Bereid je voor op jaren van misbruik en voetenvegen. Dat is traditie met leerlingen.quote:Op donderdag 4 juni 2009 16:08 schreef lighted het volgende:
Sinds wanneer is het zo makkelijk om bij een toptent te gaan werken dan?Weet niet of je uit eigen ervaring spreekt maar het is natuurlijk niet zo dat elke toptent een goede leerschool is, naast dat je je heel erg moet bewijzen kunnen ze je nog als voetveeg willen gebruiken.
Denk eerlijk gezegd dat NL daar veel te klein voor isquote:Op donderdag 4 juni 2009 19:39 schreef zoalshetis het volgende:
ts, open een koksschool met veel topchefs die les komen geven. gat in de markt blijkbaar.
Ik spreek zelf uit ervaring. Maar het leek erop dat jij dat niet meenam in je voorstel (dat het begin zwaar kut zal zijn). Aangezien dit meer bedoeld is voor "koks" die al IETS weten, in tegenstelling tot 1e/2e/3e jaars van de koksopleiding lijkt me het nog rotter om dan bij een goede toko te beginnen en nog voetveeg te zijn.quote:Op donderdag 4 juni 2009 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bereid je voor op jaren van misbruik en voetenvegen. Dat is traditie met leerlingen.
we hebben relatief gezien fink wat sterren.quote:Op donderdag 4 juni 2009 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk eerlijk gezegd dat NL daar veel te klein voor is
En?quote:Op donderdag 4 juni 2009 20:59 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
we hebben relatief gezien fink wat sterren.
Maar kom je uiteindelijk niet op een punt dat je toch een diploma nodig hebt?quote:Op donderdag 4 juni 2009 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
TS kan, zoals golfer het zegt, beter gaan werken in top restaurants in Frankrijk, Italie of Duitsland. Waarom het buitenland? Omdat er daar meer zijn.
TS kan natuurlijk net als Euc proberen bij de Librije aan het werk te gaan. Of bij parkheuvel als ie perse in de randstad wat wil. Koken leer je niet op niveau op school maar in de praktijk. Of TS moet naar New York en bij de CIA (Culinary Institute of America) gaan studeren.
Kijk, kok zijn is niet alleen het technische kunnen hebben, maar ook een mentaliteitskwestie, disipline, op tijd op je werk zijn en de uren maken, je bewijzen onder stress, creatief zijn. Dat leer je niet op school, dat leer je van de meesters in de keuken.
Ik snap dat je zonder diploma niet per se slechter kunt koken, maar heb je niet gewoon een papiertje nodig als je ooit je eigen zaak zou willen openen ofzo?quote:Op donderdag 18 juni 2009 23:33 schreef mistdeja1 het volgende:
en dan heb je een hbo kok diploma op zak... wtf moet je daarmee, je kan koken of je kan het niet en als je in de top wilt zitten moet je zorgen dat je bij dat soort bedrijven terecht komt, het is een doe vak en geen leervak..
Dat het geen leervak is, is deels waar. Sommige kennis kan wel degelijk helpen. Bijv. scheikundige kennis, maar ook zakelijke kennis.quote:Op donderdag 18 juni 2009 23:33 schreef mistdeja1 het volgende:
en dan heb je een hbo kok diploma op zak... wtf moet je daarmee, je kan koken of je kan het niet en als je in de top wilt zitten moet je zorgen dat je bij dat soort bedrijven terecht komt, het is een doe vak en geen leervak..
Ik heb in redelijk wat sterrenzaken gewerkt. Geloof mijn, als je er werkt ervaar je dat niet zo.quote:Op donderdag 4 juni 2009 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bereid je voor op jaren van misbruik en voetenvegen. Dat is traditie met leerlingen.
Volledig met Leo eens. Komt nog eens bij dat ik op school (wat voor school dan ook) nooit zoveel geleerd had als alle kennis die ik heb opgedaan door in de praktijk te werken. Dan moet je overigens wel in een goed leerbedrijf zitten die veel zelf maken, en niet bij brasserie de gouden tosti.quote:Op zondag 21 juni 2009 00:23 schreef donleo het volgende:
[..]
Ik heb in redelijk wat sterrenzaken gewerkt. Geloof mijn, als je er werkt ervaar je dat niet zo.
Het is hard werken, het zijn onbegrijpelijk lange dagen. MAAAR, je kan daarna koken.
In elk geval gaan daarna deuren makkelijk open.
Een avond cursus Sociale Hygiene en je kunt een zaak openen als je het geld hebt.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 09:59 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Ik snap dat je zonder diploma niet per se slechter kunt koken, maar heb je niet gewoon een papiertje nodig als je ooit je eigen zaak zou willen openen ofzo?
Scheikundige kennis? Tuurlijk zou het kunnen helpen, maar ik vreet mn schoen op als meer dan 1 op de 100 koks jou een scheikundige verklaring kunnen geven waarom een substantie in de schift gaat.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 22:00 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Dat het geen leervak is, is deels waar. Sommige kennis kan wel degelijk helpen. Bijv. scheikundige kennis, maar ook zakelijke kennis.
de laatstequote:Op donderdag 4 juni 2009 03:04 schreef I-con het volgende:
Natuurlijk kun je allerlei certificaten halen om uiteindelijk op dezelfde plek terecht te komen, maar waarom bestaat er geen HBO opleiding in voltijd/deeltijd of een verkort traject waarbij je uiteindelijk als zelfstandig werkend kok in een respectabele horeca gelegenheid terecht kan komen?
Ja het gaat er niet om of koks het nu weten, ik bedoelde dat het een onderwerp is waarvan ik me voor kan stellen dat het interessant zou kunnen zijn op een opleiding op iets hoger niveau.quote:Op maandag 22 juni 2009 23:53 schreef Euc- het volgende:
[..]
Een avond cursus Sociale Hygiene en je kunt een zaak openen als je het geld hebt.
[..]
Scheikundige kennis? Tuurlijk zou het kunnen helpen, maar ik vreet mn schoen op als meer dan 1 op de 100 koks jou een scheikundige verklaring kunnen geven waarom een substantie in de schift gaat.
Ze zullen absoluut kunnen vertellen DAT het in de schift gaat, wat er fout is gegaan en hoe het eruit moet, maar dan houd het wel op hoor.
Ja, een echte opleiding voor de toekomst..quote:Op dinsdag 23 juni 2009 18:49 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Ja het gaat er niet om of koks het nu weten, ik bedoelde dat het een onderwerp is waarvan ik me voor kan stellen dat het interessant zou kunnen zijn op een opleiding op iets hoger niveau.
Juist die scheikundige kennis is de truc achter de moleculaire keuken volgesn mij. Hoe meer je weet, hoe meer je kunt, denk ik dan.
Denk dat moluculair koken iets meer is dan Poedertjes.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 23:54 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ja, een echte opleiding voor de toekomst..
Oh wacht, over 2 jaar zijn poedertjes alweer "uit" en weer twee jaar later heb je er evenveel aan als een cursus Windows 3.11
http://ontdekhoreca.nl/to(...)e_SVH_Meesterkok.phpquote:Op maandag 26 oktober 2009 12:46 schreef SnuggLe het volgende:
Is er een koksopleiding in DEELTIJD...?! En zo ja, waar?
quote:Op maandag 26 oktober 2009 17:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://ontdekhoreca.nl/to(...)e_SVH_Meesterkok.php
quote:U heeft tenminste 10 jaar ervaring in restaurantkeukens, ......
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |