Bij mij was het zo dat het gewoon niet meer werkte omdat de relatie sowieso al steeds meer vriendschappelijker werd.. Geen daverende ruzies gehad maar 'het' was er gewoon niet meer. Op het moment dat je dan besluit uit elkaar te gaan en elkaar wel te blijven zien op vriendschappelijke basis denk ik niet dat dat iets te maken heeft met het niet los kunnen laten van iemand.quote:Op woensdag 23 september 2009 12:14 schreef Garisson72 het volgende:
[..]
Tja, gevoelsmatig zit daar dus voor mij een tegenstrijdigheid in: het is uit met die relatie, dus je wilde niet verder met diegene; tegelijkitair wil je hem wel in je leven houden, en kennis blijven nemen van zijn besoignes. Dat klinkt voor mij als 'niet los willen laten', waarmee je eigenlijk in het verleden blijft hangen en je dus jezelf de kans (deels) ontzegt om een nieuwe fase in te gaan.
Maar nogmaals:: zo voelt het voor mij. Ik begrijp natuurlijk best dat je dat heel anders kunt zien cq. voelen.
Ach, geef ze props voor het proberen toch. Anyway durf de stelling wel aan dat als men vrienden kan blijven het in de eerste plaats nooit ware liefde was.quote:Op woensdag 23 september 2009 14:31 schreef PinkCake het volgende:
Ze begonnen steeds weer pogingen te doen om me te versieren/kussen/terug te winnen en werden vervolgens boos als ik daar niet op inging.
Ik snap het wel. In het begin had ik de neiging om hem om elk wissewasje op te bellen. Niet omdat ik hem nodig had, maar omdat ik dacht dat hij het wel leuk zou vinden om te horen juist omdat we nog goed contact hadden. Toen heb ik mezelf ook maar eens een halt toe geroepen, want uit is wel uit.quote:Op woensdag 23 september 2009 12:14 schreef Garisson72 het volgende:
[..]
Tja, gevoelsmatig zit daar dus voor mij een tegenstrijdigheid in: het is uit met die relatie, dus je wilde niet verder met diegene; tegelijkitair wil je hem wel in je leven houden, en kennis blijven nemen van zijn besoignes. Dat klinkt voor mij als 'niet los willen laten', waarmee je eigenlijk in het verleden blijft hangen en je dus jezelf de kans (deels) ontzegt om een nieuwe fase in te gaan.
Maar nogmaals:: zo voelt het voor mij. Ik begrijp natuurlijk best dat je dat heel anders kunt zien cq. voelen.
Dat dus, ondanks dat ik het vaak geprobeerd heb, is het nog nooit goedgekomen met die "vriendschap". Ja, misschien dat ik mijn beste vriendin onder de exen kan scharen (nooit echt serieus iets geweest) dan is dat meer de uitzondering die de regel bevestigt. Nu zit ik ook weer in een situatie dat ik die keuze moet gaan maken, maar ik heb er eigenlijk geen zin in om hier nog moeite voor te doen omdat ik toch weet dat het me enorm pijn gaat doen, hoezeer ik ook probeer tegen te houden.quote:Op zondag 20 september 2009 14:30 schreef vosss het volgende:
In het verleden is dat bij mij nog nooit goed gegaan
Nounou, dat vind ik nogal wat eigenlijkquote:Op woensdag 23 september 2009 14:38 schreef DigitalGirl het volgende:
[..]
Ach, geef ze props voor het proberen toch. Anyway durf de stelling wel aan dat als men vrienden kan blijven het in de eerste plaats nooit ware liefde was.
Dit.quote:Op woensdag 23 september 2009 12:08 schreef Rusp het volgende:
[..]
Is dat niet afhankelijk van je eigen intenties? Er zijn genoeg mensen die inderdaad wanhopig vasthouden aan een "vriendschap" omdat ze hopen dat het ooit nog weer wat wordt oid, maar ik zou het zelf gewoon jámmer vinden om mijn ex niet meer te zien, omdat ik benieuwd ben hoe het met hem gaat, waar hij mee bezig is etc. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil.
quote:Op woensdag 23 september 2009 17:12 schreef Snowcold het volgende:
[..]
hij heeft heel duidelijk gezegd dat het niet gebeurd. Ik sta voor alles open, maar ga er niet op hopen.
Niet verder met de relatie. Natuurlijk zijn er ook situaties dat je de persoon spuugzat bent. Voor mij geldt dat als de ander je niks lulligs heeft gedaan het ook niet zo is dat je niet meer verder wilt met de persoon. Voordat de relatie begon wilde ik al vriendschap en dat verandert niet zomaar. Dat het van relatie naar vriendschap gaat zie ik ook niet als stap achteruit, tenminste, niet als ik zelf degene ben die de relatie beeindigt.quote:Op woensdag 23 september 2009 12:14 schreef Garisson72 het volgende:
[..]
Tja, gevoelsmatig zit daar dus voor mij een tegenstrijdigheid in: het is uit met die relatie, dus je wilde niet verder met diegene
Eerder omgekeerd. Als je na een afkoelperiode geen vrienden kunt blijven was het waarschijnlijk geen ware liefdequote:Op woensdag 23 september 2009 14:38 schreef DigitalGirl het volgende:
Ach, geef ze props voor het proberen toch. Anyway durf de stelling wel aan dat als men vrienden kan blijven het in de eerste plaats nooit ware liefde was.
Dat kan toch niets anders betekenen dan dat de basis voor die vriendschap al scheef zat?quote:Op donderdag 24 september 2009 06:42 schreef Soempie het volgende:
Vaak kost het wel moeite om vriendschap te behouden, omdat een van de twee nog hoop heeft en gevoelens voor de ander. Afstand nemen is dan een idee, maar vaak is het dan ook zo dat de vriendschap verwatert en niet makkelijk weer op te pikken is.
Hoezo zit de basis scheef?quote:Op donderdag 24 september 2009 10:40 schreef Garisson72 het volgende:
[..]
Dat kan toch niets anders betekenen dan dat de basis voor die vriendschap al scheef zat?
En dát komt in mijn beleving dus voort uit het krampachtig willen vasthouden aan zo'n vriendschap, omdat je vindt dat die vriendschap er moet zijn.
Inderdaad.quote:Op donderdag 24 september 2009 11:05 schreef Garisson72 het volgende:
De basis is scheef betekent voor mij: de twee partijen hebben verschillende uitgangspunten voor de vriendschap (één partij is eigenlijk uit op een doorstart van de relatie). Dat gaat uiteindelijk toch gewoon wringen, met het verwateren of ruzie als gevolg (nog los van het feit dat het gevoelsmatig oneerlijk is).
Maar het lijkt mij evident dat wij verschillende gezichtspunten hanteren, Soempie. 't Is allemaal een kwestie van beleving!
Wat? Ik kan er goed mee leven, als ik zo mag zeggen.quote:
Die vriendschap moet niet. Je bent dat bij niemand verplicht maar als je een relatie met iemand hebt dan vind je diegene een leuk persoon en ben je er bevriend mee. Waarom zou het dan logisch zijn dat na een relatie je geen vrienden kan zijn?quote:Op donderdag 24 september 2009 10:40 schreef Garisson72 het volgende:
[..]
Dat kan toch niets anders betekenen dan dat de basis voor die vriendschap al scheef zat?
En dát komt in mijn beleving dus voort uit het krampachtig willen vasthouden aan zo'n vriendschap, omdat je vindt dat die vriendschap er moet zijn.
Ja hoor kan best. Ik ben bevriend met een aantal exen. Ik heb ooit van ze gehouden, dus het zijn in mijn ogen leuke mannen.quote:Op zondag 20 september 2009 14:12 schreef 20something het volgende:
Is dit volgens jullie mogelijk? Een goede vriendschap met je ex? Hebben jullie hier ervaring mee? Welke kant is na een break-up bij jullie opgegaan?
Ik denk dat normaal contact houden met je ex wel kan, elkaar af en toe spreken en even vragen hoe het gaat, prima, maar een echte vriendschap? Nee, ik geloof er niet in.
Ik begrijp ook niet waarom de intentie niet kan zijn: vriendschap en eventueel een relatie. En het is vaker voorgekomen dat ik verliefd was en de jongen in kwestie alleen vriendschap wilde. En wat mij betreft was de vriendschap dan niet nep. Nu ik zelf een relatie heb is er ook niet iets anders aan de vriendschap.quote:Op donderdag 24 september 2009 17:10 schreef Coco98 het volgende:
Tja, dat hele "wat kan mij de intenties schelen" is de reden waarom veel schoothondjes zich aan het lijntje laten houden door jullie.
Als voor de vrouw de intentie vriendschap is en voor de man eigenlijk stiekem relatie, en je hebt daar vrede mee, dan kan je beargumenteren dat die vriendschap dus "nep" is, omdat het maar van 1 kant werkelijk komt.
Dat kan verder gewoon goed lopen, maar op het moment dat die man in een relatie komt of verliefd wordt op iemand anders, kan je niet meer op hem rekenen als een echte vriend.
Ik denk dat het algemeen voor mannen moeilijk is om een echte vriendschap met een vrouw te hebben tot wie ze zich aangetrokken voelen. Uiteindelijk zullen ze altijd meer willen, en van de ene kant -waarom niet- ?
Op zich is er wel een simpel testje; als jij seks van je mannelijke vriend verlangt, zal hij dat weigeren?
Zo niet dan is de kans groot dat hij toch een andere intentie heeft, al dan niet onbewust.
quote:
Misschien moet je eerlijkheidshalve dat verhaal dan ook vertellen.quote:Op donderdag 24 september 2009 20:16 schreef Soempie het volgende:
[..]
![]()
En jij bent nu net degene die m'n hele punt onderuit haalt.![]()
quote:Op donderdag 24 september 2009 20:18 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Misschien moet je eerlijkheidshalve dat verhaal dan ook vertellen.
Of niet natuurlijk![]()
quote:Op donderdag 24 september 2009 11:15 schreef Soempie het volgende:
Met een andere ex ging het inderdaad wringen, met ruzie als gevolg en de hele heisa. Ik vind het nog steeds jammer dat het zo is gegaan, omdat ik het hele vriendschapdeel wat er eerder was tof vond.
Ik had het ook over de man en niet de vrouw, daar ben je dan ook vrouw voor dat je dat kan.quote:Op donderdag 24 september 2009 19:59 schreef Soempie het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet waarom de intentie niet kan zijn: vriendschap en eventueel een relatie. En het is vaker voorgekomen dat ik verliefd was en de jongen in kwestie alleen vriendschap wilde. En wat mij betreft was de vriendschap dan niet nep. Nu ik zelf een relatie heb is er ook niet iets anders aan de vriendschap.![]()
Nogmaals, heel nobel streven om zuiver vriendschap te willen, maar vaak gaat dat toch niet op. Ik kijk dan inderdaad praktisch naar het gedrag en ga niet iemands intenties na. Daarbij ben ik meestal ook eerst bevriend met iemand en word dan pas na een aantal maanden of jaren verliefd. Hoe oordeel je dan? Is dan opeens alles nep? Wat mij betreft niet. Ik vind de persoon sowieso tof, niet alleen omdat ik wel een relatie zou willen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |