Ga voor goede kaas en niet voor de massaproductie uit de supermarkt. Dat scheelt echt. Ik lustte behalve Goudse jonge op brood vroeger helemaal geen kaas, maar als je goede kwaliteit hebt lijkt dat totaal niet op die plasticprut van de Appie. Zijn gewoon twee heel verschillende dingen.quote:Op zondag 11 oktober 2009 18:49 schreef sexymofo het volgende:
Ik vond brie, oude kaas, etc. echt vies...
Oude kaas vind ik nog steeds niet lekker, brie heb ik nog niet geprobeerd, maar nu ik wat "volwassener" wordt wat zijn dan kazen om te proberen? Ik wil dus niet met moeilijke kazen beginnen ik wil mijn smaak ontwikkelen.
Ik vond oud etc. vies, nu vind ik het niet lekker, maar wat zijn kazen om te leren eten.
(ik wil het zo graag)
Smaken verschillen natuurlijk, maar ook ports en kazen verschillen. Bij sommige kazen kan het wel, al is het m.i. niet ideaal. Als je het zelf lekker vindt is dat natuurlijk het belangrijkste.quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:17 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind een glaasje port dus echt wel lekker bij een kaasplankje. Bovendien is het wel handig om iets te drinken met wat alcohol, om de smaak van het vorige kaasje weg te nemen (door het oplossen van vetcoating op de tong).
Dat van die tannines kan ik nog wel inkomen, alhoewel ik het de smaak soms vind verdiepen ipv verstoren. Vooral die goede port doet dat bij mij.
tja, maar het probleem waar je tegenaan loopt is dat meestal kaasplankjes erg gevarieerd zijn. en om nou 4 verschillende drankjes naast een kaasplank te zetten.... maar die Poiré is een goede tip, dat ga ik eens proberen.quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:39 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Smaken verschillen natuurlijk, maar ook ports en kazen verschillen. Bij sommige kazen kan het wel, al is het m.i. niet ideaal. Als je het zelf lekker vindt is dat natuurlijk het belangrijkste.
Maar ik neem aan dat jij dan geen zachte geitenkaas met je port combineert, om maar wat te noemen.
Begin eens met chaumes, pont l'eveque uit frankrijk, tallegio of provolone. uit italie.quote:Op zondag 11 oktober 2009 18:49 schreef sexymofo het volgende:
Ik vond brie, oude kaas, etc. echt vies...
Oude kaas vind ik nog steeds niet lekker, brie heb ik nog niet geprobeerd, maar nu ik wat "volwassener" wordt wat zijn dan kazen om te proberen? Ik wil dus niet met moeilijke kazen beginnen ik wil mijn smaak ontwikkelen.
Ik vond oud etc. vies, nu vind ik het niet lekker, maar wat zijn kazen om te leren eten.
(ik wil het zo graag)
Heb ik wel eens gehad. Nou ja, drie glazen dan, bij restaurant Boreas in Heeze.quote:Op maandag 12 oktober 2009 10:51 schreef Chielus het volgende:
[..]
tja, maar het probleem waar je tegenaan loopt is dat meestal kaasplankjes erg gevarieerd zijn. en om nou 4 verschillende drankjes naast een kaasplank te zetten.... maar die Poiré is een goede tip, dat ga ik eens proberen.
Welke markt?quote:Op zondag 11 oktober 2009 15:50 schreef Mirjam het volgende:
ik was gisteren in alphen aan den rijn op de markt, daar was een kaasboer met allemaal bijzondere kaasjes wel, veel boerenkazen met bijzondere smaken
zulke kaasboeren hebben wij hier niet
Nee, vooral stilton vind ik lekker met port. Ik houd van de wat sterkere kazen wat dat betreft en dat combineert prima. Geitenkaas en port is wel wat minder ja. Sowieso vind ik de 'regels' min of meer bullshit. Ik heb bij vis heerlijke rode wijn en bij vlees goede witte gedronken. Tannines kunnen wel wat smaak veranderen, maar uiteindelijk gaat het erom wat je lekker vindt, niet wat een ander ervan denktquote:Op zondag 11 oktober 2009 20:39 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Smaken verschillen natuurlijk, maar ook ports en kazen verschillen. Bij sommige kazen kan het wel, al is het m.i. niet ideaal. Als je het zelf lekker vindt is dat natuurlijk het belangrijkste.
Maar ik neem aan dat jij dan geen zachte geitenkaas met je port combineert, om maar wat te noemen.
Dan zijn dat slechte kaasboeren. Een vakman neemt daar tijd voor omdat hij het belang van klantenbinding begrijpt en omdat hij het leuk vindt om mensen kennis te laten maken met voor hen nieuwe kazen. Een kaasboer die daar geen tijd voor wil vrijmaken moet stoppen met zijn zaak en bij de AH kaas gaan snijden.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 17:17 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Ik heb bewust kazen genoemd die je in elke willekeurige kaaszaak kan kopen. Mijn ervaring is dat kaasboeren lang niet altijd even veel tijd en zin hebben om iemand uitgebreid van dienst te zijn (incl. proeven etc), daar zijn de marges tegenwoordig te klein voor.
Of juist hele goede kaasboeren die geen tijd hebben om per klant een kwartier aandacht te bestedenquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:16 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dan zijn dat slechte kaasboeren. Een vakman neemt daar tijd voor omdat hij het belang van klantenbinding begrijpt en omdat hij het leuk vindt om mensen kennis te laten maken met voor hen nieuwe kazen. Een kaasboer die daar geen tijd voor wil vrijmaken moet stoppen met zijn zaak en bij de AH kaas gaan snijden.
En staat stijf van het glutamaatquote:
En daarom vinden we dat lekkerquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En staat stijf van het glutamaat
Jep, klopt helemaal.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:41 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En daarom vinden we dat lekkerGlutamaat zit ook in spekjes, bouillon etcetc. Japanners noemen die smaak umami, wat vertaald: heerlijk betekent.
Munster is toch Ierse kaas? Naar de gelijknamige provinciequote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Oh vraagje voor de kaaskenners: ik heb afgelopen weekend bij een lokale geitenkaasboerderij een stuk Ierse stinkkaas gekocht die zij zelf meegenomen had uit Ierland en die qua smaak heel erg leek op munster. Goddelijk!
Ik ben alleen de naam vergeten. Iemand enig idee wat het geweest kan zijn?
-edit- het was iets met een E volgens mij.
Munster is frans.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:44 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Munster is toch Ierse kaas? Naar de gelijknamige provincie
Cashel Blue ?quote:
Dat zijn zaken die ik stuk voor stuk inderdaad belangrijk vind, en waar ik graag tijd voor vrij maak. Het is echter niet reëel als er op vrijdag of zaterdag van 's morgens 8 tot 's middags 5 constant 20 man in de zaak staat. Dan gaat het allemaal iets sneller.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:16 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dan zijn dat slechte kaasboeren. Een vakman neemt daar tijd voor omdat hij het belang van klantenbinding begrijpt en omdat hij het leuk vindt om mensen kennis te laten maken met voor hen nieuwe kazen. Een kaasboer die daar geen tijd voor wil vrijmaken moet stoppen met zijn zaak en bij de AH kaas gaan snijden.
Uiteraard snap ik dat daar in het weekend minder tijd voor is.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:55 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Dat zijn zaken die ik stuk voor stuk inderdaad belangrijk vind, en waar ik graag tijd voor vrij maak. Het is echter niet reëel als er op vrijdag of zaterdag van 's morgens 8 tot 's middags 5 constant 20 man in de zaak staat. Dan gaat het allemaal iets sneller.
Geloof dat we allebei de verkeerde vent hebbenquote:Op dinsdag 13 oktober 2009 23:01 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Uiteraard snap ik dat daar in het weekend minder tijd voor is.![]()
Jij weet ook niet toevallig het antwoord op mijn kaasquiz? Anders zie ik mij genoodzaakt om vrijdag weer naar die geitenboerderij te gaan om weer met de bananen-etende-waakkoe-die-denkt-dat-hij-een-hond-is te knuffelen en nog meer kaas te kopen daar. En ik had dit weekend al ruzie over de geuren die uit de koelkast kwamen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |