Het kon wel eens mijn favoriete moment van de week gaan worden.. Zaterdagochtend, groot kladblok, kookboeken erbij, Foodgawker en mooie foodblogs op Internet, rommelen in keukenkastjes om te zien wat ik allemaal nog heb..quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:04 schreef Isegrim het volgende:
Waarom doen deze mensen dit? Nou, onder andere om geld en tijd te besparen. Maar ook is het wat makkelijker leuke dingen verzinnen als je relaxt achter je bureau zit dan wanneer je na het werk nog snel even door de super heen sjeest.
Toffe site!quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Het kon wel eens mijn favoriete moment van de week gaan worden.. Zaterdagochtend, groot kladblok, kookboeken erbij, Foodgawker en mooie foodblogs op Internet, rommelen in keukenkastjes om te zien wat ik allemaal nog heb..
Ik blijk dan zó twee uur zoet te zijn, en ben uiteindelijk intens tevreden met mijn weekmenu!
Koken!
Jemig, kende je Foodgawker nog niet? Ha, bij deze dan!quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Toffe site!
En ik vind het ook een hele leuke bezigheid elke week.Rustgevend.
Ik heb de site altijd open staan als ik eten verzin. Zéker tijdens het samenstellen van een weekmenu. Zo van, hmm, ik hou hier drie mandarijntjes over, even gluren wat ik daarmee kan doen.. En voila:quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:30 schreef Isegrim het volgende:
Fucking hell, ik krijg echt mega-lekkere trek van Foodgawker.
Hier ook ja! Ik doe het wel niet zó uitgebreid met websites omdat ik nog genoeg kookboeken heb liggen waar ik veel te weinig dingen uit maak, maar toch. Ik vind het ook heel ontspannend om daar eens lekker voor te gaan zitten.quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Het kon wel eens mijn favoriete moment van de week gaan worden.. Zaterdagochtend, groot kladblok, kookboeken erbij, Foodgawker en mooie foodblogs op Internet, rommelen in keukenkastjes om te zien wat ik allemaal nog heb..
Ik blijk dan zó twee uur zoet te zijn, en ben uiteindelijk intens tevreden met mijn weekmenu!
Koken!
Eten jullie echt elke dag samen dan?quote:Op zondag 24 mei 2009 14:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
TVP![]()
Vriendje is nog een beetje negatief over de weekmenu's dus we gaan gewoon rustig beginnen met in ieder geval de boodschappen te halen voor twee dagen.
Ik zou dingen proberen te bedenken die je altijd wel lust, niet iets waar je het ene moment heel erg zin in hebt en het andere moment absoluut niet, want dan kan het weleens zijn dat je er in de loop van de week toch niet zo blij mee bent. Voor inspiratie ga ik altijd door kookboeken bladeren, of op internet neuzen.quote:Op zondag 24 mei 2009 15:04 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Eten jullie echt elke dag samen dan?
Ik ga nu bij wijze van SOG een menu maken voor deze week... heb heel weinig tijd dus tis wel handig om wat ik ga eten vast besloten en in huis te hebben. Weet alleen niet waar ik moet beginnen
Misschien handig om in de OP te zetten danquote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Jemig, kende je Foodgawker nog niet? Ha, bij deze dan!![]()
Ik heb wel een paar kookboeken, maar ik geef toch de voorkeur aan een paar favoriete websites tijdens het samenstellen van mijn weekmenu. Ik baseer het weekmenu vaak op dingen die ik toch al in de kast heb liggen en waarvan ik vind dat ze wel eens opgemaakt kunnen worden, en dan is een website als Foodgawker toch een stuk handiger, dan hopen dat er in mijn tien kookboeken iets te vinden is voor een resterende struik citroengras of tonijn uit de vriezer.quote:Op zondag 24 mei 2009 14:19 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Hier ook ja! Ik doe het wel niet zó uitgebreid met websites omdat ik nog genoeg kookboeken heb liggen waar ik veel te weinig dingen uit maak, maar toch. Ik vind het ook heel ontspannend om daar eens lekker voor te gaan zitten.
Recept graag, volgende week mag ik wel weer eens Mexicaans!quote:Morgen: fajitas, ook van Ainsley, met paprika en runderreepjes i.p.v. kip
Mja, het scheelt dat mijn lief met volle tevredenheid zo'n beetje alles opeet dat ik hem voorzet, hij bemoeit zich echt nooit met wat we eten.quote:Op zondag 24 mei 2009 14:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
Vriendje is nog een beetje negatief over de weekmenu's dus we gaan gewoon rustig beginnen met in ieder geval de boodschappen te halen voor twee dagen.
Dat is ook wel slim ja, als er dingen op moeten. Ik heb niet zoveel ruimte voor voorraad dus als ik me aan het weekmenu hou is er aan het eind van de week meestal niet zo veel meer over behalve wat echte standaarddingen die je altijd wel ergens bij kunt mikken.quote:Op maandag 25 mei 2009 16:24 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb wel een paar kookboeken, maar ik geef toch de voorkeur aan een paar favoriete websites tijdens het samenstellen van mijn weekmenu. Ik baseer het weekmenu vaak op dingen die ik toch al in de kast heb liggen en waarvan ik vind dat ze wel eens opgemaakt kunnen worden, en dan is een website als Foodgawker toch een stuk handiger, dan hopen dat er in mijn tien kookboeken iets te vinden is voor een resterende struik citroengras of tonijn uit de vriezer.
[..]
Recept graag, volgende week mag ik wel weer eens Mexicaans!
vergeten groentesquote:Op zondag 24 mei 2009 13:01 schreef Isegrim het volgende:
Pfff... Hier hebben ze allemaal géén waterkers:
- AH Eudokiaplein
- Bas Goudsesingel
- C1000 Hillelaan
- Vreugdenhil Groente en Fruit
- Super de Boer R'dam Centrum
- zondagsmarkt
De mogelijkheden zijn nu uitgeput en ik ben maar gegaan voor een andere vergeten groente: postelein.
Nog een bepaald recept? Alweer te lang geen curry op!quote:
Vandaag groot bietje overgehouden, dus morgen naast hummus ook een bietjes-yoghurt-mintdipje voor het stokbrood!quote:Op zaterdag 6 juni 2009 10:39 schreef minilot het volgende:
Vandaag: Bietjesrisotto!
Zondag: Stokbrood met zelfgemaakte hummus (we zijn maar heel even thuis)
Hehehehe....ben de boel alweer aan het omgooienquote:Op zaterdag 6 juni 2009 10:59 schreef PdeHoog het volgende:
Mijn weekmenu dit keer:
Zaterdag: Andijvie op zijn javaans
Zondag: Boeuf Stroganoff
Maandag: Salade
Dinsdag: Roerbakprutje (vriezer)
Woensdag: Pasta
Donderdag: Soep
Vrijdag: Vermoedelijk buiten de deur omdat ik niet thuis kom.
Yep, uit Snel en Slank.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 13:17 schreef motorbloempje het volgende:
Bonenburgers? Welke? Uit de zijn 'Slanke' kookboek?
Maar goed, we hebben weer een nieuwe:quote:Op dinsdag 9 juni 2009 13:11 schreef Mini_rulez het volgende:
Wij hebben ook weer een weekmenu, maar het is weinig spectaculair deze week.
Zaterdag: gemarineerde kippenpoten uit de oven, met daarbij een schotel van courgette, tomaat, kikkererwten, currypasta en een paar aardappels
Zondag: Knorr-burritos met tofu in plaats van kip
Maandag: verse ravioli en een bakje saus van AH met extra tomaat en ciabatta
Dinsdag: ciabatta met een lekkerbekje, halfvolle mayo en rucola
Woensdag: bonenburgers, volgens Ainsley's recept viscuisine met krieltjes en spinazie à la crème
Donderdag: aardappelpuree met een Valess-camembertschnitzel en spinazie bloemkool met witte saus en gebakken paprikareepjes
Haha, ik zag het al aan de blogs waar je je recepten vandaan had!quote:Op zaterdag 20 juni 2009 09:52 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb deze keer een groot deel van de recepten van http://foodgawker.com/ gehaald.
Waaarrrrr haal jij biologisch konijn?quote:Op woensdag 17 juni 2009 18:10 schreef Windigo het volgende:
Deze week:
-Zondag: geroerbakte groente met pindasaus, rijst en een javaanse schijf
-Maandag: gebakken roseval aardappels, biologische haas biefstuk, salade met een lichte vinaigrette
-Dinsdag: pasta met rode peper, geroosterde paprika, olijven en geitenkaas
-Woensdag: Lichte salade met geitenkaas uit de oven, pijnboompitten, stokbrood, een kop bouillon en als toetje vanille ijs met aardbeien
-Donderdag: Biologisch Konijn met knoflook en witte wijn, aardappelpuree en rode kool
-Vrijdag: Rest aardappelpuree verwerken met andijvie (dat is nú het seizoen, biologisch gezien) en een kaaskroket
Zaterdag: Aspergesoep en brood
Bij de Biologisch-Dynamische slager van de Groene weg in Amersfoort.quote:Op zaterdag 20 juni 2009 13:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Waaarrrrr haal jij biologisch konijn?
Aha! Ik zal het eens vragen bij de Groene Weg in Rotterdam. Daar nooit eerder konijn gezien.quote:Op zaterdag 20 juni 2009 13:46 schreef Windigo het volgende:
[..]
Bij de Biologisch-Dynamische slager van de Groene weg in Amersfoort.
Aanrader.quote:Op zaterdag 20 juni 2009 13:50 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga me nu even bezighouden met dit recept, als presentje voor eem bruiloft waar ik vanavond naartoe moet.
Die ga ik ook proberen straksquote:Vandaag:
[ afbeelding ]
Linkje naar recept
Kruidige aardappelen, ze staan al in de oven. Eten we straks met een salade van veldsla en rode ui.
Zaterdagochtend weer een nieuw weekmenu bedenken.
Komt die uit de Allerhande, en eentje die nu nog te krijgen is? Zo ja, kun je me aan het recept helpen? Staat niet op ah.nl in ieder geval.quote:Op maandag 22 juni 2009 22:30 schreef renzell het volgende:
Met dank aan de allerhande...
Maandag; slastamppotje met pittige Spaanse worstjes, rode ui en tomaat uit de oven. Was echt lekker!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |