abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73582345
Ik vond brie, oude kaas, etc. echt vies...
Oude kaas vind ik nog steeds niet lekker, brie heb ik nog niet geprobeerd, maar nu ik wat "volwassener" wordt wat zijn dan kazen om te proberen? Ik wil dus niet met moeilijke kazen beginnen ik wil mijn smaak ontwikkelen.
Ik vond oud etc. vies, nu vind ik het niet lekker, maar wat zijn kazen om te leren eten.
(ik wil het zo graag)
pi_73582633
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 18:49 schreef sexymofo het volgende:
Ik vond brie, oude kaas, etc. echt vies...
Oude kaas vind ik nog steeds niet lekker, brie heb ik nog niet geprobeerd, maar nu ik wat "volwassener" wordt wat zijn dan kazen om te proberen? Ik wil dus niet met moeilijke kazen beginnen ik wil mijn smaak ontwikkelen.
Ik vond oud etc. vies, nu vind ik het niet lekker, maar wat zijn kazen om te leren eten.
(ik wil het zo graag)
Ga voor goede kaas en niet voor de massaproductie uit de supermarkt. Dat scheelt echt. Ik lustte behalve Goudse jonge op brood vroeger helemaal geen kaas, maar als je goede kwaliteit hebt lijkt dat totaal niet op die plasticprut van de Appie. Zijn gewoon twee heel verschillende dingen.

Ik denk wel dat roodbacteriekazen en harde geitenkaasjes wat makkelijker zijn om mee te beginnen dan blauwschimmels bijvoorbeeld.
Sanity is (not) statistical
pi_73585680
Ik vind een glaasje port dus echt wel lekker bij een kaasplankje. Bovendien is het wel handig om iets te drinken met wat alcohol, om de smaak van het vorige kaasje weg te nemen (door het oplossen van vetcoating op de tong).

Dat van die tannines kan ik nog wel inkomen, alhoewel ik het de smaak soms vind verdiepen ipv verstoren. Vooral die goede port doet dat bij mij.
Whatever...
pi_73586903
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:17 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind een glaasje port dus echt wel lekker bij een kaasplankje. Bovendien is het wel handig om iets te drinken met wat alcohol, om de smaak van het vorige kaasje weg te nemen (door het oplossen van vetcoating op de tong).

Dat van die tannines kan ik nog wel inkomen, alhoewel ik het de smaak soms vind verdiepen ipv verstoren. Vooral die goede port doet dat bij mij.
Smaken verschillen natuurlijk, maar ook ports en kazen verschillen. Bij sommige kazen kan het wel, al is het m.i. niet ideaal. Als je het zelf lekker vindt is dat natuurlijk het belangrijkste.

Maar ik neem aan dat jij dan geen zachte geitenkaas met je port combineert, om maar wat te noemen.
Sanity is (not) statistical
pi_73596071
vandaag in mn eentje een heel stuk brugse blomme opgegeten
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 12 oktober 2009 @ 10:51:27 #106
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_73603644
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:39 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Smaken verschillen natuurlijk, maar ook ports en kazen verschillen. Bij sommige kazen kan het wel, al is het m.i. niet ideaal. Als je het zelf lekker vindt is dat natuurlijk het belangrijkste.

Maar ik neem aan dat jij dan geen zachte geitenkaas met je port combineert, om maar wat te noemen.
tja, maar het probleem waar je tegenaan loopt is dat meestal kaasplankjes erg gevarieerd zijn. en om nou 4 verschillende drankjes naast een kaasplank te zetten.... maar die Poiré is een goede tip, dat ga ik eens proberen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 12 oktober 2009 @ 11:02:01 #107
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_73603890
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 18:49 schreef sexymofo het volgende:
Ik vond brie, oude kaas, etc. echt vies...
Oude kaas vind ik nog steeds niet lekker, brie heb ik nog niet geprobeerd, maar nu ik wat "volwassener" wordt wat zijn dan kazen om te proberen? Ik wil dus niet met moeilijke kazen beginnen ik wil mijn smaak ontwikkelen.
Ik vond oud etc. vies, nu vind ik het niet lekker, maar wat zijn kazen om te leren eten.
(ik wil het zo graag)
Begin eens met chaumes, pont l'eveque uit frankrijk, tallegio of provolone. uit italie.

Eet eerst eens zonder korst (zachter van smaaK)en eet later eens de korst mee(sterker van smaak), (ligt even aan welke kaas, niet overal kun je korst van eten) .
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_73605601
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 10:51 schreef Chielus het volgende:

[..]

tja, maar het probleem waar je tegenaan loopt is dat meestal kaasplankjes erg gevarieerd zijn. en om nou 4 verschillende drankjes naast een kaasplank te zetten.... maar die Poiré is een goede tip, dat ga ik eens proberen.
Heb ik wel eens gehad. Nou ja, drie glazen dan, bij restaurant Boreas in Heeze.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 12-10-2009 22:23:26 ]
anonieme razernist
pi_73625748
Ik moest eens een kaasplankje regelen voor de familie. Uiteindelijk had ik allemaal kaasjes die mij erg lekker leken, en ik vroeg nog bewust een "simpele kaas, die iedereen sowieso zou lusten," een of andere witschimmelkaas werd het.
Iedereen zei dat het een "topkaasje" was, "heuse topkwaliteit" en "een topper."
Kaasjes hoeven dus niet eens zó bijzonder te zijn...
pi_73631755
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 15:50 schreef Mirjam het volgende:
ik was gisteren in alphen aan den rijn op de markt, daar was een kaasboer met allemaal bijzondere kaasjes wel, veel boerenkazen met bijzondere smaken
zulke kaasboeren hebben wij hier niet
Welke markt?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0&feature=related[/youtube]
pi_73633961
Mijn eerste post op fok! Kan haast ook niet anders als dat ie over kaas gaat. Ik ben een groot liefhebber en vind dat NL kaas zwaar ondergewaardeerd is. Het is verworden tot goedkope naar niets smakende supermarkt plastic, terwijl er zo veel kwaliteit kaas te vinden is.

Dus bijdeze een tip: ga naar zoeterwoude, naar kaasboederij Captein. Sowieso hebben ze daar allemaal lekkere lokale dingen (honing, boter, scharrel eieren enz.) Proef de Goudse Oplegkaas en ik weet zeker dat je verkocht bent!!!

boeren goudse oplegkaas

Edwin
pi_73661671
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 20:39 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Smaken verschillen natuurlijk, maar ook ports en kazen verschillen. Bij sommige kazen kan het wel, al is het m.i. niet ideaal. Als je het zelf lekker vindt is dat natuurlijk het belangrijkste.

Maar ik neem aan dat jij dan geen zachte geitenkaas met je port combineert, om maar wat te noemen.
Nee, vooral stilton vind ik lekker met port. Ik houd van de wat sterkere kazen wat dat betreft en dat combineert prima. Geitenkaas en port is wel wat minder ja. Sowieso vind ik de 'regels' min of meer bullshit. Ik heb bij vis heerlijke rode wijn en bij vlees goede witte gedronken. Tannines kunnen wel wat smaak veranderen, maar uiteindelijk gaat het erom wat je lekker vindt, niet wat een ander ervan denkt
Whatever...
pi_73663739
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 17:17 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Ik heb bewust kazen genoemd die je in elke willekeurige kaaszaak kan kopen. Mijn ervaring is dat kaasboeren lang niet altijd even veel tijd en zin hebben om iemand uitgebreid van dienst te zijn (incl. proeven etc), daar zijn de marges tegenwoordig te klein voor.
Dan zijn dat slechte kaasboeren. Een vakman neemt daar tijd voor omdat hij het belang van klantenbinding begrijpt en omdat hij het leuk vindt om mensen kennis te laten maken met voor hen nieuwe kazen. Een kaasboer die daar geen tijd voor wil vrijmaken moet stoppen met zijn zaak en bij de AH kaas gaan snijden.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_73663942
Old Amsterdam is ook erg lekker
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_73664011
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:16 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dan zijn dat slechte kaasboeren. Een vakman neemt daar tijd voor omdat hij het belang van klantenbinding begrijpt en omdat hij het leuk vindt om mensen kennis te laten maken met voor hen nieuwe kazen. Een kaasboer die daar geen tijd voor wil vrijmaken moet stoppen met zijn zaak en bij de AH kaas gaan snijden.
Of juist hele goede kaasboeren die geen tijd hebben om per klant een kwartier aandacht te besteden
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 22:24:52 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73664147
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:20 schreef Winner_Taco het volgende:
Old Amsterdam is ook erg lekker
En staat stijf van het glutamaat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73664785
Oh vraagje voor de kaaskenners: ik heb afgelopen weekend bij een lokale geitenkaasboerderij een stuk Ierse stinkkaas gekocht die zij zelf meegenomen had uit Ierland en die qua smaak heel erg leek op munster. Goddelijk!
Ik ben alleen de naam vergeten. Iemand enig idee wat het geweest kan zijn?

-edit- het was iets met een E volgens mij.

[ Bericht 8% gewijzigd door MinderMutsig op 13-10-2009 22:43:28 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_73664956
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En staat stijf van het glutamaat
En daarom vinden we dat lekker Glutamaat zit ook in spekjes, bouillon etcetc. Japanners noemen die smaak umami, wat vertaald: heerlijk betekent.
Whatever...
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 22:42:54 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73665012
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:41 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En daarom vinden we dat lekker Glutamaat zit ook in spekjes, bouillon etcetc. Japanners noemen die smaak umami, wat vertaald: heerlijk betekent.
Jep, klopt helemaal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73665075
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Oh vraagje voor de kaaskenners: ik heb afgelopen weekend bij een lokale geitenkaasboerderij een stuk Ierse stinkkaas gekocht die zij zelf meegenomen had uit Ierland en die qua smaak heel erg leek op munster. Goddelijk!
Ik ben alleen de naam vergeten. Iemand enig idee wat het geweest kan zijn?

-edit- het was iets met een E volgens mij.
Munster is toch Ierse kaas? Naar de gelijknamige provincie
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_73665173
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:44 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Munster is toch Ierse kaas? Naar de gelijknamige provincie
Munster is frans.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_73665295
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:46 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Munster is frans.
Cashel Blue ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_73665599
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:16 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dan zijn dat slechte kaasboeren. Een vakman neemt daar tijd voor omdat hij het belang van klantenbinding begrijpt en omdat hij het leuk vindt om mensen kennis te laten maken met voor hen nieuwe kazen. Een kaasboer die daar geen tijd voor wil vrijmaken moet stoppen met zijn zaak en bij de AH kaas gaan snijden.
Dat zijn zaken die ik stuk voor stuk inderdaad belangrijk vind, en waar ik graag tijd voor vrij maak. Het is echter niet reëel als er op vrijdag of zaterdag van 's morgens 8 tot 's middags 5 constant 20 man in de zaak staat. Dan gaat het allemaal iets sneller.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_73665906
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 22:55 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Dat zijn zaken die ik stuk voor stuk inderdaad belangrijk vind, en waar ik graag tijd voor vrij maak. Het is echter niet reëel als er op vrijdag of zaterdag van 's morgens 8 tot 's middags 5 constant 20 man in de zaak staat. Dan gaat het allemaal iets sneller.
Uiteraard snap ik dat daar in het weekend minder tijd voor is.

Jij weet ook niet toevallig het antwoord op mijn kaasquiz? Anders zie ik mij genoodzaakt om vrijdag weer naar die geitenboerderij te gaan om weer met de bananen-etende-waakkoe-die-denkt-dat-hij-een-hond-is te knuffelen en nog meer kaas te kopen daar. En ik had dit weekend al ruzie over de geuren die uit de koelkast kwamen.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 23:03:41 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73666000
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 23:01 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Uiteraard snap ik dat daar in het weekend minder tijd voor is.

Jij weet ook niet toevallig het antwoord op mijn kaasquiz? Anders zie ik mij genoodzaakt om vrijdag weer naar die geitenboerderij te gaan om weer met de bananen-etende-waakkoe-die-denkt-dat-hij-een-hond-is te knuffelen en nog meer kaas te kopen daar. En ik had dit weekend al ruzie over de geuren die uit de koelkast kwamen.
Geloof dat we allebei de verkeerde vent hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')