abonnement Unibet Coolblue
pi_69152388
Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de zaak van Germa van den Boom
die nu bijna 25 jaar geleden spoorloos is verdwenen.
Één van de mysteries in deze zaak was een onduidelijk fotootje van
een onbekende man gevonden in de portomonee van Germa.
De man op het fotootje blijkt Ad Mol te zijn, een sociaal werker uit Wijk- en aalburg die
al jaren nauw samenwerkt met de politie om de zaak op te lossen.

Artikel in het algemeen dagblad: http://www.ad.nl/rivieren(...)Germa_herken_ik.html

Filmpje op youtube:
pi_69153307
Hij heeft zelfs een eigen site: http://www.admol.nl/AdMol/germa.htm
pi_69153461
ik denk dat Ad haar heeft opgegeten. En je kunt natuurlijk het beste je eigen sporen verdoezelen door in het onderzoeksteam deel te nemen.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_69153583
Op de website kun je de betreffende foto's zien onder reacties en zelf een mening vormen.
Met die 25 jaar die er tussen zit kunnen we concluderen dat Ad Mol het niet is, jammer was leuk geweest.
pi_69153767
quote:
Op maandag 18 mei 2009 15:48 schreef buachaille het volgende:
Op de website kun je de betreffende foto's zien onder reacties en zelf een mening vormen.
Met die 25 jaar die er tussen zit kunnen we concluderen dat Ad Mol het niet is, jammer was leuk geweest.
Hoe bedoel je dat? Als je naar de foto's kijkt dan lijkt de onbekende man me
wel ongeveer 25 jaar jonger dan Ad Mol nu is.
En het is bevestigd door Frank Bender: http://www.frankbender.us/

http://www.esquire.com/fe(...)Q0404-APR_MANOFMONTH

[ Bericht 11% gewijzigd door ab9297 op 18-05-2009 16:48:45 ]
pi_69156676
Op de Hyves help Germa van der Boom vinden http://debjuh5.hyves.nl/ staat nog een andere "creatieve" bewerking van de mysterieuze foto uit haar portomonee:


De bewerking (door Frank Bender?) is deze:


[ Bericht 12% gewijzigd door ABBA_Jehova op 18-05-2009 17:26:50 ]
pi_69547485
Peter R. de Vries heeft ook een uitzending aan Germa v.d. Boom besteed:
quote:
Het is een zwoele zomernacht in juli 1984 als de 19-jarige Germa van den Boom uit Nieuwendijk rond kwart voor twee bij haar voor de deur aan de Dwarssteeg wordt afgezet door haar buurjongen Marinus. Ze is die avond samen met wat vriendinnen uit geweest. Marinus ziet hoe Germa de oprit afloopt. Dit is het laatste moment dat Germa levend wordt gezien. Van de atheneumscholier ontbreekt vanaf dat moment ieder spoor. Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wat er met Germa is gebeurd en waar haar stoffelijk overschot is gebleven. Voor familie en politie staat het vast dat ze om het leven is gebracht.

Nu, 23 jaar na dato is voor haar ouders nog slechts een ding van belang: het vinden van het stoffelijk overschot, het thuisbrengen van Germa.

De sporen

Germa was dat weekend voor het eerst alleen thuis. Haar ouders waren een paar dagen weg. Hoewel Germa dat weekend voor het eerst in haar leven tante was geworden, hoorde de rest van de familie helemaal niets van haar. Na herhaalde telefonische pogingen besluit het gezin Van den Boom halsoverkop terug te rijden naar het Brabantse Nieuwendijk. Binnen treffen ze een leeg huis maar er zijn sporen die wijzen op een misdrijf.

De keukentafel die normaal strak tegen de verwarming staat, staat daar nu los van, onder aan de wasmachine zit een klepje los, soepkommen in de keukenkast zijn omgevallen en op het keukenzeil zitten krassen afkomstig van de keukenstoelen. Het is alsof iemand daar hardhandig overheen heeft geschoven. En daarbij blijft het niet. Bij nadere inspectie ontdekt vader Van den Boom donkere vlekken op de kokosmat en buiten bij de achterdeur op de stoeptegels. Het zijn stuk voor stuk sporen die duiden op een schermutseling.

De gealarmeerde politie reageert in eerste instantie gelaten. Pubers zijn immers wel vaker een weekendje weg en komen meestal vanzelf weer bovendrijven. Maar als een week later alsnog de technische recherche wordt ingezet blijken er wel degelijk sporen van een misdrijf. Op de keukenstoelen worden kleine bloedspatjes gevonden en op de trapleuning loopt een dun opgedroogd bloedspoor. Het lijkt er op dat iemand de leuning met een natte doek heeft afgenomen maar vergeten is de onderkant mee te nemen, waardoor bloed vermengt met water is blijven druppen en uiteindelijk is opgedroogd. Daarnaast wordt er op een knop van het onbeslapen bed van Germa ook een bloedveeg gevonden en wordt er ook op de keukendeur kleine bloedspatjes aangetroffen.

Uit laboratoriumonderzoek wordt al snel duidelijk dat de donkerrode vlekken die vader Van den Boom eerder zag wel degelijk bloedvlekken zijn. Met dezelfde bloedgroep als Germa. Voor de politie en de familie is het duidelijk dat zich in het huis een drama moet hebben afgespeeld waar Germa het slachtoffer van is geworden. Maar de vraag is wat? En wie is daar verantwoordelijk voor???

Buurtonderzoek

In de dagen die volgen start de politie een groots buurtonderzoek. De ME wordt ingezet om de streek uit te kammen. Een uitgebreid rechercheteam gaat minutieus na hoe Germa’s weekend er uit zag en wie haar iets zou kunnen hebben aangedaan. Er komen dan een enkele personen bovendrijven. Maar hard bewijs voor hun betrokkenheid blijft uit.

Niet zelden is degene die het slachtoffer als laatste heeft gezien, betrokken bij de zaak. Maar Marinus, de buurjongen die haar die avond heeft afgezet zegt niets met de verdwijning te maken te hebben en hard bewijs voor zijn betrokkenheid is er niet. Zijn ouders beamen dat hij die avond thuis kwam nadat hij Germa heeft afgezet en dat hij vervolgens naar bed ging.

Andere personen passeren de revue. Zoals de naaste buren van de familie Van den Boom. Deze familie woont in de twee-onder-een-kapwoning. Het is een gehorig huis. En ondanks het gegeven dat deze buren doorgaans alles horen wat er bij de familie Van den Boom gebeurd, hebben zij uitgerekend dit weekend niets gehoord of gezien. Maar ook voor deze mensen geldt dat enig bewijs voor betrokkenheid bij de zaak ontbreekt.

Betrokkenen

Voor de politie is ook het toenmalige vriendje van Germa iemand om nader onder de loep te nemen. Deze 21-jarige jongen is net in het weekend van de verdwijning bij zijn ouders op een camping in Zeeland waar hij in de kantine werkt. Hij heeft daar die zaterdagnacht tot half vier achter de bar gestaan en is nadat hij zijn moeder welterusten heeft gezegd, gaan slapen. Toch sluit de recherche niet uit dat hij na zijn werk in de kantine naar Nieuwendijk is gereden om daar Germa te ontmoeten. Ook als is het een rit van anderhalf uur. Maar wederom ontbreekt voor deze theorie ieder concreet bewijs, het blijft bij een hypothese.

Ook een oom van Germa heeft in de ogen van de recherche gelegenheid gehad om bij haar langs te gaan. De verdenking tegen deze oom Arie is gebaseerd op een verklaring in het dossier dat hij een ongezonde belangstelling zou hebben voor jonge meisjes. Maar voor deze bewering wordt geen enkel concreet bewijs gevonden. De echtgenote van oom Arie bevestigd dat haar man die nacht bij haar in bed lag. En er is verder geen enkele aanwijzing dat oom Arie die nacht een lastig bezoek aan zijn nicht heeft gebracht.

Na maanden onderzoek loopt de zaak vast. De verdwijning van Germa van den Boom heeft destijds een enorme impact gehad in Nieuwendijk, een kleine Christelijke gemeente. Aan de hand van de aangetroffen sporen kan de politie echter wel een daderprofiel maken. Men gaat ervan uit dat de dader dichtbij gezocht moet worden. Dat het iemand is die wist dat Germa alleen thuis was. Iemand ook die de omgeving kende en die wist hoe alles in het huis er uit zag. Er is immers schoongemaakt en het meubilair is allemaal weer netjes terug gezet. Een vreemde dader van buitenaf, zou nooit de moeite nemen om schoon te maken. Die zou ook het lichaam van Germa niet verduisteren. Waarom zou hij immers? Maar de sporen en de modus operandi wijzen in dit geval op een dader die het wilde doen laten lijken dat in het huis niets is gebeurd en dat Germa er vrijwillig vandoor is gegaan. Mogelijk om zodoende ontdekking van het misdrijf zo lang mogelijk uit te stellen.

Nieuw onderzoek

Over de verdwijning van Germa van den Boom is een zaak die veel in de publiciteit is geweest. Eind 2000 buigt het dan net ingestelde Landelijk Team Kindermoorden in de zaak. In het dossier vinden zij dan een naam van een mogelijke verdachte die altijd onderbelicht is gebleven. Een getuige verklaarde destijds over een man die op de avond van de verdwijning bij haar in het café kwam met bebloede handen en gezicht. Hij vertelde dat hij had gevochten en wilde hier verder niets over kwijt. Bekend is dan dat de man Germa kent. Het nieuwe rechercheteam richt alle pijlen op deze verdachte en probeert de zaak DNA-technisch rond te krijgen. Omdat de man zelf inmiddels is overleden, worden zijn kinderen benaderd om DNA af te staan. En is een moeizaam traject met uiteindelijk een teleurstellende conclusie: het DNA blijkt uiteindelijk niet overeen te komen.

De recherche doet vervolgens een allerlaatste poging. Het speelt een troef uit die tot dan toe nooit bekend was geworden. In de portemonnee van Germa heeft men een fotootje gevonden. Een onduidelijk plaatje van een onbekende man. In de hoop op tips brengt de recherche de foto in de publiciteit. Maar ook dit levert uiteindelijk niets op. Het blijft een mysterie wie de man is en waarom Germa dit fotootje tussen haar persoonlijke spullen had zitten.

Na het onderzoek in 2001 raakt de zaak opnieuw naar de achtergrond. Peter R. de Vries heeft dan inmiddels al jaren contact met de familie van Germa. Peter doet, in samenwerking met justitie en politie, een ultieme poging om de zaak alsnog nieuw leven in blazen. Het geheim van Nieuwendijk moet worden opgelost. Germa moet worden gevonden. De ouders van Germa en haar broer en zus moeten uit deze tergende onzekerheid worden gehaald.

Peter R. de Vries laat zo’n 8000 flyers met een persoonlijke oproep rondbrengen in het gebied rond de verdwijning. In een gedetailleerde en extra lange uitzending worden alle feiten en tot dan toe onbekende gegevens uitvoerig op een rij gezet. Deze verdwijning mag niet onopgelost de geschiedenis in gaan.


http://www.peterrdevries.nl/
pi_69547530
Germa Van den Boom

[ Bericht 89% gewijzigd door yyentle op 30-05-2009 09:31:04 ]
pi_69865310
-sorry verkeerde topic-
Float like a butterfly, sting like a bee.
pi_69865439
tvp
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')