abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 27 juni 2009 @ 09:39:30 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_70418107
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .


Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Waar heb jij gegeten?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:23:12 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70421781
Im Schiffchen, Duesseldorf Kaiserwerth
Ieder jaar ongeveer een keer
Het meest uitgebreide menu, laatste keer
Een mousse van rode bietjes met rauwe tonijn, Mouse van Heilbot
Franse variant op Sushi, een eischuim gevuld met oa oesters en kokkels, gehuld in zeewier, gepocheerd, geserveerd met een Beurre blanche met piment en een saus van Wasabi
Ganzelever in een huiddunne taco Shell met cacao en bladgoud
Op Cederhout gerookte bretonse kreeft met ingelegde mango en thai kruiden
Een wantan van Keizergranat met kruiden, thee van tonijnvlokken met Yuzu citroen
Gegrillde moot van zeewolf met asiatische saus
Met zwezerik gevulde raviolie in selderij met zwarte tricastin truffels

Reebokrug met bospaddestoelen
After eight
Manjari-chocolade grand cru
Pepermunt Sorbet
Verschillende kazen van de wagen
Verschillende chocolade mousjes, huisgemaakte bonbons, caramels en chocolade fudge

After eight op de manier van Jean Claude:
Manjari-Chocolade Grand Cru
Pepermunt sorbet
Epilog

Een van de, zo niet het beste restaurant waar ik gegeten heb, door de combi van bediening, eten, wijn, het totaal van alles bij elkaar
136, 00 Euro PP plus ik meen 90 euro voor het wijnarangement
9,5 (wil ruimte laten voor een 10)

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 27-06-2009 13:33:07 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:29:35 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70421903
Riegi in Wenen
1 Mei dit jaar
een uitgebreid menu, met onder andere Reekalf in 3 variaties, wilde forel, asperges op verschillende manieren klaargemaakt, ganzelever, kazen en sorbet na. Was een speciaal menu voor 1 mei, heb het helaas niet opgeschreven en met het wijnarangement erbij weet ik niet meer in detail wat ik gegeten heb.
Een erg goed restaurant, hun ster zeker waard
menu was 98 euro PP en kwam dan nog een wijnarangement bij.
9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:50:31 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70422393
Acquarello in Muenchen
31 Mei
Een verrassings menu

Met oa
Preisoepje
Wilde Zalm
3 verschillende Gnocchi
Kalfscarpaccio met olijventapanade
Lamszwezerik met tomatenfond
Vitello tonato zoals je hem nog nooit gegeten hebt
Ravioli gevuld met vijgen met een cassisreductie en beurre blanc, met ganzelever
Ravioli gevuld met walnoten en ricotta met een saffraanschuim
Gesmoorde sucade met barolosaus
notentaartje
verschillende soorten dessert
Kaas
Hierbij een californische wijn van de Chianti classico druif, dessertwijnen, designergrappa, espresso, etc etc
met 3 personen waren we 490 euro kwijt
9
De beste italiaan waar ik ooit gegeten heb buiten italie, terecht bekroond tot het beste italiaanse restaurant van Duitsland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 13:57:57 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70422619
Schulten Hues, Zutphen
Twee maal eendenlever (koud)
° Eendenlever, groene appel, pompoenpitolie en rabarberijs
° Daarnaast een kogel van eendenlever, aan tafel licht gerookt,
met appelstroop, diksap van rozijnen, krentjes en appel
Paling (koud & lauwwarm)
Paling met witte Hollandse asperge, zowel koud als lauwwarm
Scheermes
In roomboter gewelde scheermes met kokkels en vongole,
bloemkool, spek, schuim van ‘t eigen vocht met citroengras
Kabeljauw
Gekonfijte rug van de kabeljauw met gepekelde citroen,
krab, komkommer, lamsoren en oesterblad
Rogvleugel
Rogvleugel met augurkenpaneer, rettich, fijne doperwten
crème van geroosterde boerenkip met eigen bouillon
Varkensbuik
Zacht gegaarde varkensbuik met primeurs, kapperblaadjes,
morielje en gerookte bouillon
Lam
Hollands lam met prei, zure bom, stoofvlees van de schouder,
Hollandse asperge, kapperschuim en eigen jus
Tour de toet
Combinatie van diverse toetjes
extra gang van Kazen
Wijnarangement
9,3
Een heerlijk restaurtant om te gaan eten, het eten is perfect klaargemaakt, de bediening kundig en de tafels prettig ver uit elkaar. Dit restaurant gaat ver komen, en ik voorzie dat ze in de komende jaren een 2e ster gaan verdienen. Aanrader om nu te gaan eten voor ze echt doorbreken.
Met wijnen, espresso, grappa en de extra gang waren we ca 330 euro kwijt met zijn tweeen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 14:05:42 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70422840
Mythos, Bocholt, ca 1 keer per maand gaan we daar eten.
Laatste keer had ik de salade van gegrillde baby calamaris en gegrillde sardines met bijlage.
Een van de betere griekse restaurants die zich doorgaans meer aan de onderkant van de markt positioneren, deze is duidelijk een klasse beter.
Manlief had ook de babycalamaris en gegrilde entracote
inclusief drankjes waren we met zijn tweeen ik meen een 60 euro kwijt
8
Aanrader als je gewoon op zoek bent naar gewoon goed eten, hartelijke sfeer en als het niet chique hoeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juni 2009 @ 14:12:14 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70422993
Archimede in Pratomagno
http://www.ristorantearchimede.it/restaurant.html
2 keer gegeten in september 2001
Beste steak florentine die ik ooit heb gegeten, we zijn vlees eters, maar kregen de steak met zijn tweeen niet op.
Ook de gegrillde bosduif is een aanrader, wordt wel met kop er nog aan geserveerd, maar goddelijk gegrilled in de as van het vuur in de oven, met handgesneden frietjes.
weet niet meer wat ik kwijt was, maar de prijs was schappelijk
aanrader als je in de buurt bent
8,5
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70425139
Waar?
Bistro 't Kannetje in Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
Vooraf: een salade met buffelmozzarela tomaat en komkommer
Hoofd: Kalfsbiefstukjes met Parmezaanse kaas en pesto uit de oven.
Toetje: Chocoladetaart met vanille-ijs en advocaat.

Impressie?
Gezellig buiten gegeten, goede service en een ok prijs kwaliteit verhouding.

Kosten?
35 euro per persoon

Cijfer?
7,5
pi_70489298
Om nog even terug te komen op de bitterballen.

Toevallig liep ik eergisteren langs Villa Sasso aan het Paterswoldsemeer. De bitterballen zijn daar ¤1,50 per stuk! Je denkt, dan zullen ze wel huisgemaakt zijn. Nee hoor, gewoon van van Dobben.

Ze hebben wel zelfgemaakte garnalenkroketjes. Die zijn ¤3 per stuk .
Life is too short not to have fun
pi_70783174
Waar? Karmeliet te Brugge
Wanneer? een tijd geleden: het was nog winter, vandaar dat ik niet alles meer weet.
Waarom? We hadden samen iets leuks te vieren en zochten iets bijzonders, liefst met veel sterren. Oud Sluis leek leuk maar kon die dag niet. 't Hof van Kleve in België leek me te duur. Hier waren we al eens geweest en dat was uitstekend bevallen.
Wat:
We kozen voor het meest uitgebreide menu Brugge die Scone, 7 gangen:
De prachtige amuse's:

Eerste gang (zonder foto): Gemarineerde St. Jakopbsnootjes, créme van venkel met poutarge, citroenkruid, zee-egel.

Nieroogkreeftje 'Royale"met een korstje van kokosnoot en curry, gekonfijte raap met gebakken ganzenlever, compote van limoen en koriander.

Koningsvis op de plancha gebakken, fijn korstje van rode wijn, risotto met witloof, lichte creme van champignons.

Fijn omeletje gevuld met knolselder, zwarte truffel uit Richerenche, jus van ui met truffel.

Melklammetje uit de Pyreneeën met gerookte look, aardappelmatje ne roze ui uit Roskoff, crème van schorseneren en een jus van peterselie.

Kaaswagen, weer geen foto.
Enkele lekkernijen met fruit en chocola:




Impressie: Alles is luxe en verzorgd in de Karmeliet. Er wordt duidelijk gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit zowel in de service als in de gerechten. Het is een tikje stijfjes, (de vorige keer vond ik dat minder) maar niet heel erg. Alles liep als een goed geoliede machine, en het eten was perfect (hoewel ik bv het hoofdgerecht niet heel erg bijzonder vond, wel; zeer smakelijk en andere gerechten daarentegen waren juist wel bijzonder) maar we waren helaas minder onder de indruk dan de eerste keer. Misschien omdat ook de verassing minder groot was.
Kosten: Het menu was iets van ¤165. Tel daarbij nog op de wijnarrangementen (precies anderhalf glaasje bij elke gang, m.u.v het dessert, daar kregen we slechts één glaasje van), een aperitief , water en koffie en je komt al snel op een aanzienlijk bedrag.
Nou ga ik nooit uit eten om te bezuinigen, maar uiteindelijk vond ik het totaalbedrag wel erg hoog. Té hoog: ik zal er niet snel weer gaan eten. Misschien ook omdat we er al eens geweest waren en we wat dat betreft te verwend zijn. Hoewel ik niet veel betere koks gegeten voor zover ik kan beoordelen, zal ik er niet snel weer komen. Het was een feest, maar geen uitbundig feest met toeters en bellen, maar misschien moet ik me neerleggen bij de inflatie.
Leuk was wel dat toen we thuis op de hotelkamer nog wat naar de lokale zender zaten te kijken er een kookprogramma was met de sympathieke kok-eigenaar van de Karmeliet in de hoofdrol, die ons uitlegde hoe een prima salade te maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 10-07-2009 01:51:05 ]
anonieme razernist
pi_70813712
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 16:19 schreef NoCigar het volgende:
-knip-
Zier er goed uit zeg!
  dinsdag 21 juli 2009 @ 22:37:10 #12
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_71197665
Zelden zo smerig gegeten als vandaag boven de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het restaurant bevindt zich op de bovenste etage en heeft een prachtig uitzicht.
Dat laatste is ook meteen het enige pluspunt.
Het is zo'n restaurant waar je je eten aan een buffet bestelt. Beetje luxe kantine idee eigenlijk.
Ik was zo stom om een kogelbiefstuk te nemen.
Echt ik heb nog nooit iemand zo een biefstuk zien verkrachten. Het werd op de houtskoolgrill gelegd voor zo'n 5 minuten aan de ene kant. Toen het werd omgedraaid zat de biefstuk vastgebakken aan het rooster. Geen probleem, even met het mes er onderlangs.
Toen hij de biefstuk omdraaide drukte hij het vlees stevig tegen het rooster aan. Ik neem aan dat dit was om de laatste aanwezige vleessappen er nog even goed uit te drukken
Een enorme hoeveelheid patat die slap was en naar verkoolde etensresten smaakte, een tomatensalade die geheel uit rode paprika bestond, een klodder saus er overheen, en klaar is Kees.

Echt bijzonder smerig allemaal. Een boterham met pindakaas is beter.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  dinsdag 21 juli 2009 @ 22:43:35 #13
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_71197900
Oh, en dan vergeet ik nog dat de ingrediënten van de saladebar uitgedroogd waren en dat de frisdrank warm was.
Echt, wat een ongelofelijke klote tent
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  dinsdag 21 juli 2009 @ 22:50:35 #14
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_71198183
Oh ja, en dat een vrouw satésaus bij haar aardappels wilde, maar dat 'mocht' niet van een kok. Toen ze haar beklag deed bij de kassa mocht het opeens wel.
Echt, wat een ogelofelijke klote toko..
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_71198446
Tonja:

Dat is toch een La Place daar?
Life is too short not to have fun
  dinsdag 21 juli 2009 @ 22:58:20 #16
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_71198480
Ja, inderdaad. Is dat een keten ofzo?
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_71226161
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 22:58 schreef tonja het volgende:
Ja, inderdaad. Is dat een keten ofzo?
Yup. Apart onderdeel van V&D. In Nederland zitten her en der nog meer stand alone restaurants.
pi_71938791
Even een TVP'tje na deel I te hebben gelezen
Leuke recensies die me op dit avonduur hongerig maken.
Zal binnenkort ook een recensie plaatsen!
I can only please one person a day.
Today is not your day
Tomorrow doesn't look good either..
pi_71941194
Waar? Het Drechthuis, te Loosdrecht.
Wanneer? Woensdag, 12 augustus
Wat at je? Vooraf tomatensoep, hoofd tournedos met kruidenboter, na appelgebak met vanille ijs.
Impressie? Nadat we waren gaan zitten duurde het érg lang voordat er iemand kwam om het drinken op te nemen, we moesten er zelfs om vragen! Daarna was er een flinke vertraging voor de kaart kwam. Alles ging behoorlijk traag en dat leek te komen door vakantiekrachten. Bij het hoofdgerecht werd niet gevraagd hoe we het vlees gebakken wilde hebben. Bij het uitserveren bleek het dan ook behoorlijk aan de koude kant en te ver doorbakken. Kwaliteit van het vlees wel goed maar het heeft gewoon te lang ergens gestaan. Locatie van het restaurant is leuk, aan het water maar voor je er, als gewone gast met de auto, kunt komen moet je over een campingterrein (!) waar slecht aangegeven staat hoe je het restaurant kunt vinden. Een volgende keer zou ik hier niet heen gaan...
Kosten? Heb niet betaald (etentje), prijs per gerecht staat op de site vermeld.
Cijfer? 5,5
pi_71951603
Waar? L'Esprit de Sel Brasserie, Brussel (Place Jourdan )
Wanneer? Vorige week woensdag.
Wat at je? Vooraf asperges met parmezaan, hoofdgerecht paardenbiefstuk met knoflook.
Impressie? Place Jourdan vind ik een uberknus pleintje, en we konden buiten onder de luifel zitten. Vriendelijke ober spreekt vloeiend Frans, Engels en Nederlands (dat is niet bepaald standaard in Brussel!). Eten is smakelijk en heet en wordt met precies goede tussentijd geserveerd. Het is natuurlijk geen exquise tent, maar het vlees is goed bereid (machtig, wat een boel knoflook ) en véél, er kan geen toetje meer bij. Mijn disgenoten zijn ook tevreden over hun gerechten.
Kosten? Vriendin betaalde.
Cijfer? 8,5.
  maandag 17 augustus 2009 @ 16:05:30 #21
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_71952621
Waar? De visscher, Eemplein, Amersfoort
Wanneer? 17 Augustus, lunch
Wat at je? Ik kwam gewoon voor een lichte lunch dus heb twee broodjes garnalenkroket besteld. Erg lekker, kwalitatief alles in orde en goed van smaak. Enige minpuntje was de beloofde salade die niet meer voorstelde dan een half schijfje citroen en een half schijfje komkommer met wat verdwaalde slablaadjes. Cola'tje erbij. Maar voor e 5.75 totaal zéér schappelijk geprijsd.
Impressie? Prettige sfeer, je kan er ook s'avonds eten en de kwaliteit stemt me vrolijk dus ik denk dat ik dat wel eens zal gaan doen.
Kosten? E 5.75
Cijfer? 8.5
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 21 augustus 2009 @ 00:23:33 #22
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_72060668

[b]Waar?
Tapas Restaurant Alhambra te Weesp
Wanneer? Donderdag 20 augustus
Wat at je? Tapas . Het tapasmenu, ofwel tapas in twee gangen waar de chef zin in heeft.
Dit kregen we allemaal voorgeschoteld. Misschien dat ik nog iets vergeten ben, maar dat is niet heel veel.
- Plato Iberico, Plankje met 3 soorten worst
- Albondigas, Lamsgehaktballetjes in tomatensaus
- Pollo picante, Pikante drumsticks
- Chorizos, Chorizo worst geflambeerd op tafel
- Croquetas de gambas, gambakroket
- Gambas a la Plancha, Gamba's van de bakplaat
- Calamares con limon, Inktvis van de bakplaat
- Mejillones gratinados, Gegratineerde mosselen
- Nog iets met salade
- Aardappeltjes met een lekkere saus.
Impressie? Zie bovenstaande de waren echt heel lekker. Voor de rest was het lekker.
Foto van de website zelf binnen

Kosten? Tapasmenu = 17,50. Totale kosten geen idee heb geen rekening gezien
Cijfer? 7,5. Niet bijzonder wel goed.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 22 augustus 2009 @ 02:03:30 #23
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_72085331
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 16:19 schreef NoCigar het volgende:
Waar? Karmeliet te Brugge
Wanneer? een tijd geleden: het was nog winter, vandaar dat ik niet alles meer weet.
Waarom? We hadden samen iets leuks te vieren en zochten iets bijzonders, liefst met veel sterren. Oud Sluis leek leuk maar kon die dag niet. 't Hof van Kleve in België leek me te duur. Hier waren we al eens geweest en dat was uitstekend bevallen.
Wat:
We kozen voor het meest uitgebreide menu Brugge die Scone, 7 gangen:
De prachtige amuse's:
[ afbeelding ]
Eerste gang (zonder foto): Gemarineerde St. Jakopbsnootjes, créme van venkel met poutarge, citroenkruid, zee-egel.

Nieroogkreeftje 'Royale"met een korstje van kokosnoot en curry, gekonfijte raap met gebakken ganzenlever, compote van limoen en koriander.
[ afbeelding ]
Koningsvis op de plancha gebakken, fijn korstje van rode wijn, risotto met witloof, lichte creme van champignons.
[ afbeelding ]
Fijn omeletje gevuld met knolselder, zwarte truffel uit Richerenche, jus van ui met truffel.
[ afbeelding ]
Melklammetje uit de Pyreneeën met gerookte look, aardappelmatje ne roze ui uit Roskoff, crème van schorseneren en een jus van peterselie.
[ afbeelding ]
Kaaswagen, weer geen foto.
Enkele lekkernijen met fruit en chocola:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Impressie: Alles is luxe en verzorgd in de Karmeliet. Er wordt duidelijk gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit zowel in de service als in de gerechten. Het is een tikje stijfjes, (de vorige keer vond ik dat minder) maar niet heel erg. Alles liep als een goed geoliede machine, en het eten was perfect (hoewel ik bv het hoofdgerecht niet heel erg bijzonder vond, wel; zeer smakelijk en andere gerechten daarentegen waren juist wel bijzonder) maar we waren helaas minder onder de indruk dan de eerste keer. Misschien omdat ook de verassing minder groot was.
Kosten: Het menu was iets van ¤165. Tel daarbij nog op de wijnarrangementen (precies anderhalf glaasje bij elke gang, m.u.v het dessert, daar kregen we slechts één glaasje van), een aperitief , water en koffie en je komt al snel op een aanzienlijk bedrag.
Nou ga ik nooit uit eten om te bezuinigen, maar uiteindelijk vond ik het totaalbedrag wel erg hoog. Té hoog: ik zal er niet snel weer gaan eten. Misschien ook omdat we er al eens geweest waren en we wat dat betreft te verwend zijn. Hoewel ik niet veel betere koks gegeten voor zover ik kan beoordelen, zal ik er niet snel weer komen. Het was een feest, maar geen uitbundig feest met toeters en bellen, maar misschien moet ik me neerleggen bij de inflatie.
Leuk was wel dat toen we thuis op de hotelkamer nog wat naar de lokale zender zaten te kijken er een kookprogramma was met de sympathieke kok-eigenaar van de Karmeliet in de hoofdrol, die ons uitlegde hoe een prima salade te maken.

Poeh,mooi gedaan hoor en dank voor je feedback



Waar?:


China aan de Slotplein 9-11 in Capelle aan den IJssel

Wanneer?


Vrijdagavond 21 augustus 2009

Wat at je?



licht gefrituurde inktvis met mie en housin saus


pancakes met pekingeend


wantansoepje


verse pekingeend,chinese Choy Sum(duurdere groente=malser en beter dan
het goedkope standaard pakchoi) en totslot(r) licht gefrituurde kingsize gamba's

Impressie?


Goede prijs-kwaliteit,snelle bediening ondanks de drukte,en alle gerechten
prima op smaak

Kosten?


Exclusief wijn en drank +/- 90,-

Cijfer?
8

Beter dan het lokale Sense of China in Hoogvliet

Voor de rest: Click
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_72168305
Waar? Brussels Lof, Groningen

Wanneer? Zaterdag 22 augustus 2009

Wat at je? We waren met een groep van 8 (schoonfamilie). Twee gingen er voor het verassingsmenu, de rest voor a la carte. Wij kwamen om 8 uur binnen en helaas waren de mosselen toen niet meer beschikbaar als hoofdgerecht. Kan gebeuren, staat ook netjes op hun kaart dat ivm het gebruik van dagverse producten bepaalde gerechten uitverkocht kunnen zijn in de loop van de avond. De dames die voor het verassingsmenu gingen vroegen vantevoren of er ook mosselen bij het voorgerecht werden geserveerd. Het antwoord was nee, het voorgerecht van die dag waren venusmosselen. Ook lekker natuurlijk .

Als voorgerecht koos ik de mosselen gebakken in de schelp met knoflook peper etc. etc. Was heerlijk, mosselen prima, lekkere bouillon. Top. Bij het verassingsmenu (venusschelpen in schelp gebakken met iets van anijs) waren ook wat mosselen meegebakken. Keurig!.

Het verassingsmenu bestond blijkbaar uit een voor, tussen en hoofdgerecht, en geen dessert. De dames kregen dus een tussengerecht. Risotto met gebakken inktvis wat ook heerlijk moet hebben gesmaakt.

Als hoofdgerecht had ik gekozen voor de risotto met gamba's, langoustines, mosselen, venusschelpen en coquilles. Tjah, als je dit besteld dan zie je een bord voor je met een berg van het beste wat de zee te bieden heeft. Dit kregen wij ook voorgeschoteld. Wat een heerlijke overdaad. Alles was goed klaargemaakt, zelfs twee soorten gamba's. De risotto werd hierdoor echter letterlijk en figuurlijk ondergesneeuwd, maar dat maakte niet veel uit. Achteraf kwamen we erachter dat er geen coquilles inzaten, maar deze zijn geen moment gemist.

De dames hadden als hoofdgerecht zeeduivelwangetjes met spinazie. Wederom goed, maar er waren wel wat jaloerse blikken richting onze risotto .

EN dan het toetje. Tjah, er moet een reden zijn dat het verassingsmenu geen dessertgang heeft, en dat komt ongetwijfeld omdat toetjes niet het sterkste punt is van dit restaurant. Saaie toetjes, met weinig fantasie bereid en gepresenteerd. Het was wel lekker, maar het is duidelijk dat het dessert een ondergeschoven kindje is bij dit restaurant.

Impressie? Mijn vriendin en ik hadden hier al een keer eerder gegeten. Toen viel zowel de bediening als het eten een beetje tegen als je bedenkt dat Brussels Lof zich in het hogere segment bevindt. Gelukkig werd dit nu meer dan goed gemaakt. De risotto was echt prachtig, al die verse producten die allemaal precies gaar waren.

Het decor is geslaagde mix tussen hip en sjeik. Helaas is de akoestiek echt drama. De bediening was goed.
Kosten? Rekening niet gezien
Cijfer? 8
Life is too short not to have fun
pi_72168624

Waar?
'au gastronome' in Paliseul. Dat ligt in de Ardennen.

Wanneer?
13 augustus 2009, onze trouwdag.

Wat at je?
Diner:een glas champagne met 2 amuses, daarna aan tafel: Daarna had ik foie d'oie en de mr een 'hamburger' van forel met groentjes en wasabi oa, toen een millefeuille met garnaal, haan en een zalige calvados (?) saus, toen gebakken mul met een dragonsaus, karakollekes en zeekraal, kappertjes, kreeft. Daarna kregen we de eerstgeschoten ree van het seizoen (dus werkelijk súpermals) met erbij eekhoorntjesbrood, microrösti en een puree van iets wat we niet konden thuisbrengen. Daarna een selectie van kazen (en oh wat hadden ze lekkere kazen!! ) en toe kon je kiezen van de desserts: We namen oa: een chcolade la mer, citroenschuimtaartje (stukje natuurlijk) cheesecake...

Impressie?
Fantastische sfeer, alles klopt. Van de deur openhouden, tot je paraplu laten verdwijnen (die de dag erna ook weer verschijnt ineens), het rekening houden met mijn voedselallergie, de uitleg van het menu, de hulp met de (enorme) wijnkaart, bijschenken, zich verwijderen wanneer we lekker samen praten, beetje praten wanneer gewenst (leuk gesprek over de relativiteit van de wijnprijzen).. tot aan de gerechten: mooi, niet té bedacht, mooie smaken, mooi kleine porties zonder dat je honger hebt en mooi afgestemd op elkaar. Tis wel misschien wat oudbollig want het is klassiek frans maar dat is op zijn tijd heerlijk

Kosten?
Precies weet ik t niet aangezien wij lunch/diner en overnachting hadden maar voor een avondje: menu prestige inclusief wat mooie wijnen.. kom je op een 200 euro denk ik. p.p

Cijfer?
Voor het diner en lunch en sfeer zeker een 9.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')