abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73335029
Hoi,

Hoe lang van tevoren kan je het beste je vlees uit de koeling halen?

Ik zelf schat het meestal in en dan let ik op de dikte van het stuk en het soort vlees.

Rundvlees laat ik meestal 2 uur uit de koelkast voordat ik ga koken.

Kip een half uur tot een uur.

Varken een uurtje

Ik gebruik meestal een combi van olijfolie en boter o in te braden
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:49:28 #2
202014 JJH
Knetter. O+
pi_73335047
In WGR?
pi_73335080
Gewoon 's ochtends uit de vriezer halen en als je thuis komt lekker koken
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_73335110
Ik haal altijd de dag vantevoren het uit de vriezer, en leg het dan in de ijskast.
Death solves all problems: no man, no problem.
pi_73335309
Ik doe het de dag vantevoren of 's morgens, doet me eraan denken dat ik het er nog uit moet halen voor vanavond ..

Ik zal het topic meteen even schoppen voor je !
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:01:48 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_73335385
Ik denk dat TS bedoelt: uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. De vraag gaat volgens mij niet over ontdooien van vlees.
The love you take is equal to the love you make.
pi_73335414
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 16:01 schreef Lienekien het volgende:
Ik denk dat TS bedoelt: uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. De vraag gaat volgens mij niet over ontdooien van vlees.
Idd

Nu ligt er een lekker stuk gelardeerd rund op mijn aanrecht te wachten totdat ie in de pan mag
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:14:15 #9
164425 KutKat
Doe je handschoenen maar aan.
pi_73335666
Ik pak voor alle vlees ongeveer een uur.
Dat is vaak ook de tijd die ik gebruik voor het snijden en voorbereiden van alle andere dingen.
(uien knoflook paprika gember boontjes).
Als jij wil dat ik mijn slipje uitdoe, doe effe je sokken uit!
pi_73335792
uiot de koeling kan het direct de pan in. UIt de vriezer is een heel ander verhaal.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:23:11 #11
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_73335888
Ik denk dat het voor het eindresultaat wel beter is dat het enige tijd van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Zeker bij bijv. biefstuk.
The love you take is equal to the love you make.
pi_73335909
Beste schijnt idd te zijn om het vlees eerst een half uurtje te laten acclimatiseren .
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:26:03 #13
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_73335953
Bij mij gaat alles direct uit de koelkast de pan in.
censuur :O
pi_73335982
Ik pak het uit de koelkast wanneer ik het nodig heb.

Uit de vriezer een paar uur eerder denk ik, maar dat vergeet ik nog wel eens. Ach, ontdooien kan ook in de magnetron.
pi_73336457
Ligt een beetje aan het vlees. Bij rundvlees altijd wel een uur vantevoren, lamsvlees ook en bv. varkenshaas. Kipfilet niet en ander varkensvlees ook niet..
Life is too short not to have fun
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:50:15 #16
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_73336543
In de meeste restaurants pas op het moment dat het de pan in moet.

Zelf haal ik alleen biefstuk een klein uurtje van te voren uit de koelkast.
pi_73336582
Hmm Dan deed ik dat wss de laatste keer fout. ik had kipfilet direct uit de vriezer in de pan gegooid.
buitenkant zowat zwart en binnenkant nog zowat bevroren.

Kheb alles maar op hele kleine stukjes gesneden in die pan om 't nog redelijk te laten smaken en dat 't wat sneller ging
pi_73336990
Het staat nu te pruttelen

50 gram boter
50 gram olijfolie
500 gram rundvlees (Dikke gelardeerde plak)
theelepel kruidnagel
5 laurierbladen
2 grote uien
groot glas rode wijn erdoor
2 blikje tomatenpuree -> das mijn afwijking

Staat heel zacht dat het net blijft koken hmmmm het gaat al lekker ruiken in huis
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:16:49 #19
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:19:21 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_73337408
Meestal een uurtje van te voren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:50:02 #21
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_73338342
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 16:26 schreef RemcoDelft het volgende:
Bij mij gaat alles direct uit de koelkast de pan in.
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:07:36 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73338843
Als je een biefstuk doorbakt kan ie zo van de koelkast de pan in. Wil je hem rood eten is het wel zo slim om het op kamertemp te laten komen, anders is ie nog koud van binnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:12:56 #24
264940 8108139dpths
pi_73339001
De voorgaande dag het vlees in de koelkast leggen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:13:17 #25
264940 8108139dpths
pi_73339012
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 18:12 schreef allsystemshalt het volgende:


Ik ga een klaagbaak topic maken

Mijn overheerlijke rundvlees heb ik op de grond laten vallen

GVD!!!
Zonde.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')