abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_73519935
registreer om deze reclame te verbergen
Het Winterweer in de V.S.De noordoostelijke staten van de USA

De winter in New England staat bekend als een koude winter. De wind is in het winterhalfjaar noordwestelijk en droge arctische lucht uit Canada stroomt ver naar het zuiden. Deze kou-invallen gaan soms gepaard met blizzards. Opdringende warme lucht uit het zuiden zorgt af en toe voor flinke ijzel.

Gemiddeld vriest het bij de Canadese grens in januari zo'n -13 graden. In New Jersey vriest het zo'n 5 graden. In het noordoostelijke puntje van New England daalt in januari de thermometer gemiddeld elke nacht tot -19 graden. De extremen in het gebied liegen er ook niet om. Op 19 januari werd het in Van Buren (Maine) -44,4 graden. Old Forge (New York) mat op 18 februari 1979 zelfs een minimum van -46,7 graden. Het zeewater daalt in januari en februari tot +4 graden in zowel Boston als in New York.De zuidoostelijke staten van de USA

In de winter komt de gemiddelde kou tot Atlanta. In Maryland, Virginia, de Appalachen en de hoger gelegen staten als Kentucky vriest het veelvuldig. De ergste kou vinden we nog noordelijker in Michigan en Ontario. In West Virginia vinden we de allerlaagste temperatuur van het gebied terug. Op 30 december 1917 daalde in Lewisburg de thermometer tot -38,3 graden.

Het gebied langs de Golf van Mexico beleeft een relatief milde en korte winter. Toch kan het hier soms flink vriezen. Neem bijvoorbeeld de -28 graden die in Corinth (Mississippi) op 30 januari 1966 werd gemeten. In Florida neemt de invloed van de oceaan toe. Dit is vooral merkbaar aan de gemiddelde nachttemperatuur in het zuiden. In zeer uitzonderlijke situatie vriest het hier of valt er sneeuw. Op de Key's komt de temperatuur nooit onder nul. De allerlaagste temperatuur in Florida bedroeg -18,9 graden en werd gemeten in Tallahassee.

De staten Virginia, West Virginia en Maryland krijgen in de winter soms te maken met sneeuwstormen. Deze staan bekend als Nor'easters en komen oktober en april. Ze zijn berucht om de grote hoeveelheid sneeuw, regen en de flinke wind.
Een Nor'easter komt voor als een lagedrukgebied warme vochtige subtropische lucht uit de Golf van Mexico naar het noorden voert. De lucht wordt vermengd met vochtige lucht uit de Atlantische Oceaan. Een hogedrukgebied boven Canada biedt tegenwicht en stuwt arctische lucht naar het zuiden. Daar waar de luchtsoorten bij elkaar komen, ontstaat hevige neerslag.

De meest actieve Nor'easter is de sneeuwstorm die naar het oosten trekt en de straalstroom volgt. Vooral Washington DC, Philadelphia, New York City en Boston worden dan getroffen en krijgen grote hoeveelheden regen en sneeuw te verwerken.Het midden van de Verenigde Staten

De winters in het noorden zijn streng. Bismarck in North Dakota heeft in januari een gemiddelde temperatuur van -12,7 graden. International Falls op de grens van Canada en Minnesota heeft zelfs een gemiddelde januari-temperatuur van -17,2 graden. De nachtelijke temperaturen bedragen hier gemiddeld -23,3 graden en de dagtemperatuur -11,2 graden.

De staten langs de Canadese grens en de Grote Meren krijgen ook in de winter vaak te maken met 'blizzards', die zeer koude lucht aanvoeren vanuit het arctische Canada. Het gebied is dan bedekt met een sneeuwlaag. Veel is dit niet. In januari valt er slechts enkele tientallen millimeters neerslag.

Veel nachten verlopen helder en de aanwezigheid van een sneeuwdek helpt mee aan een lage temperatuur. De allerlaagste temperatuur in North Dakota werd gemeten op 15 februari 1936. In Parshall werd het -51,1 graden. Op 2 februari 1996 gebeurde hetzelfde in Towar, Minnesota.

Naar het zuiden neemt de strengheid van de winter af. Tot in Kansas is de gemiddelde januaritemperatuur onder nul. In Texas loopt deze snel op. Niet alleen de zuidelijke ligging, maar ook de aanwezigheid van de Golf van Mexico speelt daarbij een rol. In Brownsville op de grens met Mexico is het in januari overdag 20,5 graden en incidenteel boven de 33 graden.

Toch krijgen relatief zuidelijk gelegen gebieden 's winters soms te maken met extreme koude situaties, doordat luchtstromen uit het hoge noorden van Canada hun weg zuidwaarts zoeken tussen de Rocky Mountains en de Appalachen. Zo was het in het ogenschijnlijk warme Texas op 3 februari 1933 in Seminole -30,6 graden.Westen van de Verenigde Staten

In de winter heerst de meeste kou in de hoger gelegen delen van de Rocky Mountains. Arctische lucht uit Canada zorgt voor strenge winters in het noorden, zoals in Montana, Wyoming en Colorado. In Montana richt de snijdend koude wind geregeld slachtingen aan onder de veestapel. De allerlaagste temperatuur in Montana werd gemeten op 20 januari 1954. Op Rogers Pass werd het toen -56,7 graden onder nul.

In Wyoming waar ook lange strenge winters voorkomen, staat het minimumrecord op bijna -53 graden vorst. Het berggebied van Idao, Utah en Colorado is koud en sneeuwachtig. Vooral in Colorado valt veel sneeuw. Temperaturen tot onder de -50 graden zijn incidenteel mogelijk. De hoogvlakte van Nevada is eveneens koud. In Ely op 1900 meter hoogte vriest het in januari 's nachts zo'n -12,5 graden. Dit wordt tevens veroorzaakt door de vele heldere nachten in het gebied.

Warmer is het in Washington en Oregon. Het kan hier behoorlijk vriezen, maar aan zee is de winter relatief mild. De regen valt vooral tussen oktober en april. In de bergen gaat het dan om sneeuw en worden wegen afgesloten.

In het zuidwesten van Californië blijft het winters klimaat aangenaam en vriest het zelden. Het is daar dan ook regentijd. Toch kan de winter flink uithalen. Vooral in de Sierra Nevada is dat het geval. De allerlaagste temperatuur in Californië die is gemeten bedraagt -42,8 graden. In New Mexico tenslotte zijn de winters koel maar niet extreem koud.Alaska

In de noordelijke Amerikaanse staat Alaska heersen verschillende klimaten. Zeestromingen, bergruggen en een lage zonnestand bepalen voornamelijk het klimaat. In het noorden komen poolwoestijnen voor, in het zuiden heerst een mild klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland.

Bron:VWKWEB

De bedoeling van dit Topic is om het winterweer in de V.S. te volgen.
B.v. via onderstaande site's


Winter Weather cnn
Google News
temperatuurkaartje V.S.
temperatuurkaartje Alaska

vorige delen:

Topic Winterweer in de V.S: Snow, Blizzards and Storms (2007)
Winterweer in de VS (2008) - IJsstorm en bar winterweer

De huidige temperaturen in de V.S.De huidige temperaturen in Alaska[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 09-10-2009 19:28:43 ]
pi_73520668
De eerste sneeuwvlokken in de V.S.

quote:
A snowstorm will impact the lives of residents of the Rockies and Plains today into the weekend. Roadways will become treacherous, while there will be flight cancellations.

The coldest arctic air of the season yet is following the zone of snow falling across northern and central portions of the Rockies and Plains. The system dropping the snow and marking the leading edge of the brutally cold air is an Alberta Clipper.

Snowfall will generally be light to moderate, but will still cause very slippery roads with temperatures plummeting below freezing.

The heaviest snow will spread from southwestern Montana and northwestern Wyoming through central Nebraska today into tonight. From 3 to 6 inches of snow will blanket cities and towns within this corridor.

A much more widespread zone from the Rockies into southwestern Minnesota and western Iowa will have a fresh coating of 1-3 inches of snow by Saturday morning.

Following Denver's first flakes of snow Thursday, the city will likely receive its first accumulating snowfall of about an inch that will come down tonight into Saturday.

Motorists traveling across portions of interstates 25, 80, 90 and 94 will encounter dangerous winter driving conditions by late today into Saturday. Gusty winds will add to the dangers by blowing and drifting the snow.

Flights could also be delayed or canceled with the low visibility caused by the falling snow. Airline passengers traveling into or out of Billings, Mont., Cheyenne, Wyo., and North Platte, Neb. could be among those that experience these travel troubles.

Power outages will be less widespread than they were with last week's snowstorm in the northern Rockies and the northern High Plains. A few communities could still endure power outages where the heaviest snow weighs down trees and power lines.

Power outages will not only be a nuisance, but could be very dangerous for residents in this zone. Overnight, some very long-standing record lows may be shattered across parts of the Rockies and High Plains as temperatures plunge into the single digits and teens.


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-10-2009 14:48:50 ]
pi_73540453
tvp

Sinds juli in Texas, zomer was warm, maar begint inmiddels behoorlijk af te koelen, vandaag niet boven de 15 graden geweest. Gisteren was het nog wel 30. Ik heb alleen niet echt rekening met koude temperaturen gehouden, dus moet binnenkort maar eens gaan winkelen.

Vannacht kwam er trouwens een behoorlijk stormfront langs. Op de lokale buienradars stond dat er in het noorden en westen van Texas en in rond Oklahoma tornado's waren. Aangegeven met roze vakjes op wfaa.com. Ik dacht altijd dat die alleen in het voorjaar voorkwamen.
pi_73541162
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 02:50 schreef Schuifpui het volgende:
tvp

Sinds juli in Texas, zomer was warm, maar begint inmiddels behoorlijk af te koelen, vandaag niet boven de 15 graden geweest. Gisteren was het nog wel 30. Ik heb alleen niet echt rekening met koude temperaturen gehouden, dus moet binnenkort maar eens gaan winkelen.

Vannacht kwam er trouwens een behoorlijk stormfront langs. Op de lokale buienradars stond dat er in het noorden en westen van Texas en in rond Oklahoma tornado's waren. Aangegeven met roze vakjes op wfaa.com. Ik dacht altijd dat die alleen in het voorjaar voorkwamen.
Zelfs in Texas kan het knap koud worden.
pi_73575990
De winter is begonnen in de Rocky Mountains met veel sneeuw en de kou dringt verder zuidelijk door.
De temperatuur zakt tot onder de -16 graden.
quote:
Cold temperatures will persist across the Midwest today.

Snow will continue in parts of the Plains, spreading further north into the Dakotas later today and heading east through the Upper Mississippi Valley tonight and tomorrow.

The heaviest snow is expected in the Black Hills in western South Dakota where over six inches of new snow can be expected.

On the southern end of the precipitation area, rain is expected from the Central Plains through the Mid-Mississippi Valley and the lower Great Lakes through tomorrow night.

A new system is expected to take shape in the Plains Tuesday, bringing more rain and snow to the Plains States before heading east mid to late week.

Highs today will range from the 20s in western South Dakota to the 60s in the Ohio Valley.
pi_73602144
Bizar eigenlijk... -9 en +29 in één land
Maar ja, dan wel een bizar (groot) land

Yellowstone staat niet apart aangegeven.. met die bronnen daar maakt dat het niet warmer?
pi_73602262
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Skiër filmt crash door lawine

HAINES, ALASKA: Een skiër die zichzelf met een camera filmt in Haines, Alaska, is tijdens de afdaling gegrepen door een lawine.

De sneeuw sleurde hem 150 meter mee naar beneden, waarna hij werd bedolven onder een laag sneeuw. Tien minuten later werd hij uitgegraven van onder de sneeuw, terwijl de camera nog draaide. Wonder boven wonder heeft de skiër geen botbreuken aan zijn hachelijke avontuur overgehouden, maar wel wat ademhalingsproblemen
Video:
http://tf1.lci.fr/infos/i(...)-par-sa-camera-.html
pi_73621417
quote:
Die heeft geluk gehad.

Hier een filmpje. Amerikanen moeten even wennen aan het invallen van de winter.

50-car pileup in first big snow
pi_73626675
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 09:33 schreef Frutsel het volgende:
Bizar eigenlijk... -9 en +29 in één land
Maar ja, dan wel een bizar (groot) land

Yellowstone staat niet apart aangegeven.. met die bronnen daar maakt dat het niet warmer?
Het bizarre in de VS is meer dat dit in één week tijd op dezelfde plek kan gebeuren.

Maar goed, zij hebben geen warme golfstroom..
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 16:41:33 #10
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_73651680
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:31 schreef IHVK het volgende:

[..]

Het bizarre in de VS is meer dat dit in één week tijd op dezelfde plek kan gebeuren.

Maar goed, zij hebben geen warme golfstroom..
25 graden celcius in Chicago met kerst, een week later vroor het een paar graden!
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  † In Memoriam † dinsdag 13 oktober 2009 @ 16:44:21 #11
230491 Zith
pls tip
pi_73651763
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 09:33 schreef Frutsel het volgende:
Bizar eigenlijk... -9 en +29 in één land
Maar ja, dan wel een bizar (groot) land

Yellowstone staat niet apart aangegeven.. met die bronnen daar maakt dat het niet warmer?
En in Kenya is er sneeuw en woestijn in 1 landje
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_73654814
Ik heb een half jaar in Oklahoma gewoond. Smorgens was het daar 28 graden en smiddags draaide de wind van zuid naar noord en was het nog maar 10 graden met een ijzige wind.... Dit is de normaalste zaak van de wereld daar en je went er wel aan ..

Nooit windstil daar en de mega onweersbuien vliegen om je oren in April/Mei... tevens mogelijkheid om in September/Oktober flinke onweersbuien te krijgen! Geweldige staat voor de weerfreaks!
pi_73656589
Grootste temperatuurovergang was in Amerika. Spearfish South Dakota. De temperatuur ging in 2 minuten tijd van -20 naar +7,2 graden.

In 24 uur tijd was het ook in Amerika. In Browning Montana daalde de temperatuur van +6.7 naar - 48,8. Een verschil van 55 graden.weerrecords

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2009 19:21:06 ]
pi_73659783
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 19:19 schreef aloa het volgende:
Grootste temperatuurovergang was in Amerika. Spearfish South Dakota. De temperatuur ging in 2 minuten tijd van -20 naar +7,2 graden.

In 24 uur tijd was het ook in Amerika. In Browning Montana daalde de temperatuur van +6.7 naar - 48,8. Een verschil van 55 graden.weerrecords
En dan worden wij met zijn allen ziek als het even een paar graden kouder is.
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 20:47:00 #15
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_73659913
Ik woon aan Lake Michigan. Door de invloed van het water hebben wij een veel kouder en slechter klimaat dan +- 50km landinwaarts. Dit is mijn eerste winter in de USA maar het belooft een slechte te worden. Ik vul mijn kledingkast aan en ik ben benieuwd.
Het schommelt hier nu de hele dag rond het vriespunt met vervelend koude winden. Het meer is ook behoorlijk onstuimig.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_73670681
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 20:47 schreef Barcaconia het volgende:
Ik woon aan Lake Michigan. Door de invloed van het water hebben wij een veel kouder en slechter klimaat dan +- 50km landinwaarts. Dit is mijn eerste winter in de USA maar het belooft een slechte te worden. Ik vul mijn kledingkast aan en ik ben benieuwd.
Het schommelt hier nu de hele dag rond het vriespunt met vervelend koude winden. Het meer is ook behoorlijk onstuimig.
Texas morgen 29C.

  woensdag 14 oktober 2009 @ 13:32:02 #17
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_73679564
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 05:02 schreef Schuifpui het volgende:

[..]

Texas morgen 29C.

Ik heb mijn winterjas al aan elke dag.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_73679696
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 20:47 schreef Barcaconia het volgende:
Ik woon aan Lake Michigan. Door de invloed van het water hebben wij een veel kouder en slechter klimaat dan +- 50km landinwaarts. Dit is mijn eerste winter in de USA maar het belooft een slechte te worden. Ik vul mijn kledingkast aan en ik ben benieuwd.
Het schommelt hier nu de hele dag rond het vriespunt met vervelend koude winden. Het meer is ook behoorlijk onstuimig.
Je hebt daar ook het Lake effect. Depressies over het 'warmere water' van het meer levert dan veel sneeuw op.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 13:39:20 #19
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_73679760
Ja klopt. Dat is mijn tenminste verteld. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt omdat ik hier pas net woon.
Ik woon letterlijk tegen het lake aan dus het weer is hier het ergst. Het kan hier behoorlijk sneeuwen terwijl ze in de eerste stad landinwaarts nog redelijk normaal weer hebben.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_73679778
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 20:47 schreef Barcaconia het volgende:
Ik woon aan Lake Michigan. Door de invloed van het water hebben wij een veel kouder en slechter klimaat dan +- 50km landinwaarts. Dit is mijn eerste winter in de USA maar het belooft een slechte te worden. Ik vul mijn kledingkast aan en ik ben benieuwd.
Het schommelt hier nu de hele dag rond het vriespunt met vervelend koude winden. Het meer is ook behoorlijk onstuimig.
Het maakt toch ook nog uit of je ten westen of oosten van Lake Michigan woont?
  woensdag 14 oktober 2009 @ 13:40:41 #21
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_73679804
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 13:39 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Het maakt toch ook nog uit of je ten westen of oosten van Lake Michigan woont?
Geen idee, ik woon ten oosten. In de staat Michigan dus.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_73679843
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 13:40 schreef Barcaconia het volgende:
Geen idee, ik woon ten oosten. In de staat Michigan dus.
Ah ja, ik sprak een tijdje terug iemand die in Holland, Michigan woont. Die had het letterlijk over "dumping". Inderdaad koude lucht over Lake Michigan die sneeuw aanvoert en alles dumpt in een strook van 20 km. langs het meer.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 13:45:44 #23
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_73679942
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 13:42 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Ah ja, ik sprak een tijdje terug iemand die in Holland, Michigan woont. Die had het letterlijk over "dumping". Inderdaad koude lucht over Lake Michigan die sneeuw aanvoert en alles dumpt in een strook van 20 km. langs het meer.
Klinkt leuk
Ik woon niet ver van Holland af. Leuk stadje trouwens Her en der zie je nog wel eens provicievlaggen aan de huizen hangen. Brabant, Friesland etc. Het meeste echte Nederlandse is inmiddels wel verdwenen.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_73680239
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 13:39 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Het maakt toch ook nog uit of je ten westen of oosten van Lake Michigan woont?
Ik denk dat de meeste sneeuw ten oosten van de meren valt. De depressies komen meestal vanuit het noorden/westen.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 14:02:32 #25
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_73680400
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 13:56 schreef aloa het volgende:

[..]

Ik denk dat de meeste sneeuw ten oosten van de meren valt. De depressies komen meestal vanuit het noorden/westen.
Ik zal jullie met foto's op de hoogte houden als het begint.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')