Een (te) laat antwoord, maar lemon curd moet je gewoon best lang verwarmen voor hij dik wordt en na het afkoelen wordt hij nog veel stijver. Ik laat het altijd afkoelen als het de dikte van yoghurt heeft. En verder is het denk ik wel belangrijk dat je heel goed roert als je de eieren erbij doet, want anders krijg je sliertjes en dat bindt niet zo goed.
Ik had een tijdje terug een theepotje gemaakt (idee gejat van deleukstetaartenforum

). Ik zal m'n vader nog eens lief aankijken voor de foto. Op zich was het goed gelukt, maar ondanks meer dan een dag uitharden na het toevoegen van de tylose (aan marsepein, op mijn fondant heeft de tylose _geen_ effect), bleef alles een beetje verzakken. Wat doen jullie daaraan? Veel meer tylose toevoegen? Toch met fondant werken?
Ik heb nu overigens balina sugerpaste. Welke fondant gebruiken jullie?
Wel goed om te lezen dat jullie ook zo lang met zo'n taart bezig zijn, ik vond me al zo'n slome duikelaar