FOK!forum / Culinesse à gogo / Bramen, aalbessen, frambozen en blauwe druiven - recepten
Ml-etjemaandag 8 juni 2009 @ 17:26
Jaja de eerste aalbessen zijn al rood hier, de frambozen zijn ontelbaar (nog grijs-bruin dat wel) de bloempjes voor de bramen idem en de mini-druifjes zijn ook al in grote getale aanwezig...

Omdat het steeds plukken en opeten algauw je neus uit komt wil ik graag wat meer ermee doen.
De bramen en frambozen kunnen natuurlijk ook de ijsmachine in (jummie!).
Maar de blauwe druiven zijn het grootste "probleem'.

Iemand recepten?? en ja er gaat ook een hoop weggegeven worden
grizegrijnmaandag 8 juni 2009 @ 18:15
Blauwe druiven zijn bevroren ook erg lekker Ik weet niet of je ze gewoon in kan vriezen, maar die uit de diepvriesbakken van de AH eet ik altijd als eerste (bevroren) op. Heeft een goede stuctuur
littledrummergirlmaandag 8 juni 2009 @ 18:35
http://foodgawker.com/?s=grapes
Ml-etjemaandag 8 juni 2009 @ 19:08
Mooie site littledrummergirl! Ga even op mijn gemakje doorlezen!
stylistemaandag 8 juni 2009 @ 19:17
http://sliceofsueshe.wordpress.com/2008/08/02/dos-berry-muffins/
Zeven7maandag 8 juni 2009 @ 19:17
Jam, jam en nog eens jam
stylistemaandag 8 juni 2009 @ 19:20
http://smittenkitchen.com/2008/08/dimply-plum-cake/

of deze en dan lekker vruchten door het deeg en bovenop. Gister gemaakt met frambozen en aardbeien door het deeg (beslag) en nectarines bovenop. je kan er alles in mikken wat je wilt!
Pietverdrietmaandag 8 juni 2009 @ 19:22
Rote Grutze (een zomers dessert)
1 Liter Rode wijn
300 g Suiker
¼ Liter Water
100 g Maizena
2,5 kg Zacht fruit (goed gewassen)
Wijn met suiker aan de kook brengen, maizena met het water gladroeren en aan de kokende rode wijn toevoegen, Het fruit toevoegen en aan de kook brengen. In potten doen, zoals je ook jam maakt.
Het blijft in de koelkast een paar weken goed.
Serveren met lobbig (niet stijf) opgeslagen room
Zeven7maandag 8 juni 2009 @ 19:28
Of maak een grote rumtopf! Dan kan je komende winter lekker dronken worden van je fruitoverschot



Ik heb hier nog een boek over inmaken, jams en wecken dus als je recepten wilt dan roept u maar.
Pietverdrietmaandag 8 juni 2009 @ 19:30
quote:
Op maandag 8 juni 2009 19:17 schreef Zeven7 het volgende:
Jam, jam en nog eens jam
Heerlijk, en altijd een leuk aardigheidje om weg te geven, een pot zelfgemaakte jam.
Ml-etjemaandag 8 juni 2009 @ 20:04
quote:
Op maandag 8 juni 2009 19:28 schreef Zeven7 het volgende:
Of maak een grote rumtopf! Dan kan je komende winter lekker dronken worden van je fruitoverschot

[ afbeelding ]

Ik heb hier nog een boek over inmaken, jams en wecken dus als je recepten wilt dan roept u maar.
Geweldig al die recepten!
Jam eten we maar 1 potje helaas gelukkig heb je daar veel voor nodig.
Dranken ben ik altijd voor in
Lekker Styliste al moet ik wel even graven in mijn weggezakte engels en jouw recept ga ik ook zeker maken Piet!
Ml-etjemaandag 8 juni 2009 @ 20:05
quote:
Op maandag 8 juni 2009 19:28 schreef Zeven7 het volgende:
Of maak een grote rumtopf! Dan kan je komende winter lekker dronken worden van je fruitoverschot

[ afbeelding ]

Ik heb hier nog een boek over inmaken, jams en wecken dus als je recepten wilt dan roept u maar.
Ehh ik roep de titel graag altijd handig aanvulling op mijn plankje.
Zeven7maandag 8 juni 2009 @ 20:32
De titel is:

Inmaken en Bewaren
Wil en Netty Engels-Geurts
ISBN 9062482783

Het is alleen nog tweedehands te koop maar wordt wel regelmatig aangeboden op het internet.

Recept Rumtopf:

-Alle soorten vruchten
-witte kleine kandijsuiker
-brandewijn of rum


Neem een forse pot met goed sluitende deksel.
Gebruik steeds de vruchten van het seizoen. Begin met aardbeien, dan bessen, frambozen, kersen enzovoort. Alle vruchten wassen, goed laten uitlekken en afdrogen.
Aardbeien ontdoen van het kroontje en dikke vruchten in tweeën snijden.
Bessen ritsen.
Kersen en morellen met pit toevoegen.
Abrikozen en perziken halveren of in schijfjes snijden.
Peren in schijfjes of blokjes snijden.
Pruimen halveren.

Weeg het fruit en neem de helft tot 2/3 van het gewicht aan suiker.
Leg eerst een gedeelte van de suiker in de pot, dan de vruchten en dan weersuiker tot het op is. Giet er zoveel brandewijn of rum op tot het royaal onder staat. Steeds als nieuwe vruchten worden toegevoegd de inhoud van de pot erg voorzichtig omzetten. Als het laatste fruit is toegevoegd de pot sluiten en nog een maand, liever nog langer, laten staan.
Pietverdrietmaandag 8 juni 2009 @ 20:36
Aanrader is wel strohrum te gebruiken met 80% alcohol.
sigmemaandag 8 juni 2009 @ 21:15
Of inmaakalcohol kopen in een land waar ze dat voor normale prijzen verkopen (Italië bijvoorbeeld).
Ml-etjemaandag 8 juni 2009 @ 21:40
Hmmm even iemand charteren die naar een goedkoop alcohol land gaat
Thanks! Laat het resultaat zeker zien!
Pietverdrietdinsdag 9 juni 2009 @ 17:33
quote:
Op maandag 8 juni 2009 21:15 schreef sigme het volgende:
Of inmaakalcohol kopen in een land waar ze dat voor normale prijzen verkopen (Italië bijvoorbeeld).
Belgie, Duitsland
Ml-etjevrijdag 19 juni 2009 @ 22:38
*kick* vandaag de eerste rode frambozen geplukt..de aalbessen zijn niet verder gekomen dan de yoghurt
Iemand??
Pietverdrietvrijdag 19 juni 2009 @ 22:40
Wat wil je vragen mietje?
Ml-etjevrijdag 19 juni 2009 @ 22:49
quote:
Op vrijdag 19 juni 2009 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat wil je vragen mietje?
Typfoutje neem ik aan?

Voor het geval dat ik het echt moet vertalen..recepten voor de bramen?
Pietverdrietvrijdag 19 juni 2009 @ 23:34
quote:
Op vrijdag 19 juni 2009 22:49 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Typfoutje neem ik aan?

Voor het geval dat ik het echt moet vertalen..recepten voor de bramen?
Jam van maken, bramenjam, jummie.