DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:22 |
Ben al jaren erg verzot op ganzelever. Alleen is het hier en ook in Frankrijk zo verschrikkelijk duur en verkopen ze het bijna alleen maar in de betere restaurants. Ik heb wel eens begrepen dat het o.a. komt door de absurde regelgeving hier in Europa. Vandaar mijn vraag: zijn er leuke vakantiebestemmingen waar het veel goedkoper te kopen is? Ik zat eigenlijk te denken aan oude Franse kolonies. Wellicht in Marokko? | |
leipeshitouwess | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:28 |
Gatverdamme, weet je wel hoe foie gras zo word? Als je het weet en je vind het nogsteeds lekker ben je wel een beetje ziek. ![]() | |
RichardDawkins | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:29 |
Koop een gans en doe het zelf. | |
marcel-o | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:30 |
trechter in de keel enzulks ![]() | |
RichardDawkins | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:31 |
quote:Het smaakt er echt niet anders door. T zou niet mijn manier van doen zijn maar je proeft er niks aan. | |
leipeshitouwess | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:32 |
quote:Nee, maar ik en waarschijnlijk nog wel andere mensen, als ik vlees eet, en dan op een gegeven moment erachter kom hoe het precies gaat, dan vind ik het automatisch niet lekker meer ![]() | |
DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:34 |
quote:Kun je beter stoppen met vlees eten. | |
Mork_Van_Ork | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:37 |
quote:Oh je proeft niet dat die dieren hun hele leven mishandeld worden? Nou dan moet je het lekker doen ja. Dat ze door jouw geld lekker rijk worden en zo dus door kunnen blijven gaan maakt natuurlijk niet uit. Sommige mensen hebben echt geen greintje empathie. quote:Er wordt ook niet altijd goed omgegaan met andere dieren nee, maar dat is niet de standaard voor de gehele vleesindustrie. En je hebt biologisch vlees e.d. waardoor je nog iets aan het welzijn kan doen van die dieren. Maar weet je uberhaupt wel hoe er met deze ganzen wordt omgegaan. Weleens filmpjes gezien? Dat gaat dus altijd zo bij het maken van foie gras. | |
DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:39 |
Het lijkt hier wel het speelkwartiertje van de PvdD of van Groenlinks ![]() | |
Sisko | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:39 |
quote:De manier waarop een koe "mishandeld" wordt en de manier waarop een gans mishandeld wordt zijn niet te vergelijken. Een koe eet zijn eigen eten tenminste op, die gans krijgt het er met een lange stok ingepropt | |
dabadbass | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:40 |
In de Dordogne zit op elke hoek van de straat een boer die dat spul vent. Zal toch vast daar wel goedkoper zijn dan in een restaurant? Ik eet het principieel niet dus geen idee. SPOILER | |
SicSicSics | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:40 |
Hongarije is na Frankrijk de grootste producent! En ze zijn er goed in en het is redelijk goedkoop! ![]() De manier waarop het 'gemaakt' wordt is meestal wat jammer, maar je kunt tegenwoordig ook Biologische Ganzenlever kopen! ![]() SPOILEREn het is lekker! ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door SicSicSics op 18-08-2009 11:46:11 ] | |
Placenta | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:41 |
quote:Moraalridder ![]() OT: Foie gras ![]() | |
Koepert | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:42 |
quote:Je gaat mij niet wijsmaken dat je dat WEL proeft, dat kan namelijk niet, want vlees gaat er niet anders van smaken... Of je t vind kunnen of niet, en of t 'mag' of niet hebben we t niet over, maar bovenstaande opmerking slaat echt gewoon snoeihard nergens op... | |
Mork_Van_Ork | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:43 |
quote:Waarom? Omdat sommigen het wél kan schelen hoe er met dieren omgegaan wordt? Ben je dan gelijk een boomknuffelaar. Volgens mij is het nog altijd zo dat de debielen zo met anderen (mensen of dieren) omgaan, en niet andersom. Die hele instelling 'ach ik merk het niet, dus tja' slaat toch gewoon nergens op. Dat is toch echt jouw probleem hoor, je moet het niet omdraaien. Ik zie ook wel aan je posts dat het je niks kan schelen, maar dat betekent niet dat anderen zich dan aanstellen. Dat betekent dat jij te gemakkelijk en ongeïnteresseerd bent om normaal te redeneren. | |
Mork_Van_Ork | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:44 |
Zquote:Zucht... dat zeg ik toch ook niet knuppel. | |
DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:47 |
quote:Het is anders wel lekker. Het enige punt dat ik wilde maken is dat als je zo huilie gaat zitten doen om een gans dan moet je dat ook doen omdat een varken bijvoorbeeld zijn hele leven lang opgesloten zit, vetgemest wordt en vervolgens in een rijtje wordt afgemaakt. | |
DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:50 |
quote:Het wordt een beetje OT maar moet jij nou zo nodig de eetlust van anderen bederven? Er zijn zat mensen die het lekker vinden. Heb je het zelf overigens ooit een geprobeerd? | |
leipeshitouwess | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:53 |
quote:Noukijk hij zegt ook niet dat je het verschil tussen normale ganzenlever, dus gewoon een gans van de boerderij ofzo, en een gans van zo'n foie gras boerderijdinges PROEFT, maar er zit wel degelijk verschil in, qua grootte, wat niet hoort dus | |
SicSicSics | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:54 |
Degene die het verschil tussen Foie Gras en gewone ganzenlever niet proeft moet nooit Foie Gras gaan eten! ![]() | |
controlaltdelete | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:58 |
sneu die mensen die het geen biet interesseert dat een dier zwaar mishandelt wordt.Als ze maar hun pens stijf vreten. En dan als argument meteen de bioindustrie erbij halen. Zo kun je ook stellen als een mens vermoord wordt of aan ziekte overlijd er ook niet gejankt moet worden want aan de andere kant van de wereld worden mensen mensen met bosjes afgemaakt en in afrika vallen ze dood om van de honger. | |
DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:58 |
quote:Idd, en wie een stukje biefstuk eet gaat toch ook niet na zitten denken over hoe dat dier tot zijn einde is gekomen? Gaat toch vooral om de smaak? | |
DRA | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:59 |
quote:Wellicht weet je dat er een verschil is tussen mens en dier? | |
Boca_Raton | dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:59 |
quote:Ik hoop nergens ![]() | |
controlaltdelete | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:03 |
quote:over het algemeen acht de mens zich hoger dan een dier. In mijn ogen zijn ze gelijk en heb ik respect voor beiden. Jij niet zo te lezen. | |
lighted | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:04 |
Begint de kansloze discussie weer. Ga je lekker vastbinden aan een ganzenhok ofzo, want dit helpt ook geen moer. Stelletje hypocrieten. | |
SicSicSics | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:11 |
quote:Ik denk dat een waygu-koe een stuk vriendelijker is behandelt dan een gewone. En je kunt het eraan af proeven. ![]() Dat de ganzen voor Foie Gras niet heel erg diervriendelijk worden behandelt is jammer! Er zijn al vriendelijkere methoden dan de voorheen gangbare. Deze methode is tijdrovender en dus duurder. Tevens is het (dwang)voeren nodig om de vette lever te krijgen. Ik ben in Hongarije bij een boer geweest en die was zeer vriendelijk, zachtzinnig en begaan met zijn beesten. Ik voel me er dan ook niet schuldig over. Het spul is echter pleuris lekker! Als ik het ergens kan eten doe ik dat meestal ook. ![]() | |
leipeshitouwess | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:11 |
quote:Nou, TS kan de auto nemen naar Hongarije dus. | |
Flurry | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:16 |
Zo duur is het nou ook weer niet in Frankrijk en als je het elke dag op je brood smeert gaat het bijzondere er ook een beetje af. Neem dan gewoon leverpastei van Unox ofzo ![]() | |
gers | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:17 |
al die hippies in het forum ![]() | |
RichardDawkins | dinsdag 18 augustus 2009 @ 19:05 |
quote:Waarom ga je er meteen vanuit dat ik het ooit op heb? Tis vrij logisch dat het geen invloed heeft op de smaak. Daarbij, ik zei toch dat het niet mijn manier van doen is? Sommige mensen hebben echt geen greintje verstand. | |
Fogel | dinsdag 18 augustus 2009 @ 21:18 |
Ik proef geen verschil tussen Franse en Hongaarse ganzelever, vind ze beiden zeer goed te eten. Prijs kan ik me niet herinneren maar ik neem aan dat het in Hongarije vast een stuk goedkoper is. | |
flyguy | dinsdag 18 augustus 2009 @ 23:50 |
Voor de hippies: Ganzen voelen helemaal niets van die stalen voerbuizen. De hele anatomie van de hals van een gans is dermate anders dan die van mensen. Of het 100% prettig is weet ik niet, maar het voerproces is onschadelijk. De hoeveelheid wel, maar dat merken ze pas als ze geen slachtdata zouden hebben. | |
UIO_AMS | woensdag 19 augustus 2009 @ 12:51 |
Waar ik een probleem mee heb, is de reden van dit topic. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit een trolltopic is. Naar een reisbestemming zoeken speciaal voor de goedkopere foie gras, gaat er bij mij niet in. Vooralsnog kijk ik de verdere discussie aan. Als je een discussie wil voeren over de voors en tegens van foie gras, open dan een topic in CUL. Dit topic staat in het travelforum, dus laten we het daar over hebben. [ Bericht 33% gewijzigd door UIO_AMS op 19-08-2009 21:14:37 (Goed punt van AngelofDth hieronder) ] | |
Angel_of_Dth | woensdag 19 augustus 2009 @ 18:43 |
edit goed punt, volgende keer je commentaar op moderaties in het feedback-topic [ Bericht 88% gewijzigd door UIO_AMS op 19-08-2009 21:11:35 ] |