abonnement Unibet Coolblue
pi_71373353
Haha wat fijn! Ik ben jaloers op jullie Morgen weer derma... Ben benieuwd!
pi_71382410
Haha, vraag direct wanneer je weer in de zon mag hihi

hoelang moet je nog?
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71397813
Haha ja is goed hoor, ik heb sowieso een lijstje met vragen...

Vergiste me in dag, het is morgen. Dus nog even geduld... Geen idee hoe lang het nog duurt (wel irritant, wil eigenlijk reizen in najaar, hm). Volgens derm1 zou het 1 a 2 maanden nog duren, volgens derm 2 denk ik zo'n 4 a 5 (hangt ook af van dosis, als we die even verhogen korter natuurlijk). Derm 2 wil gaan voor 120 mg verhaal. Hoofd is nu schoon, zelfs geen wondjes... Jammer van de alcohol, zon en lippen, maar ik ga dit wel volhouden. Prettig zo'n 'schoon' hoofd. Heb nu (op het geschilfer na) toch minder last van de bijwerkingen...
pi_71402391
Hier is het weer terug Na 7 maanden lang 20 mg per dag te hebben geslikt (jaartje terug, ik had geen zware acne) en daarna nog een korter kuurtje is mijn huid weer vettig. Zitten er weer pukkeltjes en moet ik mijn haar weer elke dag wassen Ben verdorie 24! Ik wil er vanaf Toch weet ik zeker als ik weer naar de huisarts of derma ga zij het onzin vinden en me geen vervolgkuur gaan voorschrijven omdat het niet erg genoeg is Help?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2009 17:50:14 ]
pi_71417119
Dat is het risico van lage dosering Isotretinoïne helaas (recidief door het niet behalen van de cumulatieve dosis). Wat is je geschiedenis qua cutaan medicijngebruik? Ik post mijn eerder genoemde opsomming nog maar eens, nu gesorteerd:
quote:
Middelen met voornamelijk anti-bacteriële werking:
- Benzoylperoxide (Benzac W, Benzoylperoxide Hydrogel) [OTC verkrijgbaar]
- Benzoylperoxide + Clindamycine (Duac Acne gel) [Op recept]

Middelen met voornamelijk anti-comedogene werking:
- Salicylzuur (Salicylzuur Oplossing 2% FNA) [OTC verkrijgbaar]
- Adapalene (Differin) [Op recept]
- Tretinoïne (Acid A Vit, Tretinoïne Crème/Oplossing FNA) [Op recept]

Hybride middelen:
- Azelaïnezuur (Azelaïnezuur Crème FNA) [Op recept]

Overzicht:


BRON (enkele middelen in de image verwijderd, gezien die middelen hier niet beschikbaar zijn).
Dit zijn alle mogelijke lange termijn opties in Nederland. Cutane antibiotica (Erythromycine, Clindamycine) zijn alleen op de lange termijn te gebruiken wanneer het gecombineerd wordt met Benzoylperoxide. Alleen Clindamycine wordt in Nederland gecombineerd aangeboden.

Welnu de vraag die je jezelf moet stellen: heb je (of krijg je binnenkort, mocht het verergeren in jouw geval) ontstekingen of zijn het comedonen die dwars (gaan) zitten? Is het eerste het geval, kies dan een middel uit de anti-bacteriële groep. Is het tweede het geval, kies dan een middel uit de anti-comedogene groep. Heb je last van beide symptonen, gebruik dan een middel uit de ene groep in de ochtend en een middel uit de andere in de avond.

Tot zover je cutane opties. Systemisch valt een nieuwe isotretinoïne kuur zeer waarschijnlijk al af: als je huidige situatie hetzelfde blijft (zeer milde acne) dan zal geen enkele derm je een nieuwe kuur voorschrijven. Zelfs al zou hij of zij dat wel doen, de kans op recidief is wederom bijzonder groot.

Systemische antibiotica (Tetracycline, Doxycycline, Minocycline) zijn ook geen lange termijn oplossing. Zij hebben een beetje dezelfde eigenschappen als lage dosis Isotretinoïne kuren: ze werken tijdens de therapie vaak redelijk, zijn relatief mild qua bijwerkingen maar na de therapie komt de acne weer keurig terug.

Vrouwen hebben nog een extra optie: anti-androgenen. Het meest bekend hiervan is Cyproteronacetaat (het anti-acne bestanddeel in Diane 35). Wellicht een optie voor je, alhoewel ik een sterk vermoeden heb dat Diane 35 allang uitgeprobeerd is (huisartsen zijn gek op deze optie).

Dit is zo'n beetje een compleet geschetst beeld van alle medische anti-acne opties die momenteel in Nederland beschikbaar zijn. Vergeet niet, je acne is mild en met zelfs 1 cutaan middel kan je het verder compleet onderdrukken, ook als het middel voor je gevoel in het verleden totaal niet aansloeg. Het is vooral een kwestie van middelen uittesten en middelen ook de tijd gunnen om te kunnen werken.

[ Bericht 0% gewijzigd door vdHoek op 29-07-2009 03:10:48 ]
pi_71420004
Ik zou gewoon terug gaan naar dermatoloog. Mij is wel eens gezegd dat mocht je binnen een jaar na behandeling weer last krijgen, dan heb je geen verwijzing nodig. Dat was iig bij mij ooit met exceem.

Je kan wel denken dat het vast te weinig is, maar dat weet je helemaal niet. Gewoon gaan en voorleggen. Misschien hebben ze inderdaad een andere vorm. Andere pil ofzo. Succes!
pi_71427833
dag 22

zie nog weinig verbetering beetje minder
heb wel een creme opgehaald van merk dermolin
wel goed spul volgens mij.
scheren gaat wel kl0te. ga vandaag of morgen een electrich scheeraparaat kopen.
scheeren met een mesje gaat nie meer goed

iemand hier ook ervaring mee ?.

gister was ik me tas kwijt geraakt met de roa er in
vandaag met de huisarts gebeld en ik kreeg nieuwe roa.
over vijf dage moet ik weer naar de dokter, en dan hoor ik hoe het verder gaat.
pi_71427972
Ik heb uiteindelijk wel de complete dosering binnengekregen hoor.. alleen verspreid over een langere periode. Is dit slechter? Het werkte fantastisch en had amper bijwerkingen.

Nu ben ik bang dat de derma het onzin vindt omdat ik nog helemaal niet echt 'onder' zit, terwijl mijn voorhoofd en neus echt weer veel bultjes hebben. Ze zijn alleen klein en niet echt dikke ontstekingen.. Daarbij zal hij wel zeggen dat talgaanmaak natuurlijk is en dat ik dat niet moet willen onderdrukken maarja.. een gladde huid en je haar maar 2 keer per week wassen en geen glimkop meer hebben en je vies voelen is zoo goddelijk

Maar ik moet sowieso nog even wachten want als je Roa slikt geneest je huid minder snel toch? Ik onderga over 2 weken een neusoperatie en wil wel goed genezen..
pi_71428120
Oh even mijn geschiedenis:


-Vanaf 14e helemaal onder, ouders vonden het echter onzin. Na een jaar zeuren en nog meer pukkels mocht ik naar de dokter en kreeg die benzoylperoxide gel, 5%. Dat werkte enigszins maar het is nooit helemaal weggegaan.
-Op mijn 16e aan de Dianepil gegaan, geen effect.
-Vanaf 18 (het duurde maar voort en had alle drogisterijmiddelen al gehad) de 3e huisartsenstap gekregen, soort antibiotica voor puisten? Werkte niet.
-Vanaf 21 had ik er helemaal genoeg van en heb ik na veel lezen Roa geëist. Kreeg echter eerst de Tretinoïnecreme die mijn huid na 3 dagen helemaal kapot had gemaakt en hieropvolgend kreeg ik Roa en de afgelopen 3 jaar zijn de gelukkigste van de afgelopen 10 jaar geweest (Nu 24 jaar).

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2009 14:23:58 ]
pi_71429171
Lijkt me best lastig als je ouders het onzin vinden, terwijl je er zelf zo mee zit. Bij mij was het meer andersom, mijn ouders vonden dat ik er maar mee naar de huisarts moest en ik vond het wel even best... werd er niet echt onzeker van (maar had het ook niet heel erg extreem). Maar begrijp je volkomen dat als je al 24 bent er een keer definitief van af wilt zijn. In jouw situatie zou ik toch nog een keer naar de dermatoloog gaan en kijken wat de mogelijkheden zijn... Succes
pi_71430114
Thanks! Tja mijn moeder had ook altijd last van puistjes zei ze. 'Het hoort erbij. Je moet er even doorheen' was het excuus toen ik in de puberteit zat. Gelukkig kan ik nu mijn eigen beslissingen nemen

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2009 15:17:19 ]
pi_71430680
Weet je echt heel zeker dat je de cumulatieve dosis gehaald hebt met 20mg voor 7 maanden? Dan zou je namelijk 35 kilo moeten wegen bij 120 mg/kg . Ik doel niet op de dosering die je dermatoloog heeft voorgeschreven, maar op de algemeen geachte dosering waarmee de acne een gezonde kans heeft voor altijd weg te blijven. Dit wordt geacht tussen 120 mg per kg en 150 mg per kg te zijn.

Stel je weegt 65 kilo (ik noem maar een getal). Dat betekent dat je kuur dus 7800 mg moet bedragen voor een optimaal resultaat. Bij een kuur van 7 maanden zou je dus gemiddeld 7800 mg/213 dagen (afgerond) = 36,61mg per dag moeten slikken. Ik lees dat je erna nog een korter kuurtje gevolgd hebt: zat hier veel tijd tussen?

Verder zou ikzelf gewoon weer naar de dermatoog gaan als ik jou was. Wel zou ik inderdaad nog even de genezing van de operatie afwachten, kan je ook meteen weer rustig aanzien of de acne (veel) erger wordt. Blijf in ieder geval rationeel .

[ Bericht 0% gewijzigd door vdHoek op 29-07-2009 16:11:59 ]
pi_71432003
Dankje voor het advies Ik kreeg het van de huisarts voorgeschreven en hij maakte altijd een berekening (voor mijn neus met zijn rekenmachine en medicijnbijsluiter ) en dacht dat ik gehad had wat ik max binnen zou mogen krijgen (gebaseerd op 70 kilo ofzo). Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer precies weet hoelang ik heb geslikt en hoeveel tijd ertussen zat maar ik heb nooit meer dan 20 mg per dag gehad.

Ik ga idd weer een afspraak maken met de derma want ondanks dat ik echt niet onder zit vind ik het helemaal niks. Wellicht bestaat er een ander middel dat ik permanent kan slikken wat de talgproductie reduceert?

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2009 16:17:15 ]
pi_71432496
In het hele anti-acne medicijnenspectrum zijn er maar 2 opties tegen talgproductie: isotretinoïne en de hierboven genoemde anti-androgenen. Verder weet ik van de laatste groep niet veel af, want het zal nooit een optie voor mij kunnen zijn .

En ja ach, huisartsen... de mijne noemde Differin "linke soep" en stuurde me linea recta naar de dermatoloog . Verder een heel aardige kerel, maar echt veel van acne wist hij niet.
pi_71432634
Nee die van mij ook niet idd Ben blij dat ik in januari dit jaar een verwijzing heb gekregen. Ben alleen maar 1 keer geweest begin januari 2009 en heb toen een nieuw doosje meegekregen van hem wat ik een tijdje (half op eigen houtje) geslikt heb maar ik kon niet terug wegens een tijdje bivakeren in het buitenland en de problemen was niet zo dramatisch.. Nu naar mijn idee wel weer dus.
Maar na zo'n verwijzing en als je eenmaal geweest bent kun je toch gewoon een nieuwe afspraak maken?

Geen idee wat anti-androgenen zijn trouwens. Ff googlen De derma zei wel dat Roa te zwaar is om zomaar te gaan slikken en dat er echt kans bestaat op orgaanbeschadiging, ookal slik je een lage dosis.. Dus dat het een afweging is wat je zelf moet maken. Wat zeggen jullie derma's?
pi_71432688
Ah de pil Ja daar heb ik dan wel weer wat aan maar de Diane 35 deed enkele jaren terug weinig
pi_71433108
Verder, nogmaals, als je roa echt niet meer voor elkaar kunt krijgen omdat je derm zegt dat je acne te mild is (je kan uiteraard er wél voor de volle 100% voor gaan natuurlijk ) dan kan je altijd weer adapaleen/tretinoïne proberen. Heb je de tretinoïne 3 dagen achter elkaar gebruikt? In dat geval is het absoluut niet vreemd dat je huid er compleet kapot door is gegaan. Een goede manier om adapaleen/ (0.02%) tretinoïne op te bouwen: eerst om de 3 dagen (week 1), dan om de 2 dagen (week 2), om de dag (week 3) en uiteindelijk iedere dag (week 4) en verder natuurlijk de hoeveelheid van een erwt gebruiken. Deze opzet raad ik ook altijd aan bij benzoylperoxide (je moet de huid van een olifant hebben als je gelijk 1-2x kan beginnen zoals de bijsluiter zegt) alleen daar natuurlijk een wat grotere hoeveelheid.

Benzoylperoxide en tretinoïne hebben vaak een zeer irriterende beginfase, maar worden na een maand vrijwel altijd goed verdragen (tenzij er andere zaken met je huid aan de hand is, bijv. rosacea). De producten zie ik zo vaak verkeerd gebruikt (opgebouwd) worden en eigenlijk zonde, want je gooit je eigen ruit in als roaccutane niet mag (omdat je acne te mild is) of niet kan (omdat je toevallig diegene bent met een ernstige bijwerking door roa).

Nou ja, eerst de operatie aanzien en daarna dus je derm overtuigen van Roa, maar niet getreurd als je niet slaagt, er zijn nog voldoende opties open .

Nog een tip: smeer tot je bij de dermatoloog zit weer eens Salicylzuur en check of je huid er al weer beter van wordt (zelf denk ik van wel namelijk als ik je omschrijving zo lees). Deze is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek en je hebt dan in ieder geval weer een medisch middel uitgeprobeerd na je roa-kuur (altijd middelen opnieuw een kans geven na een kuur, je acne komt bijna altijd zwakker terug dus de kans bestaat weer dat het goed aanslaat) en het is echt super mild.

[ Bericht 1% gewijzigd door vdHoek op 29-07-2009 17:04:11 ]
pi_71490768
dag25
ben vandaag begonnen met electisch scheren voelt stukken beter. ik krijg het niet zo glad als met nat scheren maar goed. morgen of vandaag ga ik een afspraak maken bij me huisart. alleen ik kiijk net op internet blijkt die op vakantie te zijn dus moet ik naar een andere huisarts. ik hoop dat die niet moeilijk gaat doen ofzo.
pi_71498276
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 17:49 schreef heaven7 het volgende:
Hier is het weer terug Na 7 maanden lang 20 mg per dag te hebben geslikt (jaartje terug, ik had geen zware acne) en daarna nog een korter kuurtje is mijn huid weer vettig. Zitten er weer pukkeltjes en moet ik mijn haar weer elke dag wassen Ben verdorie 24! Ik wil er vanaf Toch weet ik zeker als ik weer naar de huisarts of derma ga zij het onzin vinden en me geen vervolgkuur gaan voorschrijven omdat het niet erg genoeg is Help?
Hey, dus je hebt nog steeds last van acne. Balen voor je man(meer gemeend dan dat het er staat).
Ik heb zelf ook ernstige acne gehad, en door de dermatoloog ook roaccutane voorgeschreven gekregen.
Haal het vooral niet in je hoofd om nog eens een kuur van dit medicijn te nemen. Het probleem van roaccutane is dat niemand precies weet waar het zijn werking aan ontleend. Het is effectief dat is zeker, maar daar moet je vaak een zware prijs voor betalen die zelf vast wel ondervonden hebt. De bijwerkingen zijn heel zwaar, zeker als je een gewoon leven probeert te hebben. Zelfs na het gebruik blijf je nog je hele leven last houden, vooral rugklachten komen vaak voor lang na de behandeling.

Na de behandeling kreeg ik af en toe weer last, en heb ik dit op een natuurlijke manier kunnen genezen.

Acne komt van binnenuit, en kan alleen van binnenuit worden bestreden. Ik raad je aan om deze website eens te bezoeken, dan heb je toegang tot artikelen en een serie gratis e-books over hoe je acne om een natuurlijke manier kan genezen. Zonder bijwerkingen of supplementen.

Hoewel acne niet van de ene op de andere dag over gaat, zou ik ook een langs een huidtherapeut(eentje die is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten) langsgaan en vragen naar acne behandelingen en de coresa lijn.(meer info) Van alle uitwendige behandelingen is deze verreweg de meest effectieve. Hoewel ik er geen voorstander van ben kan dit toch tijdelijk uitkomst bieden en een einde aan je probleem maken in slechts dagen van tijd.

Succes en sterkte
pi_71499860
Die site komt echt op mij over als een typische Amerikaanse verkoopsite. Wat informatie en oh, daar is de popup om te betalen.

Ik kan je 1 ding melden: zonde van je geld. Net als al die huidtherapeutes met hun overpriced spullen. Ik zit die lijn eens te bekijken: wat cleansers, moisturizers en een anti-acne "mask" met als anti-acne ingredient: 2% salicylzuur. En dat voor 150 dollar. Wow.

Het kan allemaal zoveel goedkoper. Cetaphil cleanser, 2% salicylzuur creme/oplossing van de apotheek (of bijv. van Paula's Choice, staat algemeen bekend als een goede producent van salicylzuur) en een moisturizer/sunscreen naar keuze en je bent klaar voor 30-40 euro's.
pi_71506390
En jij hebt het gebruikt? Waarom denk je dat het bijna door elke huidtherapie praktijk wordt gebruikt?
Trust me it works, en bij een huidtherpeut hoef je niet de hele kit aan te schaffen.

Over de site, die pop-up is een GRATIS programma. Je kunt wel sceptisch zijn. Wat mij betreft is het de keuze tussen acne kwijtraken op een natuurlijke manier, of op een manier die je lichaam beschadigd achterlaat(roaccutane).

Ik heb het zelf ondervonden hoor, zelfs als je het niet geloofd wat is er nu logischer:

Acne een natuurlijk verschijnsel op een natuurlijke manier oplossen? Of acne genezen met een medicijn waarvan de fabrikant geen idee heeft hoe het precies werkt?

Roaccutane is trouwens ooit als chemotherapie ontwikkeld voor huidkanker, bij toeval werd ontdekt dat het acne kan genezen. Om daarmee maar even wat aan te geven.
pi_71507821
Ik hecht meer waarde aan de behandelmethoden van dermatologen dan aan die van huidtherapeuten, voorlopig zijn de eersten namelijk echte artsen en hun methodes zijn tenminste volledig gebaseerd op wetenschap. En daar draait het om in de moderne geneeskunde.

Je overdrijft echt gigantisch over de bijwerkingen van isotretinoine. Ik heb geen idee of je er zelf permanente bijwerkingen door hebt, zo ja, spijtig, maar een absolute meerderheid heeft van dit medicijn totaal geen lange termijn/permanente bijwerkingen en zie je nooit meer terug in deze topicreeks natuurlijk, want het is een afgesloten hoofdstuk voor hun.

Als de natuurlijke manier echt zo goed zou zijn dan was isotretinoine allang van de troon gestoten en zou dermatologie op zijn kop staan, voorlopig blijft isotretinoine nog wel de heerser. Ik ben absoluut voorstander van een low GI dieet (ik eet het zelf ook), maar het zal gewoon nooit kunnen tippen aan een isotretinoinekuur qua resultaat. Bovendien is het een vrij strict dieet (als je een optimaal resultaat wil zien) waarvan ik schat dat 95% van de mensen dit niet vol gaat houden op de lange termijn. Het helpt uit eigen ervaring ook helemaal niets tegen comedonen, alleen bij ontstoken laesies.
pi_71510500
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 17:49 schreef heaven7 het volgende:
Hier is het weer terug Na 7 maanden lang 20 mg per dag te hebben geslikt (jaartje terug, ik had geen zware acne) en daarna nog een korter kuurtje is mijn huid weer vettig. Zitten er weer pukkeltjes en moet ik mijn haar weer elke dag wassen Ben verdorie 24! Ik wil er vanaf Toch weet ik zeker als ik weer naar de huisarts of derma ga zij het onzin vinden en me geen vervolgkuur gaan voorschrijven omdat het niet erg genoeg is Help?
Ook zegt heaven7: Ik heb uiteindelijk wel de complete dosering binnengekregen hoor.. alleen verspreid over een langere periode. Is dit slechter? Het werkte fantastisch en had amper bijwerkingen.

Heey heaven7,
Ik zit ook aan de roaccutane en ik slik ook alleen maar pillen van 20 mg. De periode dat jij roaccutane heb geslikt met een dosis van 20 mg per dag is echt te kort. Ik weeg 65 kg en ik moet het 1 jaar en 2 maanden gebruiken.
En nee het is niet slechter om een lagere dosering te hebben als je maar die 120mg/kg binnen krijgt. Het verschil zit hem in tijdsduur. Maar het uiteindelijke resultaat zal hetzelfde zijn. Ik gebruik het nu 6 maanden dus ben bijna op de helft. Zou willen dat ik al zou mogen stoppen want mijn hobby is trainen met gewichten enzo en we deden altijd wedstrijdje wie het sterkte is enzo vrienden onderelkaar. Ik was meestal wel een van de sterkere maar die roaccutane heeft echt invloed op mijn spieren dus ik kan mijn hobby voor een lange tijd niet uitvoeren. Als ik bijvoorbeeld wil gaan hardlopen dan merk ik na 5 min al dat ik pijn aan mijn scheen en gewrichten in mijn voet krijg. Dus dat vind ik het enige nadeel verder valt het allemaal wel mee.
hoi
pi_71510965
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 19:52 schreef LinkinDavid het volgende:

[..]
Haal het vooral niet in je hoofd om nog eens een kuur van dit medicijn te nemen.
De arrogantie.
quote:
Na de behandeling kreeg ik af en toe weer last, en heb ik dit op een natuurlijke manier kunnen genezen.
Want "natuurlijk" = goed, amirite?
quote:
Acne komt van binnenuit, en kan alleen van binnenuit worden bestreden.
Vreemde opmerking, knul. Ik dacht toch echt dat accutane een systemische behandeling was. Ik zal het wel mis hebben.
quote:
Ik raad je aan om deze website eens te bezoeken
Shill.
quote:
Op zaterdag 1 augustus 2009 00:39 schreef LinkinDavid het volgende:
Trust me it works
Nee dank je, ik vertrouw willekeurige internetpiloten niet zo. Maar gaarne links naar betrouwbare, peer-reviewed onderzoeken, hoor.
quote:
Wat mij betreft is het de keuze tussen acne kwijtraken op een natuurlijke manier, of op een manier die je lichaam beschadigd achterlaat(roaccutane).
Tip: lezen.
quote:
Ik heb het zelf ondervonden hoor
Oh, maar in dát geval!
quote:
Roaccutane is trouwens ooit als chemotherapie ontwikkeld voor huidkanker, bij toeval werd ontdekt dat het acne kan genezen. Om daarmee maar even wat aan te geven.
Geef daar dan eens écht wat mee aan, in plaats van onbekende gevaren te suggereren? Je hebt de klok horen luiden, maar werkelijk geen idee waar de klepel hangt.

Niemand hier pretendeert dat isotretinoïne een middel is om lichtzinnig te gebruiken, maar bij jouw bangmakerij en op zijn minst twijfelachtige remedieën heeft niemand baat. Óf je brengt wat bewijs ter tafel, óf je valt anderen niet lastig met je alternatieve zooi.
pi_71518404
veuve


ik ben het met veuve eens.
je kan wel slecht praten over roa maar kom dan met resultaten. voor deze bang makende teksten is deze topic niet bedoelt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')