FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Alternatief voor Guinness uit blik
mrkrulmaandag 14 september 2009 @ 11:13
Ik heb een recept voor steak and ale pie, waarbij ik Guinness moet gebruiken. Nu heb ik gelezen dat ik een barbaar ben als ik deze drank uit een blik benut. Kan iemand hier een alternatief voor aandragen?

recept: http://www.smulweb.nl/371918/koken/recept/Steak-and-ale-pie
#ANONIEMmaandag 14 september 2009 @ 11:14
Uit een flesje?

Te koop bij de betere slijter/supermarkt
spijkerbroekmaandag 14 september 2009 @ 11:15
Guinness moet je niet in eten gebruiken. Dat moet je drinken.
MissHobjemaandag 14 september 2009 @ 11:15
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:13 schreef mrkrul het volgende:
Ik heb een recept voor steak and ale pie, waarbij ik Guinness moet gebruiken. Nu heb ik gelezen dat ik een barbaar ben als ik deze drank uit een blik benut. Kan iemand hier een alternatief voor aandragen?

recept: http://www.smulweb.nl/371918/koken/recept/Steak-and-ale-pie
en waarom zou je een barbaar zijn??
Als jij dat wil gebruiken in een recept dan doe je dat toch gewoon?

Ik zie het probleem niet.
mrkrulmaandag 14 september 2009 @ 11:15
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:14 schreef Loveless85 het volgende:
Uit een flesje?

Te koop bij de betere slijter/supermarkt
En dan ben je geen barbaar? Ik snap het niet......
TNAmaandag 14 september 2009 @ 11:16
Ga naar de kroeg en scoor een getapte pint.
zatoichimaandag 14 september 2009 @ 11:18
Voor Guinness juist niet, en als je het toch voor koken gaat gebruiken, maakt het nog minder uit. Guinness komt juist uit blik vanwege die bal die erin zit om het goed te kunnen schenken.

Steak en Guinnes pie, lekker!
ErwinEHVNLmaandag 14 september 2009 @ 11:42
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:18 schreef zatoichi het volgende:
Voor Guinness juist niet, en als je het toch voor koken gaat gebruiken, maakt het nog minder uit. Guinness komt juist uit blik vanwege die bal die erin zit om het goed te kunnen schenken.

Steak en Guinnes pie, lekker!
dat balletje wat erin zit zorgt niet voor het goed schenken, maar door de stikstof die in het balletje zit krijg je een stevige schuimkraag....
Tahitimaandag 14 september 2009 @ 12:15
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:15 schreef MissHobje het volgende:

[..]

en waarom zou je een barbaar zijn??
Als jij dat wil gebruiken in een recept dan doe je dat toch gewoon?

Ik zie het probleem niet.
Inderdaad zeg, koop gewoon een paar blikjes.
Gertmaandag 14 september 2009 @ 16:08
Prima te drinken, Guinness uit blik.
Dus door het eten flikkeren is al helemáál geen probleem, smaaktechnisch.
En ja een koude pint is lekkerder, maar daarom is het uit een blik nog niet vies of zo.
Idlermaandag 14 september 2009 @ 17:40
Guinness uit blik is beter dan uit een fles! Alleen vers van de tap is beter.
macferretmaandag 14 september 2009 @ 19:46
uit een can is super, beter dan uit een fles.
znarchmaandag 14 september 2009 @ 19:51
Guinness export (die uit fles) vind ik juist het minst
gadeweerdmaandag 14 september 2009 @ 22:00
quote:
Op maandag 14 september 2009 11:13 schreef mrkrul het volgende:
Ik heb een recept voor steak and ale pie, waarbij ik Guinness moet gebruiken. Nu heb ik gelezen dat ik een barbaar ben als ik deze drank uit een blik benut. Kan iemand hier een alternatief voor aandragen?

recept: http://www.smulweb.nl/371918/koken/recept/Steak-and-ale-pie
bokbier
bluespicezaterdag 19 september 2009 @ 23:39
Zijn er nog meer stout merken verkrijgbaar behalve guinness?

Vreselijk dat ze Stout alleen bij de hele grote suupermarkten verkopen
macferretzondag 20 september 2009 @ 06:51
yep, loop maar eens de slijterij binnen, meeste zit in fles.
macferretzondag 20 september 2009 @ 06:52
bokbier is veel zoeter dan stout, geen alternatief naar mijn idee.
Pietverdrietzondag 20 september 2009 @ 10:34
quote:
Op maandag 14 september 2009 19:46 schreef macferret het volgende:
uit een can is super, beter dan uit een fles.
Eensch
Pietverdrietzondag 20 september 2009 @ 10:35
Bier uit blik is sowieso beter dan uit de fles, blik is licht dicht. Bier kan niet goed tegen licht.
gadeweerdwoensdag 23 september 2009 @ 21:25
quote:
Op zondag 20 september 2009 06:52 schreef macferret het volgende:
bokbier is veel zoeter dan stout, geen alternatief naar mijn idee.
Klopt, maar doet het wel goed bij (stoof)vleesgerechten!
Pietverdrietwoensdag 23 september 2009 @ 21:39
Kriek doet het ook erg goed om te stoven, een konijn bijvoorbeeld