banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 11:35 |
Waarom is het brood dat je koopt in de supermarkt al na 2 dagen zo hard als een steen?? Op de kop toe smaakt het nog niet eens. Brood bakker ![]() | |
Ratelslangetje | maandag 14 september 2009 @ 11:36 |
Weet ik niet want ik koop het ook bij de bakker. | |
padlarf | maandag 14 september 2009 @ 11:36 |
TS gaat naar een paupersupermarkt | |
Trannellius | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
Waarom koop jij je brood bij de bakker als je het nergens naar vind smaken? | |
Millitia | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
quote: | |
minkuukel | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
Supermarktbrood ![]() | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
quote:Lees de klacht nog eens. | |
8108139dpths | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
Deen FTW. ![]() Die hebben wel lekker brood. ![]() | |
mrkrul | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
quote:Invriezen en per portie uit de vriezer halen! Dan geen enkel probleem. | |
Blue Thunder | maandag 14 september 2009 @ 11:37 |
quote:Waarom lees jij niet goed? | |
De_Vink | maandag 14 september 2009 @ 11:38 |
pain de madelein van de AH ![]() ![]() ![]() | |
mrkrul | maandag 14 september 2009 @ 11:39 |
quote:Waarom vergeet jij t's achter d's als ze er wel moeten staan. | |
Trannellius | maandag 14 september 2009 @ 11:39 |
Waarom verwar ik bakker met supermarkt zodat mijn vraag nergens op slaat? | |
minkuukel | maandag 14 september 2009 @ 11:39 |
quote:O ja, de allison bij Appie is heerlijk ![]() | |
Scarface2004 | maandag 14 september 2009 @ 11:44 |
welk brood heb je het dan over? Euroshopper brood zeker | |
Yi-Long | maandag 14 september 2009 @ 11:45 |
Wit brood met sesam van de C1000 vind ik prima te eten. ![]() ![]() | |
TNA | maandag 14 september 2009 @ 11:46 |
De AH heeft best goed brood. Als je er zo lang mee doet moet je het gewoon invriezen. | |
Trannellius | maandag 14 september 2009 @ 11:47 |
quote:Ja, dat maakt het een stuk eetbaarder. | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 11:50 |
quote:Van dat wit tijgerbrood ![]() | |
Oldenzaal | maandag 14 september 2009 @ 11:52 |
quote: ![]() | |
UncleSam | maandag 14 september 2009 @ 11:53 |
Pain de Boulogne van de AH ![]() Ik vind die beter houdbaar en smaken dan brood van de bakker. ![]() | |
araphor | maandag 14 september 2009 @ 11:53 |
Er zit op een of andere manier wel een enorm verschil tussen brood in papieren zakken verpakt, en brood in plastic. Die uit papieren zakken is vaak wel eetbaar. | |
Ratelslangetje | maandag 14 september 2009 @ 11:55 |
quote:Omdat het maandagochtend is? | |
ursel | maandag 14 september 2009 @ 11:55 |
ff paar dagen langer wachten, wordt het vanzelf weer wat zachter.. ![]() | |
Ammi | maandag 14 september 2009 @ 11:59 |
Brood hoort magisch te zijn. | |
willempjewever | maandag 14 september 2009 @ 12:07 |
Ik haal mijn brood overal, van de warme bakker hier op de hoek tot aan de lidl. Ik gooi het altijd gelijk in de vriezer en haal eruit wat ik die dag eet, is altijd prima. Nog een tip: op vrijdagavond boodschappen een half uur voor sluitingstijd bij de lidl, mag je gratis 2 tot 3 broden meenemen, zo kom ik al meer dan een jaar aan gratis brood ![]() | |
Cat_Tank | maandag 14 september 2009 @ 12:10 |
quote:Heb je ook een fiets bakker? ![]() Of bedoel je zo'n vaag keuken apparaat waar je zelf zo'n ranzig blok brood in maakt ![]() | |
jordeeeh | maandag 14 september 2009 @ 12:20 |
Want een supermarkt heeft geen bakkerij ![]() | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 12:22 |
quote:Mij vertel je niet dat ze die 'onverkochte' broden van de dag ervoor wegsmijten ![]() | |
Trannellius | maandag 14 september 2009 @ 12:23 |
quote:Ja, want alle slagers/bakkers/kaasboeren en dat soort winkeliers zijn toonbeelden van hygiene en versheid van hun producten. | |
jordeeeh | maandag 14 september 2009 @ 12:23 |
quote:Dan pak je de verse broden? Klacht ben je zelf dus eigenlijk. | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 12:24 |
quote:Jij ziet meteen van aah, dit is een vers brood, dit neem ik mee? | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 12:25 |
quote:verscheid? | |
Copycat | maandag 14 september 2009 @ 12:26 |
quote:Dat voel je wel. Bij AH pak ik altijd het (speciaal)brood dat voor de bakkerij ligt, niet van dat brood dat in de schappen ligt. | |
Trannellius | maandag 14 september 2009 @ 12:27 |
quote:neee. versheid | |
Tijn | maandag 14 september 2009 @ 12:28 |
quote:Goed gezegd. Kort, maar krachtig ![]() | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 12:28 |
quote:verkeerd gelezen dan ![]() | |
Copycat | maandag 14 september 2009 @ 12:28 |
quote:Een goed verstaander heeft slechts | |
Tijn | maandag 14 september 2009 @ 12:29 |
quote:Dat is precies wat ik | |
The_Dean | maandag 14 september 2009 @ 12:30 |
Wit tijgerbrood van de Lidl ![]() Elke dag per portie uit de vriezer ![]() | |
padlarf | maandag 14 september 2009 @ 12:31 |
quote:Candlejack? Waar heb | |
Ratelslangetje | maandag 14 september 2009 @ 12:33 |
Soms haal ik wel eens van dat Batavenbrood(ofzoiets) bij de ALDI en dat is heel lekker. De volgende dag geef ik het aan de eendjes en die vinden het ook heel lekker. ![]() | |
Tijn | maandag 14 september 2009 @ 12:34 |
quote:Jaja, nu is het wel | |
banaantjeEE | maandag 14 september 2009 @ 12:42 |
quote:Kan je nu aub | |
slindenau | maandag 14 september 2009 @ 12:45 |
Lutsers vergeten rule 1...ga eens snel terug naar jullie slijk-der-internet hok. | |
PierreTT | maandag 14 september 2009 @ 12:47 |
quote:Pain de Boulogne is inderdaad wel geniaal brood ![]() ![]() | |
Butterfly91 | maandag 14 september 2009 @ 12:50 |
quote:Lekker brood idd ![]() | |
TNA | maandag 14 september 2009 @ 12:54 |
Pain de Boulogne wordt volgestopt met mout zodat het donker wordt en gezond lijkt. Volkoren brood is een beschermde term, Pain de Boulogne is niet zo gezond als het lijkt. | |
PierreTT | maandag 14 september 2009 @ 12:55 |
quote:Maar het is wel lekker ![]() | |
Saekerhett | maandag 14 september 2009 @ 12:58 |
quote:Waarom vergeet jij een vraagteken te zetten achter je vragende zin? | |
zovty | maandag 14 september 2009 @ 13:09 |
quote:Omdat de supermarkt er geen rotzooi in gooit om het brood langer vers te laten lijken. Vers brood is niet langer dan 2 dagen vers. Klaar. | |
Gozert | maandag 14 september 2009 @ 13:17 |
Je kan ook gewoon even wat brood 10sec in de magnetron gooien, dan is het weer lekker warm. Niet te lang, anders droogt het uit. Overigens zit er veel glucosestroop in het brood van de bakker, daar blijft het langer 'vers' door. | |
Trannellius | maandag 14 september 2009 @ 13:21 |
quote:OPEN JE OGEN!!!1 | |
jordeeeh | maandag 14 september 2009 @ 13:37 |
quote:Omdat het een retorische vraag was. | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 20:46 |
Gewoon naar de bakker gaan. | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 21:09 |
Supermarktbrood. ![]() Sinds ik student-af ben én bij een bakker om de hoek woon die om 6.30 uur al open is, heb ik nooit meer supermarktbrood gekocht, maar altijd van mijn eigen bakker. ![]() ![]() | |
Sackboy | maandag 14 september 2009 @ 21:11 |
Supermarktbrood eten is alsof je karton eet. | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 21:15 |
quote:Wat een gelul. ![]() Glucosestroop/suiker wordt gebruikt om het beter te lagen rijzen en dat gebruiken ze in de supermarkt ook. Brood van de bakker is niet langer verst, ja, ietsje, omdat je het koopt als het een uur oud is, en niet een halve dag, zoals in de supermarkt. Er zijn wel andere broodverbetermiddelen om o.a. de versheid langer te bewaren, maar ook daar geldt dat dat in de supermarkt net zo goed gebruikt wordt. Verschil tussen de bakker en de supermarkt, is gedeeltelijk dat het in de supermarkt dus óf een halve dag oud is, óf afbak is, waarbij afbak meestal betekent dat de laatste 10% in de supermarkt gebeurt en de rest in de fabriek, waarmee het afbakken inderdaad een lekkere korst geeft... voor een dag, want verder droogt het brood vooral uit tijdens de laatste 10% bakken. Je hebt volgens mij supermarkten die 50% in de supermarkt zelf afbakken, maar dat is een zeldzaamheid. (Is namelijk duur.) Bij een goede bakker wordt het gewoon in één keer vers gebakken. Daarnaast is het zo dat supermarktbrood onderhandeld wordt tot op de laatste tiende cent, waardoor de bakkerijen gedwongen worden zo goedkoop mogelijk te werken. En ja, dat heeft zijn weerslag op de kwaliteit van ingrediënten. Belangrijkste kosten in brood zijn meel en broodverbetermiddel (nou ja, bij een bakker is de arbeid natuurlijk het duurste) en daar wordt dus op bezuinigd. Andere kwaliteit meel kan 50% van de kosten schelen. Dus dat doen ze dan ook. Mensen komen niet bij een bakker om het goedkoopste brood, maar om het lekkerste brood, en dus kunnen ze wel wat duurdere ingrediënten gebruiken, zeker als dat de kwaliteit bevordert. Ja, ik heb wel eens voor mijn werk voor een supermarktketen uitgebreid gekeken naar de inkoop van brood. ![]() | |
Rasher | maandag 14 september 2009 @ 21:19 |
Waarom doet iedereen in dit topic zo | |
J.Herrer | maandag 14 september 2009 @ 21:33 |
quote:Zo hey! je spaart gewoon effe elke vrijdagavond 50 cent uit ![]() Kan je 1 keer extra pissen bij de mcdonalds | |
Rickocum | maandag 14 september 2009 @ 21:49 |
Brood bij de bakker is altijd zo kei lekker (niet bij de bakker bart, dat is altijd ranzig, behalve de satébroodjes) maar oh zo ganz duur (hier voor een heel overheerlijk witje, 2 euro ![]() | |
Copycat | maandag 14 september 2009 @ 22:00 |
quote:Omdat ik | |
Ascendancy | maandag 14 september 2009 @ 22:04 |
quote:Brood 50cent? Bij een goede bakker zit je al gauw aan de 2.20 ![]() Maar ik eet een half brood per dag, dus ik koop gewoon de dag van tevoren mijn brood, vries het in, en haal het er 's avonds weer uit. | |
leolinedance | maandag 14 september 2009 @ 22:08 |
TS koopt brood van 50 cent ![]() | |
leolinedance | maandag 14 september 2009 @ 22:11 |
quote:Ik betaal in de supermarche ook 1.80 anders. oh: ![]() ![]() ![]() | |
Dionysiou | maandag 14 september 2009 @ 22:21 |
Brood koop je bij de bakker niet bij de Aldi of de Lidl | |
Snowcold | maandag 14 september 2009 @ 22:21 |
Invriezen is da shiz. ![]() | |
leolinedance | maandag 14 september 2009 @ 22:28 |
quote:Heb je ook ooit van fatsoenlijke supermarkten gehoord? | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 22:28 |
quote:Bij de bakker is en blijft het beter. ![]() | |
leolinedance | maandag 14 september 2009 @ 22:37 |
quote:True, maar uitgerekend de Lidl en Aldi noemen als je het over het vergelijk van de bakker met supermarkten hebt is ook wel sad ![]() | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 22:38 |
quote:Klopt, maar je weet ook wel welke mongool het zegt. ![]() | |
kikoooooo | maandag 14 september 2009 @ 22:44 |
quote:Wit brood ![]() | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 22:45 |
quote:Bruin vindt ik ook vies. ![]() | |
J.Herrer | maandag 14 september 2009 @ 22:46 |
quote:Bij een goede bakker ja Bij de Lidl haal je voor 2,20 genoeg brood voor heel Afrika ![]() | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 22:47 |
quote:Bij ons op zeilkamp en zéker later in de vereniging op de universiteit werden mensen die wit brood aten altijd gepest. En terecht, wit brood is voor papjongetjes. ![]() Bijna net zo erg als je korstjes niet opeten. ![]() ![]() | |
kikoooooo | maandag 14 september 2009 @ 22:48 |
quote:'vindt ik' ![]() Hoezo is dat vies? Klein kind. | |
Otis. | maandag 14 september 2009 @ 22:49 |
Waarom maken jullie allemaal je zinnen niet af? | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 22:50 |
quote:Omdat daarom, groot kind. ![]() | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 22:51 |
quote:Stoere jongen, ben je vroeger gepest dat je nu zo boos bent? ![]() | |
Otis. | maandag 14 september 2009 @ 22:53 |
"Bij ons op zeilkamp", "in de vereniging" en klagen over papjongetjes ![]() | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 22:57 |
quote:Ja, héél vaak. ![]() Bij ons werd nauwelijks gepest, en áls er gepest werd, dan was het om dit soort dingen. Geen korstjes eten, wit brood eten, mauwen omdat je het eten niet lust, bang zijn om nat te worden, klagen over pijn aan je vingers van het zeilen, je havermout niet opeten, zeuren over korvee, dat soort dingen. Niet omdat iemand uit de groep viel, tenminste, zelden, natuurlijk kwam dat ook wel eens voor, maar niet zo vaak. Geen bruin brood eten, kom nou, dat is toch gewoon treurig? "Ik lust geen brood, dus eet ik maar smakeloze troep." ![]() | |
elfzesendertig | maandag 14 september 2009 @ 22:57 |
Ik ben best een fan van Lidl brood ![]() | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 22:58 |
quote:Want wit brood is geen brood. ![]() ![]() | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 22:58 |
quote:Wit brood smaakt naar niks. Daarom lusten alleen mensen zonder smaak het. ![]() | |
feelsgoodman | maandag 14 september 2009 @ 22:58 |
Super de Boer brood is anders godlike. | |
Zith | maandag 14 september 2009 @ 22:59 |
Gewoon ongebakken (ciabatta) brood kopen en zelf lekker vers uit de oven halen? | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 23:02 |
quote:Ben je 6? ![]() | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 23:07 |
quote:Nee. Maar wil je dan beweren dat wit brood smaak heeft? ![]() Het enige dat het heeft, is structuur, en zelfs dat maar weinig. Nou ja, tenzij het oud is, maar dan wordt het niet beter. ![]() Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze erg van brood houden, maar nog nóóit heb ik dat horen zeggen door iemand die alleen wit brood lust. Waarom niet? Omdat mensen die van wit brood houden zelden of nooit (ja, er zijn vast uitzonderingen) echt van brood houden. En waarom niet? Omdat het dus geen smaak heeft en je er dus nauwelijks van kúnt houden. Uiteraard spreek ik over Nederlandse broodsoorten, in het buitenland heb je wel goede witbroden, zoals Frans stokbrood of de gekruide broden uit Italië. | |
Mr.Cooper | maandag 14 september 2009 @ 23:08 |
quote:Trollpost. | |
D. | maandag 14 september 2009 @ 23:10 |
quote: ![]() | |
elfzesendertig | maandag 14 september 2009 @ 23:20 |
quote:Stokbrood = wit, smaakloos brood. Je spreekt jezelf tegen. | |
DaanA | maandag 14 september 2009 @ 23:23 |
quote:Stokbrood heeft veel meer korst per 100 gram dan Nederlands brood (want dunner etc.) en wordt bovendien veel steviger gebakken. Qua smaak heb je gelijk, is het ook zooi, maar het heeft wel een goede structuur (de buitenkant dan, de binnenkant is gewoon troep) en dat maakt het geheel toch oké. Waarom wordt met name wit brood zo vaak getoast? Juist, omdat het dan meer structuur krijgt, zodat het tenminste nog íéts heeft. ![]() |