abonnement Unibet Coolblue
  maandag 19 oktober 2009 @ 21:55:41 #251
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_73861043
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 21:42 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ik bedacht me later dat ik je helemaal niet wilde laten schrikken met doenscenario's Ik bedoel, wat er met Dinkie was was zeker naar, maar ik heb geen idee hoe vaak zoiets voor komt bij cavia's
Ik bedoelde het alleen als ehh. Opsteker. I guess. For lack of a better term

Dus sorry voor het overdadige dramatische effect
Haha maakt niet uit
pi_74012938
Ik heb sinds 2 weken twee cavia meisjes. Josje en Bente. Ze zijn zusjes (is dat te zien? )

Het zijn merino caviaatjes, vandaar de krullen.

bente op de weegschaap (635 gram):



Josje op de weegschaal (528 gram):



samen:



Hier een zonder flits, dan zie je de krulletjes goed (josje)





en hun leefplek:


groetjes elvira

[ Bericht 5% gewijzigd door elvira88 op 24-10-2009 14:58:18 ]
Het leven is niet altijd een krentenbol!
pi_74025322
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 13:24 schreef elvira88 het volgende:
Ik heb sinds 2 weken twee cavia meisjes. Josje en Bente. Ze zijn zusjes (is dat te zien? )

Het zijn merino caviaatjes, vandaar de krullen.

groetjes elvira
Wat een lieve cavia'tjes en leuke namen! Ik vind die langhaartjes er zo schattig uit zien, met hun krulletjes. Leuk hok ook! En die blauwe oogjes . Word dat haar van ze nog langer en moet je dat veel kammen? En heb je ze voor de show of gewoon voor liefhebberij? Vragen vragen vragen .

Ik krijg binnenkort 3 cavia meisjes, 1 alpaca, 1 sheltie en 1 coronet. Uit de opvang en zwaar en groot dat ze zijn! Alle drie boven de 1300 gram. Ik wist niet eens dat ze zo zwaar konden worden, die ik vroeger had waren heel klein en licht. Als ik ze heb zal ik foto's plaatsen!
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:52:01 #254
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_74028947
Wat een schatjes elvira .

Heb nu 2 heren, vind ik eigenlijk wel genoeg . Ook omdat ik zelf af en toe het gevoel heb dat ik ze -ondanks dat ik mijn best doe- toch niet genoeg aandacht geef..
pi_74032118
Leuke caafjes !

Idd een apart hok !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_74032978
Dank jullie wel

Ik heb ze gevonden op marktplaats bij een fokker. Maar ik heb ze gewoon voor de liefhebberij. Ze zullen vast niet show geschikt zijn. Geen idee eigenlijk waar ze aan moeten voldoen. Een knuffel keuring lijkt me wel een keer leuk om te doen. Het lijkt me alleen niet zo leuk als er allemaal "foutjes" van je dieren worden opgenoemd....like i care, ik vind ze toch wel de liefste en mooiste, hihi

Toen ik ze kocht hadden ze op zaagsel gezeten, bente had een aantal klitten en vanalles in haar vacht. Ook hadden ze van de stress in het transport kooitje elkaar onder gepiest. Ik heb ze na een aantal dagen wennen even gekamd, klitjes weg gehaald, gewassen en bij de billen wat opgeknipt omdat ze anders steeds natte haren hebben. Nu zijn ze mooi droog en kam ik ze elke dag even.

Na het kammen ziet het haar er zo uit, weinig krul:



maar de volgende dag zijn alle krulletjes al weer terug

Het haar zal wel niet veel langer worden, ze groeien zelf nog wel eventjes door

hier nog een foto met mijn langharige nijn erbij, dan zie je hoe groot ze ongeveer zijn.



Ik ben ook benieuwd naar jouw caafjes odd eyed , het zijn in ieder geval leuke rassen. 1300 gram is best veel ja. Ik weet niet of die van mij dat gaan halen. Dit zijn dan ook mijn aller eerste caafjes ever. Ik heb wel nog 2 konijnen en een hamster.

[ Bericht 6% gewijzigd door elvira88 op 25-10-2009 01:45:57 ]
Het leven is niet altijd een krentenbol!
pi_74036223
Kruldieren mag je nooit kammen voor de show. Die moet je juist iedere keer uitkloppen en de krul er zachtjes teurg inknijpen. Kruldieren moeten de fijnste pijpenkrullen vertonen voor de show, van bakkebaard tot schouder tot achterhand. Verder is het rood veel te bleek. Dus voor de show zijn deze dieren niet erg geweldig, maar dat maakt voor de knuf natuurlijk helemaal niets uit!
I had a signature once. It was awful.
  maandag 26 oktober 2009 @ 06:04:19 #258
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_74067518
De Duitse politie heeft in een tweekamerappartement in Aken een vrouw aangetroffen die daar 270 cavia's hield. Buren van de 41-jarige vrouw klaagden over een "enorme zwerm vliegen bij haar voordeur".

Dertig van de aangetroffen cavia's waren zwangere vrouwtjes. De dieren zijn vanuit het stinkende appartement naar een asiel overgebracht. De vrouw wordt het overtreden van de Duitse wet op de dierenbescherming ten laste gelegd.


Arme beestjes
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_74068590
Bah, dat is echt goed waardeloos. Vorig jaar maart hadden we zo'n soort situatie in België op een zolder, met zon 300 cavia's waarvan de eerste 100 direct ingeslapen konden worden. Heb (op foto's, ik kon er helaas niet bijzijn met het 'redden' zelf) echt abcessen gezien van meer dan tien cm en dan niet één, nee, rustig 2 of 3 van zulke joekels op één dier (die hebben het uiteindelijk ook niet gered). Afschuwelijk en zeer triest voor die arme, arme cavia's. Ik hoop dat het asiel waar ze heengaan er goed mee om weet te gaan en de dieren die nog een kans hebben, die ook krijgen.
De cavia's uit België zijn toen bij gebrek aan beter naar een vogelopvang gegaan die het heel lief bedoelde, maar helaas weinig wist van cavia's. Mensen konden direct een cavia uit komen zoeken voor hun kinderen terwijl praktisch alle dieren minstens schurft en/of schimmel hadden... Om over verborgen abcessen en ziektes maar te zwijgen
I had a signature once. It was awful.
pi_74138274
Vreselijk... dat snap je toch niet...
Waarom hebben mensen zoveel dieren? Ik zie wel een programma's op tv over zulke 'verzamelaars', en die denken vaak dat ze er goed aan doet. Dat ze de dieren een thuis geven enzo.
Het is eerder het omgekeerde. Ten koste van die arme beestjes
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_74163557
Jaaaaaaaaaaa!! We zijn eruit: we nemen twee caafjes

(vriend is ook eindelijk overstag en erg enthousiast)
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  woensdag 28 oktober 2009 @ 21:58:13 #262
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_74166973
Wij hebben 5 cavia's, een hond, 2 katten en een konijn. Wij vinden dat al veel. Dat mensen er zoveel hebben...dat is niet meer normaal, kan me daar woest om maken. Arme beestjes. Ook hen verdienen een goed onderdak, voedsel, gezondheidszorg en aandacht/liefde. Bij ons is er altijd iemand thuis, elke dag krijgen ze minimaal 1-2 uur echt volle aandacht en mogen ze lekker los lopen ( cavia;s en konijn ). Katten en hond komen de aandacht toch al zelf opeisen, en die geven we ze maar al te graag. Je moet verantwoordelijk zijn voor de dieren..dat is die vrouw niet geweest. Pure dierenmishandeling in mijn ogen.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_74252990
Ik heb m'n cavia'tjes! Woensdag opgehaald uit de opvang, lekker in het hok gedaan en niet lastig gevallen. De foto's komen trouwens van de opvang-site maar ik vond ze wel leuk . Het zijn 3 meisjes;
Evelien, coronet (met een kruintje op haar kop);

Fayenna, sheltie (langhaar)

en Smaragd, alpaca (losse krullen) Zo warrelig als ze daar op de foto staat is ze nu niet meer want ik heb haar gekamd maar er zit wel slag in haar vacht.

Ze zijn tam gelukkig maar evelien klapper tand wel als ik met mn hand in de buurt kom. Dat is angst toch? Maar dat komt vast wel goed. Ze kwamen bij dezelfde fokker vandaan en die heeft ze naar de opvang gebracht. Omdat ze er teveel had ofzo . Die alpaca vacht is wel lastig netjes/schoon te houden, als ik haar borstel en ik zet haar terug zit alles weer in de war en vol met zaagsel . Ze zijn wel heel lief alle drie, als ik ze pak blijven ze rustig op schoot zitten en dan kan ik ze borstelen. Heel schattige beesten .
pi_74256168
Alpaca's moet je niet kammen, dat is de truc Je moet ze niet op zaagsel houden, maar op aubiose of hennepvezel of nog beter op houten kattenbakkorrels zodat er niet sin de vacht blift hangen. Minstens iedere dag het zaagsel uit het haar schudden met je vingers, en de natgeplaste delen gewoon lekker kort knippen is de beste verzorging.
I had a signature once. It was awful.
pi_74279553
Oh oke, dan koop ik wel hennepvezel, kan ik dat er in doen als ik ze moet verschonen. Maar krijgt ze dan geen knopen in haar vacht als ik haar niet kam? Want het haar afknippen vind ik zonde eigenlijk . En nog een vraag, ik heb dus 3 zeugjes, maar de alpaca word steeds een beetje gepest lijkt het wel. Dan gilt ze in een keer en als ik dan kijk zit 1 van andere er bij, of ik zie gewoon dat ze haar bang maken. Is dat normaal? Soort van rangorde duidelijk maken? Waar ze vandaan komen zaten ze ook samen. Ik denk dat ze haar ook bijten want ze had een vers wondje op haar rug.
pi_74280893
je moet het haar wel een beetje bijknippen hoor, maar gewoon bodemlengte, dit dier is toch niet showgeschikt dus zowel jij als de cavia hebben er niets aan het haar langer te laten worden dan dat. Door elke dag met je vingers door de krullen te woelen en kleine klitjes uit te pluizen of weg te knippen hou je de vacht het mooist. Maar het vergt gewoon heel veel onderhoud, daarom heb ik ook geen krulharigen hier haha!

Dat cavia's kibbelen is normaal, maar dat ze gebeten worden is dat zeker niet! Ik weet niet hoe groot je kooi is, maar je zou er goed aan doen er een stoere castraat bij te zetten die zijn werk echt goed doet. Geen laffe luie beer (zoals de meeste van mijn beren hier zijn, haha) maar een echt pittige vent die de orde in de groep kan bewaren. Maar daar moet je wel de plek voor hebben. Anders twee kooien met twee duo's, en een lieve castraat voor het zeugje dat gebeten wordt.

Het kan ook zijn dat je huidige kooi al te klein is voor ze (120x60 is toch wel een minimum voor 3 forse caafs) en dat ze elkaar daarom in de weg lopen.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 1 november 2009 @ 19:01:40 #267
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_74285710
Mijn caaf's Zijn 2 mannetjes, Dodo, en Spike





En broedelijk naast mekaar te eten van verse hooi
pi_74286419
quote:
Op zondag 1 november 2009 16:25 schreef zoeperzazke het volgende:
Het kan ook zijn dat je huidige kooi al te klein is voor ze (120x60 is toch wel een minimum voor 3 forse caafs) en dat ze elkaar daarom in de weg lopen.
Bedankt voor je reactie zo snel! Mijn kooi is 120x60, voor de drie zeugjes. Ik denk niet dat daar nog een beertje bij past. Als het echt uit de hand gaat lopen en als ik nog een keer een wondje vind koop ik wel een kooi van 140x60. Dit hok is echt net nieuw dus die kan ook nog voor een goede prijs weg. Met andere woorden, een nieuw hok is geen probleem. Of ik koop er een kleinere kooi voor haar en een beertje bij. Zou een lief zeugje ook niet bij haar kunnen? Misschien is het ook wel gewoon kibbelen hoor, maar het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik cavia's had en dit herken ik niet. Probleem is ook dat we haar niet weer terug kunnen doen, want dan moeten de andere 2 ook (ze komen uit de opvang en dit staat in het contract). En ik vind dit eigenlijk wel de liefste van de 3 . Ze eten wel samen uit 1 bakje, en ze zit ook wel bij de anderen maar soms zijn ze daar zat van en dan jagen ze haar dus weg.

1UP, leuke cavia's! Ik had vroeger ook 2 borstel zeugjes. Dat houten boogje heb ik ook en als 1 van de dames daaronder gaat gooit ze hem omhoog en door het hele hok
pi_74288672
quote:
Op zondag 1 november 2009 19:01 schreef 1UP het volgende:
Mijn caaf's Zijn 2 mannetjes, Dodo, en Spike

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En broedelijk naast mekaar te eten van verse hooi
[ afbeelding ]
Borsteltjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 1 november 2009 @ 20:21:14 #270
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_74288842
quote:
Op zondag 1 november 2009 19:27 schreef oddeyed het volgende:

1UP, leuke cavia's! Ik had vroeger ook 2 borstel zeugjes. Dat houten boogje heb ik ook en als 1 van de dames daaronder gaat gooit ze hem omhoog en door het hele hok
Die van mij slepen het bakje met hard voer naar hun hokje, lekker makkelijk
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

Borsteltjes
Ja
pi_74290794
Pffft, ik vind die contracten van sommige caviaopvangcentra zo belachelijk Ze moeten zelf ook snappen dat sommige combinaties op lange termijn niet goed gaan, zucht.

Je kunt het nog rustig even aankijken, maar als ze meer bijtwondjes krijgt dan is het niet meer vriendelijk kibbelen maar dan is ze gewoon de pispaal. Een lief zeugje kan, maar het probleem is dat je nooit weet of een lief zeugje een lief zeugje is. Een zeugje dat op het eerste gezicht onvoorstelbaar schattig is kan naar andere zeugen uitgroeien tot een echt vals kreng. Als ze met andere dieren eerder heel lief samenzat zegt dat gewoon niets over hoe een cavia in een andere combinatie is. Daarom is een castraat de meest veilige optie, omdat een beer en een zeug altijd de meest gemoedelijke combi is.
I had a signature once. It was awful.
pi_74292217
Ja ik vond het zelf ook al een beetje vreemd aangezien je idd nooit weet of een combi altijd goed blijft gaan. Ik kijk het even aan, controleer haar elke dag en als het ruzie blijft koop ik een nieuw hok met een leuke vent! .
Oh, waarom is Smaragd (alpaca) geen goed showdier trouwens? Gewoon interesse hoor, want ik zie dat dus echt niet he, ook niet als een cavia wel een super showdier is Daarom vroeg ik me dat af. En de andere 2? Ook niks voor de show?

[ Bericht 40% gewijzigd door oddeyed op 01-11-2009 21:17:56 (vraag vergeten) ]
pi_74294708
De andere twee zijn helemaal niet gek voor de show, de zwartbonte is mooi verdeeld, de goudagouti-rood-witte is niet erkend en heeft wel wat licht rood maar is ook best een leuk dier. Mooie korte kopjes ook. Maar de alpaca vertoont véél te weinig krul, dat is meer golf. Een goede alpaca hoort echt pijpenkrulltjes te hebben. Dit is weliswaar een texel, maar geeft een goede indruk van de vacht;



De kleur is ook niet erkend en ik betwijfel of het geen lunkarya is (die zie je heeel veel in zilveragoutibont) maar dat zouden andere foto's uit moeten wijzen.

Maar naast de kleur en verdeling moet een cavia ook een heul stevige bouw hebben, en op de foto kun je niet echt zien of dat dat erop zit
I had a signature once. It was awful.
pi_74297630
Volgens mij zijn ze alle drie best stevig gebouwd, ze wegen rond de 1300 gram, Net gewogen, Fayenna; 1052, Evelien 1218 en Smaragd weet ik niet, die zat in haar huisje. Ik zat wat op internet te kijken naar de vacht van langharige cavia's en ik vind dat mijn alpaca eigenlijk nergens op lijkt. Ik zal morgen even wat foto's van mijn alpaca maken. Smaragd (alpaca) is ook kaal op haar buik, niet helemaal, maar alleen een paar korte haartjes. Je kijkt haar echt op de huid zegmaar. Dat hebben de andere twee niet.

[ Bericht 33% gewijzigd door oddeyed op 01-11-2009 22:44:23 ]
pi_74306185
Een cavia hoort niet kaal op de buik te zijn (tenzij je een skinny of baldwin hebt). Hebben ze daar bij de opvang echt niets van gezegd?? Een kale (gezonde, dus zonder schilfers schimmels rode plekken korsten enz) buik wordt aangestuurd door hormonen. Het kan duiden op eierstokcystes en sommige zeugen krijgen het tijdens de zwangerschap. Ik zou dat toch even laten controleren bij de dierenarts.

Gewicht zegt niets over type en bouw, type en bouw gaat erom dat ze een lekker brede schouder hebben, een mooie ronde achterhand, een kort type hebben etc. Een cavia van 1500 gram kan nog altijd een fluttype hebben als deze langerekt is, een mager schoudertje heeft en een knokige achterhand

Maar ach, wat maakt het ook uit, daar heb je ze verder niet voor en diet er niets aan af of ze leuk of mooi zijn!

Op www.caviarassen.nl vind je lle rassen op een rijtje. Ik denk dat jouw cavia wel gewoon een alpaca is hoor, maar uitgeborsteld gaat die volledige krul verloren en dat resulteert in een soort pluizige slag.
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')