De afsluitende Dobbeldate! Zaterdag 31 oktober is het dan eindelijk zover: de dobbeldate met Ripley en Isabeau als afsluiting van het eerste grote dobbelsteenavontuur van Costadibalkoni en UIO_AMS.
Rond twee uur ontmoeten we elkaar op A'dam CS. Goed, ik was een beetje later, maar met een goed excuus. Het eerste dat moet gebeuren is bepalen welke toeristische attractie we gaan bezoeken. De eer is aan Isabeau:
De uitkomst van haar worp:
Wat gaan we precies doen?
Nemo dus. Leuk! Daar ben ik nog nooit geweest. Een interactief technisch en biologisch museum, waar ook jonge volwassenen een hoop lol kunnen beleven en iets opsteken:
Vooral Costa is geïnteresseerd in de geschiedenis van kaalheid, maar een trip naar een peepshow als onderdeel van seksuele educatie kan vast ook geen kwaad:
Opmerkelijk genoeg verblijven de dames daar langer dan Costa en ik. Het hoogtepunt, een met elkaar tongende Isabeau en Ripley, wordt helaas niet vastgelegd door de camera.
Een ander hoogtepunt is emotiepong. Met gelaatstrekken kun je dan de cursor bewegen over het scherm om het balletje te raken. Kennelijk kan Ripley alleen verbaasd kijken. Botox wellicht?
Kwaad kijken blijkt mijn zwakke punt.
Dan is het tijd om het restaurant te bepalen. Bij de lockers laten we de dobbelsteen beslissen:
Een 6 als resultaat verwijst ons naar Zina in de Bosboom Toussaintstraat. Een straat die in A'dam bekend staat als het geboortekanaal. Zina blijkt een mooi restaurant met een goede kaart:
Naast de kaart zijn nog wat specialiteiten verkrijgbaar. Zo hebben we in totaal 8 voorgerechten en 7 hoofdgerechten. Ieder mag 2 voorgerechten en 1 hoofdgerecht wegstrepen. Daarna werpt ieder zijn gerechten. Het gaat wat ver om foto's van alle worpen hier te plaatsen, dus een kleine selectie:
Costa gooit een 3 voor zijn voorgerecht: Een salade van eendeborst. Als hoofdgerecht heeft hij de Couscous Allouche.
Isabeau moet het met voorgerecht 1 doen: Geconfijte tonijn in filodeeg. Als hoofdgerecht heeft zij het pikante banket van de zee.
Mijn hoofdgerecht is nummer 4: de Tajine. Ik had ook de eendeborstsalade als voorgerecht.
Ripley gooit voorgerecht nummer 6: de soep.
Als hoofdgerecht heeft zij nummer 4, maar dat is in haar geval een specialiteit van buiten de kaart: Tarbot.
Of het smakelijk was? De presentatie was in ieder geval goed:
En het smaakte ook nog eens uitstekend. Pluspunt was ook de vriendelijke bediening. Een aardige man die met ons wilde dobbelen voor de dames. Dat hebben we maar achterwege gelaten.
[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 01-11-2009 13:23:49 (fotocorrectie) ]