abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:03:19 #176
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_73343739
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 20:21 schreef mike_hunt het volgende:

[..]

o leuk!

o was dat voor dat merk? euh...Benetton?
Nee joh, niet voor een opdracht of zo.
Gewoon fotograaf, voor z'n portfolio en site.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:04:11 #177
255110 Keukenkast
spacecadet & fruitcake
pi_73343768
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:02 schreef Ang3l het volgende:
Pffff, leren vliegen is lastiiiiig.
Ik kan wel opstijgen en zo, maar landen gaat nog niet zo goed

( I Aion )
Ik wil aandacht.
Van jou
Keukenkastje in een ruimteschip
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:05:29 #178
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73343794
Menuschema 12 gangen menu:

Koude voorgerechten
Soep
Warm voorgerechten
Hoofdschotel van vis
Hoofdschotel van vlees
Hoofdschotel van wild
Hoofdschotel van gevogelte
Kaas
Warm nagerecht
Koud nagerecht
Gevroren nagerecht
Fruit

het kan dus tot 12 gangen!!!
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:06:12 #179
255110 Keukenkast
spacecadet & fruitcake
pi_73343810
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:05 schreef TheaterMaMa het volgende:
Menuschema 12 gangen menu:

Koude voorgerechten
Soep
Warm voorgerechten
Hoofdschotel van vis
Hoofdschotel van vlees
Hoofdschotel van wild
Hoofdschotel van gevogelte
Kaas
Warm nagerecht
Koud nagerecht
Gevroren nagerecht
Fruit

het kan dus tot 12 gangen!!!
Mama, mag ik van tafel "
Keukenkastje in een ruimteschip
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:06:56 #180
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73343829
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:04 schreef Keukenkast het volgende:

[..]

Ik wil aandacht.
Van jou
oh lekker is dat, nog kieskeurig ook nog!
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:09:06 #181
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73343881
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:06 schreef Keukenkast het volgende:

[..]

Mama, mag ik van tafel "
nou, ik haal er wel een aantal af, en een aantal doe ik samen in 1
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:09:16 #182
255110 Keukenkast
spacecadet & fruitcake
pi_73343886
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:06 schreef TheaterMaMa het volgende:

[..]

oh lekker is dat, nog kieskeurig ook nog!

Wij kastjes zijn kieskeurig
Keukenkastje in een ruimteschip
pi_73343895
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:02 schreef Waxxer het volgende:

[..]

Ik heb hier de nrs 1 (2x), 3 (2x), 6, 8, 14 (2x) en 18 en een paar ongeopend weggegooid.
Oh samen hebben we dan al best veel
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_73343930
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:05 schreef TheaterMaMa het volgende:
Menuschema 12 gangen menu:

Koude voorgerechten
Soep
Warm voorgerechten
Hoofdschotel van vis
Hoofdschotel van vlees
Hoofdschotel van wild
Hoofdschotel van gevogelte
Kaas
Warm nagerecht
Koud nagerecht
Gevroren nagerecht
Fruit

het kan dus tot 12 gangen!!!
Maar nagerechten in verschillende temperaturen zijn toch niet per definitie verschillende gangen?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:22:02 #185
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344190
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:06 schreef Keukenkast het volgende:

[..]

Mama, mag ik van tafel "
Koude voorgerechten
Soep
Warm voorgerechten
Hoofdschotel van wild
Koud nagerecht /Gevroren nagerecht
Kaas
komen we zo tot een deal?
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:22:22 #186
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344197
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:09 schreef Keukenkast het volgende:

[..]

Wij kastjes zijn kieskeurig
weer een verschil met HIW
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:23:36 #187
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_73344226
Ik weet niet of ik nou blij moet worden van de kou of niet.
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:26:01 #188
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344289
Fame 2009 OST
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
pi_73344319
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:11 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Maar nagerechten in verschillende temperaturen zijn toch niet per definitie verschillende gangen?
Het was een hele normale vraag hoor. Gewoon uit interesse.
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:27:06 #190
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344321
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:23 schreef Tha_Erik het volgende:
Ik weet niet of ik nou blij moet worden van de kou of niet.
ik vind kou niet erg daar kun je je op kleden, die regen van de herfst mag van mij uitblijven, en de wind vind ik ook niet geweldig
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:28:27 #191
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344351
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:27 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Het was een hele normale vraag hoor. Gewoon uit interesse.
volgens wikipedia wel, amuses, spoom en koffie 9al dan niet aangekleed) worden dus niet tot gang gerekend
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
pi_73344420
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:28 schreef TheaterMaMa het volgende:

[..]

volgens wikipedia wel, amuses, spoom en koffie 9al dan niet aangekleed) worden dus niet tot gang gerekend
Dus elk nagerecht, het koude, het warme en zo is allemaal een aparte gang?
Dan is elk verschillend hoofdgerecht ook daadwerkelijk een aparte gang? Pff das best veel dan!

Wat is spoom?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:31:45 #193
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_73344429
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:27 schreef TheaterMaMa het volgende:

[..]

ik vind kou niet erg daar kun je je op kleden, die regen van de herfst mag van mij uitblijven, en de wind vind ik ook niet geweldig
Hoe langer mijn haar wordt, hoe meer ik de regen en de wind ga verfoeien. Terwijl ik helemaal niet zo wil zijn dat ik panisch word als ik door de regen of de wind moet .
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:33:10 #194
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344473
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:31 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Dus elk nagerecht, het koude, het warme en zo is allemaal een aparte gang?
Dan is elk verschillend hoofdgerecht ook daadwerkelijk een aparte gang? Pff das best veel dan!

Wat is spoom?
dit is een schema voor 12 gangen, met name de volgorde moest ik even weten
Een spoom is een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Het wordt koud opgediend.

Een andere benaming voor spoom is 'boisson frappe'. Het is ontstaan halverwege de negentiende eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel.[1]

De New Concise Larousse Gastronomique beschrijft spoom als: "Een type van schuimende sorbet, die een grote favoriet in Engeland was, gemaakt met een lichtere stroop dan die voor een echte sorbet wordt gebruikt. Als het begint op te stijven, wordt het gemengd met de helft zijn volume aan ongebakken Italiaanse Meringue. Zoals sorbet, wordt het gemaakt van vruchtesap, wijn, sherry of porto en in een lang glas opgediend (met een paar lepels champagne die erover wordt gelepeld). De naam is afgeleid van het Italiaanse spuma (schuim). In Italië, is spumone een licht schuimend roomijs dat met eiwit, een smaakstof en geklopte room wordt gemaakt."

Een voorbeeld van een spoom is scropino
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
pi_73344474
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:31 schreef Tha_Erik het volgende:

[..]

Hoe langer mijn haar wordt, hoe meer ik de regen en de wind ga verfoeien. Terwijl ik helemaal niet zo wil zijn dat ik panisch word als ik door de regen of de wind moet .
wat dat betreft ben ik wel blij met men korte haar. Regen is alleen vervelend wanneer et men gel uit de haren in men ogen laat lopen
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:34:33 #196
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_73344515
Ik vind mijn langere haar wel tof, alleen zit het veel vaker kut dan kort haar .
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
pi_73344530
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:33 schreef TheaterMaMa het volgende:

[..]

dit is een schema voor 12 gangen, met name de volgorde moest ik even weten
Een spoom is een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Het wordt koud opgediend.

Een andere benaming voor spoom is 'boisson frappe'. Het is ontstaan halverwege de negentiende eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel.[1]

De New Concise Larousse Gastronomique beschrijft spoom als: "Een type van schuimende sorbet, die een grote favoriet in Engeland was, gemaakt met een lichtere stroop dan die voor een echte sorbet wordt gebruikt. Als het begint op te stijven, wordt het gemengd met de helft zijn volume aan ongebakken Italiaanse Meringue. Zoals sorbet, wordt het gemaakt van vruchtesap, wijn, sherry of porto en in een lang glas opgediend (met een paar lepels champagne die erover wordt gelepeld). De naam is afgeleid van het Italiaanse spuma (schuim). In Italië, is spumone een licht schuimend roomijs dat met eiwit, een smaakstof en geklopte room wordt gemaakt."

Een voorbeeld van een spoom is scropino
Ow oke dat klinkt goed!
Is dat goed zelf te maken? Maak jij het vaker?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:38:29 #198
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344644
trouwens hij was een tijdje weg, de eerste versie lag in het koelvak een aantal jaar geleden, maar de unox ambachtelijke rookworst is terug en hij is nog lekkerder dan de hema rookworst
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:39:54 #199
132170 TheaterMaMa
levenskunstenaar
pi_73344693
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:34 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Ow oke dat klinkt goed!
Is dat goed zelf te maken? Maak jij het vaker?
een spoom is echt heel simpel, gewoon wat ijs en bubbeltjeswijn, en daar kun je dan in varieren, neem wel sorbetijs en geen roomijs
http://www.kookjij.nl/recepten/00011029/Dranken_-_Spoom.html
Niet naar wat men is wordt men beoordeeld, maar naar wat men schijnt
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 21:42:40 #200
230346 mike_hunt
The Beast Within
pi_73344777
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 21:05 schreef TheaterMaMa het volgende:
Menuschema 12 gangen menu:

Koude voorgerechten
Soep
Warm voorgerechten
Hoofdschotel van vis
Hoofdschotel van vlees
Hoofdschotel van wild
Hoofdschotel van gevogelte
Kaas
Warm nagerecht
Koud nagerecht
Gevroren nagerecht
Fruit

het kan dus tot 12 gangen!!!
Jezus, is dat niet teveel? Genoeg voor een weeshuis
Blessed is he who reads aloud the words of the Prophecy.
And blessed are those who hear.
Do not seal up the words of the Prophecy, for the time is near.
Behold, I am coming soon
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')