Biometrics wordt gedaan bij je lokale Application Support Center (ASC).. locaties zijn te vinden op de USCIS website.. die op dit moment dus down isquote:Op zondag 13 september 2009 20:04 schreef OMG het volgende:
[..]
Ah, dank voor de tip. Worden die biometrics toevallig bij een field office gedaan (voor mij dus hier in Indy) of moet ik met een beetje pech naar een andere grote stad? Ik probeer me alvast voor te bereiden..
Vanochtend deed die site het nog, gisteravond was hij ook al heel de tijd down. Nou ja, even wat gezocht en de locatie hier downtown blijkt ook een ASC te zijn.quote:Op zondag 13 september 2009 22:57 schreef Ainnir het volgende:
[..]
Biometrics wordt gedaan bij je lokale Application Support Center (ASC).. locaties zijn te vinden op de USCIS website.. die op dit moment dus down is
Weet je zeker dat dat niet 21 is? Want dat lees ik op een heel aantal plekken op Internet.quote:Op maandag 14 september 2009 01:28 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Komt er op neer dat jij een redelijke job moet hebben met een contract van minimaal een jaar en dat jij en je vriendin minimaal 23 moeten zijn
Dat zijn de belangrijkste dingen en je moet je vriendin duidelijk maken dat ze waarschijnlijk 6 á 9 maanden niet kan werken en studeren
Om je vriendin naar nederland te halen moet ze minimaal 21 zijn. Jij moet nederlander zijn en ingeschreven staan in het GBA. Ook verwachten ze dat je werk hebt, en kan aantonen dat je in de komende 12 maanden inkomen hebt (minimaal 1457e netto per maand).quote:Op maandag 14 september 2009 13:49 schreef 1-1-1-1-1 het volgende:
[..]
Weet je zeker dat dat niet 21 is? Want dat lees ik op een heel aantal plekken op Internet.
Het is wel een hoop gekut als ik dat allemaal zo zie, nu snap ik natuurlijk dat ze importbruiden ed willen tegengaan...maar ze maken het wel heel lastig.
Mocht het nou niet werken dan zou ik ook nog eventueel naar de VS kunnen gaan, ik heb een goede opleiding. Al snap ik wel dat er ook daar wel heel wat haken en ogen aanzitten. Nu weet ik dat maartenA beide heeft gedaan, dus ben wel benieuwd wat nou relatief het makkelijkste was.
Maar bedankt voor de info in ieder geval!
Ja, zij kan natuurlijk wel naar Nederland komenquote:Op maandag 14 september 2009 22:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Maar diegene die in de VS is kan wel op een toeristenvisa komen toch?
Alleen moet diegene wel terug, maar dat lijkt me bij een overzeese emigratie niet zo´n probleem, je hebt toch genoeg dingen om te regelen
Vergeleken bij de MAKKELIJKHEID van het immigreren door te trouwen, moeten je principes tegen het huwelijk wel enorm hoog liggen als je het op een andere manier wil doen.quote:Op maandag 14 september 2009 00:35 schreef 1-1-1-1-1 het volgende: Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe de kansen liggen om dit voor elkaar te krijgen zonder gelijk te trouwen.
In het kort:quote:Op maandag 14 september 2009 13:49 schreef 1-1-1-1-1 het volgende:
Nu weet ik dat maartenA beide heeft gedaan, dus ben wel benieuwd wat nou relatief het makkelijkste was.
Heel erg bedankt voor de info. Het is niet dat zij of ik perse niet wil trouwen hoor, het is meer dat we nog wat aan de jonge kant zijn. Maar ik zou het geweldig vinden om uiteindelijk met haar te trouwen.quote:Op dinsdag 15 september 2009 01:54 schreef maartena het volgende:
[..]
In het kort:
Als je niet wil trouwen: Nederlands het makkelijkste.
As je wel gaat trouwen: VS het makkelijkste.
Is voor een van jullie geen optie om te gaan studeren?quote:Op dinsdag 15 september 2009 15:59 schreef 1-1-1-1-1 het volgende:
[..]
Heel erg bedankt voor de info. Het is niet dat zij of ik perse niet wil trouwen hoor, het is meer dat we nog wat aan de jonge kant zijn. Maar ik zou het geweldig vinden om uiteindelijk met haar te trouwen.
Nu moeten we eerst natuurlijk zien of we de komende 1.5 jaar overleven voordat we de stap kunnen ondernemen. Maar ik heb goede hoop en je kan je maar beter op tijd voorbereiden natuurlijk![]()
Nu is het eigenlijk handiger voor mij om daarheen te gaan aangezien mijn Rechten-studie gericht is op internationaal bedrijfsrecht en ik natuurlijk de taal al machtig ben, terwijl dat andersom niet zo is. Maar uberhaupt een baan vinden in de VS is natuurlijk al behoorlijk lastig op het moment, al weet ik natuurlijk de precieze situatie voor bedrijfsjuristen niet. Maar aangezien de economie het niet denderend doet zal die ook wel niet om over naar huis te schrijven zijn...Sowieso is de VS een prachtig land, dus daar zal het sowieso niet aan liggen. Ik heb er al 9 maanden gezeten en zou er met liefde nog jaren aan vastplakken...
Nou goed om te horen dat er dus wel degelijk mogelijkheden zijnquote:Op dinsdag 15 september 2009 16:13 schreef maartena het volgende:
Een baan vinden is lastig inderdaad..... maar niet onmogelijk. Ik heb toevallig ook een nieuwe werkgever gevonden afgelopen maand, en eind deze maand begin ik daar. Deze week laatste week bij mijn huidige werkgever, alles netjes afronden etc.
In slechte economische tijden echter..... zijn er een aantal industrieen die altijd goed blijven draaien: Lawyers, Doctors, Casino's and Liquor Stores.
Zij komt hier komend jaar op uitwisseling studeren, dus in die zin wel ja ;-) Voor vast...nee, zij moet daarna nog een jaar daar haar studie afronden. Ikzelf ben dan ook klaar, ik zit nu in mijn Master. En ik zou heel graag in de VS willen studeren (sterker nog dat heb ik al een tijdje gedaan), maar $20.000-30.000 collegegeld kan ik me helaas toch net niet veroorloven. En daarbij is het met Rechten is het nogal moeilijk overzetten, mocht ik Economie ofzo gedaan hebben zou dat een stuk makkelijker zijn.quote:Op dinsdag 15 september 2009 16:18 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Is voor een van jullie geen optie om te gaan studeren?
Daar heb je gelijk in, daarom had ik het in een vorige post ook over minimaal 1.5 jaarquote:Op dinsdag 15 september 2009 17:40 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dan kan je het beter effe een paar jaar uitstellen lijkt me en genoegen nemen met vakanties en zo. Zij is als het goed is toch dadelijk een jaar bij je.
Verder zou je op termijn als beide klaar zijn met de studie om een ander land te kiezen zoals bijvoorbeeld Canada, Engeland of Australie of zo
Je moet na twee jaar bewijzen dat je nog steeds getrouwd bent en dan wordt je tijdelijke status omgezet naar permanent (=10 jaar).quote:Op dinsdag 15 september 2009 20:36 schreef Tobey het volgende:
Hoe zit dat eigenlijk met trouwen en de eventuele kosten er van als ze er achten komen dat het 'fake' was? Ik ben namelijk van plan een master te doen op Stanford University en daarna direct door naar het Oosten om een baan te zoeken. Ik heb wel een Amerikaanse vriendin die eventueel voor zoiets wel in zou zijn. In hoeverre controleren ze zoiets bij die aap van een immigration officer? Bellen ze echt je familie en dergelijke enzo of zijn dit broodje aap verhalen?
Bewijzen van 'nog steeds' getrouwd zijn? Hoe bedoel je dat als ik vragen mag? Ik denk dat ik alleen al qua master, 2 jaar bezig ben, en kan in die tijd gewoon 'samenwonen met haar'. En na 2 jaar als hij wordt omgezet in een permanente status, en je dan je gewoon je huwelijk gaat ontbinden, ze je vaste status ook afpakken? Zie het meer als erg goede vriendin, maar geen trouw materiaal, waar ze mij natuurlijk een behoorlijke favor mee doet maar das een ander verhaal.quote:Op dinsdag 15 september 2009 22:57 schreef wonderer het volgende:
[..]
Je moet na twee jaar bewijzen dat je nog steeds getrouwd bent en dan wordt je tijdelijke status omgezet naar permanent (=10 jaar).
Gezamenlijke rekening, water bills, twee namen op huurcontract/hypotheek, levensverzekering etc.quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:08 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Hoe moet je dat aantonen?
Dat moet een verdomd goede vriendin zijn danquote:Op dinsdag 15 september 2009 23:16 schreef Tobey het volgende:
[..]
Bewijzen van 'nog steeds' getrouwd zijn? Hoe bedoel je dat als ik vragen mag? Ik denk dat ik alleen al qua master, 2 jaar bezig ben, en kan in die tijd gewoon 'samenwonen met haar'. En na 2 jaar als hij wordt omgezet in een permanente status, en je dan je gewoon je huwelijk gaat ontbinden, ze je vaste status ook afpakken? Zie het meer als erg goede vriendin, maar geen trouw materiaal, waar ze mij natuurlijk een behoorlijke favor mee doet maar das een ander verhaal.
Maken ze onderscheidt op afkomst?quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:37 schreef wonderer het volgende:
[..]
Gezamenlijke rekening, water bills, twee namen op huurcontract/hypotheek, levensverzekering etc.
Nee, als je na die twee jaar een permanente status krijgt en je vraagt een scheiding aan, mag je wel blijven.quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:16 schreef Tobey het volgende:
[..]
Bewijzen van 'nog steeds' getrouwd zijn? Hoe bedoel je dat als ik vragen mag? Ik denk dat ik alleen al qua master, 2 jaar bezig ben, en kan in die tijd gewoon 'samenwonen met haar'. En na 2 jaar als hij wordt omgezet in een permanente status, en je dan je gewoon je huwelijk gaat ontbinden, ze je vaste status ook afpakken? Zie het meer als erg goede vriendin, maar geen trouw materiaal, waar ze mij natuurlijk een behoorlijke favor mee doet maar das een ander verhaal.
Geen flauw idee...quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Maken ze onderscheidt op afkomst?
Ik weet dat het voor een Argentijnse die met een rijke Amerikaanse advocaat trouwde al redelijk tough was maar ik ken ook verhalen van Nederlanders waar het niet zo veel voorstelde.
Australie is overigens nog veel moeilijker
Ik ken namelijk iemand die het op deze manier deed en dat was gewoon een fake marriage, na 3 jaar de knoop doorgehakt. Gewoon erg goede vrienden, en die hebben ook niet verder stil gestaan dat ze best risky bezig waren. Ik had dan ook altijd het idee, als je gewoon maar normaal doet, en nergens slapende honden wakker maakt, je verder geen justitie op je dak krijgt.quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:39 schreef wonderer het volgende:
[..]
Nee, als je na die twee jaar een permanente status krijgt en je vraagt een scheiding aan, mag je wel blijven.
Tijdens je "adjustment of status" aanvraag wordt gewoon gekeken naar je legale status, en moet je dus met trouwpapieren aan kunnen tonen dat je nog getrouwd bent. Tevens moet je met documenten bewijzen dat je die twee jaar volledig samenwonend bent geweest..... en dat houdt onder andere in:quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:16 schreef Tobey het volgende:
Bewijzen van 'nog steeds' getrouwd zijn? Hoe bedoel je dat als ik vragen mag? Ik denk dat ik alleen al qua master, 2 jaar bezig ben, en kan in die tijd gewoon 'samenwonen met haar'. En na 2 jaar als hij wordt omgezet in een permanente status, en je dan je gewoon je huwelijk gaat ontbinden, ze je vaste status ook afpakken? Zie het meer als erg goede vriendin, maar geen trouw materiaal, waar ze mij natuurlijk een behoorlijke favor mee doet maar das een ander verhaal.
Officieel? Nee.quote:Op dinsdag 15 september 2009 23:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Maken ze onderscheidt op afkomst?
Ik heb mijn i94 een keer vergeten in te leveren en dat was achteraf niet zo'n probleem. Ik had wel het voordeel dat ik na twee weken weer terug was in Boston. Een collega van me die hetzelfde deed maar in Nederland woont heeft hier nog jaren last van gehad (extra controle wanneer hij de VS in wilde).quote:Op woensdag 16 september 2009 02:38 schreef Jantehs het volgende:
Situatie: Paspoort verloren, nieuwe aangevraagd, is allemaal geregeld. Ben hier op een J1 visum tot half december. Ik ben nu ook dus mijn I94 Immigratiedocument kwijt, een nieuwe kost 320 dollar, duurt 90 tot 120 dagen (dan ben ik al weg) om aan te vragen.
Ik kan het land ook gewoon uit zonder dit document, wat zijn de consequenties als ik dat doe voor een eventueel volgend bezoek aan de VS (werk/vakantie/whatever)?
De vrouw van de universiteit die ik sprak had het over dat ik dan aan moet tonen dat ik in Nederland ben geweest, maar dat het het beste is om toch maar een nieuwe aan te vragen. Ik krijg het idee dat ze dit vooral zegt omdat ze dat officieel moet zeggen, want ik lees op meerdere plekken dat ik zonder problemen het land uit kom.
Het gaat me er nu dus vooral om wat de consequenties zijn als ik in de toekomst in het land weer in wil. Iemand die hier wat van weet?
Het lokale Application Center hier was een afslank kliniek wat biometric test 'erbij' deed. Ze deden gemiddeld 1 onderzoek per dag, wat als voordeel had dat ik binnen een paar dagen mijn papieren terug had.quote:Op zondag 13 september 2009 22:57 schreef Ainnir het volgende:
[..]
Biometrics wordt gedaan bij je lokale Application Support Center (ASC).. locaties zijn te vinden op de USCIS website.. die op dit moment dus down is
?quote:Op vrijdag 18 september 2009 15:26 schreef djmarshal het volgende:
iemands hands-on experience met het W-2 "tax form" ?! hoe werkt dit precies? Bij sommige banen (contract basis) staat vaak vermeld dat W-2 gewenst is. Wat moet je hier als werknemer voor doen en wat zijn de voordelen en nadelen ?
Ik kan het niet helemaal opmaken uit de wiki entry (http://en.wikipedia.org/wiki/IRS_tax_forms#W-2) en was benieuwd of iemand er ervaring mee heeft.
Je woont in New Hampshire zie ik. In principe mag elke winkel elke zondag tot zes uur open zijn?quote:Op dinsdag 22 september 2009 23:04 schreef wonderer het volgende:
De winkels zijn hier (beperkt) open op zondag. Tot zes uur in plaats van tot negen uur.
Ik ben eigenlijk nog nooit op zondagavond wezen kijken hier. Ik zal dadelijk even kijken of er een bordje is met openingstijden. In Michigan trouwens. Behoorlijk gelovig hier trouwens. Elk dorp heeft wel 5 verschillende kerkenquote:Op dinsdag 22 september 2009 22:53 schreef Sloggi het volgende:
Vraag aan de Neder-Amerikanen hier:
In Nederland klagen christelijke partijen over winkels die open zijn op zondag. Hoe zit dat in jullie staat (ik neem aan dat de federale overheid zich hier niet mee bezighoudt)? Amerika is natuurlijk een christelijk land, dus ik kan me voorstellen dat in veel staten / op veel plaatsen de winkels op zondag dicht zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk niet echt liberaal om zoiets te verbieden.
Niet echt. Meijer bijv. is 24/7 en is alleen met kerst één dag gesloten.quote:Op woensdag 23 september 2009 11:35 schreef Sloggi het volgende:
Bedankt voor de info. Toch grappig dat ze het in de VS blijkbaar minder nauw nemen met de zondagsrust.
Weet iemand of dit in het midwesten anders is?
Handig, hoef ik al niet meer te kijken. Ik had wel het vermoeden dat het 24/7 was. Ik heb ze iig nog nooit dicht gezien. Wel druk op zondagavond!quote:Op woensdag 23 september 2009 15:16 schreef popolon het volgende:
[..]
Niet echt. Meijer bijv. is 24/7 en is alleen met kerst één dag gesloten.
In het kort:quote:Op dinsdag 22 september 2009 22:53 schreef Sloggi het volgende:
Vraag aan de Neder-Amerikanen hier:
In Nederland klagen christelijke partijen over winkels die open zijn op zondag. Hoe zit dat in jullie staat (ik neem aan dat de federale overheid zich hier niet mee bezighoudt)? Amerika is natuurlijk een christelijk land, dus ik kan me voorstellen dat in veel staten / op veel plaatsen de winkels op zondag dicht zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk niet echt liberaal om zoiets te verbieden.
En dan nog kun je je afvragen of dat komt door de religie of door het feit dat dat te duur is. "Onze" Walmart is ook niet meer 24/7 open vanwege "de crisis".quote:Op vrijdag 25 september 2009 07:57 schreef maartena het volgende:
[..]
In verreweg alle staten zijn 24 uurs winkels te vinden. In een klein dorp in Mississippi wellicht niet, maar in een middel-matig dorp van zeg 25k inwoners, daar is zeker wel wat open op zondag, zeker supermarkten, en in een plaats van zeg 50k kun je zeker wel wat vinden wat 24/7 open is.
Hier is het WEL verboden en gebeurt hetzelfde...quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:20 schreef RQPS het volgende:
Hier is bellen en rijden niet verboden. Gisteren bijna van mijn sokken gereden door zo'n bellende dwaas. Even later, toen hij de kruising op reed, hoorde ik piepende banden en getoeter.
Ik haat Walmart. Ben er nog nooit geweest.quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:35 schreef Barcaconia het volgende:
Trouwens, Popolon. Ga jij altijd naar Meijers of Wal-mart oid? Hier is de Walmart nogal een klotewinkel vind ik hoewel ze met elektronica en dergelijke een stuk goedkoper zijn dan Meijers.
In California krijg je een boete van..... (tromroffel) $20. Herhaal boetes zijn $50, en dat kan eeuwig doorgaan....quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:20 schreef RQPS het volgende:
Hier is bellen en rijden niet verboden. Gisteren bijna van mijn sokken gereden door zo'n bellende dwaas. Even later, toen hij de kruising op reed, hoorde ik piepende banden en getoeter.
Ik boycot Walmart uit principe.quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:40 schreef popolon het volgende:
Ik haat Walmart. Ben er nog nooit geweest.![]()
Je blijft een Nederlanderquote:Op zaterdag 26 september 2009 03:55 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik boycot Walmart uit principe.
Ik heb nog een walmart gift certificate liggen van 2 jaar oud - nog steeds geldig, van de week even gechecked toen ik em weer vond - can $25..... misschien dat ik toch eventjes mijn principes opzij zet. Maar dan ga ik wel op een rustige tijd.
Haha, ik heb ook een hele tijd in Tennessee gewoond, was echt geweldig daar... inclusief het accent :-P Sterker nog, ik ga in januari weer terug die kant op ;-)quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:35 schreef Barcaconia het volgende:
Hier (Michigan) ook niet verboden. Je ziet alleen van die 16-jarige trutjes met een telefoontje in de hand smsjes sturen... En niet dat die ontzettend goed kunnen rijden ofzo.
Ik zit nu in Tennessee trouwens, maar wat is zo'n southern accent toch vervelend om te horen, bijna grappig zelfsIk ben blij dat ze in Michigan behoorlijk beschaafd/accentloos Engels praten.
De Walmart hier in Orange is wel 24/7 open, maar ze zijn lang niet allemaal 24/7 open.quote:Op zaterdag 26 september 2009 09:07 schreef 1-1-1-1-1 het volgende:
Al zijn ze in CA toch niet 24/7 open?
Zo accuraat ookquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 04:44 schreef popolon het volgende:
Jemig wat erg dit:
http://www.peopleofwalmart.com
Ligt er een beetje aan waar ik heen moet natuurlijk..... Southwest Airlines en Jet Blue zijn vrij goedkoop. Ik heb ook met United, Northwest, American, en US Airways gevlogen op binnenlandse vluchten.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 01:29 schreef Barcaconia het volgende:
Met welke maatschappij vliegen jullie eigenlijk binnenlands? Ik wil binnenkort in Georgia een auto ophalen. De goedkoopste weekend ticket die ik vond was $178 enkel. Doordeweeks vond ik $88 maar dan moet ik vrij nemen van werk. Dit was met AirTran. Zijn er nog goedkopere alternatieven?
Vooral aangezien het een anti-depressiva isquote:Op zondag 4 oktober 2009 19:25 schreef Barcaconia het volgende:
Ik weet het, maar de meeste zijn nog redelijk normaal. Wel lang, maar normaal. Maar dat je stopt met het medicijn als je "suicidal actions" onderneemt vond ik toch wel geniaal
Wie denk je dat er op onze schepen zaten in de 17e eeuw? Dat waren allemaal mensen uit Oost-Europa die hierheen kwamen omdat daar niks te vreten was. Hier konden ze rechtstreeks de boot op en hadden ze een baan (hoewel een groot deel het niet overleefde). Nederland heeft die mensen altijd hard nodig gehad, ook later in de geschiedenis.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 10:57 schreef Intrepidity het volgende:
Nouja dat hebben we ervan gemaakt door 'gastarbeiders' uit te nodigen.. Noord Amerika is sinds de ontdekking natuurlijk een emigratiedoel geweest. De status van immigrantenland gaat wat verder terug in de geschiedenis, laat ik het zo verwoorden..
Ik denk dat het grootste verschil is dat de VS al 500 jaar een immigratieland is (inclusief de tijd voor het de VS heette uiteraard), en dat Nederland een NIEUW immigratieland is, wat eigenlijk pas 50 jaar geleden begon.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 10:39 schreef Sloggi het volgende:
Nederland is eigenlijk ook een immigrantenland, maar dat vergeten de meeste mensen voor het gemak even (of ze weten het niet).
Ja, maar om nou te zeggen dat we vanaf de 17e eeuw een grote populatie mensen hebben met een oost-europese achtergrond, nee.. Die mensen werkten hier alleen en hebben zich (tot een jaar of 50 geleden) nooit gevestigd.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 11:01 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Wie denk je dat er op onze schepen zaten in de 17e eeuw? Dat waren allemaal mensen uit Oost-Europa die hierheen kwamen omdat daar niks te vreten was. Hier konden ze rechtstreeks de boot op en hadden ze een baan (hoewel een groot deel het niet overleefde). Nederland heeft die mensen altijd hard nodig gehad, ook later in de geschiedenis.
Tja, als je zo kijkt inderdaad wel. Alleen hebben we het dan wel over een stukje natuurlijke migratie, in de 80-jarige oorlog zijn ook Spanjaarden achter gebleven, in het begin van de 19e eeuw zijn Fransen achter gebleven etc....quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 11:01 schreef Sloggi het volgende:
Wie denk je dat er op onze schepen zaten in de 17e eeuw? Dat waren allemaal mensen uit Oost-Europa die hierheen kwamen omdat daar niks te vreten was. Hier konden ze rechtstreeks de boot op en hadden ze een baan (hoewel een groot deel het niet overleefde). Nederland heeft die mensen altijd hard nodig gehad, ook later in de geschiedenis.
Het kwam ook deels doordat er zoveel Nederlanders vertrokken. Tussen 1945 en 1960 vertrokken meer dan een HALF MILJOEN Nederlanders naar dergelijke emigratielanden. Australie, de VS, Canada, etc..... Tja, en toen zaten we dus opeens zonder arbeiders en een land dat schreeuwde om woningen omdat hen die wel in Nederland bleven als een gek babies gingen produceren. Men vertrok vooral omdat men na een letterlijk verwoest Europa geen toekomst meer zag..... maar zo tegen de jaren 60 - na de grote migratiegolf - ging het opeens toch merkwaardig goed met de economie, en zaten we te schreeuwen om arbeiders. Arbeiders die in de jaren 50 vertrokken waren, en die we in de jaren 60 dus noodzakelijk uit andere landen gingen halen.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 10:57 schreef Intrepidity het volgende:
Nouja dat hebben we ervan gemaakt door 'gastarbeiders' uit te nodigen.. Noord Amerika is sinds de ontdekking natuurlijk een emigratiedoel geweest. De status van immigrantenland gaat wat verder terug in de geschiedenis, laat ik het zo verwoorden..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |