abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 21:12:01 #151
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80399847
Jemig

Ik ben er stil van, wat een klap in het gezicht weer
Hoeveel weegt hij nu nog?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 21:15:08 #153
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80399994
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 21:12 schreef ferrari_rood het volgende:
4,4
Och, dat is inderdaad niet veel he
Kun je verder niets voor hem doen? Speciaal krachtvoer of weet ik wat
Ik vind het zo erg voor jullie.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80400070
Ik heb het overlegd met de DA maar die zei je kunt niets meer doen.
Ik ben wel vergeten ID te halen dus dat ga ik morgen nog maar even doen. Ik was zo beduusd en dan vergeet ik nog wel eens iets.
  vrijdag 16 april 2010 @ 21:28:48 #155
132428 Ingetje79
Panic Station!
pi_80400687
He gadver...en het leek zo goed te gaan.
Arme Rossi en f_r

Sterkte ermee
I'm the patron saint of the denial.
With an angel face and a taste for suicidal.
pi_80400905
Zou het wel echt FIP kunnen zijn dan?

Ik heb 2 katten gehad die allebei overleden zijn aan FIP en volgens mijn dierenarts kan een kat maximaal 16 weken leven met FIP en Rossi leeft nu al een half jaar ermee. Zijn zijn organen nu niet ontzettend aangetast? Misschien kun je eens bloed laten prikken om te kijken hoe het met zijn organen gaat.
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 21:38:40 #157
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80401152
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 21:16 schreef ferrari_rood het volgende:
Ik heb het overlegd met de DA maar die zei je kunt niets meer doen.
Ik ben wel vergeten ID te halen dus dat ga ik morgen nog maar even doen. Ik was zo beduusd en dan vergeet ik nog wel eens iets.
Ik kan me voorstellen dat je beduusd was en dat is waarschijnlijk nog zacht gezegd. Heel erg veel sterkte F_R!


Voor de mensen die niet bekend zijn met FIP een stukje van van een autoriteit op dit gebied in nederland:

Feline Infectieuze Peritonitis: de laatste ontwikkelingen.

Dr. Herman Egberink
Faculteit Diergeneeskunde
Departement Infectieziekten en Immunologie
Afdeling Virologie en Klinische Infectiologie

Hoewel Feline infectieuze peritonitis (FIP) als infectieziekte al meer dan 3 decennia bekend is blijven nog steeds veel vragen onbeantwoord. Dit ondanks de vele laboratorium- en veldonderzoeken die worden verricht. Verschillende hypothesen, en interpretaties van gegevens uit de onderzoeken worden in de lekenpers en wetenschappelijke literatuur vermeld. Dit betreft o.a. de wijze van ontstaan van de ziekte, de mate van verspreiding van het virus, de betrouwbaarheid van diagnostische methoden en de mogelijkheden voor therapie en preventie. Veel data ontbreken nog en dit leidt tot vele vragen. Deze vragen dienen zo goed mogelijk beantwoord te worden op basis van de beschikbare gegevens en nieuwe bevindingen die regelmatig worden gepubliceerd. In deze presentatie zal aan de hand van enkele veelgestelde vragen het ziektebeeld FIP worden behandeld. Daarbij zal met name aandacht worden besteed aan nieuwe ontwikkelingen.

Wat is de verwekker van FIP?

FIP wordt veroorzaakt door een infectie met een virulent type coronavirus. Deze virussen hebben als eigenschap dat zij macrofagen kunnen infecteren en op deze wijze door het gehele lichaam verspreiden en ontstekingsreacties veroorzaken met name in de kleine bloedvaten (vasculitis). Naast de FIP veroorzakende coronavirussen komen stammen voor die vooral in de darm vermeerderen en geen of weinig ziekteverschijnselen veroorzaken, soms wat diarree.

Is FIP niet besmettelijk, zoals soms wordt beweerd.?

Het is duidelijk dat FIP, hoewel veroorzaakt door een virus, zich niet gedraagt als een echte infectieziekte. In een bestand van katten blijft de aandoening nogal eens beperkt tot een enkele kat en lijkt het virus niet te spreiden. Toch wordt in een dergelijk bestand bij een groot deel van de katten (80-90%) coronavirussen aangetoond. Deze infecties worden echter veroorzaakt door de milde niet ziekteverwekkende stammen van feline coronavirus. Deze vermeerderen hoofdzakelijk in de darm en worden ook wel aangeduid als feline enterale coronavirussen (FECV). Een deel van deze katten is ook gedurende langere ( > 1 jaar) of kortere tijd uitscheider van het virus. Uit deze stammen ontstaan de FIP virussen en dit gebeurt in de individuele kat. Indien deze kat geen goede afweer kan opbouwen ontstaat FIP. Ongeveer 1-5% van de seropositieve gezonde katten ontwikkelen uiteindelijk FIP.
Bij ongeveer 40% van de FIP katten is ook virus aan te tonen in de ontlasting. Dit virus veroorzaakt ook geen FIP na experimentele infectie van andere katten hetgeen de geringe besmettelijkheid nog eens benadrukt..
Een enkele keer worden meerdere katten in een groep ziek. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn voor de spreiding van de FIP stam. Echter andere verklaringen zijn ook mogelijk zoals het binnenkomen van een (nieuwe) enterale coronavirusstam die volop kan vermeerderen. Dit maakt de kans op mutaties en het ontstaan van verschillende FIP stammen in individuele katten groter. Deze hypothese wordt ook ondersteund door studies die aantonen dat de virussen die in dergelijke mini-epidemieën worden gevonden onderling niet hetzelfde zijn.

Waardoor ontstaat de ziekte FIP?

De katten worden ziek doordat er met name in en rond kleine bloedvaatjes in verschillende organen ontstekingen ontstaan. Deze zijn het gevolg van de vermeerdering van het virus in macrofagen die ontstekingsmediatoren vrij zetten. Daarnaast worden er grote hoeveelheden antilichamen aangemaakt die met het virus immuuncomplexen gaan vormen en vastlopen in de kleine bloedvaten. Dit leidt tot de karakteristieke granulomateuze ontstekingen. Bloedvaatjes gaan lekken en dit leidt mede tot het ontstaan van grote hoeveelheden vocht in verschillende lichaamsholten. Indien dit optreedt spreekt men van de natte vorm. Het vocht is vaak karakteristiek: heldergeel en dradentrekkend. Naast de natte vorm onderkent men ook een droge vorm van FIP waarbij geen of weinig vocht wordt waargenomen. De klinische symptomen zijn vaak niet karakteristiek. Er treedt koorts en vermagering op met daarnaast verschijnselen die het gevolg zijn van aantasting van orgaanfuncties. Zo kunnen katten bijvoorbeeld ook alleen hersenverschijnselen of een oogontsteking vertonen. Als een kat eenmaal FIP heeft ontwikkeld is de prognose in bijna alle gevallen infaust.

Voorwaarde voor het optreden van FIP is de aanwezigheid van een virulente stam. Bij het al dan niet ontstaan van een FIP stam en het ontwikkelen van de ziekte FIP spelen vele factoren een rol o.a de genetisch bepaalde afweer van de kat, de virusstam, het bestaan van stressituaties zoals “overcrowding”, verhuizen, en belasting van het immuunsysteem door andere infecties. Deze factoren bepalen de toename van virusvermeerdering van de enterale stammen hetgeen de kans op mutaties tot een virulente stam en vervolgens optreden van ziekte vergroot. Sommige studies vermelden een grotere gevoeligheid van bepaalde rassen (o.a. Ragdoll, Abessijn, Heilige Birmaan, Rex)

Wat is de waarde van een FIP titer bepaling. ?

Bij de titerbepaling worden de hoeveelheid antilichamen in het bloed bepaald. Een FIP titer bestaat in principe niet omdat het nog steeds onmogelijk is met een test de antilichamen gericht tegen het FIP virus te onderscheiden van die van de minder virulente FeCV stammen. Er is wel een correlatie gevonden tussen de hoogte van de coronavirustiter en de mate van uitscheiding van enterale coronavirussen. Hoewel niet absoluut scheiden katten met hoge titers vaak meer en gedurende een langere periode virus uit.

Hoe kan de diagnose FIP worden bevestigd?

De diagnose FIP is nog steeds voornamelijk een klinische diagnose ondersteund door laboratoriumonderzoek. Verschillende laboratoria bieden een zogenaamde FIP-screening aan. In deze screening worden een aantal bloedwaardes bepaald (o.a totaal eiwit en spectrum, witte bloedbeeld, leverenzymen en nierwaardes). Deze waardes zijn bij katten met FIP vaak afwijkend. Echter ook deze screening is niet specifiek en heeft alleen zin indien er een duidelijke verdenking bestaat op FIP. Het aanvragen van een dergelijke test voor een gezonde kat heeft geen waarde.
Moderne technieken zoals de PCR test worden ook aangeboden voor de diagnostiek van FIP. Echter ook met de PCR test kan geen onderscheid worden gemaakt tussen FIP en FeCV stammen. Bovendien weten wij nu dat FeCV stammen ook wel degelijk in bloed van katten (ook gezonde) kunnen voorkomen. Een positieve bloed PCR is dan ook geen bewijs voor FIP. Wel zal de kans op FIP bij een positieve PCR groter zijn. Recenter is een PCR methode onderzocht waarmee specifiek zich vermeerderend coronavirus in bloedcellen kan worden aangetoond. De aanname is dat FeCV stammen weliswaar in bloed kunnen voorkomen maar dat vermeerdering in bloedcellen zelf (m.n. macrofagen) voornamelijk is voorbehouden aan de FIP stammen. In deze test waren 93% van de FIP katten positief en 5% van de gezonde katten. Verder onderzoek naar de betrouwbaarheid van deze test is nodig.
Een definitieve diagnose kan alleen worden gesteld door het aantonen van virus in cellen in buikvocht of in ontstekingshaarden van organen, verkregen na sectie of laparotomie. Dit gebeurt dan door het aankleuren van de eiwitten van het virus met specifieke antilichamen.

Bestaat er een therapie voor FIP?

De prognose van een kat met FIP is slecht: de meeste katten zullen sterven. Wel is de overlevingstijd van een droge vorm van FIP meestal langer dan die van de natte vorm. Ook therapie kan de levensduur verlengen. De therapie is voornamelijk ondersteunend en gericht op het onderdrukken van de ontstekingsreacties die het gevolg zijn van de overdadige afweer tegen het virus.
Corticosteroïden, m.n. prednisolon in een dosering van 2-4 mg/kg/dag zijn dan geïndiceerd. Eventueel kan als een alternatief cyclophosphamide worden gegeven. Als ondersteuning van de therapie kan eventueel vocht worden toegediend via infusen en daarnaast worden eventueel anabole steroïden, vitamine C (125 mg/kat 2x per dag), vitamine B1 (thiamine, 100 microgr/kat/dag). Een specifieke antivirale therapie is niet beschikbaar hoewel ten gevolge van de SARS uitbraak (dit betreft ook een coronavirus) veel onderzoek naar mogelijke antivirale middelen wordt gedaan. In de praktijk wordt interferon-omega vaak toegepast. Enkele studies suggereerden een positief effect echter deze bestonden meestal uit casus beschrijvingen zonder een goede onderbouwing van de resultaten. Uit een recente studie, dubbelblind en placebo gecontroleerd uitgevoerd, moet echter geconcludeerd worden dat Interferon geen effect heeft.

Hoe kan men FIP voorkomen?

In principe kan FIP optreden in ieder bestand waar katten met FeCV infecties voorkomen. In iedere besmette cattery (en dit zijn bijna alle catteries) bestaat het risico dat virulente FIP stammen ontwikkelen in de kat en klinisch FIP optreedt. Het is dus van belang om de kans op infecties en de infectiedruk met FeCV te verkleinen. Adviezen in het kader van management en hygiëne dienen hierop gericht te zijn. Wat het management betreft kan men o.a. denken aan de volgende maatregelen: het reduceren van het aantal katten, huisvesten in kleinere groepen van 3-4 katten, niet teveel jonge dieren die de infectiedruk hoog houden, moederpoes en kittens scheiden van de groep, kittens vroeg spenen om de kans op infectie na het aflopen van maternale immuniteit te verkleinen.Het plaatsen van katten in stabiele kleinere groepen maakt de kans groter dat de keten van infectie wordt doorbroken en de groep na enige tijd negatief wordt.
Dagelijks schoonmaken en reinigen van kattenbakken vermindert de infectiedruk. Coronavirussen worden vooral uitgescheiden in de ontlasting van katten.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vaccinatie?

De resultaten van de studies naar effectiviteit van huidige vaccins zijn wisselend en tegenstrijdig. Vaccinatie van alle dieren in een catterie lijkt echter geen significante bescherming te geven. Een probleem bij vaccinatie is dat met het huidige vaccin pas op een leeftijd van 16 weken kan worden begonnen met vaccineren en dan de meeste kittens al een infectie met FeCV hebben opgelopen.
Er wordt veel onderzoek gedaan aan de ontwikkeling van betere en effectieve vaccins.
Verschillende kandidaat vaccins ontwikkelt met moderne moleculaire technieken zijn getest. Een door moleculaire technieken gemaakt verzwakt levend virus vaccin gaf een volledige bescherming tegen een challenge infectie met FIP. Echter de verdere ontwikkeling van dergelijke vaccins is afhankelijk van vervolgstudies met name ook naar de veiligheid. Dergelijke vaccins zullen de eerste jaren niet op de markt verschijnen.

http://www.nrkv.info/vet/nrkv_vet_fip.html

Er word ook nog steeds volop onderzoek naar gedaan: http://www.dierenkliniekw(...)at/fiponderzoek.html
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 21:40:42 #158
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80401238
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 21:33 schreef Oognip het volgende:
Zou het wel echt FIP kunnen zijn dan?

Ik heb 2 katten gehad die allebei overleden zijn aan FIP en volgens mijn dierenarts kan een kat maximaal 16 weken leven met FIP en Rossi leeft nu al een half jaar ermee. Zijn zijn organen nu niet ontzettend aangetast? Misschien kun je eens bloed laten prikken om te kijken hoe het met zijn organen gaat.
Er is een natte en een droge vorm van FIP, de natte vorm verloopt veel sneller dan de droge vorm.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80401488
En ik vond hem vanmiddag zo zielig. Hij had heel zijn bakje onder gepoept. Echt hele dunne diarree. Komt hij eindelijk thuis mag hij eerst in bad.

[ Bericht 0% gewijzigd door F_r op 17-04-2010 20:08:43 ]
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 21:47:06 #160
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80401562
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 21:45 schreef ferrari_rood het volgende:
En ik vond hem vanmiddag zo zielig. Hij had heel zijn bakje onder gepoept. Echt hele dunne diarree. Komt hij eindelijk thuis nag hij eerst in bad.
Arm ventje

Laat hij het wassen ook een beetje makkelijk toe?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80401676
Nee. Hij vindt het echt niet leuk. Mijn vader hielp mee en die heeft niet zoveel geduld. Volgens mij is hij ook niet helemaal goed uitgespoeld
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 21:55:28 #162
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80402045
Is Rossi nu wel bij je? Is er niet iemand anders die je ermee kan helpen?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80402638
Oh wat sneu voor hem (en jullie) Het leek beter te gaan...

[ Bericht 15% gewijzigd door Pisces29 op 16-04-2010 22:24:36 ]
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_80404040
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 21:40 schreef senesta het volgende:

[..]

Er is een natte en een droge vorm van FIP, de natte vorm verloopt veel sneller dan de droge vorm.
Dat klopt maar over het snellere verloop heb ik zo mijn twijfels. Mijn eerste kat had de natte vorm van FIP en die hebben we meteen in laten slapen omdat zijn lever al niet meer functioneerde. Mijn tweede kat had de droge vorm van FIP en dat was echt een hel. De diagnose is heel moeilijk te stellen bij deze vorm en hij kreeg dus overal ontstekingen, epileptische aanvallen en pootjes die hij niet zelf meer onder controle had.
Maar goed maakt niet uit, heel veel sterkte f_r!
pi_80404142
hoe is t met zorro? lijkt me wel een geinig beest.
5caring motherfuckers like stephen king flicks
  zaterdag 17 april 2010 @ 00:21:14 #166
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_80408323
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 22:42 schreef Oognip het volgende:

[..]

Dat klopt maar over het snellere verloop heb ik zo mijn twijfels. Mijn eerste kat had de natte vorm van FIP en die hebben we meteen in laten slapen omdat zijn lever al niet meer functioneerde. Mijn tweede kat had de droge vorm van FIP en dat was echt een hel. De diagnose is heel moeilijk te stellen bij deze vorm en hij kreeg dus overal ontstekingen, epileptische aanvallen en pootjes die hij niet zelf meer onder controle had.
Maar goed maakt niet uit, heel veel sterkte f_r!
Herkenbaar, die droge variant hadden wij ook hier. Eerst sukkelde het heel wat weken maar ineens ging het heel vlot Dat het bij Rossi zo traag gaat laat me toch nog steeds hopen dat het wat anders is, maar als de DA het nu ook opgeeft.... Heel veel sterkte en ik blijf hopen op het beste
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zaterdag 17 april 2010 @ 00:36:44 #167
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_80408675
Och sterkte Rossi en f-r
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_80411308
Ik woon tijdelijk bij mijn ouders, vriend is gisteren ook nog gekomen. Nu is hij wel weer levendig in de vorm van aandacht willen. Wij genieten van hem zolang hij bij ons mag blijven zijn.

Met Zorro is het goed hoor.

[ Bericht 0% gewijzigd door F_r op 17-04-2010 20:07:41 ]
pi_80427472
Heel veel sterkte nogmaals, en hopelijk kunnen jullie en Rossi nog een tijd van elkaar genieten.
♥ scars make us who we are ♥
pi_80427735
Dat doen wij zeker. Hij geniet van de tuin en de zon.
pi_81933149
Rossi heeft nu bij ons ook een tuin. En dat is wel erg leuk.
Het gaat nu wel weer redelijk met hem. We genieten elke dag van hem.
pi_81935366
Hij is echt zooooo anders dan Snowy, he!
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_81935624
Ja nogal maar zijn mauwtje rill lijkt er precies op.
pi_81935694
Coonstemmetjes
Hebben ze bij jou allemaal ook een eigen totaal andere stem?
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_81935776
Zorro is wel erg apart. Die kletst echt en lijkt op ramses
Fire en Rossi lijken wel op elkaar
  † In Memoriam † dinsdag 1 juni 2010 @ 14:10:33 #176
72518 Strega
Het glas is altijd halfvol.
pi_82188377
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 19:59 schreef nokwanda het volgende:
Coonstemmetjes
Hebben ze bij jou allemaal ook een eigen totaal andere stem?
Ja, die Coonstemmetjes....hier heeft Massimo (grote, zware kater ondertussen) nog steeds z'n hele zachte, bescheiden stemmetje!
Massimo begint hier nu terwijl hij net 4 is geworden z'n volle gewicht en grote te bereiken.
Coon´s groeien echt lang door.

R_R probeer zo lang mogelijk van hem te genieten, zolang het goed gaat.
De tong is het enige wapen dat scherper wordt bij veelvuldig gebruik.
Bullie is thuis
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 10:05:22 #177
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_82870480
Ik kan er niets aan doen maar ik moet best vaak aan Rossi denken. Hij is inmiddels toch ook al een jaar geweest? En FIP...zelfs droge FIP overleven ze meestal toch niet zo lang als Rossi inmiddels?

Hoe gaat het nu met hem?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_82873667
Rossi is still going strong.
Ik ga vanmiddag even kijken wanneer hij precies 1 jaar geworden is. Iets na hummer dacht ik.

Ik weet ook niet wat ik ervan moet denken hoor. Ik krijg toch weer een beetje hoop.
  Moderator / Miss SHO woensdag 16 juni 2010 @ 11:31:31 #179
22592 crew  Ole
pi_82873750
Go Rossi!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 11:31:41 #180
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_82873758
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 11:29 schreef ferrari_rood het volgende:
Rossi is still going strong.
Ik ga vanmiddag even kijken wanneer hij precies 1 jaar geworden is. Iets na hummer dacht ik.

Ik weet ook niet wat ik ervan moet denken hoor. Ik krijg toch weer een beetje hoop.


Hij vecht er hard genoeg voor , ik geloof er niets van dat het FIP is
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  woensdag 16 juni 2010 @ 11:35:26 #181
132428 Ingetje79
Panic Station!
pi_82873917
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 11:29 schreef ferrari_rood het volgende:
Rossi is still going strong.
Ik ga vanmiddag even kijken wanneer hij precies 1 jaar geworden is. Iets na hummer dacht ik.

Ik weet ook niet wat ik ervan moet denken hoor. Ik krijg toch weer een beetje hoop.
Ik kan me ook niet voorstellen dat het FIP is.
Heeft hij nu helemaal geen klachten meer?

Rossi wordt gewoon zo'n ouwe kat van 22 ofzo, die uiteindelijk overlijdt in z'n slaap
I'm the patron saint of the denial.
With an angel face and a taste for suicidal.
pi_82874138
Wat heeft hij dan? Ik weet dat niemand het antwoord heeft.

Zijn vacht is nog steeds niet goed. Erg piekerig en vettig. Hij blijft mager en zo nu en dan toch diarree.
Iemand een idee hoe ik de klitten bij hem weg kan halen? Zonder te veel pijn. Zijn buik zit behoorlijk onder en ik vind het zielig en ook behoorlijk vies eigenlijk.
Waarom wilde ik ook alweer een witte kat en een tuin?
  woensdag 16 juni 2010 @ 11:43:56 #183
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_82874339
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 11:39 schreef ferrari_rood het volgende:
Wat heeft hij dan? Ik weet dat niemand het antwoord heeft.

Zijn vacht is nog steeds niet goed. Erg piekerig en vettig. Hij blijft mager en zo nu en dan toch diarree.
Iemand een idee hoe ik de klitten bij hem weg kan halen? Zonder te veel pijn. Zijn buik zit behoorlijk onder en ik vind het zielig en ook behoorlijk vies eigenlijk.
Waarom wilde ik ook alweer een witte kat en een tuin?
Heb geen verstand van kattenziektes, maar FIP kan ik me ook niet voorstellen meer, daarvoor duurt dit toch al te lang (wat ik uit eigen ervaring weet en van mensen die ook een kat met FIP hebben gehad dan). Kan het niet een of andere stofwisselingsziekte zijn of zo? Ik zou denk ik eens met hem naar een specialist gaan.

Wat de klitten betreft denk ik dat het knippen wordt, afhankelijk van hoe rustig hij zich houdt. Als je dat zelf niet lukt zou ik langs de DA gaan of een trimsalon. Hier met Romey ook veel gedoe gehad met klitten maar hebben geloof ik eindelijk de juiste kammetjes combinatie gevonden om haar redelijk klitvrij te houden.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  woensdag 16 juni 2010 @ 11:48:23 #184
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_82874578
Klitten kun je er het beste gewoon uitknippen
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_82897185
Rossi is inderdaad al 1 jaar. Op 3 juni was hij jarig.
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 19:26:09 #186
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_82897910
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:10 schreef ferrari_rood het volgende:
Rossi is inderdaad al 1 jaar. Op 3 juni was hij jarig.


Dan klopt het toch wat ik dacht, ik dacht ook dat hij iets ouder is was Hummer. Hummer is 12 juni een jaar geworden.

Maar is het geen idee om eens verder te kijken met hem? Misschien heeft hij wel iets van suikerziekte of inderdaad een andere stofwisselingsziekte die wel te behandelen is als het nodig mocht zijn.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_82899381
Ik heb het er vandaag al met mijn vriend over gehad.
Die wil niet dat Rossi nog een keer geopereerd wordt en dan kun je niet zoveel onderzoeken. Ik denk dat ik volgende week de DA maar eens bel om te overleggen.
  donderdag 17 juni 2010 @ 00:01:04 #188
303996 Saarbarbaar
Panic Chaos Disaster ^^
pi_82912949
wat een schatje! prachtig beestje, de andere katten overigens ook
Life is crap. And then you die ._.
  † In Memoriam † vrijdag 18 juni 2010 @ 01:35:22 #189
72518 Strega
Het glas is altijd halfvol.
pi_82963296
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:55 schreef ferrari_rood het volgende:
Ik heb het er vandaag al met mijn vriend over gehad.
Die wil niet dat Rossi nog een keer geopereerd wordt en dan kun je niet zoveel onderzoeken. Ik denk dat ik volgende week de DA maar eens bel om te overleggen.
Ziet je dierenarts niets in pro biotica? Dat zou z'n darmen weerbaarder moeten maken, zodat hij niet zo vaak diarree heeft. Een goed gesorteerde dierenwinkel heeft ook speciale pro biotica vloeibaar. Hier heb ik er een van onze katers met een darmprobleem jarenlang een goed leven mee kunnen geven.
De tong is het enige wapen dat scherper wordt bij veelvuldig gebruik.
Bullie is thuis
  Moderator vrijdag 18 juni 2010 @ 08:44:41 #190
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_82965378
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:55 schreef ferrari_rood het volgende:
Ik heb het er vandaag al met mijn vriend over gehad.
Die wil niet dat Rossi nog een keer geopereerd wordt en dan kun je niet zoveel onderzoeken. Ik denk dat ik volgende week de DA maar eens bel om te overleggen.


Maar alleen als onderzoek toch? Als hij een operatie nodig heeft om een kans te maken is het nog wel een optie toch? Maar misschien is dat helemaal niet nodig en kunnen ze met voer/medicijnen wel een hoop voor hem doen En met bloed en ontlasting etc kunnen ze ook een hoop onderzoeken En bij een specialist kunnen ze misschien wel meer onderzoeken
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_84370840
Vorige week hebben wij nog een keer bloed laten prikken bij Rossi. Puur om te kijken of de waardes veranderd waren

Vandaag heeft de DA heeft gebeld.
In Rossi zijn bloedwaardes is teveel vet gevonden
Meestal duidt dat erop dat er iets niet goed is met de nieren. Maar bij Rossi is dat natuurlijk niet het geval zijn nieren zijn oke.
De DA gaat nazoeken wat de oorzaak hiervan kan zijn en gaat het ook nog overleggen met een specialist.

M.a.w. wij hebben een heel speciale kat. Die inmiddels al wel 5 kilo weegt. Dat is niet veel voor een Coon maar Rossi heeft inmiddels een klein beetje reserve vet op zijn body zitten.
pi_84371799
Dan slaat ie het vet wel op de verkeerde plek op.
Arme jongen. Maar hij ziet er best wel goed uit op de laatste foto's
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_84371979
Dat vroeg ik dus ook. Slaat hij het niet op? of niet goed op?
Haar antwoord kan maar ik kan nog niks duidelijks zeggen. Ze vinden het zelf volgens mij ook erg apart.
Ze zijn met hem bezig en we gaan er gewoon voor.

Hij wel weer negatief op fip/felv/fiv maar ook fip was toch niet helemaal uit te sluiten. Ja dat weet ik nu wel.
pi_84375237
De dierenarts zegt nog steeds dat het wel FIP kan zijn? Vreemd, want mijn twee vorige kittens zijn overleden aan FIP (de ene had de droge variant en de ander de natte) en mijn da vertrlde, en dat lees ik ook overal op internet, dat katten met fip maximaal 16 weken kunnen leven.
  Moderator donderdag 22 juli 2010 @ 22:45:53 #195
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_84376700
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 22:13 schreef Oognip het volgende:
De dierenarts zegt nog steeds dat het wel FIP kan zijn? Vreemd, want mijn twee vorige kittens zijn overleden aan FIP (de ene had de droge variant en de ander de natte) en mijn da vertrlde, en dat lees ik ook overal op internet, dat katten met fip maximaal 16 weken kunnen leven.


Ja precies, ik vind het ook een beetje vreemd hoor..
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_84386568
Hij is in ieder geval drager van het virus. Hij had een fip titer. Ik denk dat ze ons willen waarschuwen dat het alsnog kan muteren naar het echte fip virus.
  Moderator vrijdag 23 juli 2010 @ 08:47:09 #197
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_84387241
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 07:58 schreef ferrari_rood het volgende:
Hij is in ieder geval drager van het virus. Hij had een fip titer. Ik denk dat ze ons willen waarschuwen dat het alsnog kan muteren naar het echte fip virus.


Maar heel veel katten zijn drager van het virus, dat weet jouw dierenarts toch ook wel lijkt mij?
quote:
84% van alle katten ( dit zijn bijna alle katten!!!!) is drager van het coronavirus.

In catteries zou 5% van de dragers FIP ontwikkelen( hoewel het moeilijk is om hier een % op te plakken)

Aangezien bijna alle katten drager zijn levert het bepalen van het aantal antistoftiters tegen dit virus geen eenduidige informatie.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_84388612
Inderdaad draagt bijna iedere kat het coronavirus bij zich wat kan muteren in FIP. Beetje vreemd dat jouw da zegt dat dit kan muteren want zolang het niet muteert zou hij hier ook geen last van moeten hebben.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 23 juli 2010 @ 09:54:12 #199
163650 Greys
pi_84388686
Ik zou eens een andere DA gaan proberen, een specialist zelf benaderen.
Want ik vind het vreemder en vreemder worden als ik eerlijk ben.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator vrijdag 23 juli 2010 @ 10:48:24 #200
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_84390066
Het heeft trouwens ook een naam teveel vetten in het bloed lees ik: hyperlipidemie
Er zijn ook speciale voeders die daar op in spelen, misschien is dat iets voor Rossi?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')