abonnement Unibet Coolblue
pi_69635950
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:56 schreef ExtremeBanaan het volgende:

[..]

Ja ik ben vandaag ook naar buiten geweest met factor 30 op, maar toch ga ik liever niet zitten in de volle zon maar zoek ik een parasol op. Gaat nog wat worden in Italië deze zomer!
Het valt me reuze mee met de verbranding. Ja, ik smeer wel trouw 3 keer per dag met factor 50 (hee, ik ben een geboren bleekscheet), maar ik had het veel erger verwacht. Volle zon gaat gewoon goed met de nodige bescherming.
pi_69662959
Lang geleden dat ik op dit forum ben geweest!

Zo'n half jaartje geleden heb ik hier m'n verhaal gedaan en inmiddels ben ik bijna 6 maanden bezig. Ik had verwacht nu zo'n beetje klaar te zijn, maar bij de laatste controle had ik een andere dermatoloog en zij vond dat ik nog minstens 2 maanden extra moest slikken. Best een tegenvaller, ook omdat het nu al zulk mooi weer is en ik lekker de zon in wil Maar liever wat langer slikken dan dat het weer terug komt.

Het valt me best zwaar om zo lang aan die pillen te zitten, maar ik had ook niet anders verwacht. Van de antibiotica kuurtjes werd ik ook altijd erg moe en met de roa is dat nog een graadje erger. Verder heb ik de bekende droge lippen, lig ik 's nachts te zweten als ik te veel alcohol op heb (2 drankjes is echt genoeg nu voor mij), eczeem plekjes (vooral als ik te lang in de zon ben geweest), droge ogen gehad, etc..

Maar alle bijwerkingen neem ik echt voor lief! Sinds de laatste controle 2 maanden geleden heb ik geen nieuwe puistjes meer gekregen Daarvoor ging het ook al wel aardig, maar met vlagen. Je ziet nu echt alleen nog wat vlekjes van waar ooit puistjes zaten!
Ik merk ook echt zo dat m'n zelfvertrouwen weer zo gegroeid is! Daar ben ik echt heel blij mee. Ik besef me nu pas echt hoe laag m'n zelfvertrouwen hiervoor was. En als ik ook foto's zie van een half jaar geleden, die niet gefotoshopt zijn , begrijp ik maar zo goed waarom!
pi_69692497
Ik herken me er wel in san86. Ook al heb ik geen last van weinig zelfvertrouwen, als je een super gave huid hebt waar geen puistje meer op te zien is, voel je je toch wel een stuk beter. Heb ook een paar foto's van 2 jaar terug bekeken laatst en dan zie je inderdaad pas hoe groot het verschil is! Daarnaast krijg ik de laatste tijd veel complimenten van mensen in mijn omgeving die ik niet dagelijks zie, dat doet je natuurlijk ook altijd goed

Werd vanochtend wel wakker met een ontstoken oog, nogal pijnlijk en dik haha. Hebben jullie daar wel eens last van gehad? Gaat dit vanzelf over, of is het verstandig hier iets in te druppelen?
pi_69703856
Paar dagen bezig met 30 MG. Gaat wel lekker nu. Huid is aardig schoon, nog steeds dat vervelende wondje maar het korstje laat al een beetje los, dus dat gaat wel goed.

Ik ga morgenavond uit, ik ga niet drinken maar weet iemand hoe het met roken zit? Kan ik dat wel doen (sigaretten)?
pi_69704779
Ontstoken oog heb ik ook wel gehad, niet rood ofzo, maar wel dik, voelde constant alsof er 'vuil' inzat, wat er ook wel inzit dan natuurlijk Je zag echt duidelijk zo'n wit puntje in m'n ooglid, soms meerdere puntjes. Ik weet niet of je dat bedoelt? Dat heb ik toen gewoon paar dagen laten rusten, geen lenzen ingedaan. Was binnen een weekje wel weer weg.

Verder druppel ik m'n ogen sowieso altijd met druppels tegen allergie van Similisan (homeopathisch) misschien dat dat nog effect heeft?

Dat was trouwens ook echt een paar weken achter elkaar dat ik dat veel had en nu dus al een hele tijd niet meer. Het lijkt wel aslof je tijdens je behandeling door verschillende 'fases' heen gaat, ook qua bijwerkingen.
pi_69709678
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 15:29 schreef Kersentaart het volgende:

Ik ga morgenavond uit, ik ga niet drinken maar weet iemand hoe het met roken zit? Kan ik dat wel doen (sigaretten)?
Volgens mij kan dit geen kwaat. Maar weet dit ook niet zeker want ik rook niet.!
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 10:00 schreef Snake28 het volgende:
Werd vanochtend wel wakker met een ontstoken oog, nogal pijnlijk en dik haha. Hebben jullie daar wel eens last van gehad? Gaat dit vanzelf over, of is het verstandig hier iets in te druppelen?
Dat is wel een bijverschijnsel van roa. Werdt gister namelijk ook wakker met zo'n oog. Ook van die witte puntjes op, maar dat zie je bijna niet. Ontstoken oog is binnen 1 a 2 dagen afgelopen en zie je er bijna niets meer van.

Vraag:
Ikga eerdaags weer iets drinken denk ik. Niet te veel omdat ik 2maanden bijna niets meer heb gehad. Is het wel verstandig om dat te doen?? Of moet er nog meer dagen tussen zitten?

[ Bericht 10% gewijzigd door wouterto op 04-06-2009 19:16:25 ]
pi_69712591
Heb gedurende mijn ROA behandeling gewoon doorgedronken. En heb het niet echt bij twee glaasjes gehouden.... Heb één keer gehad dat mijn cholesterol een klein beetje hoger was dan de keer ervoor, heb hier toen simvastatine voor gekregen. (gewoon ter preventie kreeg ik het idee.) Mijn dermatoloog heeft het toen niet gehad over bijv. het nuttigen van alcohol.

Qua voeding heb ik verder gewoon erg "gezond" geleefd, weinig vet.

En om precies antwoord te geven op je vraag. Er staat in de bijsluiter van ROA dat je niet teveel alcohol moet drinken, er staat niet dat je géén alcohol meer mag drinken. Wel zie ik hier enkele verhalen tussen staan waarin men aangeeft dat men eerder dronken/aangeschoten is. Zelf kan ik hier weinig over zeggen, drink nog niet zo heel lang alcohol..
pi_69724737
Oke op internet vond ik hier namelijk ook weinig informatie over. Maarja ik doe eerste weeken even rustig aan en ga daarna mijn examen vieren en dan weer echt los.

Ik dacht straks drink ik te veel en dan is mijn lever naar de kloten (zo snel zou dat denk ik niet gaan maar ja).

Toch bedankt
pi_69729178
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 15:53 schreef san86 het volgende:
Ontstoken oog heb ik ook wel gehad, niet rood ofzo, maar wel dik, voelde constant alsof er 'vuil' inzat, wat er ook wel inzit dan natuurlijk Je zag echt duidelijk zo'n wit puntje in m'n ooglid, soms meerdere puntjes. Ik weet niet of je dat bedoelt? Dat heb ik toen gewoon paar dagen laten rusten, geen lenzen ingedaan. Was binnen een weekje wel weer weg.
...
Bedankt voor jullie reacties Misschien even aanzien en anders idd ook even druppelen, werd vanochtend nl. wakker met 2 'onstoken' ogen . Gelukkig heb goede ogen en dus geen lenzen, dat scheelt weer. En inderdaad van die witte puntjes, daar herken ik mij wel in.

Wat roken betreft, ik ben zelf een vaste roker en slecht is het natuurlijk sowieso. Maar volgens mij is het niet slechter dan normaal i.c.m. ROA, mijn derma heeft er in ieder geval niets over gezegd . Sinds ik aan de ROA ben drink ik wel stukken minder dan eerst, eerder was ik geregeld een weekend dronken.. dat laatste heb ik sinds dat ik ROA slik niet meer gedaan. Je moet wel oppassen met alcohol dus, het komt idd harder aan. Gewoon met mate dus, af en toe een glaasje kan geen kwaad.
pi_69731458
ahhhhhh ik moet nog 10 weken

wou dat ze al voorbij waren
Jij was ook ooit nieuw.
pi_69736889
Hallo iedereen,

Ik zit nu al ongeveer 3.5 maand aan de Roaccutane. Vandaag moest ik dus weer voor controle naar de dermatoloog, die zij tegen mij dat mijn dosis verhoogd werd van 40 naar 70 per dag, opzich wel lekker maar aan de andere kant ben ik wel een beetje bang voor de bijwerkingen.

De derma zei ook nog dat als ik over 1.5 maand terug kom, zij misschien zal beslissen om te stoppen.

Veel succes iedereen.
pi_69737287
70mg per dag?!
Ik hoop dat je een boom van een vent bent... 70mg lijkt me wel erg veel!
pi_69737479
Geen ontstoken ogen hier, maar iets anders nieuws (voor mij). Ingescheurde mondhoek. Echt lastig met eten. Ik heb even gedacht dat ik ergens opeens een koortslip had opgelopen Volgens mij is een koortslip toch wel echt anders. Het geneest heel langzaam....

Tijdens het mooie weer was het inderdaad wel even slikken. Verbranden ging veel sneller, maar met factor in dagcreme en regelmatig smeren is het goed gegaan.

Jullie punt over alcohol. Ik ben er een beetje huiverig over. Het is mij niet gezegd dat ik het helemaal niet meer mag, maar het slaat echt aan als een trein. Binnen no time voel ik me behoorlijk dronken. Ook het idee dat het nu nog slechter is zorgt ervoor dat ik er niet echt van kan genieten. Na een paar drankjes ben ik er dan wel weer klaar mee...

De huid voelt inmiddels wel heel anders aan. Het ziet er ook veel beter uit. Wel nog wat rode plekjes en 1 wondje. Wel een verbetering. Dit na net iets meer dan een maand roa.
pi_69737514
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 13:35 schreef infinity_737 het volgende:
70mg per dag?!
Ik hoop dat je een boom van een vent bent... 70mg lijkt me wel erg veel!
Dat dacht ik ook.... Derma zal het wel weten? Ben benieuwd hoe het gaat! Hoe je je voelt enzo.
pi_69741573
70mg/dag is inderdaad wel erg veel zeg , ik hoop dat de bijwerkingen dan nog te overzien zijn. En ja, alcohol komt inderdaad veel harder aan. Eerder kon ik rustig een halve krat leeg drinken zonder al te veel te merken Nu heb ik na vier glazen eigenlijk wel genoeg gehad en stop ik dan ook gewoon haha . Vind het ook niet zo erg, mis het iig niet.

Ingescheurde mondhoeken is wel herkenbaar, je huid/lippen worden ook wel extreem droog. Bij mij is het met wat zalf en Aquaphor wel redelijk snel geheeld gelukkig. Bij mij gaat het met de week verder vooruit en als ik foto's zie dat het resultaat zich na het staken van de behandeling nog verder doorzet ben ik erg positief . Nog 2 maanden te gaan...

Is het overigens mogelijk dat de dermatoloog na 2 maanden gebruik het al voldoende zou vinden en je dan kan stoppen? Of zal je de kuur sowieso helemaal af moeten maken, ongeacht het resultaat?
  vrijdag 5 juni 2009 @ 17:11:14 #91
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_69745020
Als mijn bloed woensdag in orde is, mag ook ik beginnen met Roa. Niet bepaald relax die bijwerkingen, maar als ik zo lees dan zijn het voornamelijke droge lippen. Waar ik nog wel het meest tegenop zie is het minderen van alcoholconsumptie, aangezien ik niet vies ben van een paar biertjes.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 17:37:29 #92
167896 ExtremeBanaan
Nu extra krom.
pi_69745897
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 17:11 schreef Waldheini het volgende:
Als mijn bloed woensdag in orde is, mag ook ik beginnen met Roa. Niet bepaald relax die bijwerkingen, maar als ik zo lees dan zijn het voornamelijke droge lippen. Waar ik nog wel het meest tegenop zie is het minderen van alcoholconsumptie, aangezien ik niet vies ben van een paar biertjes.
Ik dacht er ook zo over. Maar het is maar wat je zelf wil. Een half jaartje minder drinken om vervolgens met een leuk koppie verder te drinken of gewoon door drinken op de normale fiets en met je acne probleem blijven zitten.
pi_69747322
Heb gisteren bier op met 7up en nadat ik dat gedronken had werd ik duizelig, warrig en benauwd.. Het verschilt per persoon maar ik waag me er niet meer aan..

Beetje scary.. Zeker als je een dosis boven de 40mg p/d zoals ik moet je uitkijken.
pi_69747565
Na 2 maand lijkt me erg snel. Zeker als het je eerste behandeling is?
In principe heb je een bepaalde dosis nodig, afhankelijk van je gewicht. Je dermatoloog zal het je wel vertellen. je wil natuurlijk ook niet het risico lopen dat het weer terugkomt!
pi_69749364
Ik las op de roaccutane bijsluiter het volgende:
quote:
De dosis zal dan in het algemeen 0,5 tot 1 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag bedragen.
Het is gebleken dat - voor een duurzaam resultaat - de totale kuurdosering ongeveer 120 mg per kilogram
lichaamsgewicht moet bedragen. De behandeling zal in het algemeen 16 tot 24 weken duren.
Ik heb redelijk ernstige acne, 1.78m lang en weeg 60kg. Sinds 15 Januari 2009 ben ik begonnen en per aanstaande 15 Juni moet ik stoppen met mijn eerste kuur.

Ik moet van mijn dermatoloog 5 maanden lang elke dag 30mg (0.5mg per kg) innemen tijdens de maaltijd.

Als ik het goed berekent, dan heb ik na 5 maanden in totaal 4500mg (30mg * 30dagen * 5maanden) isotretinoïne ingenomen. Maar volgens de bijsluiter krijg je pas resultaat als ik in totaal 7200mg (120mg * 60kg) hebt ingenomen.

Heeft de derma te weinig gegeven? of vind de derma dat ik geen ernstige acne hebt en dat ik genoeg hebt aan 4500mg isotretinoïne verspreid over 5 maanden.

[ Bericht 1% gewijzigd door RianneBoom op 05-06-2009 19:52:05 ]
HoiHiep
pi_69750661
@^^

De dermatoloog heeft er voor gestudeerd, dus die zal het wel weten

Verder van hieruit nog een vraag (aan degenen die hun eerste kuur hebben afgemaakt, en evt. met een tweede zijn begonnen): Ik ben nu sinds een week gestopt, is het normaal dat ik nu al weer een stuk of 8 hele kleine mee-eters heb?
www.wiimodding.nl
pi_69755190
Ben nu ook sinds een week "klaar". Maar heb nog nergens last van Maarten. Mijn huid lijkt zelfs droger dan voorheen, valt bijna niet tegen te smeren. Dit zou echter ook door de zon kunnen komen, wil graag een getinter huidje zodat mijn rode vlekken wat minder opvallen!

Als het echt erg wordt Maarten, dan zou ik als ik jou was toch even contact opnemen met je derma. Wellicht zul je toch een tweede kuur nodig hebben..
pi_69758965
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 20:05 schreef MaartenGoT het volgende:
@^^

De dermatoloog heeft er voor gestudeerd, dus die zal het wel weten

Verder van hieruit nog een vraag (aan degenen die hun eerste kuur hebben afgemaakt, en evt. met een tweede zijn begonnen): Ik ben nu sinds een week gestopt, is het normaal dat ik nu al weer een stuk of 8 hele kleine mee-eters heb?
Ik weet ut niet hoor... mijn dermatoloog is een Chinese man, zijn Nederlands is niet zo heel accentloos....

snap trouwens zowiezo niet hoe hij derma is geworden, je moet toch op z'n minst Universiteit hebben afgerond voordat je deze beroep mag uitoefenen?

is niet racistisch bedoeld hoor
HoiHiep
pi_69759168
Je kunt een andere dermatoloog nemen, andere arts kiezen staat je vrij. Moet je even bij je huisarts zijn dat je een andere wilt..

En dat iemand niet accentloos Nederlands spreekt, betekent niet dat hij geen universiteit heeft gedaan. Misschien heeft hij dat in Hong Kong gedaan, Singapore, New York? Weet jij veel.
pi_69759346
Rianne, wanneer je gestopt bent zie je het vanzelf wel. Klinkt een beetje simpel, maar vrees dat er weinig anders op zit... Daarnaast merk je wel hoe de behandeling aanslaat, bij mij ging het na verloop van tijd steeds beter. Heb er gedurende mijn behandeling misschien 3 puistjes bijgekregen! En dat gedurende een behandeling van ruim 8 maand.

En je twijfels bij deze dermatoloog vind ik een beetje gemakkelijk. Zoals Arsenius ook al zegt: het niveau van zijn Nederlands zegt weinig over zijn kundigheid. Jouw Nederlands is immers ook niet al te best.
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 00:20 schreef RianneBoom het volgende:

[..]

voordat je deze beroep mag uitoefenen?

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')