Ok tof, ik vond het al een beetje onzin om 10 euro aan 2 zakjes ontkalker uit te geven die ik hier ook gewoon al in het kastje heb liggen. Ik vroeg me alleen af of er nog een of ander speciaal gereedschap bijzatquote:Op donderdag 18 juni 2009 00:31 schreef Alcatrash het volgende:
Alternatief voor de ontkalkingssetjes:
[ afbeelding ]
Met dank aan spiegeltopic op GoT
Ik heb zelf geen Aeroccino, maar met mijn handmatige melkopschuimertje merk ik dat van die goedkopere gesteriliseerde (i guess, lang houdbare) melk véél meer schuimt dan verse melk. Zou het daar misschien aan kunnen liggen?quote:Op donderdag 18 juni 2009 08:11 schreef Blik het volgende:
probleem met de bestelling is opgelost, had gisteren namelijk een briefje van TNT in de bus van Nespresso, dus mijn wekkomstpakket komt eraan
Echter een ander probleem. Als ik de Aeroccino aanzet met melk erin, dan wil die wel eens overlopen. De afsluitkap springt dan omhoog en dan loopt de melk er aan de zijkant uit. De melk zit niet over het MAX-streepje heen. Iemand Oplossing?
Je hebt twee max-streepjes he Gebruik je de juiste voor warm en/of koude melkquote:Op donderdag 18 juni 2009 08:11 schreef Blik het volgende:
probleem met de bestelling is opgelost, had gisteren namelijk een briefje van TNT in de bus van Nespresso, dus mijn wekkomstpakket komt eraan
Echter een ander probleem. Als ik de Aeroccino aanzet met melk erin, dan wil die wel eens overlopen. De afsluitkap springt dan omhoog en dan loopt de melk er aan de zijkant uit. De melk zit niet over het MAX-streepje heen. Iemand Oplossing?
Houdbare melk schijnt het beste te zijn. Zitten meer eiwitten in ofzo die voor het schuim zorgen.quote:Op donderdag 18 juni 2009 09:17 schreef SiTu het volgende:
[..]
Ik heb zelf geen Aeroccino, maar met mijn handmatige melkopschuimertje merk ik dat van die goedkopere gesteriliseerde (i guess, lang houdbare) melk véél meer schuimt dan verse melk. Zou het daar misschien aan kunnen liggen?
Verse melk is lekkerder?quote:Op donderdag 18 juni 2009 12:14 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Houdbare melk schijnt het beste te zijn. Zitten meer eiwitten in ofzo die voor het schuim zorgen.
quote:Op donderdag 18 juni 2009 09:22 schreef Adelante het volgende:
[..]
Je hebt twee max-streepjes he Gebruik je de juiste voor warm en/of koude melk
dat had ik ook de 1e keerquote:Op donderdag 18 juni 2009 21:38 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik dacht gewoon dat er een MIN en een MAX streepje was. Dat verklaart een hoop. Ik gebruik trouwens houdbare melk op het moment.
Dat wordt uitproberenquote:Op zaterdag 20 juni 2009 10:19 schreef diedirk het volgende:
Als ik van dezelfde sterkte een lungo(cup vivalto lungo)en een normale (cup volluto) koffie maak.
Welke is dan sterker ervanuit gaande dat ik dezelfde hoeveelheid zet?
Ja, ik heb het net uitgeprobeerd, en het zal wel aan mijn smaakpapillen liggen, maar proef bijna geen verschil......quote:Op zaterdag 20 juni 2009 10:27 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Dat wordt uitproberen
die lungo's zijn al voorbereid op een wat grotere cup, dus ik zou denken die.
Maar de cupjes verrassen me tot nu toe elke keer met smaak.
Dat is dan juist goed toch?quote:Op zaterdag 20 juni 2009 10:30 schreef diedirk het volgende:
[..]
Ja, ik heb het net uitgeprobeerd, en het zal wel aan mijn smaakpapillen liggen, maar proef bijna geen verschil......
handmatig? ik moet de mijne gewoon uitzetten als de gewenste hoeveelheid koffie is doorgelopen, door nog eens op de knop te drukken. geen idee of de citiz ook zo werkt.quote:Op zondag 21 juni 2009 11:12 schreef calimerorulez het volgende:
Woei
Sinds enkele dagen ook de gelukkige bezitter van een Citiz!
Na het doorlezen van de gebruiksaanwijzing (ja, ik ben blondT), ben ik er alleen nog niet achter hoe ik nou een 25ml of een 40ml kopje espresso kan maken; bij iedere capsule staat een half kopje of een heel kopje, maar met die ene espressoknop op de Citiz kan ik niet kiezen tussen 25 en 40
Iemand een idee?
Ik heb de hoeveelheid water even afgemeten in een maatbekertje voor hoestdrankquote:Op zondag 21 juni 2009 11:16 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
handmatig? ik moet de mijne gewoon uitzetten als de gewenste hoeveelheid koffie is doorgelopen, door nog eens op de knop te drukken. geen idee of de citiz ook zo werkt.
Handleiding lezen?quote:Op zondag 21 juni 2009 11:12 schreef calimerorulez het volgende:
Woei
Sinds enkele dagen ook de gelukkige bezitter van een Citiz!
Na het doorlezen van de gebruiksaanwijzing (ja, ik ben blondT), ben ik er alleen nog niet achter hoe ik nou een 25ml of een 40ml kopje espresso kan maken; bij iedere capsule staat een half kopje of een heel kopje, maar met die ene espressoknop op de Citiz kan ik niet kiezen tussen 25 en 40
Iemand een idee?
Desondanks inmiddels een mooie handleiding gevonden op gebruikershandleiding.comquote:Op woensdag 24 juni 2009 12:06 schreef JtodaX het volgende:
Handleiding kan je niet op internet vinden trouwens. Als je de Nespresso club belt zullen ze je het misschien kunnen sturen.
Ik denken shit welke is datquote:Op donderdag 25 juni 2009 20:38 schreef -Bubseltje- het volgende:
Zaterdag bij Media Markt tussen 06:00 en 9:00 een Krups XN 2001 voor ¤ 25.
http://www.mediamarkt.nl/specials/langstedag/
Nee dusquote:
quote:* Hogedrukpomp (19 bar)
* Thermobloc-systeem
* Handmatige regeling van de hoeveelheid koffie in de kop
* Groot gebruiksgemak dankzij ergonomisch handvat
* Automatische uitworp van gebruikte capsules
* Opvangbakje voor gebruikte capsules
* Verlichte bedieningsknop
dat staat toch in de post boven je. hoeveelheid water die doorstroomt kun je regelen.quote:Op donderdag 25 juni 2009 22:21 schreef _Boo_ het volgende:
Kan iemand uitleggen wat het verschil is tussen volautomatisch en handmatig
Met capsules valt er zelf toch niet zoveel in te stellen?
Daar staat dat je de hoeveelheid koffie zelf moet regelen en dat begreep ik dus niet, maar hoeveelheid water dus. Behoorlijk onhandigquote:Op donderdag 25 juni 2009 22:22 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
dat staat toch in de post boven je. hoeveelheid water die doorstroomt kun je regelen.
m.a.w. je moet het apparaat handmatig uitzetten, anders blijft het water stromen.
Dat leek mij ook, maar we gebruiken nu al een tijdje een handmatige op t werk, en t valt best wel mee.quote:Op donderdag 25 juni 2009 22:39 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
Daar staat dat je de hoeveelheid koffie zelf moet regelen en dat begreep ik dus niet, maar hoeveelheid water dus. Behoorlijk onhandig
Nope, het is een keer indrukken, wachten en uitdrukken. Je hoeft er geen zwerende vinger van te krijgen.quote:Op donderdag 25 juni 2009 22:54 schreef neo2000 het volgende:
Kortom: elke keer, bij elk bakje het knopje inhouden totdat je kopje vol genoeg zit. In tegenstelling tot de automaten, waar je dit eenmalig doet en je automaat deze hoeveelheid onthoudt voor in het vervolg..
Hmm, dat scheelt alweer. Dan er maar bij blijven.quote:Op vrijdag 26 juni 2009 11:21 schreef Chielus het volgende:
[..]
Nope, het is een keer indrukken, wachten en uitdrukken. Je hoeft er geen zwerende vinger van te krijgen.
Nee.quote:Op vrijdag 26 juni 2009 13:39 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
Hmm, dat scheelt alweer. Dan er maar bij blijven.
Hoe kan het dat er zulke grote prijsverschillen zijn voor die apparaten? Op de site van BCC kost de Siemens TK30N01 29,95 euro en bij Wehkamp of Modern 150 euro. Heeft dat te maken met die cashback actie
quote:Op zondag 28 juni 2009 10:12 schreef Adelante het volgende:
Flinke prijsstijging bij BCC, van 29,95 naar 179,00 euro
[ afbeelding ]
Tja , toen ik de overstap Senseo ---> Nespresso maakte wilde ik de Nespresso bijna terugbrengen omdat ik de koffie overdreven sterk vond en niet lekker.quote:Op zondag 28 juni 2009 21:23 schreef Rewimo het volgende:
Gewoon doen wat jij lekker vindt hoor. Wat maakt het uit of het zo "hoort" of niet?
MIsschien eerst het kopje voorverwarmen?quote:Op maandag 29 juni 2009 14:16 schreef JtodaX het volgende:
Ik heb net even de temperatuur opgemeten, ik vind het namelijk aan de koude kant.
Ik kwam niet boven de 67 graden. Hoort het niet warmer te zijn? Dit is meteen drinktemperatuur...
Edit: http://www.nespresso.com/precom/aboutus/index.php
"A good espresso/coffee must also be prepared at a precisely calibrated temperature. Too hot and the coffee will burn, too low and the coffee aromas will not be optimally extracted. Accordingly, Nespresso machines feature a thermoblock: a high precision system controlled by a thermostat to regulate the water temperature. This element ensures that the water is brought to an ideal temperature (83°C - 88°C), guaranteeing the espresso’s taste and the formation of crema."
Je moet hem ook regelmatig ontkalken hé droppiequote:Op maandag 29 juni 2009 15:40 schreef Chielus het volgende:
Bevindingen: Test 1: Apparaat aanzetten, koffie erin, normaal kopje eronder en doorlopen = 64 graden celcius.
Test 2: Apparaat aanzetten, eerst zonder koffie doorlaten lopen, daarna koffie erin, voorverwarmd kopje eronder en doorlopen = 73 graden celcius.
Beiden zitten dus nog steeds onder de 80 graden. Denk dat ik Nespresso maar eens ga aanschrijven.
(BTW, je merkt al meteen meer geur bij de warmere koffie)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |