd, maar mensen die dit namen werden er ziek en paranoide van. Dit kwam doordat in die geisoleerde THC allerlei stoffen ontbraken die wel in natuurlijke cannabis zitten en de boel in evenwicht hielden.
Zoiets vergelijkbaars kan natuurlijk ook het geval zijn met MSG en dat kan misschien de hoofdpijn etc verklaren die mensen hebben.
Hahaha, dat is echt de omgekeerde wereld!quote:Op maandag 12 oktober 2009 04:55 schreef Winner_Taco het volgende:
maar toch is het vreemd dat grote bedrijven als (Unox) cup-a-soup etc , Bertolli , Olvarit en Struik tegenwoordig trots op hun product vermelden dat er géén gebruik is gemaakt van E-stoffen.
Wat een lol hahahahaquote:Op maandag 12 oktober 2009 23:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hahaha, dat is echt de omgekeerde wereld!
Eerst gaat de massahysterie gillen dat ze van E621ziek wordt en dus dingen als cup-a-soup boycot en als de fabrikant die klanten dan terug wil roept men "zie je wel". Hahahhahahaha.
Man, man, man, van alle "voedingsaddictieven" is ve-tsin wel het best onderzochte. En nog nooit, echt nooooooit is er tijdens onderzoek maar enige indicatie geweest dat het ongezond is. Zelfs al eet je een pot ve-tsin per dag zal je er nog geen schade aan ondervinden. Hooguit veel dorst, heel veel dorst en daarbij dus hoofdpijn. Maar dat effect heb je ook als je een borreltje teveel drinkt en geen hond (behalve die met die blauwe knoop) die daarover gilt.
Ik word echt doodmoe van dat gezanik over E621.
Maar ja, ik word ook doodmoe over dat gezanik over homeopathie. Eigenlijk van hetzelfde laken een pak, nog nooit in een dubbelblind proef aangetoond, mensen zweeeeeeren erbij: "het is echt waar, bladiebla". Het is gewoon als een geloof. Met waarheid en werkelijkheid heeft het niks te maken.
Nee. Op het moment dat msg je tong raakt valt het uiteen in exact dezelfde componenten als natuurlijke msg. Geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil. Geen reststoffen, geen weet ik veel, niks. Gewoon exact hetzelfde.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:39 schreef Farenji het volgende:
Is het niet denkbaar dat de MSG in geisoleerde vorm een andere samenstelling heeft dan de MSG die van nature in voedingsstoffen zit?
quote:Op maandag 12 oktober 2009 08:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Herkenbaar! Afgelopen vrijdag heb ik voor ik ging zuipen een maaltje van eiernoedels met kip en een hoop conimex kruiden en sausjes op, en toen ik de volgende ochtend m'n huis binnenwankelde, had ik ook koppijn, een droge mond en ontzettende trek in vet eten!
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee. Op het moment dat msg je tong raakt valt het uiteen in exact dezelfde componenten als natuurlijke msg. Geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel verschil. Geen reststoffen, geen weet ik veel, niks. Gewoon exact hetzelfde.
Nee. De "natuurlijke" stof is exact hetzelfde als de "chemische" stof. In wiet is de stof gemengd met andere stoffen die ook een effect op de geest hebben. MSG is een zout, net als keukenzout, maar dan anders. Of je dat nu als zuivere stof door je eten strooit of dat het van nature in voorkomt maakt niets uit voor de werking ervan.quote:Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, dat MSG MSG is dat geloof ik wel. Dat is vrij logisch.
Maar misschien zitten er ANDERE stoffen in de natuurlijke dingen die ook een rol spelen. Maar dat we wellicht nog niet precies weten wat voor stoffen dat zijn. Zie mijn voorbeeld over THC, dat is ook gewoon een vaste chemische formule die 100% exact na te maken/isoleren is. Toch is de uitwerking van die pure stof heel anders dan in natuurlijke vorm.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |