Echt nietquote:Op zaterdag 29 augustus 2009 15:11 schreef Tamashii het volgende:
Vlaai is Belgisch. Taart is Nederlands.
vlaai is inderdaad op basis van limburgs brooddeeg. Hier kennen ze enkel taart.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 15:33 schreef CherryBoomBoom het volgende:
[..]
Echt niet![]()
Ze verkopen hier taarten bij de bakker
Zucht. Jah, ze verkopen hier ook vlaaien! Maar officieel komt een vlaai wel uit Belgie. De naam.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 15:33 schreef CherryBoomBoom het volgende:
[..]
Echt niet![]()
Ze verkopen hier taarten bij de bakker
Vla is pudding, geen vlaai. Taart heeft een andere bodem, de bodem van een vlaai is luchtiger.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlaai of vla op zijn limburgs is brooddeeg met een vulling.
Goede uitleg voor dummies.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 15:48 schreef Anne het volgende:
Taarten:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vlaaien:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Taarten hebben eigenlijk ook nooit zo'n 'opstaande' rand van deeg.
Dit is dus het verschil.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 14:53 schreef trovey het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai
Het schijnt dus aan de soort taarbodem te liggen.
Ik vind dat vlaaien ook ook groot en dik kunnen zijnquote:Op zaterdag 29 augustus 2009 16:17 schreef Cahir het volgende:
Vlaai is dus dun met een opstaande rand. En taart is groot en dik?
Jij blijkbaar wel TS heeft er blijkbaar overheen gelezen gezien de opmerking. Was dus ook een herinnering voor TS niet voor jou (en anderen) dus niets kansloos.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 16:22 schreef Anne het volgende:
@ trovey, we kunnen wel lezen hoor. Jezelf quoten is kansloos.
[..]
Ik vind dat vlaaien ook ook groot en dik kunnen zijn:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar ik wed dat als jij 3 taarten en 3 vlaaien voor je hebt, je het verschil meteen ziet.
Daarvoor hoef je ze niet eens te proeven.
Yep.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 18:49 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Vlaaibodem is op basis van een gistdeeg volgens mij. En taarten op basis van beslag of deeg met bakpoeder.
idd, ik hou niet van vlaai. vies deeg. Taart heeft lekkere cake- of koekdeeg. Vlaaideeg is zo droog en soms taai, zonder enig zoete smaak eraan.quote:Op woensdag 30 december 2009 15:51 schreef Fastmatti het volgende:
Had ik al gezegd dat een taart lekker is en een vlaai niet.
In Limburg heet een vlaai echt een vla. En vla is pudding (hoewel veel mensen daar ook vla tegen zeggen). En pudding is ook pudding.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 15:49 schreef Bengeltje het volgende:
[..]
Vla is pudding, geen vlaai. ...
hear hearquote:Op donderdag 31 december 2009 05:13 schreef liessa het volgende:
[..]
In Limburg heet een vlaai echt een vla. En vla is pudding (hoewel veel mensen daar ook vla tegen zeggen). En pudding is ook pudding.
Oftewel "wil je vla" kan betekenen wil je een bakje (vanille, chocolade, hopjes, noem maar op) vla" of " wil je een stukje (kersen, abrikozen, pruimen, kruisbessen etc) vlaai"
Ik kom zelf ook uit Limburg, het verre zuiden zelfs, en een zaak als multivlaai gebruikt een ander soort deeg voor hun bodems dan een Limburgse bakker. Dus is Multivlaai geen vlaai, maar taart. Bovendien, met al die troep die ze eroverheen gooien zie je de zogenaamde vlaai niet eens meer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |