abonnement Unibet Coolblue
pi_70500864
de antibiotica die ik voor Roa gebruikte sloeg enigszins aan maar helemaal clear van acné was ik nooit, had wel periodes waar ik weinig puisten om mijn gezicht had maar dan had ik er bijvoorbeeld weer veel op mijn rug.

Als ik stopte met de antibiotica dan kwam mijn acné razendsnel terug. Dus een maandje van de antibiotica betekende dat ik 3 maanden die antibiotica moest slikken om de acné weg te krijgen die ik had opgelopen in de maand dat ik me onthield van de antibiotica.

Het heeft gewoonweg geen succes als je het niet continu blijft slikken. Wie wil er nou jaren aan de antiobiotica, dat is niet gezond. Maar hoe het in Nederland vaak gaat vind ik ook niet erg goed, ze laten je jaren allemaal verschillende creme's en antibiotica proberen voor ze je Roaccutane geven dat eigenlijk de enige langdurige oplossing is. Of je hebt gelukt dat je over de acné heen groeit. Maar voor de meeste mensen die Roa voorgeschreven krijgen geldt dat niet denk ik, die hebben gewoon chronische acné die doorgaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 30-06-2009 08:41:20 ]
pi_70501365
Wat is eigenlijk het nadeel bij van die lange antibiotica kuren?
pi_70504506
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 00:43 schreef F04 het volgende:
Wat is eigenlijk het nadeel bij van die lange antibiotica kuren?
Dat je lichaam er resistent voor wordt. Als je later dezelfde antibiotica voor iets anders(ernstigers) zou krijgen heb je de kans dat het niet aanslaat.
pi_70512673
Ik (vrouw, 55 kilo) gebruik nu sinds half oktober 2008 Roaccutane.
Ik heb de eerste maand 30mg geslikt, de tweede maand 40mg en de daarop volgende maanden, tot aan nu, 60mg per dag.
Dit medicijn is mij voorgeschreven na diverse antibiotica kuren, waarvan één kuur 18 maanden heeft geduurd, zonder positief of blijvend resultaat.

De eerste drie, vier maanden totaal geen bijwerkingen, zelfs geen droge lippen.
Op het moment alleen redelijk droge lippen, geen droge huid, wel erg veel hyperpigmentatie.
Is er trouwens nog iemand hier op dit forum die daar last van heeft in samenwerking met dit medicijn??
Lees er eigenlijk vrij weinig over, maar ik heb dit in een best ernstige vorm op mijn voorhoofd (haargrens), slapen, wangen (haargrens) en mijn bovenarmen.

Ik heb weer een afspraak bij de dermatologe over een maand en hoop eigenlijk dat ik nog wat langer moet doorslikken. Volgens haar heb ik een zeer hoge resistentie tegen dit medicijn en heb ik daarom een hogere dosis nodig per kilo lichaamsgewicht dan normaal het geval is.
Ik zie er trouwens ook best tegenop om te moeten stoppen, bang dat het terugkomt!
Daar lees ik hier ook weinig over, bijna iedereen kan volgens mij niet wachten tot de kuur klaar is, maar voor mij kan het nog niet lang genoeg duren.

Op dit moment, sinds gisteren, gebruik ik bio-oil voor de pigmentvlekken in mijn gezicht. Heeft iemand hier ervaring mee? Als dagcreme en SPF gebruik ik Eucerin Anti-Redness dagcreme, een groene creme die de roodheid in mijn gezicht wat camoufleerd.

Ik hoop wat reacties te krijgen op de pigmentvlekken en misschien wat ervaringen met bio-oil.
Alvast bedankt!!
  dinsdag 30 juni 2009 @ 19:08:34 #230
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_70522428
Sinds vandaag ben ik echt begonnen met de kuur. 40 mg/d voorlopig.
Ik houd jullie op de hoogte!
pi_70538002
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 08:43 schreef belendel het volgende:

[..]

Dat je lichaam er resistent voor wordt. Als je later dezelfde antibiotica voor iets anders(ernstigers) zou krijgen heb je de kans dat het niet aanslaat.
Da's niet helemaal waar. Die resistentie zou dan alleen ontstaan voor tetracyclinen (dat is het specifieke soort antibiotica dat je krijgt voorgeschreven bij acné) - niet voor andere soorten antibiotica. En tetracyclinen worden bij mijn weten alleen voorgeschreven voor acné (iemand met meer medische kennis mag me op dit punt verbeteren zo nodig).
Bottom line: je loopt geen gevaar als je een dikke infectie aan je teen hebt en daarvoor antibiotica krijgt, zelfs áls je een resistentie tegen tetracyclinen hebt opgebouwd.
  woensdag 1 juli 2009 @ 09:50:43 #232
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_70538218
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 09:43 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]
En tetracyclinen worden bij mijn weten alleen voorgeschreven voor acné (iemand met meer medische kennis mag me op dit punt verbeteren zo nodig).

quote:
Artsen schrijven het voor bij infecties met bacteriën, zoals huidinfectes (zoals acne en rosacea), blaasontsteking, maag- of darmzweer, acne, rosacea, geslachtsziekten (zoals gonorroe en chlamydia), luchtweginfecties (bijvoorbeeld longontsteking, keelontsteking, middenoorontsteking en bijholteontsteking) en bij malaria.
pi_70538255
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 09:43 schreef veuve_amiot het volgende:

[..]

Da's niet helemaal waar. Die resistentie zou dan alleen ontstaan voor tetracyclinen (dat is het specifieke soort antibiotica dat je krijgt voorgeschreven bij acné) - niet voor andere soorten antibiotica. En tetracyclinen worden bij mijn weten alleen voorgeschreven voor acné (iemand met meer medische kennis mag me op dit punt verbeteren zo nodig).
Bottom line: je loopt geen gevaar als je een dikke infectie aan je teen hebt en daarvoor antibiotica krijgt, zelfs áls je een resistentie tegen tetracyclinen hebt opgebouwd.
Ik zei ook als je dezelfde antibiotica krijgt voorgeschreven. Overigens worden tetracycline-antibiotica voor veel meer dan alleen acne voorgeschreven. In de bijsluiter van minocycline staat bijvoorbeeld:
quote:
Minocycline behoort tot de tetracycline-antibiotica. Tetracycline-antibiotica werken tegen bacteriële infecties.

Artsen schrijven het voor bij infecties met bacteriën, zoals luchtweginfecties, (longontsteking, acute bronchitis, middenoorontsteking, bijholteontsteking en keelontsteking), blaasontsteking huidinfecties (acne en rosacea), geslachtsziekten (gonorroe en syfillis).
pi_70538284
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 09:50 schreef Lastpost het volgende:

[..]


[..]


sneller
pi_70538383
quote:
Op maandag 29 juni 2009 19:24 schreef vdHoek het volgende:
Ze onderstrepen mijn visie; de visie komt niet tot stand op basis van enkel dit forum/topic . Dat ik het toevallig in dit topic post is meer omdat het toevallig aan de orde kwam en er niet dergelijke andere topics aanwezig zijn.

Ik heb veel over acne gelezen en ook uit het symposium van 2002 komt naar voren dat je antibiotica zo kort mogelijk moet gebruiken (lange tijd = weerstand kortgezegd). Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die slagen met antibiotica, maar het chronische karakter van acne botst simpelweg met het zo kort mogelijk innemen van de antibiotica. Ik vind de focus op antibiotica dan ook te hoog. Kijk nu naar Lastpost; van de 5 middelen zie ik 4x antibiotica waarvan zo'n beetje het gehele spectrum aan orale antibiotica. Waarom wordt die kerel zo lang aan het lijntje gehouden? Oke, Roaccutane is een zwaar middel, maar na 2x antibiotica moet je toch wel de conclusie trekken dat het niet aanslaat.

Antibiotica waar ik wel fan van ben zijn antibiotica i.c.m. benzoylperoxide (Benzaclin/Duac, Benzamycine). De benzoylperoxide zorgt ervoor dat die weerstand niet tot stand kan komen. Dus geheel anti-antibiotica ben ik ook niet .
Kijk, da's al een veel genuanceerder verhaal, en daar zal ik dan ook niet zo fel op reageren

In grote lijnen ben ik het met je eens - en dat is dan ook niet waarom ik een probleem had met je oorspronkelijke verhaal. In mijn omgeving heb ik gelukkig alleen verstandige huisartsen en dermatologen meegemaakt, die in ernstige gevallen direct isotretinoïne voorgeschreven hebben zonder zelfs maar orale antibiotica te overwegen (zoals de NHG-standaard overigens ook is) en in matige gevallen wél eerst die stap gezet hebben. Ik ben het dan ook in retrospectief volledig met mijn huisarts eens dat hij mij éérst minocycline heeft voorgeschreven, zelfs al heb ik er geen kont aan gehad.
Anderen in mijn omgeving met een vergelijkbare ernst van acné hebben wél permanente verbetering mogen ondervinden van zo'n 3-maanden-kuurtje, dus het kan wel. Er is niet voor niets een rijke oogst aan studies en artikelen te vinden over de effectiviteit van orale antibiotica bij matig-ernstige acné. Die inzichten zijn natuurlijk altijd aan verandering onderhevig, en zoals ik al zei: als je interessante links/info/studies hebt gevonden ben ik absoluut geïnteresseerd.

Een ander verhaal vind ik inderdaad meerdere kuren antibiotica - alhoewel we uiteraard de specifieke omstandigheden nog steeds niet kennen. Kan aan de arts liggen, aan de patiënt, aan medische complicaties, aan de communicatie tussen beiden.... je weet het gewoon niet, en je kunt niet zo best een oordeel vormen van een afstand. Je kunt alleen de algemene uitspraak doen dat dat in de meeste gevallen niet de meest efficiëntie methode kan zijn.
pi_70538429
Okidoki, I stand corrected.
pi_70538881
Ik ben nu al vanaf 21 januari bezig met een roaccutanekuur. Het is aanzienlijk verbeterd en ik heb nu geen enkele puist meer. Dat is voorheen toch wel echt anders geweest. De dermatoloog heeft mij roaccutane aanbevolen omdat mijn acne voor littekens zorgde, en dan heb ik het niet over die rode vlekken want die trekken wel weg no problem, maar die putjes en ongelijke huid. Maar nu gaat het dus goed, ik gebruik 20mg per dag en moet deze hoeveelheid de hele roaccutanekuur slikken. De dermatoloog zei ook tegen mij dat ik het zeker een jaar moet slikken omdat ze daar betere ervaring mee heeft en dat de kans dat het terugkomt dan aanzienlijk minder is. Zelf heb ik uitgerekend dat ik ongeveer 1 jaar en 2 maanden moet slikken.
Maar doe er liever nog 1 maandje ofzo bij voor meer zekerheid dat het dan ook echt niet terugkomt.
Daarnaast heb ik van de dermatoloog ook nog salicylzuur/resorcinolzuur creme FNA meegekregen en dat smeer ik dus nu ook al 5 maanden. De rode plekjes gaan er aanzienlijk sneller van weg en je huid word gladder. Heeft iemand van jullie deze creme ook al gebruikt en watvoor effect heeft het na bijvoorbeeld 1 jaar ofzo op de littekenstjes. Want de rode huid dat gaat wel weg maar die littekenstjes, dus de putjes en ongelijke huid dat vind ik wel vervelend.
Verder voor iedereen die met acne zit en andere dingen al hebben geprobeerd. Neem roaccutane!
Vind het echt een aanrader ik ben blij dat ik het heb gedaan.
hoi
pi_70541531
Putjes gaan niet weg van creme, het zijn niet voor niks littekens. Je zult een cosmetische behandeling daarvoor moeten krijgen. Fraxel laser of iets dergelijks. Ik heb zelf ook last van putjes en ongelijkmatige huid.. Maar ik zit er niet zoveel mee. Voor meisjes is het erger dan voor jongens. Beetje ruwe huid is niks mis mee.
pi_70573510
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 11:43 schreef Arsenius het volgende:
Putjes gaan niet weg van creme, het zijn niet voor niks littekens. Je zult een cosmetische behandeling daarvoor moeten krijgen. Fraxel laser of iets dergelijks. Ik heb zelf ook last van putjes en ongelijkmatige huid.. Maar ik zit er niet zoveel mee. Voor meisjes is het erger dan voor jongens. Beetje ruwe huid is niks mis mee.
Door salicylzuur worden die littekens en putjes zeker wel minder zichtbaar
Ze hebben niet voor niks een chemische peeling met salicylzuur wellicht met een hoger percentage maar dat betekent alleen maar dat het bij mij dus langer duurt en minder directe schade aan je huid toebrengt.
Verder heb ik laatst in de krant een artikel gelezen van een huidspecialist dat als je echt littekentjes of rimpels en ouderdomsverschijnselen minder wil laten zijn dat er dan in een creme salicylzuur moet zitten, omdat dat de huid vernieuwt en de oude slechte huidvernieuwing herstelt wat ook het geval is op die plekken van het litteken.
Het vernieuwt sneller en het litteken vervaagt eerder, waarom denk je dat iemand die nu littekens heeft, over 10 jaar er veel beter uitziet naar de littekens gekeken dan. Omdat de huid zichzelf zo vaak heeft vernieuwt dat het dus minder zichtbaar is geworden. Dit proces word versneld door het gebruik van salicylzuur.

Maar inderdaad is het bij meisjes erger dan bij jongens..dat ben ik met je eens.
Alleen het is niet echt leuk zeg maar. Dus als je er iets aan kan doen zonder te veel risico zoals zo'n creme dan zal ik dat zeker doen.
hoi
pi_70756069
zijn er mensen hier die tijdens hun roaccutane kuur ook een groene leem masker gebruiken? en is het wel verstandig?

je weet wel die groene leem masker die je bij de tuinen kunt kopen en op je gezicht insmeren, vervolgens 15mins laten inwerken daarna afspoelen met water....
HoiHiep
pi_70778303
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 20:50 schreef RianneBoom het volgende:
zijn er mensen hier die tijdens hun roaccutane kuur ook een groene leem masker gebruiken? en is het wel verstandig?

je weet wel die groene leem masker die je bij de tuinen kunt kopen en op je gezicht insmeren, vervolgens 15mins laten inwerken daarna afspoelen met water....
Ik heb geen idee, ik ken het niet. Misschien aan je dermatoloog vragen. Is zo'n masker niet heel erg uitdrogend? Dan zou ik het persoonlijk niet doen. Het is bij mij al droog. Er gebeurt al vanalles van binnen. Ik laat de buitenkant nu zoveel mogelijk met rust. Gewoon goede creme en reinigingsproducten?
  woensdag 8 juli 2009 @ 14:42:14 #242
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70779533
Ik heb nog een vraagje. Ik zit zelf op een kuur van 10mg per dag, niet hoog dus, en mijn bloed- en leverwaardes worden niet gecontroleerd. Ik heb de kuur ook via mijn huisdokter en niet via een dermatoloog. Wat zijn op 10 mg per dag de hoeveelheid alcohol (in biertjes uitgedrukt) dat je per week mag drinken? Mijn dokter heeft hier niks over gezegd en van de bijsluiter en via internet word ik ook niet veel wijzer.
pi_70781262
Staat geen standaard voor Lennart, maar wees gewoon voorzichtig aangezien je lever het al druk genoeg heeft met het verwerken van de ROA.

Daarnaast zou ik toch even aan je huisarts vragen waarom je geen bloed hoeft te prikken, aangezien dit wel vrij normaal is!
pi_70781646
Wat vreemd dat de huisarts er niks over zei, waat infinity ook al zei, het is niet goed voor je. Ik heb ook even 10 mg gehad, met 10 mg kon ik alcohol echt een stuk beter hebben dan met hogere dosis die ik nu weer heb (mocht van derma wel een paar drankjes). Ik zou even bellen en het vragen, ook over die bloedtesten.

Sowieso uitkijken met alcohol. Wat ze ook zeggen. Je zal vast merken dat het vrij vlotjes aanslaat... Hehe ik kan 2 of 3 drankjes hebben en dan ben ik al behoorlijk klaar.
  woensdag 8 juli 2009 @ 18:00:57 #245
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70786609
Ja het slaat inderdaad sneller in, terwijl wiet veel minder lijkt in te slaan. Jammer, aangezien ik dat 2de toch prefereer boven dat eerste. Ik zal mijn dokter morgen ook even bellen ja..
pi_70786619
Even een vraagje aan de mensen die met 10mg/dag kuren: hoe lang is/was jullie kuur?
  woensdag 8 juli 2009 @ 20:40:10 #247
166557 LennartCM
He's lost control
pi_70791813
3 maanden en evaluatie met d de dokter.
pi_70797436
Toen ik nog roa gebruikte, en dan hebben we het over 20 mg per dag, was ik een keer na 2 (mogelijk 3) glaasjes drank al serieus compleet bezopen. Ik herinner me sommige dingen van die avond niet eens meer goed. Was wel een eenmalig incident, gelukkig. Vond het toch niet echt grappig
pi_70797857
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 23:08 schreef Dolce. het volgende:
Toen ik nog roa gebruikte, en dan hebben we het over 20 mg per dag, was ik een keer na 2 (mogelijk 3) glaasjes drank al serieus compleet bezopen. Ik herinner me sommige dingen van die avond niet eens meer goed. Was wel een eenmalig incident, gelukkig. Vond het toch niet echt grappig
Me too. Flinke kater gehad laatst van 3 of 4 drankjes (jaja dat was ook gewaagd )
pi_70810427
Ik ben maand 4 ingegaan.. Ik kan jullie mededelen dat ik nog 0,0 puist over heb! Van plus minus 30 a 40 onstekingen op het gezicht naar 0.0! Halleluja!

Alleen nog veel rode plekken en korstjes die nog moeten herstellen, maar ik kan niet wachten tot ik met die zooi kan stoppen. Nog 2 maandjes..

[ Bericht 0% gewijzigd door Arsenius op 09-07-2009 14:59:02 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')