abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 september 2009 @ 23:12:05 #51
262 Re
Kiss & Swallow
pi_72919890
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 22:47 schreef BlueMage het volgende:
Ik heb niet 't hele topic gelezen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel vind dat TS een punt heeft dat die ADHD website waar reclame voor medicijnen gericht op kinderen niet door de beugel kan. Ik vind medicatie 't laatste wat je moet proberen als niks anders meer helpt en bij kinderen heb ik er helemaal m'n vraagtekens bij. Neemt niet weg dat TS een Scientology idioot is die alles wat met psychatrie te maken heeft slecht vindt.
helemaal gelijk heb je
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  zondag 20 september 2009 @ 02:05:24 #52
270546 ArjanDokelaar
Zielenknijper.nl
pi_72922983
ik heb geen enkele link met scientology en ben 100% neutraal. Ook ben ik niet corrupt en heb ik geen verborgen agenda zoals sommige mods hier.
De psyche is een direct exponent van de bron van het leven. En omdat het fysieke niet aan de basis kan staan van het fysieke is het leven en daarmee onze psyche meer dan een product van de bouwstenen.
pi_72924119
edit: laat maar...

[ Bericht 84% gewijzigd door ErictheSwift op 20-09-2009 04:05:21 ]
  zondag 20 september 2009 @ 19:12:43 #54
270546 ArjanDokelaar
Zielenknijper.nl
pi_72942683
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 11:35 schreef Buschetta het volgende:

Gewoon een makkelijk excuus voor faalouders.


In sommige gevallen is dat helaas daadwerkelijk het geval. Vroeger werd zo'n lastig kind misschien lamgeslagen, en nu krijgt het pillen. No Kidding voert er nu ook campagne tegen.



http://www.no-kidding.nu/

Natuurlijk kun je ouders niet alles verwijten. Het zijn de psychiaters die ze de knuppel in de hand geven en die de rechtvaardiging bieden om te slaan.

En daarbij geloven veel ouders ook echt dat het kind een hersenziekte heeft waarvoor die medicijnen nodig zijn, en die kunnen er niet alles aan doen dat ze door psychiaters misleid worden.

-edit- spam verwijderd

[ Bericht 1% gewijzigd door Re op 21-09-2009 01:01:29 ]
De psyche is een direct exponent van de bron van het leven. En omdat het fysieke niet aan de basis kan staan van het fysieke is het leven en daarmee onze psyche meer dan een product van de bouwstenen.
  zondag 20 september 2009 @ 20:28:20 #55
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_72945438
Grappig he dat ADHD.

Even opsommen, we hebben kinderen die een ´ziekte´ hebben, waar de diagnose van is dat ze gigantische druk zijn, zowel in hun hoofd als manier van reageren en doen.
Vervolgens hebben we een medicijn daarvoor, wat grotendeels bestaat iets wat we als straatnaam ´speed´ geven, ofwel amfethamine.

De opsomming op wiki, over de verschijnselen van amfetamine..
quote:
mensen die amfetamine gebruikt hebben, heben veel energie; ze praten heel veel en hebben last van onwillekeurige bewegingen van het lichaam.
Vervolgens wijzen diverse studies en documentaires aan, dat een zogenaamd ´drukke´ kinderklas met kinderen die last van ADHD hebben, ineens compleet anders reageren als we de toevoer van suiker in hun eten en drinken verminderen.
Wat blijkt, de concentratie en gedragsproblemen verdwijnen als wolken voor de zon als we de voeding veranderen naar de gezond dieet zoals dat van fruit en zuikerloze drankjes.

En maar roepen dat het een ´afwijking´ is in de hersenen.
Jezus zeg alsof we het hebben over een ´fout´ in het mens inplaats van een blootstelling van de maatschappij.

Tevens, ben ik een voorstander van Ritalin, echt perfect om lekker veel door te kunnen zuipen. Hulde.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  zondag 20 september 2009 @ 20:31:01 #56
270546 ArjanDokelaar
Zielenknijper.nl
pi_72945550
Dit zijn de 'symptomen' waarmee de 'ziekte' ADHD bij kinderen wordt gediagnosticeerd...

Rel in Australië: ADHD symptomen zijn 'normaal gedrag'

De DSM-IV richtlijnen voor het diagnosticeren van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) zijn gebaseerd op ‘flexibele criteria’ die in essentie normaal kinderlijk gedrag beschrijven.

Reacties vanuit de wetenschappelijke gemeenschap in Australië op de door de DSM comité uitgevoerde herziening van de criteria voor ADHD dat in behandeling is genomen door het Royal Australasian College of Physicians (RACP) stellen dat de criteria veel te ruim zijn. Het resultaat is dat veel te veel kinderen behandelingen moeten ondergaan en medicijnen krijgen.

De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen.

De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

Andere symptomen zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

De diagnose voor ADHD wordt gebaseerd op criteria die worden voorgeschreven door de American Psychiatric Association (APA), bekend als DSM-IV. Kinderen die aan ten minste aan 6 criteria van onachtzaamheid of 6 criteria van hyperactieve en impulsieve gedragingen voldoen, hebben vermeend ADHD.


http://www.theaustralian.(...)210209-23289,00.html

Echt belachelijk, 'ronddraaien op een stoel' is dus een 'symptoom' van de hersenziekte. Zo staat het in de DSM-IV, het psychiatrische handboek a.k.a. de psychiatrische bijbel.
De psyche is een direct exponent van de bron van het leven. En omdat het fysieke niet aan de basis kan staan van het fysieke is het leven en daarmee onze psyche meer dan een product van de bouwstenen.
pi_72945697
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 09:28 schreef ArjanDokelaar het volgende:


Zie bijvoorbeeld dr. Sjef Teuns: ADHD is een waandiagnose en de medicatie maakt de kinderen verslaafd

http://www.radio1.nl/contents/7031-adhd-is-een-waandiagnose


haha die 'dr.' klinkt als een complete retard.
  zondag 20 september 2009 @ 20:36:18 #58
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_72945813
Ja t´is inderdaad bizar dat dit een ziekte is.
Maar de volle steun die vervolgens door sommige mensen hieraan wordt gegeven omdat ze het domweg eens zijn ermee, spreekt boekdelen over hoe geloofwaardig zo´n organisatie over komt.






Voeding... hoe kunnen ze dat jaren lang niet hebben gezien, maar er wel een specifiek medicijn voor hebben ontwikkeld.
Snappen we het nog..
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_72947394
Maar hoe voelen ADHD-patienten zich, als ze dit lezen en dus volgens jullie aanstellers zijn?
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
  zondag 20 september 2009 @ 21:20:06 #60
270546 ArjanDokelaar
Zielenknijper.nl
pi_72947965
De 'diagnose' daar begint het al mee. ADHD is helemaal niets. Het is geen ziekte dat je wel of niet hebt.

Een complex voedingsdeficiënt kan een kind heel druk maken of voor concentratieproblemen zorgen, maar bijvoorbeeld een loodvergiftiging van de botten (uit benzine bijvoorbeeld, als een kind naar school fietst over drukke wegen, of uit sommige verfsoorten + sabbelen) kan soortgelijke problemen veroorzaken.

Prof. dr. Gary Null: http://video.google.com/videoplay?docid=-3609599239524875493

Maar er zijn nog veel meer factoren in het leven die voor druk gedrag en/of concentratieproblemen kunnen zorgen. Er is bijvoorbeeld gebleken dat kinderen die opgroeien tussen het beton in steden en die weinig met de natuur in aanraking komen, ook druk/lastig gedrag gaan vertonen en minder goed kunnen concentreren.

http://www.hbvl.be/she/ji(...)4-BF33-B5BF84FC03F0}

In Zeist heeft de overheid nu op initiatief van het Ministerie van LNV een natuurpark speciaal voor kinderen laten realiseren, om ADHD gedrag te voorkomen.
quote:
Kinderen moeten volgens deskundigen weg achter de computer en de natuur in. Opgroeiend tussen asfalt en beton spelen kinderen te weinig buiten. Met ADHD gedrag en overgewicht tot gevolg.

Het Ministerie van LNV wil de natuur weer naar de kinderen halen. Kinderen hebben genoeg ruimte nodig om op te groeien; niet alleen thuis, maar ook buitenshuis.
http://www.rtvzeist.nl/?p=4153

Ook kan een instabiele thuissituatie of falende opvoeding de oorzaak zijn. Dit is in veel gevallen de hoofdoorzaak, want immers gezonde voeding en het kind een goede omgeving bieden om in op te groeien hoort ook bij opvoeden. In Maassluis heeft de gemeente een project opgestart om ouders opvoedcursussen te bieden om ADHD gedrag bij kinderen te voorkomen.

http://www.ad.nl/rotterda(...)t_moet_je_leren.html

In Rotterdam gaan ze al een stapje verder en daar willen ze verplichte opvoedcontracten voor ouders invoeren.

http://www.telegraaf.nl/v(...)_komen__.html?p=24,2

Maar er zijn natuurlijk ook heel veel kinderen die gewoon van nature druk en spontaan zijn. Carberatier Bert Visscher en goeroe Emile Ratelband zijn daar natuurlijk goede voorbeeld van.

http://ratelband.com/

Maar ook Jim Carrey, en met aan de top van de lijst Albert Einstein.

Albert Einstein is van school gestuurd en geweigerd aan de Universiteit Zurich Polytechnic. Hij werd door leraren omschreven als mentaal traag, niet sociaal en afwezig in eigen domme dromen. Hij sprak geen woord tot hij 4 jaar oud was en kon pas lezen toen hij 7 jaar oud was. Je kunt natuurlijk al raden hoe men tegenwoordig met dit soort kinderen omgaat, en wat dat voor gevolgen heeft voor ons allemaal.

Het is belangrijk dat kinderen de kans krijgen om zich op hun eigen manier te ontwikkelen. Je kunt als psychiater/ouder/leraar niet alles voor een ander overzien.

ADHD is bedrog, maar de problemen die kinderen soms hebben natuurlijk niet. Het is echter onzinnig dat je zware hersenmedicatie gaat geven zonder bewijs voor een hersenziekte.

[ Bericht 9% gewijzigd door ArjanDokelaar op 22-09-2009 10:16:14 ]
De psyche is een direct exponent van de bron van het leven. En omdat het fysieke niet aan de basis kan staan van het fysieke is het leven en daarmee onze psyche meer dan een product van de bouwstenen.
  zondag 20 september 2009 @ 21:36:33 #61
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_72948839
quote:
Op zondag 20 september 2009 21:08 schreef Dragorius het volgende:
Maar hoe voelen ADHD-patienten zich, als ze dit lezen en dus volgens jullie aanstellers zijn?
Citeer de bron van deze reactie eens.
Vraag me echt af wie dat heeft gezegd.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_72948996
Jullie zeggen dat ADHD niet bestaat. Ergo, dan moeten het wel aanstellers zijn.
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
  zondag 20 september 2009 @ 21:43:09 #63
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_72949158
quote:
Op zondag 20 september 2009 21:39 schreef Dragorius het volgende:
Jullie zeggen dat ADHD niet bestaat. Ergo, dan moeten het wel aanstellers zijn.
Wat een logica.
Lees anders gewoon eens wat er wel beweerd wordt.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_72949289
quote:
Op zondag 20 september 2009 21:43 schreef Ticker het volgende:
Wat een logica.
Lees anders gewoon eens wat er wel beweerd wordt.
Idd. Wat een topic, er roept iemand dat de TS maar moet bewijzen dat het niet bestaat. Bewijzen dat iets niet bestaat, hoe zie je dat voor je?
Vervolgens worden we getrakteerd op de redenering "jullie zeggen dat het niet bestaat, dus moeten het wel aanstellers zijn". Een aansteller ben je, lijkt mij, als je je ervan bewust bent dat er niet zoveel met je aan de hand is en dan toch moord en brand schreeuwt.
pi_72954992
quote:
Op zondag 20 september 2009 21:46 schreef ShadyLane het volgende:
Idd. Wat een topic, er roept iemand dat de TS maar moet bewijzen dat het niet bestaat. Bewijzen dat iets niet bestaat, hoe zie je dat voor je?
Vervolgens worden we getrakteerd op de redenering "jullie zeggen dat het niet bestaat, dus moeten het wel aanstellers zijn". Een aansteller ben je, lijkt mij, als je je ervan bewust bent dat er niet zoveel met je aan de hand is en dan toch moord en brand schreeuwt.
TS doet anders bepaald niet zn best om geloofwaardig over te komen. hij draait liever om de hete brei heen om maar niet direct te antwoorden. Zie het commentaar van Re op de Godwin van TS.
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 12:58 schreef Re het volgende:
elk medicijn heeft bijwerkingen, iemand die dat ontkent of daar geen oog voor heeft heeft ze niet op een rijtje.

en die medicijnen zijn helemaal niet zo schadelijk als TS stelt, die is al 10 jaar bezig met een crusade tegen de psychiatrie dus elk artikeltje dat hij vindt wordt breed uitgemeten, tegenbewijs wordt genegeerd.

en als je wijst op de tegenwoordige guidelines die ervan uitgaan dat je kinderen helemaal geen medicatie moet geven tegen ADHD komt hij met een euthanasie guideline tegen Joden uit WOII.

prima, maar dus niet hier, hij heeft een eigen website.
Tel daarbij de opmerking dat aandoeningen die in dat spectrum vallen weldegelijk op de CAT-scan zijn aan te tonen ook volkomen genegeerd wordt, en TS begint dat akelig dicht in de buurt van het plaatje geschetst door Bluemage minus het Scientology gedeelde te komen.

@Buschetta: homo's mogen dan wel die bepaalde afwijkende structuur in in een soort hersencel hebben, niet iedereen met die afwijking is homo. Bovendien blijken homo tov de rest alleen in sexuele voorkeur te verschillen en functioneren ze voor de rest normaal. Dus jouw vergelijking gaat niet op.
  zondag 20 september 2009 @ 23:59:01 #66
270546 ArjanDokelaar
Zielenknijper.nl
pi_72955235
Re stelde dat je kinderen gewoon medicatie moet geven omdat de richtlijnen dat voorschrijven, met een smile

Toen reageerde ik met een stuk over de richtlijnen van de psychiatrie van voor de holocaust, die voorschreven om patiënten te euthanaseren om ze te verlossen van de kwelling van het leven.

Moet je dat dan ook maar gewoon opvolgen, vroeg ik toen?

Dit was mijn bron:

http://www1.uni-hamburg.de/rz3a035//psychiatry.html

Het is geschreven door een joodse holocaust geleerde.
De psyche is een direct exponent van de bron van het leven. En omdat het fysieke niet aan de basis kan staan van het fysieke is het leven en daarmee onze psyche meer dan een product van de bouwstenen.
pi_72955322
quote:
Op zondag 20 september 2009 23:48 schreef ErictheSwift het volgende:


Tel daarbij de opmerking dat aandoeningen die in dat spectrum vallen weldegelijk op de CAT-scan zijn aan te tonen ook volkomen genegeerd wordt, en TS begint dat akelig dicht in de buurt van het plaatje geschetst door Bluemage minus het Scientology gedeelde te komen.

Heb je daar een bron voor? Volgens alle geleerden die ik spreek en lees, is er helemaal geen bewijs voor een hersenafwijking bij drukke kinderen. En zijn de studies die dat beweren wetenschappelijk ondeugdelijk.

En waarom diagnosticeren psychiaters dan met de natte vinger, en niet met zo'n scan? Ook best dubieus, vind je niet?
De psyche is een direct exponent van de bron van het leven. En omdat het fysieke niet aan de basis kan staan van het fysieke is het leven en daarmee onze psyche meer dan een product van de bouwstenen.
pi_72956174
quote:
Op zondag 20 september 2009 23:59 schreef ArjanDokelaar het volgende:
Re stelde dat je kinderen gewoon medicatie moet geven omdat de richtlijnen dat voorschrijven, met een smile

Toen reageerde ik met een stuk over de richtlijnen van de psychiatrie van voor de holocaust, die voorschreven om patiënten te euthanaseren om ze te verlossen van de kwelling van het leven.

Moet je dat dan ook maar gewoon opvolgen, vroeg ik toen?

Dit was mijn bron:

http://www1.uni-hamburg.de/rz3a035//psychiatry.html

Het is geschreven door een joodse holocaust geleerde.
Gast

Zorg er eerst maar voor dat je begrijpend leert lezen voordat je met Godwins gaat gooien. Re heeft dan nl. helemaal niet gezegd.
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 11:42 schreef Re het volgende:
het is dan ook niet de bedoeling dat ze medicijnen krijgen . Alleen jongeren met extreme symptomen zouden eventueel medicatie kunnen krijgen als pakket van allerlei gedragsinterventies, zie de link hierboven van NICE
Dat klinkt eerder als "eerst het hele regiment afwerken en kijken of dat werkt voordat we op de Ritalin overgaan" dan "oh, gevalletje ADHD; laten we de patiënt maar volproppen met Ritalin". Dus AUB kappen met die stroman- en woorden-in-de-mond-leg onzin.
  maandag 21 september 2009 @ 01:04:36 #69
262 Re
Kiss & Swallow
pi_72956300
quote:
Op maandag 21 september 2009 00:02 schreef ArjanDokelaar het volgende:

[..]

Heb je daar een bron voor? Volgens alle geleerden die ik spreek en lees, is er helemaal geen bewijs voor een hersenafwijking bij drukke kinderen. En zijn de studies die dat beweren wetenschappelijk ondeugdelijk.

En waarom diagnosticeren psychiaters dan met de natte vinger, en niet met zo'n scan? Ook best dubieus, vind je niet?
als er 250 studies iets aantonen is het ondeugdelijk, toont er eentje iets aan dat er geen bewijs is is het haleluja

kom eerst maar eens met argumentatie dat die studies ondeugdelijk zijn
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  maandag 21 september 2009 @ 01:08:32 #70
262 Re
Kiss & Swallow
pi_72956346
quote:
Op zondag 20 september 2009 23:59 schreef ArjanDokelaar het volgende:
Re stelde dat je kinderen gewoon medicatie moet geven omdat de richtlijnen dat voorschrijven, met een smile
is stelde juist dat ze geen medicatie horen te krijgen volgens de richtlijnen, maar dat jij dus die richtlijnen afwimpelt met holocaust vergelijkingen maakt jou een nare discussie partner.

apart trouwens dat je die richtlijnen verwerpt als nonsens, maar goed je zit head-deep in de kont van de antipsychiatrie adapten, wat je net zo subjectief zou maken als dat je mij onterecht van beticht.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  maandag 21 september 2009 @ 01:17:57 #71
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_72956453
quote:
Op zondag 20 september 2009 21:08 schreef Dragorius het volgende:
Maar hoe voelen ADHD-patienten zich, als ze dit lezen en dus volgens jullie aanstellers zijn?
Ik hoop dat ze zich bevrijd voelen . Mét ADHD als sticker krijg je misschien beperkingen opgelegd, of doe je dat zelf, die je in je verdere leven belemmeren.
Ik heb een tijdje in het ADHD topic hier op R&P meegepost, en daar merkte je ook echt dat er mensen tussen zaten die alles wat er in hun leven gebeurt op ADHD schuiven, terwijl normale mensen dan zoiets hebben van 'dat was dom, moet ik niet meer doen', zeggen zij 'o wat kut, dat was die ADHD weer'.. Maar het ergste vond ik nog wel dat er daar mensen postten die zaten te hopen dat ze met ADHD gediagnosticeerd werden. Da's toch helemaal niet leuk, denk ik dan. Nog even afgezien van het feit dat er daar pogingen werden gedaan om Ritalin onderling te verhandelen 'om te kijken of je ADHD hebt'.. yeah right .
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_72956550
Dat zijn niet de ADHD-ers die ik ken...
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
pi_72956560
quote:
Op maandag 21 september 2009 00:02 schreef ArjanDokelaar het volgende:
Heb je daar een bron voor? Volgens alle geleerden die ik spreek en lees, is er helemaal geen bewijs voor een hersenafwijking bij drukke kinderen. En zijn de studies die dat beweren wetenschappelijk ondeugdelijk.
ho ho ho, niet zo snel jij. We praten hier over personen met ADHD, niet over personen die gewoon druk zijn. Het wikipedia-artikel en de bronnen waarnaar zij verwijst laten wel een aantal opvallende kenmerken zien.
quote:
En waarom diagnosticeren psychiaters dan met de natte vinger, en niet met zo'n scan? Ook best dubieus, vind je niet?
mss wel omdat (f)MRI-hersenscans nog niet echt gemeengoed zijn en dat er nog volop research in dat veld gedaan wordt.
  maandag 21 september 2009 @ 08:52:57 #74
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_72958123
Goeie discussie, ben allang weer bang dat de TS mond dood wordt gemaakt als de discussie niet de kant van de mods op gaat.

Zie al zijn vorige topics.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_72958229
quote:
Op zondag 20 september 2009 23:48 schreef ErictheSwift het volgende:
TS doet anders bepaald niet zn best om geloofwaardig over te komen. hij draait liever om de hete brei heen om maar niet direct te antwoorden. Zie het commentaar van Re op de Godwin van TS.
Ik had het niet over TS, ik had het over de reacties op hem die weinig serieuzer te nemen dan zijn eigen postings.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')