Ik doelde op 't buitenland idd.quote:Op vrijdag 10 december 2010 12:52 schreef leysha het volgende:
[..]
Volgens mij moet je (om in Nederland aangenomen te worden) een universitaire master afgerond hebben.
Wat heeft dat met strategie consultants te maken? Is dit trollen?quote:Op vrijdag 10 december 2010 17:50 schreef Outlined het volgende:
Vrouwen werken massaal bij de (semi)overheid. Accept it.
M/B/B zijn veel selectiever dan dat. Zelfs CMT binnen Rabobank krijgt meer dan 1000 per plek. McK , BCG, Bain zijn nog selectiever.quote:[b]Op donderdag 4 november 2010 00:18 schreef leysha het volgende:
Mijn ervaring is dat alle strategy consultants, maar met name de Top 3 en daarvan dan weer met name McKinsey extreem selectief zijn. Dat wil zeggen - voor een business course 300 aanmeldingen voor 20 plaatsen. Stage - 200 aanmeldingen voor 2 plaatsen.
Maar een groot deel daarvan hoef je niet als concurrentie te beschouwen? Zal ook wel een deel met de instelling tussen zitten 'ik probeer het wel gewoon'.quote:Op zondag 19 december 2010 14:19 schreef Häagen-Nesz het volgende:
[..]
M/B/B zijn veel selectiever dan dat. Zelfs CMT binnen Rabobank krijgt meer dan 1000 per plek. McK , BCG, Bain zijn nog selectiever.
Dat zijn er niet veel. 30% die maar aan de basis criteria voldoen.quote:200 voor 2 plekken, waarvan slechts 60 ofzo aan de basis criteria voldeden.
Hier heb ik laatst een aanbod van gekregen! Erg benieuwd naar jouw ervaringen ermee, ik twijfel zelf nog heel erg wat ik wil.quote:Op zaterdag 11 december 2010 07:20 schreef Drive-r het volgende:
Heel leuk bedrijf, zeker hun Nederlandse kantoor! Ken er veel mensen, allemaal echt slimme en sociale mensen, leuke sfeer ook, kan ik echt aanraden.
Begrijpelijk. Ik zou zelf liever voor een kleiner bedrijf gaan, maar een McK heeft natuurlijk wel weer bepaalde voordelen. Ik denk dat je qua leercurve weinig verschil zult zien door het formaat zelf, dat heb ik zelf ook nooit zo ervaren eigenlijk. In een kleiner team krijg je eerder verantwoordelijkheid en leuker werk, maar heb je vaak te maken met minder "formele" opleiding. Het heeft voor en nadelen. Elke keer voor een andere partner werken verveelt trouwens snel, je leert het meeste door vaker voor een goeie partner te werken en zo sneller meer verantwoordelijkheid en vertrouwen te krijgen.quote:Op woensdag 5 januari 2011 14:50 schreef leysha het volgende:
Ik heb vooral bedenkingen over de grootte. Ik denk dat je toch het meeste leert van de mensen om je heen, en ik vraag me af of de leercurve erg verandert als je bij een bedrijf van ~30 man aan de slag gaat versus ~150 man. Het lijkt mij juist erg leerzaam om iedere keer in een ander team voor een andere partner te werken. Verder spelen natuurlijk mee de diversiteit van het portfolio, hoe "normaal" is het om naar het buitenland te gaan, hoe snel (if at all) word je geacht te specialiseren, mogelijkheid tot MBA, etc... maar dat vind ik wel minder belangrijk. Voor mij spelen vooral sfeer (die is mij erg bevallen) en hoeveel ik er ga leren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |