FOK!forum / Klaagbaak / Brood in de supermarkt
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 11:35
Waarom is het brood dat je koopt in de supermarkt al na 2 dagen zo hard als een steen??
Op de kop toe smaakt het nog niet eens.

Brood bakker
Ratelslangetjemaandag 14 september 2009 @ 11:36
Weet ik niet want ik koop het ook bij de bakker.
padlarfmaandag 14 september 2009 @ 11:36
TS gaat naar een paupersupermarkt
Trannelliusmaandag 14 september 2009 @ 11:37
Waarom koop jij je brood bij de bakker als je het nergens naar vind smaken?
Millitiamaandag 14 september 2009 @ 11:37
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:36 schreef padlarf het volgende:
TS gaat naar een paupersupermarkt
minkuukelmaandag 14 september 2009 @ 11:37
Supermarktbrood
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 11:37
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:37 schreef Trannellius het volgende:
Waarom koop jij je brood bij de bakker als je het nergens naar vind smaken?
Lees de klacht nog eens.
8108139dpthsmaandag 14 september 2009 @ 11:37
Deen FTW.
Die hebben wel lekker brood.
mrkrulmaandag 14 september 2009 @ 11:37
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:35 schreef banaantjeEE het volgende:
Waarom is het brood dat je koopt in de supermarkt al na 2 dagen zo hard als een steen??
Op de kop toe smaakt het nog niet eens.

Brood bakker
Invriezen en per portie uit de vriezer halen! Dan geen enkel probleem.
Blue Thundermaandag 14 september 2009 @ 11:37
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:37 schreef Trannellius het volgende:
Waarom koop jij je brood bij de bakker als je het nergens naar vind smaken?
Waarom lees jij niet goed?
De_Vinkmaandag 14 september 2009 @ 11:38
pain de madelein van de AH
mrkrulmaandag 14 september 2009 @ 11:39
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:37 schreef Trannellius het volgende:
Waarom koop jij je brood bij de bakker als je het nergens naar vind smaken?
Waarom vergeet jij t's achter d's als ze er wel moeten staan.
Trannelliusmaandag 14 september 2009 @ 11:39
Waarom verwar ik bakker met supermarkt zodat mijn vraag nergens op slaat?
minkuukelmaandag 14 september 2009 @ 11:39
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:38 schreef De_Vink het volgende:
pain de madelein van de AH
O ja, de allison bij Appie is heerlijk
Scarface2004maandag 14 september 2009 @ 11:44
welk brood heb je het dan over?

Euroshopper brood zeker
Yi-Longmaandag 14 september 2009 @ 11:45
Wit brood met sesam van de C1000 vind ik prima te eten.
TNAmaandag 14 september 2009 @ 11:46
De AH heeft best goed brood. Als je er zo lang mee doet moet je het gewoon invriezen.
Trannelliusmaandag 14 september 2009 @ 11:47
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:46 schreef TNA het volgende:
De AH heeft best goed brood. Als je er zo lang mee doet moet je het gewoon invriezen.
Ja, dat maakt het een stuk eetbaarder.
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 11:50
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:44 schreef Scarface2004 het volgende:
welk brood heb je het dan over?

Euroshopper brood zeker
Van dat wit tijgerbrood
Oldenzaalmaandag 14 september 2009 @ 11:52
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:47 schreef Trannellius het volgende:

[..]

Ja, dat maakt het een stuk eetbaarder.
UncleSammaandag 14 september 2009 @ 11:53
Pain de Boulogne van de AH

Ik vind die beter houdbaar en smaken dan brood van de bakker.

araphormaandag 14 september 2009 @ 11:53
Er zit op een of andere manier wel een enorm verschil tussen brood in papieren zakken verpakt, en brood in plastic. Die uit papieren zakken is vaak wel eetbaar.
Ratelslangetjemaandag 14 september 2009 @ 11:55
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:39 schreef Trannellius het volgende:
Waarom verwar ik bakker met supermarkt zodat mijn vraag nergens op slaat?
Omdat het maandagochtend is?
urselmaandag 14 september 2009 @ 11:55
ff paar dagen langer wachten, wordt het vanzelf weer wat zachter..
Ammimaandag 14 september 2009 @ 11:59
Brood hoort magisch te zijn.
willempjewevermaandag 14 september 2009 @ 12:07
Ik haal mijn brood overal, van de warme bakker hier op de hoek tot aan de lidl.

Ik gooi het altijd gelijk in de vriezer en haal eruit wat ik die dag eet, is altijd prima.

Nog een tip: op vrijdagavond boodschappen een half uur voor sluitingstijd bij de lidl, mag je gratis 2 tot 3 broden meenemen, zo kom ik al meer dan een jaar aan gratis brood
Cat_Tankmaandag 14 september 2009 @ 12:10
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:35 schreef banaantjeEE het volgende:
Brood bakker
Heb je ook een fiets bakker?

Of bedoel je zo'n vaag keuken apparaat waar je zelf zo'n ranzig blok brood in maakt
jordeeehmaandag 14 september 2009 @ 12:20
Want een supermarkt heeft geen bakkerij
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 12:22
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:20 schreef jordeeeh het volgende:
Want een supermarkt heeft geen bakkerij
Mij vertel je niet dat ze die 'onverkochte' broden van de dag ervoor wegsmijten . Een bakker daarentegen...
Trannelliusmaandag 14 september 2009 @ 12:23
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:22 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

Mij vertel je niet dat ze die 'onverkochte' broden van de dag ervoor wegsmijten . Een bakker daarentegen...
Ja, want alle slagers/bakkers/kaasboeren en dat soort winkeliers zijn toonbeelden van hygiene en versheid van hun producten.
jordeeehmaandag 14 september 2009 @ 12:23
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:22 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

Mij vertel je niet dat ze die 'onverkochte' broden van de dag ervoor wegsmijten . Een bakker daarentegen...
Dan pak je de verse broden?

Klacht ben je zelf dus eigenlijk.
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 12:24
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:23 schreef jordeeeh het volgende:

[..]

Dan pak je de verse broden?

Klacht ben je zelf dus eigenlijk.
Jij ziet meteen van aah, dit is een vers brood, dit neem ik mee?
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 12:25
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:23 schreef Trannellius het volgende:

[..]

Ja, want alle slagers/bakkers/kaasboeren en dat soort winkeliers zijn toonbeelden van hygiene en versheid van hun producten.
verscheid?
Copycatmaandag 14 september 2009 @ 12:26
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:24 schreef banaantjeEE het volgende:

Jij ziet meteen van aah, dit is een vers brood, dit neem ik mee?
Dat voel je wel. Bij AH pak ik altijd het (speciaal)brood dat voor de bakkerij ligt, niet van dat brood dat in de schappen ligt.
Trannelliusmaandag 14 september 2009 @ 12:27
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:25 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

verscheid?
neee. versheid
Tijnmaandag 14 september 2009 @ 12:28
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:26 schreef Copycat het volgende:

[..]

Het is
Goed gezegd. Kort, maar krachtig
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 12:28
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:27 schreef Trannellius het volgende:

[..]

neee. versheid
verkeerd gelezen dan
Copycatmaandag 14 september 2009 @ 12:28
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:28 schreef Tijn het volgende:
Goed gezegd. Kort, maar krachtig
Een goed verstaander heeft slechts
Tijnmaandag 14 september 2009 @ 12:29
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:28 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een goed verstaander heeft slechts
Dat is precies wat ik
The_Deanmaandag 14 september 2009 @ 12:30
Wit tijgerbrood van de Lidl

Elke dag per portie uit de vriezer
padlarfmaandag 14 september 2009 @ 12:31
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:28 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een goed verstaander heeft slechts
Candlejack? Waar heb
Ratelslangetjemaandag 14 september 2009 @ 12:33
Soms haal ik wel eens van dat Batavenbrood(ofzoiets) bij de ALDI en dat is heel lekker. De volgende dag geef ik het aan de eendjes en die vinden het ook heel lekker. Maar zoals TS al zei, brood blijft niet lang vers.
Tijnmaandag 14 september 2009 @ 12:34
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:31 schreef padlarf het volgende:

[..]

Candlejack? Waar heb
Jaja, nu is het wel
banaantjeEEmaandag 14 september 2009 @ 12:42
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:34 schreef Tijn het volgende:

[..]

Jaja, nu is het wel
Kan je nu aub
slindenaumaandag 14 september 2009 @ 12:45
Lutsers vergeten rule 1...ga eens snel terug naar jullie slijk-der-internet hok.
PierreTTmaandag 14 september 2009 @ 12:47
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:53 schreef UncleSam het volgende:
Pain de Boulogne van de AH

Ik vind die beter houdbaar en smaken dan brood van de bakker.

[ afbeelding ]
Pain de Boulogne is inderdaad wel geniaal brood . Maar Pain de Bastille ook lekker
Butterfly91maandag 14 september 2009 @ 12:50
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:53 schreef UncleSam het volgende:
Pain de Boulogne van de AH

Ik vind die beter houdbaar en smaken dan brood van de bakker.

[ afbeelding ]
Lekker brood idd
TNAmaandag 14 september 2009 @ 12:54
Pain de Boulogne wordt volgestopt met mout zodat het donker wordt en gezond lijkt. Volkoren brood is een beschermde term, Pain de Boulogne is niet zo gezond als het lijkt.
PierreTTmaandag 14 september 2009 @ 12:55
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:54 schreef TNA het volgende:
Pain de Boulogne wordt volgestopt met mout zodat het donker wordt en gezond lijkt. Volkoren brood is een beschermde term, Pain de Boulogne is niet zo gezond als het lijkt.
Maar het is wel lekker
Saekerhettmaandag 14 september 2009 @ 12:58
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:39 schreef mrkrul het volgende:

[..]

Waarom vergeet jij t's achter d's als ze er wel moeten staan.
Waarom vergeet jij een vraagteken te zetten achter je vragende zin?
zovtymaandag 14 september 2009 @ 13:09
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:35 schreef banaantjeEE het volgende:
Waarom is het brood dat je koopt in de supermarkt al na 2 dagen zo hard als een steen??
Op de kop toe smaakt het nog niet eens.

Brood bakker
Omdat de supermarkt er geen rotzooi in gooit om het brood langer vers te laten lijken. Vers brood is niet langer dan 2 dagen vers. Klaar.
Gozertmaandag 14 september 2009 @ 13:17
Je kan ook gewoon even wat brood 10sec in de magnetron gooien, dan is het weer lekker warm. Niet te lang, anders droogt het uit.

Overigens zit er veel glucosestroop in het brood van de bakker, daar blijft het langer 'vers' door.
Trannelliusmaandag 14 september 2009 @ 13:21
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:54 schreef TNA het volgende:
Pain de Boulogne wordt volgestopt met mout zodat het donker wordt en gezond lijkt. Volkoren brood is een beschermde term, Pain de Boulogne is niet zo gezond als het lijkt.
OPEN JE OGEN!!!1
jordeeehmaandag 14 september 2009 @ 13:37
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:58 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Waarom vergeet jij een vraagteken te zetten achter je vragende zin?
Omdat het een retorische vraag was.
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 20:46
Gewoon naar de bakker gaan.
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 21:09
Supermarktbrood.

Sinds ik student-af ben én bij een bakker om de hoek woon die om 6.30 uur al open is, heb ik nooit meer supermarktbrood gekocht, maar altijd van mijn eigen bakker.
Sackboymaandag 14 september 2009 @ 21:11
Supermarktbrood eten is alsof je karton eet.
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 21:15
quote:
Op maandag 14 september 2009 13:17 schreef Gozert het volgende:
Je kan ook gewoon even wat brood 10sec in de magnetron gooien, dan is het weer lekker warm. Niet te lang, anders droogt het uit.

Overigens zit er veel glucosestroop in het brood van de bakker, daar blijft het langer 'vers' door.
Wat een gelul.

Glucosestroop/suiker wordt gebruikt om het beter te lagen rijzen en dat gebruiken ze in de supermarkt ook. Brood van de bakker is niet langer verst, ja, ietsje, omdat je het koopt als het een uur oud is, en niet een halve dag, zoals in de supermarkt.

Er zijn wel andere broodverbetermiddelen om o.a. de versheid langer te bewaren, maar ook daar geldt dat dat in de supermarkt net zo goed gebruikt wordt.

Verschil tussen de bakker en de supermarkt, is gedeeltelijk dat het in de supermarkt dus óf een halve dag oud is, óf afbak is, waarbij afbak meestal betekent dat de laatste 10% in de supermarkt gebeurt en de rest in de fabriek, waarmee het afbakken inderdaad een lekkere korst geeft... voor een dag, want verder droogt het brood vooral uit tijdens de laatste 10% bakken. Je hebt volgens mij supermarkten die 50% in de supermarkt zelf afbakken, maar dat is een zeldzaamheid. (Is namelijk duur.)

Bij een goede bakker wordt het gewoon in één keer vers gebakken.

Daarnaast is het zo dat supermarktbrood onderhandeld wordt tot op de laatste tiende cent, waardoor de bakkerijen gedwongen worden zo goedkoop mogelijk te werken. En ja, dat heeft zijn weerslag op de kwaliteit van ingrediënten. Belangrijkste kosten in brood zijn meel en broodverbetermiddel (nou ja, bij een bakker is de arbeid natuurlijk het duurste) en daar wordt dus op bezuinigd. Andere kwaliteit meel kan 50% van de kosten schelen. Dus dat doen ze dan ook.

Mensen komen niet bij een bakker om het goedkoopste brood, maar om het lekkerste brood, en dus kunnen ze wel wat duurdere ingrediënten gebruiken, zeker als dat de kwaliteit bevordert.

Ja, ik heb wel eens voor mijn werk voor een supermarktketen uitgebreid gekeken naar de inkoop van brood.
Rashermaandag 14 september 2009 @ 21:19
Waarom doet iedereen in dit topic zo
J.Herrermaandag 14 september 2009 @ 21:33
quote:
Op maandag 14 september 2009 12:07 schreef willempjewever het volgende:

Nog een tip: op vrijdagavond boodschappen een half uur voor sluitingstijd bij de lidl, mag je gratis 2 tot 3 broden meenemen, zo kom ik al meer dan een jaar aan gratis brood
Zo hey! je spaart gewoon effe elke vrijdagavond 50 cent uit
Kan je 1 keer extra pissen bij de mcdonalds
Rickocummaandag 14 september 2009 @ 21:49
Brood bij de bakker is altijd zo kei lekker (niet bij de bakker bart, dat is altijd ranzig, behalve de satébroodjes) maar oh zo ganz duur (hier voor een heel overheerlijk witje, 2 euro )
Copycatmaandag 14 september 2009 @ 22:00
quote:
Op maandag 14 september 2009 21:19 schreef Rasher het volgende:
Waarom doet iedereen in dit topic zo
Omdat ik
Ascendancymaandag 14 september 2009 @ 22:04
quote:
Op maandag 14 september 2009 21:33 schreef J.Herrer het volgende:

[..]

Zo hey! je spaart gewoon effe elke vrijdagavond 50 cent uit
Kan je 1 keer extra pissen bij de mcdonalds
Brood 50cent?
Bij een goede bakker zit je al gauw aan de 2.20
Maar ik eet een half brood per dag, dus ik koop gewoon de dag van tevoren mijn brood, vries het in, en haal het er 's avonds weer uit.
leolinedancemaandag 14 september 2009 @ 22:08
TS koopt brood van 50 cent
leolinedancemaandag 14 september 2009 @ 22:11
quote:
Op maandag 14 september 2009 21:49 schreef RickoKun het volgende:
Brood bij de bakker is altijd zo kei lekker (niet bij de bakker bart, dat is altijd ranzig, behalve de satébroodjes) maar oh zo ganz duur (hier voor een heel overheerlijk witje, 2 euro )
Ik betaal in de supermarche ook 1.80 anders.

oh:





Dionysioumaandag 14 september 2009 @ 22:21
Brood koop je bij de bakker niet bij de Aldi of de Lidl
Snowcoldmaandag 14 september 2009 @ 22:21
Invriezen is da shiz.
leolinedancemaandag 14 september 2009 @ 22:28
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:21 schreef Dionysiou het volgende:
Brood koop je bij de bakker niet bij de Aldi of de Lidl
Heb je ook ooit van fatsoenlijke supermarkten gehoord?
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 22:28
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:28 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Heb je ook ooit van fatsoenlijke supermarkten gehoord?
Bij de bakker is en blijft het beter.
leolinedancemaandag 14 september 2009 @ 22:37
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:28 schreef Mr.Cooper het volgende:

[..]

Bij de bakker is en blijft het beter.
True, maar uitgerekend de Lidl en Aldi noemen als je het over het vergelijk van de bakker met supermarkten hebt is ook wel sad
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 22:38
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:37 schreef leolinedance het volgende:

[..]

True, maar uitgerekend de Lidl en Aldi noemen als je het over het vergelijk van de bakker met supermarkten hebt is ook wel sad
Klopt, maar je weet ook wel welke mongool het zegt.
kikoooooomaandag 14 september 2009 @ 22:44
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:45 schreef Yi-Long het volgende:
Wit brood met sesam van de C1000 vind ik prima te eten.
Wit brood ben je 5 of 6 ofzo?
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 22:45
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:44 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Wit brood ben je 5 of 6 ofzo?
Bruin vindt ik ook vies.
J.Herrermaandag 14 september 2009 @ 22:46
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:04 schreef Ascendancy het volgende:

[..]

Brood 50cent?
Bij een goede bakker zit je al gauw aan de 2.20
Bij een goede bakker ja
Bij de Lidl haal je voor 2,20 genoeg brood voor heel Afrika
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 22:47
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:45 schreef Mr.Cooper het volgende:

[..]

Bruin vindt ik ook vies.
Bij ons op zeilkamp en zéker later in de vereniging op de universiteit werden mensen die wit brood aten altijd gepest. En terecht, wit brood is voor papjongetjes.

Bijna net zo erg als je korstjes niet opeten.
kikoooooomaandag 14 september 2009 @ 22:48
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:45 schreef Mr.Cooper het volgende:

[..]

Bruin vindt ik ook vies.
'vindt ik'
Hoezo is dat vies? Klein kind.
Otis.maandag 14 september 2009 @ 22:49
Waarom maken jullie allemaal je zinnen niet af?
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 22:50
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:48 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

'vindt ik'
Hoezo is dat vies? Klein kind.
Omdat daarom, groot kind.
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 22:51
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:47 schreef DaanA het volgende:

[..]

Bij ons op zeilkamp en zéker later in de vereniging op de universiteit werden mensen die wit brood aten altijd gepest. En terecht, wit brood is voor papjongetjes.

Bijna net zo erg als je korstjes niet opeten.
Stoere jongen, ben je vroeger gepest dat je nu zo boos bent?
Otis.maandag 14 september 2009 @ 22:53
"Bij ons op zeilkamp", "in de vereniging" en klagen over papjongetjes .
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 22:57
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:51 schreef Mr.Cooper het volgende:

[..]

Stoere jongen, ben je vroeger gepest dat je nu zo boos bent?
Ja, héél vaak.

Bij ons werd nauwelijks gepest, en áls er gepest werd, dan was het om dit soort dingen. Geen korstjes eten, wit brood eten, mauwen omdat je het eten niet lust, bang zijn om nat te worden, klagen over pijn aan je vingers van het zeilen, je havermout niet opeten, zeuren over korvee, dat soort dingen. Niet omdat iemand uit de groep viel, tenminste, zelden, natuurlijk kwam dat ook wel eens voor, maar niet zo vaak.

Geen bruin brood eten, kom nou, dat is toch gewoon treurig? "Ik lust geen brood, dus eet ik maar smakeloze troep." Eet dan gewoon géén brood.
elfzesendertigmaandag 14 september 2009 @ 22:57
Ik ben best een fan van Lidl brood Voor die prijs is het goed te doen. Ik ga in ieder geval geen 2 euro uitgeven aan een brood.
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 22:58
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:57 schreef DaanA het volgende:

[..]

Ja, héél vaak.

Bij ons werd nauwelijks gepest, en áls er gepest werd, dan was het om dit soort dingen. Geen korstjes eten, wit brood eten, mauwen omdat je het eten niet lust, bang zijn om nat te worden, klagen over pijn aan je vingers van het zeilen, je havermout niet opeten, zeuren over korvee, dat soort dingen. Niet omdat iemand uit de groep viel, tenminste, zelden, natuurlijk kwam dat ook wel eens voor, maar niet zo vaak.

Geen bruin brood eten, kom nou, dat is toch gewoon treurig? "Ik lust geen brood, dus eet ik maar smakeloze troep." Eet dan gewoon géén brood.
Want wit brood is geen brood. Ga maar zeilen met je poeppraat.
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 22:58
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:58 schreef Mr.Cooper het volgende:

[..]

Want wit brood is geen brood. Ga maar zeilen met je poeppraat.
Wit brood smaakt naar niks. Daarom lusten alleen mensen zonder smaak het.
feelsgoodmanmaandag 14 september 2009 @ 22:58
Super de Boer brood is anders godlike.
Zithmaandag 14 september 2009 @ 22:59
Gewoon ongebakken (ciabatta) brood kopen en zelf lekker vers uit de oven halen?
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 23:02
quote:
Op maandag 14 september 2009 22:58 schreef DaanA het volgende:

[..]

Wit brood smaakt naar niks. Daarom lusten alleen mensen zonder smaak het.
Ben je 6?
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 23:07
quote:
Op maandag 14 september 2009 23:02 schreef Mr.Cooper het volgende:

[..]

Ben je 6?
Nee. Maar wil je dan beweren dat wit brood smaak heeft?

Het enige dat het heeft, is structuur, en zelfs dat maar weinig. Nou ja, tenzij het oud is, maar dan wordt het niet beter.

Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze erg van brood houden, maar nog nóóit heb ik dat horen zeggen door iemand die alleen wit brood lust. Waarom niet? Omdat mensen die van wit brood houden zelden of nooit (ja, er zijn vast uitzonderingen) echt van brood houden. En waarom niet? Omdat het dus geen smaak heeft en je er dus nauwelijks van kúnt houden.

Uiteraard spreek ik over Nederlandse broodsoorten, in het buitenland heb je wel goede witbroden, zoals Frans stokbrood of de gekruide broden uit Italië.
Mr.Coopermaandag 14 september 2009 @ 23:08
quote:
Op maandag 14 september 2009 23:07 schreef DaanA het volgende:

[..]

Nee. Maar wil je dan beweren dat wit brood smaak heeft?

Het enige dat het heeft, is structuur, en zelfs dat maar weinig. Nou ja, tenzij het oud is, maar dan wordt het niet beter.

Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze erg van brood houden, maar nog nóóit heb ik dat horen zeggen door iemand die alleen wit brood lust. Waarom niet? Omdat mensen die van wit brood houden zelden of nooit (ja, er zijn vast uitzonderingen) echt van brood houden. En waarom niet? Omdat het dus geen smaak heeft en je er dus nauwelijks van kúnt houden.

Uiteraard spreek ik over Nederlandse broodsoorten, in het buitenland heb je wel goede witbroden, zoals Frans stokbrood of de gekruide broden uit Italië.
Trollpost.
D.maandag 14 september 2009 @ 23:10
quote:
Op maandag 14 september 2009 23:07 schreef DaanA het volgende:

[..]

Nee. Maar wil je dan beweren dat wit brood smaak heeft?

Het enige dat het heeft, is structuur, en zelfs dat maar weinig. Nou ja, tenzij het oud is, maar dan wordt het niet beter.

Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze erg van brood houden, maar nog nóóit heb ik dat horen zeggen door iemand die alleen wit brood lust. Waarom niet? Omdat mensen die van wit brood houden zelden of nooit (ja, er zijn vast uitzonderingen) echt van brood houden. En waarom niet? Omdat het dus geen smaak heeft en je er dus nauwelijks van kúnt houden.

Uiteraard spreek ik over Nederlandse broodsoorten, in het buitenland heb je wel goede witbroden, zoals Frans stokbrood of de gekruide broden uit Italië.
elfzesendertigmaandag 14 september 2009 @ 23:20
quote:
Op maandag 14 september 2009 23:07 schreef DaanA het volgende:

[..]

Nee. Maar wil je dan beweren dat wit brood smaak heeft?

Het enige dat het heeft, is structuur, en zelfs dat maar weinig. Nou ja, tenzij het oud is, maar dan wordt het niet beter.

Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze erg van brood houden, maar nog nóóit heb ik dat horen zeggen door iemand die alleen wit brood lust. Waarom niet? Omdat mensen die van wit brood houden zelden of nooit (ja, er zijn vast uitzonderingen) echt van brood houden. En waarom niet? Omdat het dus geen smaak heeft en je er dus nauwelijks van kúnt houden.

Uiteraard spreek ik over Nederlandse broodsoorten, in het buitenland heb je wel goede witbroden, zoals Frans stokbrood of de gekruide broden uit Italië.
Stokbrood = wit, smaakloos brood. Je spreekt jezelf tegen.
DaanAmaandag 14 september 2009 @ 23:23
quote:
Op maandag 14 september 2009 23:20 schreef elfzesendertig het volgende:

[..]

Stokbrood = wit, smaakloos brood. Je spreekt jezelf tegen.
Stokbrood heeft veel meer korst per 100 gram dan Nederlands brood (want dunner etc.) en wordt bovendien veel steviger gebakken. Qua smaak heb je gelijk, is het ook zooi, maar het heeft wel een goede structuur (de buitenkant dan, de binnenkant is gewoon troep) en dat maakt het geheel toch oké.

Waarom wordt met name wit brood zo vaak getoast? Juist, omdat het dan meer structuur krijgt, zodat het tenminste nog íéts heeft.