abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69329078
Dit is het topic voor mensen die wekelijks een menu maken voor de hele week en zich daar min of meer ( ) aan houden. We delen onze weekmenu's en doen elkaar op die manier leuke ideeën en inspiratie aan de hand.

Waarom doen deze mensen dit? Nou, onder andere om geld en tijd te besparen. Maar ook is het wat makkelijker leuke dingen verzinnen als je relaxt achter je bureau zit dan wanneer je na het werk nog snel even door de super heen sjeest.

Game on.









pi_69329138
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:04 schreef Isegrim het volgende:
Waarom doen deze mensen dit? Nou, onder andere om geld en tijd te besparen. Maar ook is het wat makkelijker leuke dingen verzinnen als je relaxt achter je bureau zit dan wanneer je na het werk nog snel even door de super heen sjeest.
Het kon wel eens mijn favoriete moment van de week gaan worden.. Zaterdagochtend, groot kladblok, kookboeken erbij, Foodgawker en mooie foodblogs op Internet, rommelen in keukenkastjes om te zien wat ik allemaal nog heb..
Ik blijk dan zó twee uur zoet te zijn, en ben uiteindelijk intens tevreden met mijn weekmenu!
Koken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_69329488
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Het kon wel eens mijn favoriete moment van de week gaan worden.. Zaterdagochtend, groot kladblok, kookboeken erbij, Foodgawker en mooie foodblogs op Internet, rommelen in keukenkastjes om te zien wat ik allemaal nog heb..
Ik blijk dan zó twee uur zoet te zijn, en ben uiteindelijk intens tevreden met mijn weekmenu!
Koken!
Toffe site!

En ik vind het ook een hele leuke bezigheid elke week. Rustgevend.
pi_69329728
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:20 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Toffe site!

En ik vind het ook een hele leuke bezigheid elke week. Rustgevend.
Jemig, kende je Foodgawker nog niet? Ha, bij deze dan! Het is één van de weinige websites die ik echt trouw meermaals per dag bezoek. Ik moet vaak wel een plaatje bij een recept hebben om er enthousiast van te worden, en dit zijn héél veel smakelijke foto's bij elkaar!
Let me see you stripped down to the bone
pi_69329796
Deze site is ook tof: http://www.foodpairing.be/

Fucking hell, ik krijg echt mega-lekkere trek van Foodgawker.

[ Bericht 44% gewijzigd door Isegrim op 23-05-2009 18:37:34 ]
pi_69330970
Ook geen waterkers bij de Bas. Medewerkers wisten niet eens wat het was.
pi_69332756
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:30 schreef Isegrim het volgende:
Fucking hell, ik krijg echt mega-lekkere trek van Foodgawker.
Ik heb de site altijd open staan als ik eten verzin. Zéker tijdens het samenstellen van een weekmenu. Zo van, hmm, ik hou hier drie mandarijntjes over, even gluren wat ik daarmee kan doen.. En voila:
http://foodgawker.com/?s=tangerine
Volop inspiratie!

Balen van je waterkers!
Let me see you stripped down to the bone
pi_69332970
Misschien morgen nog een poging doen om waterkers te scoren. Op de markt ofzo.
pi_69338434
Toevallig, wij eten morgen ook iets met waterkers. Heb het nog nooit eerder gegeten!

Verder is dit natuurlijk gewoon een tvp.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_69338511
Waar heb jij het gekocht, dan ga ik daarheen.
pi_69338584
Bij de Jumbo, maar ik had echt de allerlaatste. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_69338612
Damn you!
pi_69348203
Pfff... Hier hebben ze allemaal géén waterkers:

- AH Eudokiaplein
- Bas Goudsesingel
- C1000 Hillelaan
- Vreugdenhil Groente en Fruit
- Super de Boer R'dam Centrum
- zondagsmarkt

De mogelijkheden zijn nu uitgeput en ik ben maar gegaan voor een andere vergeten groente: postelein.
pi_69350469
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Het kon wel eens mijn favoriete moment van de week gaan worden.. Zaterdagochtend, groot kladblok, kookboeken erbij, Foodgawker en mooie foodblogs op Internet, rommelen in keukenkastjes om te zien wat ik allemaal nog heb..
Ik blijk dan zó twee uur zoet te zijn, en ben uiteindelijk intens tevreden met mijn weekmenu!
Koken!
Hier ook ja! Ik doe het wel niet zó uitgebreid met websites omdat ik nog genoeg kookboeken heb liggen waar ik veel te weinig dingen uit maak, maar toch. Ik vind het ook heel ontspannend om daar eens lekker voor te gaan zitten.

Deze week was het even een beetje misgegaan omdat ik nog wat dingen bleek te hebben waarvan ik alweer vergeten was dat ik ze gekocht had (vorige week bij het boodschappen doen met m'n moeder gekocht toen ik mijn eigen boodschappen al in huis had). Toen had ik opeens voor anderhalve week eten terwijl we vrijdag een lang weekend weggaan. Maar goed, dan maar goed nadenken wat wel een weekje kan wachten en bij elkaar passen wat op moet. Met wat puzzelen is het toch nog een aardig menu geworden.

Gisteren gehad: kipcurry van Ainsley, maar dan met kabeljauw omdat biologische kip zo &^*#@ duur is
Vandaag: biefstuk met ciabatta, kruidenboter, gebakken champignons en courgette/paprika/tomaatrestjes
Morgen: fajitas, ook van Ainsley, met paprika en runderreepjes i.p.v. kip
Dinsdag: soort Viscuisine met aardappelpuree en broccoli
Woensdag: pitabroodjes met sla, paprika, yoghurt en spicy falafel van AH
Donderdag: zalm in bladerdeeg (kant en klaar) met spinazie en alle groente die ik over heb

[ Bericht 0% gewijzigd door Mini_rulez op 24-05-2009 14:26:00 ]
Are you pondering what I'm pondering?
pi_69351391
TVP

Vriendje is nog een beetje negatief over de weekmenu's dus we gaan gewoon rustig beginnen met in ieder geval de boodschappen te halen voor twee dagen.
pi_69351708
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
TVP

Vriendje is nog een beetje negatief over de weekmenu's dus we gaan gewoon rustig beginnen met in ieder geval de boodschappen te halen voor twee dagen.
Eten jullie echt elke dag samen dan?

Ik ga nu bij wijze van SOG een menu maken voor deze week... heb heel weinig tijd dus tis wel handig om wat ik ga eten vast besloten en in huis te hebben. Weet alleen niet waar ik moet beginnen
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_69351881
Elke doordeweekse dag behalve woensdag en vrijdag.. En in het weekend verschilt het nogal
pi_69352322
quote:
Op zondag 24 mei 2009 15:04 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Eten jullie echt elke dag samen dan?

Ik ga nu bij wijze van SOG een menu maken voor deze week... heb heel weinig tijd dus tis wel handig om wat ik ga eten vast besloten en in huis te hebben. Weet alleen niet waar ik moet beginnen
Ik zou dingen proberen te bedenken die je altijd wel lust, niet iets waar je het ene moment heel erg zin in hebt en het andere moment absoluut niet, want dan kan het weleens zijn dat je er in de loop van de week toch niet zo blij mee bent. Voor inspiratie ga ik altijd door kookboeken bladeren, of op internet neuzen.
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 24 mei 2009 @ 15:33:37 #19
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_69352439
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Jemig, kende je Foodgawker nog niet? Ha, bij deze dan!
Misschien handig om in de OP te zetten dan

Tevens tvp, als ik binnenkort met stage begin wil ik dit ook eens gaan proberen.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_69352561
Dus....mijn restjes wegwerken gaat de goede kant op Wel wat groente dingetjes gekocht.. maar mijn plan deze week is:

Vandaag: restje wraps, met vegetarische fajitastrips paprikatjes en uitje
Morgen: pasta met olijven, tomaatjes, en wat philidelphia erdoor
Dinsdag: aardappeltjes uit de oven met erwtjes en een vega-burger
Woensdag: Maaltijd uit de diepvries
Donderdag: aardappeltjes uit de oven met wat mix groenten uit blik
vrijdag: niet thuis eten
zaterdag: grote kans niet thuis eten
Op donderdag 4 juni 2009 15:52 schreef Disorder het volgende:
Mannen van Nederland: Neuk niet met Californium.
  maandag 25 mei 2009 @ 16:24:30 #21
221912 minilot
Nancy boy
pi_69385782
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:19 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Hier ook ja! Ik doe het wel niet zó uitgebreid met websites omdat ik nog genoeg kookboeken heb liggen waar ik veel te weinig dingen uit maak, maar toch. Ik vind het ook heel ontspannend om daar eens lekker voor te gaan zitten.
Ik heb wel een paar kookboeken, maar ik geef toch de voorkeur aan een paar favoriete websites tijdens het samenstellen van mijn weekmenu. Ik baseer het weekmenu vaak op dingen die ik toch al in de kast heb liggen en waarvan ik vind dat ze wel eens opgemaakt kunnen worden, en dan is een website als Foodgawker toch een stuk handiger, dan hopen dat er in mijn tien kookboeken iets te vinden is voor een resterende struik citroengras of tonijn uit de vriezer.
quote:
Morgen: fajitas, ook van Ainsley, met paprika en runderreepjes i.p.v. kip
Recept graag, volgende week mag ik wel weer eens Mexicaans!
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
Vriendje is nog een beetje negatief over de weekmenu's dus we gaan gewoon rustig beginnen met in ieder geval de boodschappen te halen voor twee dagen.
Mja, het scheelt dat mijn lief met volle tevredenheid zo'n beetje alles opeet dat ik hem voorzet, hij bemoeit zich echt nooit met wat we eten.
En nu is -ie vooral wel blij met het feit dat ik het eten gemiddeld een uur eerder klaar heb dan normaal omdat ik én al weet wat ik ga maken én alles er al voor in huis heb. Hier geen klachten.
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 25 mei 2009 @ 16:25:47 #22
221912 minilot
Nancy boy
pi_69385826
Edit: Dubbelpost
Let me see you stripped down to the bone
pi_69387928
quote:
Op maandag 25 mei 2009 16:24 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb wel een paar kookboeken, maar ik geef toch de voorkeur aan een paar favoriete websites tijdens het samenstellen van mijn weekmenu. Ik baseer het weekmenu vaak op dingen die ik toch al in de kast heb liggen en waarvan ik vind dat ze wel eens opgemaakt kunnen worden, en dan is een website als Foodgawker toch een stuk handiger, dan hopen dat er in mijn tien kookboeken iets te vinden is voor een resterende struik citroengras of tonijn uit de vriezer.
[..]

Recept graag, volgende week mag ik wel weer eens Mexicaans!
Dat is ook wel slim ja, als er dingen op moeten. Ik heb niet zoveel ruimte voor voorraad dus als ik me aan het weekmenu hou is er aan het eind van de week meestal niet zo veel meer over behalve wat echte standaarddingen die je altijd wel ergens bij kunt mikken.

Volgens mij is dit hem: http://www.smulweb.nl/135(...)illde-kip-en-paprika
Uit het kookboek Snel en Slank van Ainsley Harriott.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_69415057
Ik heb ook het geluk dat ik vrijwel alles op tafel kan zetten, vriend is allang blij dat hij fatsoenlijk eten krijgt ipv diepvriespizza's

Deze week:

Gisteren: maiskolven, aardappelgratin, visje uit de oven
Vandaag: terriyakiwok met paprika, courgette, kastanjechampignons, kip en rijst
Morgen: Visssalade met aardappeltoefjes
Donderdag: kip met mozzerela en tomaat, meloen in serranoham en curly frietjes
Vrijdag: burrito's met de andere helft van de meloen (als bij gerecht)

-Edit- mooie op
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  dinsdag 26 mei 2009 @ 21:05:26 #25
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_69432343
Deze week ben ik verhuisd en nu eindelijk gesettelled Nog wel een beetje een makkelijk menu dus, weinig tijd voor koken als je net een nieuw huis hebt.

Menu vanaf afgelopen zaterdag:

-Zaterdag: Salade van peer, komkommer, geitenkaas, hazelnoten en zelfgemaakte honigmosterdressing met gebakken aardappels (paprikapoeder, knoflook, peper, zout, boter, citroenolijfolie, cayennepeper)
Zondag: Ravioli gevuld met tomaat & kaas en noten & kaas met knoflookroomsaus
Maandag: Pittahbroodjes met falafel en zelfgemaakte knoflooksaus, rauwkost erbij
Dinsdag: Gekookte aardappeltjes, witlofschotel met kaas en een vegaburger
Woensdag: Pasta met paprika, feta en olijven uit de oven
Donderdag: Bietensoep met room en boerenbrood met geitenkaas
Vrijdag: Pizza en salade
Zaterdag: Asperges met hollandaise saus, puree en een gekookt eitje
pi_69450890
Vanochtend weer voor 7 dagen boodschappen gedaan. We waren 47 euro kwijt.

Vandaag: ovenschotel met penne, spinazie, tomaat
Donderdag: pilaf met groenten
Vrijdag: lasagne met spinazie, spek en bechamelsaus
Zaterdag: ik eet alleen, aardappelpuree met rabarber en een visje
Zondag: ik eet weer alleen, rest aardappelpuree met broccoli
Maandag: geglaceerde kippenbouten met spitskool-sinaasappelsalade en krieltjes
Dinsdag: sperziebonen met boemboe, rijst, kip
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_69609046
Ik ga weer mee proberen te doen hoor Het was chaos de laatste tijd

Zaterdag: Bij vrienden
Zondag: Soep
Maandag: Gestoomde zalm / prei / nieuwe aardappeltjes of krieltjes
Dinsdag: Roerbakprutje uit de vriezer
Woensdag: Uit eten
Donderdag: Chinees restantje uit de vriezer
Vrijdag: BBQ / Afdelingsuitje
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_69610893
Leuk topic, ik zal jullie eens volgen en kijken of ik mezelf ertoe kan zetten wat meer te plannen. En foodgawker is idd een mooie site, bedankt voor de tip!
Sanity is (not) statistical
pi_69611162
quote:
Op zondag 24 mei 2009 13:01 schreef Isegrim het volgende:
Pfff... Hier hebben ze allemaal géén waterkers:

- AH Eudokiaplein
- Bas Goudsesingel
- C1000 Hillelaan
- Vreugdenhil Groente en Fruit
- Super de Boer R'dam Centrum
- zondagsmarkt

De mogelijkheden zijn nu uitgeput en ik ben maar gegaan voor een andere vergeten groente: postelein.
vergeten groentes
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
pi_69624185
Ik heb even geen weekmenu's want ik zit op Aruba voor twee weken.
pi_69638823
hoi!

Maandag: uit eten

Dinsdag: couscoussalade (vegetarisch) met rucola, bosui, tomaat, komkommer, feta en gegrilde groenten

Woensdag: eten bij een vriend

Donderdag: pasta met gegrilde paprika/tomatensaus

Vrijdag: nasi met kroepoek, wat Saté en pindasaus en atjar

Zaterdag: Nachos con Todos

Zondag: groentenrisotto met zalm uit de oven
Ja doei.
  dinsdag 2 juni 2009 @ 18:10:42 #32
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_69640237
Ik ben druk aan t verhuizen geweest, dus erg bijzonder was het niet, maar hier komt het

Zondag: Brood met falafelballetjes en zelfgemaakte knoflooksaus
Maandag: Gevulde pasta met crème fraiche-knoflooksaus
Dinsdag: Macaroni met geitenkaas, paprika en olijven
Woensdag: Witlofstamp met ei
Donderdag: Aardappelsalade en vegaburger
Vrijdag: Vegacurry met rijst
Zaterdag: Pizza
  dinsdag 2 juni 2009 @ 18:34:40 #33
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_69641010
Gisteren: bbq
Vandaag: spaghetti bolognese
Woensdag: nog een verrassing, mijn broer die kok is gaat bij en voor ons koken
Donderdag: gebakken aardappels, tartaartje, worteltjes en andere rauwkost
Vrijdag: ik denk dat we dan maar eens patat halen, lang niet gehad!
Zaterdag: zalm in bladerdeeg, aardappelpuree, de rest van de wortels, doperwtjes
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_69661924
Woensdag: pasta primavera
Donderdag: sperziebonenschotel
Vrijdag: kip in preisinaasappelsaus met tagliatelle
Zaterdag: citroenknoflookkip, rijst, tomatensalade
Zondag: ik eet bij ColdFeet, vriend haalt friet
Maandag: Griekse salade, afbakbroodje, makreel
Dinsdag: aardappeltjes, karbonade, rode bieten
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_69662635
Meestal doe ik er niet aan maar het is toch fijn om het bij voorbaat al te weten.
Bij mij dus deze week:
Maandag: was BBQ
dinsdag: zalm in bladerdeeg met prei erin en spinazie uit de oven
Woensdag: stamppot rauwe andijvie met spekjes en tartaartje
donderdag: taco's met salade en quaguamole
vrijdag: macaroni met ham en kaas en een salade
zaterdag: pizzaria???
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:33:50 #36
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_69665297
Aankomende week wordt het (onze week loopt van donderdag tot donderdag):


  • do: Pasta met pittige saus en parmezaan
  • vr: kip tajine met pita brood
  • za. stokbrood uit de oven belegd met knakworst, kaas enz enz
  • zo: grill fakkels van de plaat met friet en een salade
  • ma: gekookte aardappels, groente en gekruide gehaktstaven.
  • di: mexicaanse bonenschotel met rookworst
  • wo: gekookte aardappels, groente en mini gekruide worstjes.


    de exacte groente weet ik nog niet, dat beslis ik de winkel adhv de aanbieding.
  • “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_69672750
    Vanwege veel weg, dagen in Duitsland en Frankrijk, geen weekmenu bedacht. En ik heb er helemaal de balen van, want het beviel zo goed! Ik heb al helemaal zin in volgende week.
    Deze week bestaat mijn weekmenu uit welgeteld twee dingen, wél vooraf keurig ingepland en met gebruikmaking van restjes:

    Gisteren: Soep van rode linzen, tomaten en kokosmelk. Toast erbij. Veel soep over - in de vriezer gestopt voor ergens over twee weken.

    Vandaag:



    Linkje naar recept

    Kruidige aardappelen, ze staan al in de oven. Eten we straks met een salade van veldsla en rode ui.

    Zaterdagochtend weer een nieuw weekmenu bedenken.
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_69672794
    quote:
    Op dinsdag 2 juni 2009 18:10 schreef Windigo het volgende:
    ...
    Vrijdag: Vegacurry met rijst
    ...
    Nog een bepaald recept? Alweer te lang geen curry op!
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_69763734
    Beetje stil hier. Waar blijven de weekmenu's?

    Ik heb zojuist de volgende lijst voor mij en mijn lief in elkaar gepuzzeld:

    Vandaag: Bietjesrisotto!
    Zondag: Stokbrood met zelfgemaakte hummus (we zijn maar heel even thuis)
    Maandag: Gegrillde zalm met romige spinazie
    Dinsdag: Broccoli-kaassoep in volkoren broodbollen
    Woensdag: Pasta met eiersaus, knoflook en zongedroogde tomaten
    Donderdag: Spinaziesalade met erwtjes, rode ui, feta en grote gele rozijnen
    Vrijdag: Baconburgers met peperkaas en uiensaus

    Eén keer vis, één keer vlees, vijf keer vegetarisch.
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_69763865
    mijn week begint op maandag dus maandag pas weer een weekmenu hier
    Ja doei.
    pi_69764034
    Mijn weekmenu dit keer:

    Zaterdag: Andijvie op zijn javaans
    Zondag: Boeuf Stroganoff
    Maandag: Salade
    Dinsdag: Roerbakprutje (vriezer)
    Woensdag: Pasta
    Donderdag: Soep
    Vrijdag: Vermoedelijk buiten de deur omdat ik niet thuis kom.
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_69777717
    quote:
    Op zaterdag 6 juni 2009 10:39 schreef minilot het volgende:

    Vandaag: Bietjesrisotto!
    Zondag: Stokbrood met zelfgemaakte hummus (we zijn maar heel even thuis)

    Vandaag groot bietje overgehouden, dus morgen naast hummus ook een bietjes-yoghurt-mintdipje voor het stokbrood!
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_69847556
    dinsdag : spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

    woensdag : gemengde salade met mango ,appel,en brandnetelkaas met een dressing van olijfolie citroensap ,peper zout en een beetje honing

    donderdag:aardappelpuree van malta-aardappels ,verse bietjes en vissticks

    vrijdag : verse tomatensoep met stokbrood en kruidenboter

    vrijdagavond weer boodschappen doen voor 4 dagen
    pi_69851558
    quote:
    Op zaterdag 6 juni 2009 10:59 schreef PdeHoog het volgende:
    Mijn weekmenu dit keer:

    Zaterdag: Andijvie op zijn javaans
    Zondag: Boeuf Stroganoff
    Maandag: Salade
    Dinsdag: Roerbakprutje (vriezer)
    Woensdag: Pasta
    Donderdag: Soep
    Vrijdag: Vermoedelijk buiten de deur omdat ik niet thuis kom.
    Hehehehe....ben de boel alweer aan het omgooien
    Zaterdag: Andijvie op zijn javaans grieks bezorg
    Zondag: Boeuf Stroganoff
    Maandag: Salade Andijvie op zijn javaans (viel tegen btw volgende keer cashewnoten er door heen oid
    Dinsdag: Roerbakprutje (vriezer) pasta
    Woensdag: Pasta salade
    Donderdag: Soep
    Vrijdag: Vermoedelijk buiten de deur omdat ik niet thuis kom.
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_69853463
    Maandag: Broodje zelfgemaakte hamburger met groenten uit de oven
    Dinsdag: pastasalade
    Woensdag: eet alleen
    Donderdag: kipwraps
    Vrijdag: Vega-BBQ met oa Korma Courgette & Chickpea burgers
    Zaterdag: Eetcafeetje in Deventer
    Zondag: groentensoep

    Ja doei.
    pi_69859110
    Wij hebben ook weer een weekmenu, maar het is weinig spectaculair deze week.

    Zaterdag: gemarineerde kippenpoten uit de oven, met daarbij een schotel van courgette, tomaat, kikkererwten, currypasta en een paar aardappels
    Zondag: Knorr-burritos met tofu in plaats van kip
    Maandag: verse ravioli en een bakje saus van AH met extra tomaat en ciabatta
    Dinsdag: ciabatta met een lekkerbekje, halfvolle mayo en rucola
    Woensdag: bonenburgers, volgens Ainsley's recept
    Donderdag: aardappelpuree met een Valess-camembertschnitzel en spinazie a la crème

    -edit- Twee dingen omgedraaid want er komt donderdag iemand mee-eten.

    [ Bericht 10% gewijzigd door Mini_rulez op 10-06-2009 11:48:56 ]
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_69859326
    Bonenburgers? Welke? Uit de zijn 'Slanke' kookboek?
    Ja doei.
    pi_69859457
    quote:
    Op dinsdag 9 juni 2009 13:17 schreef motorbloempje het volgende:
    Bonenburgers? Welke? Uit de zijn 'Slanke' kookboek?
    Yep, uit Snel en Slank. Hier staat het recept ook volgens mij.
    Het is de eerste keer dat ik ze ga maken dus het wordt een experiment.
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_69892255
    Woensdag: pasta primavera
    Donderdag: Kip Hawaii (uit een pakje, ja)
    Vrijdag: spinazierisotto
    Zaterdag: fajitas
    Zondag: weet nog niet, iets uitgebreids. Toe in ieder geval creme bruleetjes
    Maandag: broodje hamburger à la Ainsley
    Dinsdag: aardappelkroketjes met broccolitomaatfetasalade
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    pi_69995256
    Zesdaagse lijst, want vrijdag naar Amsterdam! Het is een beetje restjeseten..

    Vandaag: Spinaziesoep met fetacroutons
    Zondag: Volkoren penne met wodkasaus
    Maandag: Merguezworstjes uit de oven met balsamicotomaten
    Dinsdag: Thaise salade met garnalen en gegrillde ananas
    Woensdag: Rode linzensoep met kokosmelk met limoenboter op volkoren toast
    Donderdag: Tortilla's met geroosterde kip en guacamole

    1 x vis, 1 x vlees, 1 x kip, 3 x vegetarisch
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_69995462
    guacamole dat ga ik ook vaker maken. vorige week voor 't eerst zelf gemaakt, en dat beviel zeer goed
    Ja doei.
    pi_69995653
    Ons menu van vorige week is een beetje veranderd door gedoe met de auto en twee zusjes die onverwacht mee kwamen eten.
    quote:
    Op dinsdag 9 juni 2009 13:11 schreef Mini_rulez het volgende:
    Wij hebben ook weer een weekmenu, maar het is weinig spectaculair deze week.

    Zaterdag: gemarineerde kippenpoten uit de oven, met daarbij een schotel van courgette, tomaat, kikkererwten, currypasta en een paar aardappels
    Zondag: Knorr-burritos met tofu in plaats van kip
    Maandag: verse ravioli en een bakje saus van AH met extra tomaat en ciabatta
    Dinsdag: ciabatta met een lekkerbekje, halfvolle mayo en rucola
    Woensdag: bonenburgers, volgens Ainsley's recept viscuisine met krieltjes en spinazie à la crème
    Donderdag: aardappelpuree met een Valess-camembertschnitzel en spinazie bloemkool met witte saus en gebakken paprikareepjes
    Maar goed, we hebben weer een nieuwe:
    Vrijdag: couscous met falafel, roerbakgroente en saus uit een bakje van AH
    Zaterdag: vriendje warmt iets op, ik eet onderweg, neem wraps met avocado en kikkererwten mee
    Zondag: bonenburgers van Ainsley (eindelijk!)
    Maandag: nog een keer couscous met falafel etc., was voor 2 keer
    Dinsdag: pitabroodjes met runderreepjes, paprika
    Woensdag: wraps met champignons, paprika en tomaten (gekruid), sla, geraspte kaas, knoflooksaus
    Donderdag: ben ik jarig en komt er allemaal familie eten dus dat moet ik nog verzinnen
    Are you pondering what I'm pondering?
      maandag 15 juni 2009 @ 12:04:10 #53
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_70021107
    Topic-Kick met schaamteloze cross-post

    Maandag: Gegrilde kipfiletlapjes met Griekse salade en tzaziki
    Dinsdag: Homemade gegrilde hamburgers met o.a. ui en paprika en gekookt ei
    Woensdag: moussaka ("slank" recept van AH)
    Donderdag (dingen halen bij bouwmarkt, dus haast): afbakbrood met beleg
    Vrijdag: indien vrij: tomatensoep, indien werk: kipfilet met sperziebonen
    Zaterdag (bezoek): roti (1 vega en 2 met vlees)
    Zondag: Chileense maispastei
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_70042241
    Ik had er ook weer eentje bedacht maar nog niet geplaatst:

    Zaterdag: Burrito's
    Zondag: Gestoomde Thaise Kip Enchilada's bij Popocatepetl
    Maandag: Salade Gestoomde Thaise Kip
    Dinsdag: Garnalenlinguine en salade
    Woensdag: Pasta uit den diepvries
    Donderdag: Rijst met restantje chinees en zak roerbakgroenten
    Vrijdag: Roerbakprutje
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_70042659
    Maandag: couscoussalade met feta, cherrytomaatjes, bosui, geroosterde pijnboompitjes en wat gegrilde courgette en aubergine

    Dinsdag: - ik eet buiten de deur, Mr.MoBlo vogelt zelf wat

    Woensdag: kipkluifjes met zelfgemaakte patatjes

    Donderdag: gehaktwraps

    Vrijdag: pasta

    Zaterdag: eten bij mijn ouders

    Zondag: zelfgemaakte kipshoarma
    Ja doei.
    pi_70077258
    Woensdag:kalkoensalade met waterkers
    Donderdag: spaghetti met veel groenten
    Vrijdag: friet
    Zaterdag: kipschnitzels, rijst, sperziebonen
    Zondag: eten we bij m'n ouders
    Maandag: Spaanse tomatentaart
    Dinsdag: worstjes met aardappelknoflookpuree in rode wijnsaus
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    pi_70103251
    zo ook maar eens een weekmenu gemaakt om de mega voorraad groenten die hier vandaag is gekomen op te krijgen komende week

    Woensdag
    Quinoa-paprika burgers met ovenfrietjes en geroosterde balsamico tomaten
    vriendliefs nachtdienst: Quinoasalade met paprika, tomaat, rozijntjes

    Donderdag
    Pasta met rucola pesto en pijnboompitjes, doperwtjes en vis

    Vrijdag
    Quiche met prei
    mijn nachtdienst: Rijstsalade met chinese kool, chilisaus en rozijntjes

    Zaterdag
    Wraps met chinesekool, kidneybonen en geitenkaas
    Mijn nachtdienst: resttant wraps met kool/bonen vulling of met tonijnsalade en komkommer als de vulling op is.

    Zondag
    Bloemkoolcurry met rijst en bloemkool/wortelsalade
    mijn nachtdienst: De rest van de bloemkool/wortelsalade

    Maandag
    geroosterde bietjes/wortels/aardappels uit de oven met komkommersalade

    Dinsdag
    Stoofpotje van rundvlees met restjes.
      woensdag 17 juni 2009 @ 18:10:57 #58
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_70104040
    Deze week:

    -Zondag: geroerbakte groente met pindasaus, rijst en een javaanse schijf
    -Maandag: gebakken roseval aardappels, biologische haas biefstuk, salade met een lichte vinaigrette
    -Dinsdag: pasta met rode peper, geroosterde paprika, olijven en geitenkaas
    -Woensdag: Lichte salade met geitenkaas uit de oven, pijnboompitten, stokbrood, een kop bouillon en als toetje vanille ijs met aardbeien
    -Donderdag: Biologisch Konijn met knoflook en witte wijn, aardappelpuree en rode kool
    -Vrijdag: Rest aardappelpuree verwerken met andijvie (dat is nú het seizoen, biologisch gezien) en een kaaskroket
    Zaterdag: Aspergesoep en brood
    pi_70179448
    Komende week:

    Zaterdag: Aubergine stoofpotje
    Zondag: Pasta
    Maandag: Buiten de deur
    Dinsdag: Maisstamppot met gegrild filetlapje
    Woensdag: garnalenlinguine
    Donderdag: Maaltijdsalade
    Vrijdag: Buiten de deur
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
    pi_70188846
    Zo, eindelijk weer een gewoon weekmenu na twee weken vakantie en een week rommelen:

    zaterdag
    Ik moet vanavond naar een bruiloft en we moeten dus vroeg en niet al te bewerkelijk eten, maar ik heb wel zin in kokerellen. Ik ga voor deze simpele kipcurry: http://www.happytummyblog.com/2009/05/26/chicken-curry/
    Ik maak nooit brood, maar ik ga een poging doen om er naan-brood bij te maken volgens dit recept: http://www.coffeeandvanilla.com/?p=3522

    zondag
    Gevulde lamsbout ( http://mikes-table.themul(...)d-leg-of-lamb-roast/ ) met salade van rucola, aardbeien en pijnboompitjes

    maandag
    Maandagavond moet ik werken en eet ik ergens onderweg iets. Vriendlief zal zichzelf even moeten redden.

    dinsdag
    Portobello-paprika-schotel ( http://onceuponaplate.blo(...)lo-pepper-steak.html ) met lamskebab-burgers (gemaakt van het lamskebabgehakt van mijn Turkse slager)

    woensdag
    Ik moet 's avonds werken, neem een kant-en-klare maaltijd mee

    donderdag
    Volkoren pasta met paddestoelen-roomsaus met uitgebakken spekjes

    vrijdag
    Kip-kerrie-wraps ( http://www.goodeatsblog.c(...)ken-salad-wraps.html )

    Ik heb deze keer een groot deel van de recepten van http://foodgawker.com/ gehaald.
    pi_70189172
    quote:
    Op zaterdag 20 juni 2009 09:52 schreef Isegrim het volgende:

    Ik heb deze keer een groot deel van de recepten van http://foodgawker.com/ gehaald.
    Haha, ik zag het al aan de blogs waar je je recepten vandaan had!
    Wel foto's van je gerechten maken hoor, het klinkt allemaal heerlijk!

    [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-06-2009 16:44:43 ]
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_70193253
    Zo.

    Ook weer klaar. Kleintje deze week, alleen voor vandaag, maandag, dinsdag en woensdag. Morgen eten bij schoonfamilie én ik heb voortaan elke dinsdag vrij, dus dan bedenk ik voortaan op die dag wel wat we de rest van de week eten. Weekmenu schuift dus op.

    Zaterdag: Lasagna met spinazie, basilicum en een saus van witte wijn (Recept)
    Maandag: Biefstuk met spinazie, paprika's uit de oven en limoendressing
    Dinsdag: Salade met geroosterde aardbeien en gebakken geitenkaas (Recept)
    Woensdag: Jambalaya met garnalen en ham (Recept)

    Zin in! Met dank aan Foodgawker.
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_70193343
    Na-apert.
    pi_70193378
    quote:
    Op woensdag 17 juni 2009 18:10 schreef Windigo het volgende:
    Deze week:

    -Zondag: geroerbakte groente met pindasaus, rijst en een javaanse schijf
    -Maandag: gebakken roseval aardappels, biologische haas biefstuk, salade met een lichte vinaigrette
    -Dinsdag: pasta met rode peper, geroosterde paprika, olijven en geitenkaas
    -Woensdag: Lichte salade met geitenkaas uit de oven, pijnboompitten, stokbrood, een kop bouillon en als toetje vanille ijs met aardbeien
    -Donderdag: Biologisch Konijn met knoflook en witte wijn, aardappelpuree en rode kool
    -Vrijdag: Rest aardappelpuree verwerken met andijvie (dat is nú het seizoen, biologisch gezien) en een kaaskroket
    Zaterdag: Aspergesoep en brood
    Waaarrrrr haal jij biologisch konijn?
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_70193396
    quote:
    Op zaterdag 20 juni 2009 13:39 schreef Isegrim het volgende:
    Na-apert.
    Ik kan zonder Foodgawker écht geen weekmenu's maken!
    Let me see you stripped down to the bone
      zaterdag 20 juni 2009 @ 13:46:01 #66
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_70193482
    quote:
    Op zaterdag 20 juni 2009 13:40 schreef minilot het volgende:

    [..]

    Waaarrrrr haal jij biologisch konijn?
    Bij de Biologisch-Dynamische slager van de Groene weg in Amersfoort.
    pi_70193557
    quote:
    Op zaterdag 20 juni 2009 13:46 schreef Windigo het volgende:

    [..]

    Bij de Biologisch-Dynamische slager van de Groene weg in Amersfoort.
    Aha! Ik zal het eens vragen bij de Groene Weg in Rotterdam. Daar nooit eerder konijn gezien.
    Let me see you stripped down to the bone
    pi_70193584
    Ik ga me nu even bezighouden met dit recept, als presentje voor eem bruiloft waar ik vanavond naartoe moet.
    pi_70194807
    Fuck! Ik ben de gist vergeten. Nou kan ik geen naan maken. Nou ja, tijm-knoflook-chapati's zijn vast ook lekker.
    pi_70197437
    quote:
    Op zaterdag 20 juni 2009 13:50 schreef Isegrim het volgende:
    Ik ga me nu even bezighouden met dit recept, als presentje voor eem bruiloft waar ik vanavond naartoe moet.
    Aanrader. Ook ongebakken goed te doen.
      zondag 21 juni 2009 @ 13:44:54 #71
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_70219342
    Zien er lekker uit, die koekies

    Weekmenu onder voorbehoud Sommige dingen van vorige week gaan in de herkansing Vriendje was niet lekker dus veel spicy dingen omgewisseld enzo. Deze week eet ik van maandag tm vrijdag alleen. Uitdaging

    Maandag: Linzensoep van Ainsley Harriott, met een broodje erbij
    Dinsdag: hamburgers met avocado-ui-prutje erop
    Woensdag: maispastei
    Donderdag: maispastei part two
    Vrijdag: salade nicoise
    Zaterdag: roti
    Zondag: ??? Mams + vriend komen langs en ik wil iets leuks verzinnen
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_70219852
    pasta met courgette en kastanjechamps, roomkaas, geitenkaas en een berg verse kruiden
    risotto met champignons en aspergetips
    couscous met sperziebonen, zwarte olijven, zongedroogde tomaten en feta
    pita broodjes met falafel, sla, hummus en knoflooksaus
    kikkererwtenstoofpot met couscous en feta
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
      zondag 21 juni 2009 @ 14:25:10 #73
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_70220764
  • zondag - sate enz bij mijn ouders
  • maandag - gekookte aardappelen, sperziebonen en een speklap gemarineerd
  • dinsdag - Burrito's van de Knorr kok
  • woensdag - gekookte aardappelen, rundervink en capucijners
  • donderdag - stokbroodje ( boodschapen doen)
  • “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_70242640
    quote:
    Vandaag:

    [ afbeelding ]

    Linkje naar recept

    Kruidige aardappelen, ze staan al in de oven. Eten we straks met een salade van veldsla en rode ui.

    Zaterdagochtend weer een nieuw weekmenu bedenken.
    Die ga ik ook proberen straks
    k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
    pi_70258544
    Ooh, er staan echt lekkere dingen bij jullie menu's! Ik denk dat ik straks alvast een lijstje moet gaan maken voor volgende week.

    Ons menu deze week, heel snel bij elkaar verzonnen zaterdag.
    Zondag: ciabatta met vis, mayo en rucola
    Maandag: ciabatta met Greenfields-hamburger, uien en sausjes (ik had weer eens niet goed op houdbaarheidsdata gelet dus die twee moeten we nu achter elkaar eten )
    Dinsdag: tagliatelle met broccoli en zelfgemaakte pesto (recept uit De dunne vegetariër)
    Woensdag: viscuisine met aardappelpuree en iets van groente
    Donderdag: vegetarische lasagna met ricotta en citroen (ook uit DDV)
    Vrijdag: restjes groente met currypasta, kikkererwten en misschien nog wat aardappels
    Are you pondering what I'm pondering?
      maandag 22 juni 2009 @ 22:30:55 #76
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_70272055
    Met dank aan de allerhande...

    Maandag; slastamppotje met pittige Spaanse worstjes, rode ui en tomaat uit de oven. Was echt lekker!
    Dinsdag; peultjes, groene asperges en tuinerwtjes met een muntsausje en aardappelkoekjes.
    Woensdag; viscouscous met aubergine, pangasius en paprika.
    Donderdag; Rijst met kokoskip, veel groenten, boemboetjes en pittige kroepoek.
    Vrijdag; Tilapia met mihoen, gember, sojasaus en Thaise wokmix.
      maandag 22 juni 2009 @ 22:32:28 #77
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_70272137
    quote:
    Op maandag 22 juni 2009 22:30 schreef renzell het volgende:
    Met dank aan de allerhande...

    Maandag; slastamppotje met pittige Spaanse worstjes, rode ui en tomaat uit de oven. Was echt lekker!
    Komt die uit de Allerhande, en eentje die nu nog te krijgen is? Zo ja, kun je me aan het recept helpen? Staat niet op ah.nl in ieder geval.
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      maandag 22 juni 2009 @ 22:46:42 #78
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_70272806
    Hij staat in de allernieuwste allerhande, op blz 97. Ik heb ipv gewone uit rode ui en sjalotjes genomen en het vlees, de ui en tomaat in de oven gedaan (onder de gril). Beetje paprikapoeder, cayennepeper, knoflook,zout en peper er overheen, that's it. Heel simpel verder hoor. Kruimige aardappels koken, puree van maken met wat zout, peper en een beetje melk. Sla er doorheen en dan die ovenschotel ernaast. Rood wijntje erbij en klaar ben je.
    pi_70278406
    En waar haal je dan Buffelmozarella ?
    k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
    pi_70279199
    Bij de Italiaan bijvoorbeeld. Buffelmozzarella is eigenlijk de enige echte mozzarella.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')