Wanneer je boven de 60 of 80 kan daarmee hoef je zelfs nieteens over het fietspad..iets met klok en klepelquote:Op donderdag 3 september 2009 10:50 schreef LinkseFrieseVegetarier het volgende:
[..]
Dat klopt inderdaad. Ik zag eens een item in Netwerk (?) over een man zonder verantwoordelijkheidsgevoel die met 80 km/u over fietspaden raasde in zo'n geval:
[ afbeelding ]
De politie zei niets te kunnen doen omdat de snelheidslimieten niet voor fietsers gelden.
het is wel jammer dat je datsoort fotos niet terug kunt zien..quote:Op donderdag 3 september 2009 14:33 schreef CyclingGirl het volgende:
Ik ben vorige week bij Oud Beijerland geflitst. Ik was bezig met een blokjes training en er was niemand op de weg dus heb ik flink op de pedalen gestaan. ik ging zo rond de 46km/u op een weg waar je 30 mocht. Ineens zie ik een flits en ik kijk achterom en ik zie niemand alleen de paal een eindje terug. Wat willen ze nu gaan doen, mij gaan opsporen?
Lang geleden??quote:Op donderdag 3 september 2009 09:05 schreef Ladylike het volgende:
Ik ken zelfs iemand die (per ongeluk, dat wel) geflitst is op de fiets
Vreemd allemaal, maar misschien werken hier in Tilburg de flitskasten anders.quote:Op donderdag 3 september 2009 14:33 schreef CyclingGirl het volgende:
Ik ben vorige week bij Oud Beijerland geflitst. Ik was bezig met een blokjes training en er was niemand op de weg dus heb ik flink op de pedalen gestaan. ik ging zo rond de 46km/u op een weg waar je 30 mocht. Ineens zie ik een flits en ik kijk achterom en ik zie niemand alleen de paal een eindje terug. Wat willen ze nu gaan doen, mij gaan opsporen?
Dan wordt het hoog tijd dat ze jouw 'tomos' in beslag nemenquote:Op donderdag 3 september 2009 18:58 schreef ShizzleMyDizzle het volgende:
[..]
Vreemd allemaal, maar misschien werken hier in Tilburg de flitskasten anders.
(Hier reageren die sensoren in de grond namelijk pas vanaf een bepaald gewicht (welke weet ik niet, maar ik kon op mijn tomos met 80+ langs flitsers))
Ik ben met mijn brommert al een aantal keer geflitst in Amsterdam. Gelukkig een paar keer van de voorkant, dan kunnen ze niks. Maar helaas ook twee keer van de achterkantquote:Op donderdag 3 september 2009 18:58 schreef ShizzleMyDizzle het volgende:
[..]
Vreemd allemaal, maar misschien werken hier in Tilburg de flitskasten anders.
(Hier reageren die sensoren in de grond namelijk pas vanaf een bepaald gewicht (welke weet ik niet, maar ik kon op mijn tomos met 80+ langs flitsers))
De meeste flitspalen hier in tilburg hebben gewoon de sensoren in het wegdek zitten hoor. Weet precies op welk punt (met de auto dan he) ik niet meer te snel moet rijden, want dat zie ik gewoon o pde weg.quote:Op donderdag 3 september 2009 20:17 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ben met mijn brommert al een aantal keer geflitst in Amsterdam. Gelukkig een paar keer van de voorkant, dan kunnen ze niks. Maar helaas ook twee keer van de achterkant
Trouwens is dat verhaal van gewicht onzin, normale snelheidsflitsers werken met een radar. Je hebt ook roodlichtflitsers, die werken wel met lussen in het wegdek.
Overigens flitst het grootste gedeelte van de flitspalen alleen nog met infrarood, dus vaak heb je het niet eens meer door als je geflitst wordt
Ik denk toch echt dat die lussen in de weg voor iets anders zijn hoor, bijvoorbeeld om te kijken hoe lang de rij voor een stoplicht is of een teller, maar normale flitspalen werken echt met radar.quote:Op donderdag 3 september 2009 20:21 schreef ShizzleMyDizzle het volgende:
[..]
De meeste flitspalen hier in tilburg hebben gewoon de sensoren in het wegdek zitten hoor. Weet precies op welk punt (met de auto dan he) ik niet meer te snel moet rijden, want dat zie ik gewoon o pde weg.
En ik denk nou juist het tegenovergestelde. Ik denk dat op die 2 lussen je snelheid wordt bepaalt. Ben je te snel bij de 2e lus, dan word je geflitst. Want, als ik een auto geflitst zie worden (gebeurt zelden overigens) is het altijd als de auto over de 2e lus heen rijdt.quote:Op donderdag 3 september 2009 20:36 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik denk toch echt dat die lussen in de weg voor iets anders zijn hoor, bijvoorbeeld om te kijken hoe lang de rij voor een stoplicht is of een teller, maar normale flitspalen werken echt met radar.
Waardoor ik het vreemd vind dat hier bij al die flitspalen lussen liggen op de plek waar het voertuig geflitst word. Waar zijn die lussen dan voor? (En dan heb ik het over snelheids flitsers, geen rood-licht).quote:Snelheidscamera
Deze camera controleert alleen de snelheid en wordt geplaatst langs de wegen.
De snelheidscamera's werken op basis van het dopplereffect (radar). Een voertuig dat zich in de straling beweegt, weerkaatst de radargolf en wijzigt de frequentie van deze straling. De grootte van deze frequentiewijziging is afhankelijk van de snelheid van het voorwerp, hieruit kan de snelheid worden berekend.
Inderdaadquote:Op donderdag 3 september 2009 14:15 schreef Me_Wesley het volgende:
Als ik echt een boete kan krijgen wegens te hard fietsen, dan zal ik er alles aan doen om hem te krijgen
Hoe grappig is dat
een dynamo heet dat toch?quote:Op donderdag 3 september 2009 23:55 schreef BlueMage het volgende:
Nou te koop: snelheidsbegrenzer voor op de fiets!
Je mag tegenwoordig 45 rijden met een brommer binnen de bebouwde kom, tenzij de borden anders aangevenquote:Op vrijdag 4 september 2009 00:01 schreef Posergoth6667 het volgende:
[..]
een dynamo heet dat toch?
als ze het invoeren, dan betekent dat niet dat je verplicht bent een snelheidsmeter te hebben op je fiets. je moet alleen zorgen dat je niet harder gaat dan de maximumsnelheid.
ik heb twee brommers, en ze hebben beide geen kilometerteller. toch mag ik officieel maar 30 binnen de bebouwde kom (dat doe ik niet want dat is pure zelfmoord).
Op de rijbaan hequote:Op vrijdag 4 september 2009 07:27 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Je mag tegenwoordig 45 rijden met een brommer binnen de bebouwde kom, tenzij de borden anders aangeven
Sterker nog, boven de 25 km/h slaat ook het hulpmotortje af om te voorkomen dat die krengen als snorfiets worden gezien.quote:Op donderdag 3 september 2009 09:10 schreef Ploertendoder het volgende:
Dat had ik ook in de OP vermeldAlsnog vind ik het gewoon een erg vage regel. E een fiets met trapondersteuning 9dus met een elektrisch motortje) zie ik als normale fiets, want je moet blijven trappen om vooruit te komen.
Daar geloof ik vrij weinig van.. een collega van mij had zo'n ding om naar zn werk te fietsen (tegen de 60, was verhuisd maar wou graag blijven fietsen) en die reed 15 km in 20-25 minuten afhankelijk van hoe hard ie meetrapte, dan zou ie zn hulp motor dus niet kunnen gebruiken volgens jou (met gem 30+)?quote:Op vrijdag 4 september 2009 10:22 schreef JDude het volgende:
[..]
Sterker nog, boven de 25 km/h slaat ook het hulpmotortje af om te voorkomen dat die krengen als snorfiets worden gezien.
Zo'n elektrische fiets helpt je inderdaad vooral bij het optrekken en geeft een leuk steuntje in de rug, tot je de 25 aantikt. Daarboven mag je zelf trappen. Zie bijvoorbeeld dit artikel uit de ANWB-kampioen. Op de tweede pagina wordt even kort ingegaan op het 25 km/u verhaal.quote:Op vrijdag 4 september 2009 10:34 schreef Robin__ het volgende:
[..]
Daar geloof ik vrij weinig van.. een collega van mij had zo'n ding om naar zn werk te fietsen (tegen de 60, was verhuisd maar wou graag blijven fietsen) en die reed 15 km in 20-25 minuten afhankelijk van hoe hard ie meetrapte, dan zou ie zn hulp motor dus niet kunnen gebruiken volgens jou (met gem 30+)?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |