Ik in roermond, daar was toendertijd een wijk waar een paar straten waren waar de politie gewoon niet durfde te komen.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 11:10 schreef simmu het volgende:
och, ik ben opgegroeid in roosendaal (brabant) en toen ik klein was had je daar net zo goed achterbuurten. alleen noemden we dat toen arbeidersbuurt
Gaat hij prof. worden of dr.? Ik zie namelijk geen benoemingen op de agenda staan.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:15 schreef simmu het volgende:
sub]ben je prof, mag je nog de compu van je pa fixen. laat het gaan simmu, laat het gaan....[/sub]
oooh, jij zit stiekum te kijken wie hij dan irl zou kunnen zijn!quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:25 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Gaat hij prof. worden of dr.? Ik zie namelijk geen benoemingen op de agenda staan.
Ja, wel als je mogelijkerwijs op dezelfde afdeling zitquote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:40 schreef simmu het volgende:
[..]
oooh, jij zit stiekum te kijken wie hij dan irl zou kunnen zijn!
ik zal hem vragen te pmmen danquote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:46 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ja, wel als je mogelijkerwijs op dezelfde afdeling zit
Nee joh, ik ben ook maar een student. Wel eens les gehad van zijn promotors (mogelijkerwijs)quote:
Leuk, kun je daarna meteen door met Monte Carlo.quote:Op maandag 25 januari 2010 02:25 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik ben nu bezig om mij in opties te verdiepen, en meer specifiek met het Black-Scholes optiewaarderingsmodel, erg interessant!![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Black%E2%80%93Scholes
Moet je het Black Scholes model leren voor school? Wij hadden het afgelopen semester ook als onderdeel van 1 van onze vakken op school. Best interessant maar wel vrij (abstract) pittig.quote:Op maandag 25 januari 2010 02:25 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik ben nu bezig om mij in opties te verdiepen, en meer specifiek met het Black-Scholes optiewaarderingsmodel, erg interessant!![]()
Dit vlak (berekent via het Black-Scholes model) vormt bijvoorbeeld de optiepremie op een Europese call-optie met een uitoefenprijs van 10. Wat je heel leuk kunt zien is dat als de optie expireert (op T-t = 0) is dat de optiepremie gegeven wordt door het verschil tussen koers van het aandeel en de uitoefenprijs (op voorwaarde dat dit verschil niet kleiner dan nul wordt). Opvallend is dat als de tijd tot het expireren van de optie toeneemt dat de premie van de optie naar een maximum tendeert, pas al je binnen de 25-30 dagen tot expiratie komt kun je op grond van dit model zien dat de optiepremie afneemt.
[ afbeelding ]
Nu maar eens het bed opzoeken.
Ik vind het wel prettig als het lekker abstract is, dat schept duidelijkheid in de materie.quote:Op woensdag 27 januari 2010 00:46 schreef sitting_elfling het volgende:
Moet je het Black Scholes model leren voor school? Wij hadden het afgelopen semester ook als onderdeel van 1 van onze vakken op school. Best interessant maar wel vrij (abstract) pittig.
Maar je hebt het dus wel voor school? Wou overigens ook niet zeggen dat abstract niet goed is. Maar zoals we deze discussie al eens eerder hebben gevoerd. Al die erg abstracte modellen in de beleggingswereld CAPM/APT etc. (ook deze modellen voor het prijzen van opties) staan soms totaal niet in realiteit met de werkelijkheid. Of zelfs die bullcrap met microeconomie, wanneer maak je max. profit? MC=MR en als de lijn dan boven de AC uitkomt. Yeh right ..quote:Op woensdag 27 januari 2010 01:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind het wel prettig als het lekker abstract is, dat schept duidelijkheid in de materie.Ik faal dan ook hopeloos bij vakken zoals 'Marketing' of 'Organisatiestrategie'.
Congratzquote:Op woensdag 27 januari 2010 20:18 schreef simmu het volgende:
het is gedaan en het is af! aanschouw het pinguinpaar:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
voor deze week eventjes Dr Ir Sangdrax en simmu
Ja.quote:Op woensdag 27 januari 2010 12:03 schreef sitting_elfling het volgende:
Maar je hebt het dus wel voor school?
Abstract is eigenlijk niet het goede woord. Al die organisatie en marketing theorieën zijn ook abstract, maar wat ik het grote voordeel vind aan de wiskundige aanpak is dat je precies weet wat bepaalde variabelen inhouden. Zo is volatiliteit gedefinieerd als de variantie van het rendement, een bladzijde en je bent klaar. Bij organisatietheorieen wijden ze er gerust 5 pagina's aan en dan heb je op het eind nog steeds geen strakke definitie. Het grote nadeel daarvan is dat het tot spraakverwarring kan leiden. Bij de wiskundige aanpak die men vaak bij finance doet heb je daar geen problemen mee.quote:Wou overigens ook niet zeggen dat abstract niet goed is.
Toch is het wel noodzakelijk bij een wetenschappelijke opleiding. De wetenschap wil een verklaring achter gebeurtenissen vinden en dus ontkom je er niet aan met theorieën zoals het CAPM, APT, Black-Scholes, en het micro-economische kader te werken. Dat wil nog niet zeggen dat die theorieën ook altijd tot bruikbare resultaten kunnen leiden, ze zijn nog in ontwikkeling.quote:Maar zoals we deze discussie al eens eerder hebben gevoerd. Al die erg abstracte modellen in de beleggingswereld CAPM/APT etc. (ook deze modellen voor het prijzen van opties) staan soms totaal niet in realiteit met de werkelijkheid. Of zelfs die bullcrap met microeconomie, wanneer maak je max. profit? MC=MR en als de lijn dan boven de AC uitkomt. Yeh right ..
informatica. nu istie gewoon ubernerdquote:Op woensdag 27 januari 2010 20:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
Gefeliciteerd simmu, waarin is sangdrax gepromoveerd?
Mja, het voordeel van die handelsmachines zijn dat die black scholes formules gewoon handig voor je worden uitgerekend. Je hoeft totaal geen optie berekeningen meer op papier te doen.quote:Op woensdag 27 januari 2010 20:54 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Toch is het wel noodzakelijk bij een wetenschappelijke opleiding. De wetenschap wil een verklaring achter gebeurtenissen vinden en dus ontkom je er niet aan met theorieën zoals het CAPM, APT, Black-Scholes, en het micro-economische kader te werken. Dat wil nog niet zeggen dat die theorieën ook altijd tot bruikbare resultaten kunnen leiden, ze zijn nog in ontwikkeling. Overigens is Black-Scholes juist heel goed praktisch toe te passen, dus dat zou je moeten aanspreken. Al die optiehandelaren werken met een verbeterd Black-Scholes model op hun handelsconsoles (dus niet meer aannemen dat de prijzen van onderliggende waarden Normaal verdeeld zijn maar bijvoorbeeld Student verdeeld zijn).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |