Hey hallo
Een tijdje geleden maakte ik een topic over
surströmming, rotte haring uit Zweden. Naar het schijnt zou het nogal ruften, en ik vroeg me af enkele Fok!kers dit konden bevestigen. Op Fok! zitten nu eenmaal de echte bazen, die niet bang zijn van een experimentje
Het werd een stormlooptopic, overspoeld met nog tal van andere streekgerechten uit het Noorden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende hapjes:
Kæstur hákarl, gefermenteerde of rottende Groenlandse haai;
Súrsaðir hrútspungar, taart van ramstestikels in gelei, soms inclusief scrotum;
Svið, verschroeide, gekloofde en gekookte schapenkoppen. De ogen zijn een lekkernij;
Sviðasulta, hoofdkaas gemaakt van svið, soms in het zuur;
Lifrarpylsa een worstje van schapenlever en -ingewanden met bloem;
Blóðmör of slátur (slacht), bloedpudding;
Harðfiskur, harde, in de wind gedroogde vis (meestal kabeljauw, schelvis of zeewolf), geserveerd met boter en soms warme melk om de vis in te laten weken;
Hvalur walvisvlees in het zuur;
Lundabaggi, schapenlendenen in het zuur;
Selshreifar, flippers van de zeehond.
![]()
![]()
Zoek zelf maar uit wat het is
Klacht lijkt me wel duidelijk
Subklacht: de Italianen zijn niet veel beter: