De Rabobank zijn net zulke eikels als de anderen, alleen zijn ze tot nu toe beter door de crisis heen gemanoeuvreerd. Maak je geen illusie dat het een bank is die JOUW belang voorop heeft staan...quote:Op zondag 26 april 2009 14:31 schreef miodzio het volgende:
Het is trouwens de Rabobank, de laatste bank waarvan je het zou verwachten in mijn ogen.
Nee de eerste juist, wat een klotebank (zie bv hun extreem gunstige spaarrekeningen). Wat let je trouwens om bij de concurrent te gaan shoppen? Dat lijkt me een stuk oplossingsgerichter dan te gaan zitten uitpluizen of dit wel kan.quote:Op zondag 26 april 2009 14:31 schreef miodzio het volgende:
Het is trouwens de Rabobank, de laatste bank waarvan je het zou verwachten in mijn ogen.
Dat iemand "dat niet helemaal de bedoeling" vindt, is volslagen irrelevant.quote:Puur juridisch gezien dus waarschijnlijk wel gezien de algemene voorwaarden
Dank je! Zal eens kijken. Kamer e.d. is allemaal verder wel goed geregeld door zo'n bureau en de lening is ook door hen geregeld, en dus bij de Rabobank afgesloten.quote:Op zondag 26 april 2009 14:33 schreef TNA het volgende:
Topic staat hier goed, maar je zou ook eens in dit topic kunnen kijken voor users met ervaring en ze eventueel een PM sturen: Ervaringen met studentenstudio / koopstudio
In Nederland wordt de consument sterk beschermt en dergelijke praktijken zijn toch echt niet normaal. Juridisch valt best hard te maken dat je dan vanaf het begin de vaste variant wil (met terugwerkende kracht misschien zelfs nog), aangezien de variabele na 3 maanden nadeel voor de bank gelijk haast wordt opgeheven.quote:Op zondag 26 april 2009 14:56 schreef mazeind het volgende:
Kom op mensen, banken zijn bedrijven en geen liefdadigheidsinstellingen.
TS geeft zelf het antwoord al:
[..]
Dat iemand "dat niet helemaal de bedoeling" vindt, is volslagen irrelevant.
Strikt genomen heb je ook een voordeel omdat dat Euribor tarief daalt. Alleen de bank besluit om de vaste kosten te verhogen en dat mogen ze gewoon doen volgens de voorwaarden die ondertekend zijn. Je zou op zijn hoogst kunnen informeren waarom de kosten zo hoog zijn, maar daar heb je op zich ook weinig aan.quote:Op zondag 26 april 2009 14:57 schreef miodzio het volgende:
@rest van de reacties, ja alles goed en wel maar als je toch voor zo'n alternatief kiest dan moet je daar ook de voordelen van kunnen plukken nadat je vele maanden met de nadelen te maken hebt gehad. Kijken of hij zich kan beroep om met terugwerkende kracht de vaste variant te nemen. Kan waarschijnlijk niet maar die variabele is ook idioot dat op het moment dat het de bank niet uitkomt de voorwaarden worden omgegooid.
Je zegt het zelf al eigenlijk.....quote:'de bank is gemachtigd de grondslagen en het tarief ten alle tijde te wijzigen',
Ik wens je veel succes, maar ik denk niet dat je het gaat halen. De voorwaarden veranderen namelijk niet, alleen het opslagtarief en dat mogen ze gewoon doen volgens diezelfde voorwaarden.quote:Op zondag 26 april 2009 15:00 schreef miodzio het volgende:
[..]
In Nederland wordt de consument sterk beschermt en dergelijke praktijken zijn toch echt niet normaal. Juridisch valt best hard te maken dat je dan vanaf het begin de vaste variant wil (met terugwerkende kracht misschien zelfs nog), aangezien de variabele na 3 maanden nadeel voor de bank gelijk haast wordt opgeheven.Dus het is altijd te proberen.
Het is toch te vergelijken met je stroomtarief voor een aantal jaren vastzetten, als je dat voor een laag tarief kunt regelen en laat het vastzetten, dan profiteer je daar de komende jaren toch van? (als de normale tarieven stijgen). Lijkt me niet dat het bedrijf dan de voorwaarden aan kan passen.
Tsja ik werk niet bij de bank, dus ik weet niet waarom ze wel of niet iets aanbieden. Ik neem aan dat er destijds bewust voor deze variant gekozen is en daar ook voor getekend is.quote:Op zondag 26 april 2009 15:05 schreef miodzio het volgende:
@karr-1, ja klopt ik begrijp het ook wel en heb weinig moed, maar je bent het met me eens dat het een idiote regeling is aangezien je over de periode 2007 tot nu alleen maar nadeel hebt gehad. Moeten ze die variabele maar niet aanbieden als je alleen maar bijbetaald als de rente hoog is en ook moet bijbetalen wanneer de rente laag is!
Waarom is het een schofterige actie? Het valt toch binnen de voorwaarden waar je voor getekend hebt? Dat het een extreme verhoging is geloof ik meteen.quote:Op zondag 26 april 2009 16:04 schreef MouseOver het volgende:
Ook al mag het, het is een schofterige actie. Je bent overigens niet de enige..
al is deze mate van opslag wel erg extreem
Kan wel zijn, maar stel je tekent een contract met je energiemaatschappij om je tarieven voor 3 jaar vast te zetten en na jaar 1 wordt het de maatschappij te duur. Ze verhogen niet het tarief maar de administratieve kosten van ¤ 50 euro per jaar naar ¤ 500, dan zeg je ook tegen jezelf jammer maar staat in de algemene voorwaarden dat ze dat jaarlijks kunnen bepalen dus helaas.quote:Op zondag 26 april 2009 16:19 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Waarom is het een schofterige actie? Het valt toch binnen de voorwaarden waar je voor getekend hebt? Dat het een extreme verhoging is geloof ik meteen.
Ik ben het geheel met je eens, echt waar, maar helaas kunnen ze dit wel doen.quote:Op zondag 26 april 2009 17:20 schreef miodzio het volgende:
[..]
Kan wel zijn, maar stel je tekent een contract met je energiemaatschappij om je tarieven voor 3 jaar vast te zetten en na jaar 1 wordt het de maatschappij te duur. Ze verhogen niet het tarief maar de administratieve kosten van ¤ 50 euro per jaar naar ¤ 500, dan zeg je ook tegen jezelf jammer maar staat in de algemene voorwaarden dat ze dat jaarlijks kunnen bepalen dus helaas.![]()
Daarom staan er ook dergelijke zinnen in algemene voorwaarden. Niemand kan in de toekomst kijken en niemand had deze crisis zien aankomen. Helaas moeten we nu wel leven met de gevolgen en daar is dit er 1 van.quote:Beetje kromme vergelijking, maar je kies een optie, en ongeacht van wat er in de toekomst gebeurt profiteer je van de voordelen/lijdt je aan de nadelen. Wanneer je een tijdje geleden hebt en de omstandigheden zijn zo dat je eindelijk voordeel behaalt, neemt de bank dat weg.Als ze beetje verhogen a la, de bank moet ook blijven bestaan. Maar met 2,2% zodat je totaal evenveel kwijt bent als met vast?
Zoals ik al zei, ook hier blijkt weer dat het dus gewoon kan.quote:Op zondag 26 april 2009 22:08 schreef DareGusta het volgende:
Hier is de hoe-en-wat over rente-verhogingen van rentes die op de europese rente gebaseerd zijn: http://www.volkskrant.nl/(...)_duurdere_hypotheken
Interessant! En vreemd dat dat zomaar kan. Ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat.quote:Op zondag 26 april 2009 22:08 schreef DareGusta het volgende:
Hier is de hoe-en-wat over rente-verhogingen van rentes die op de europese rente gebaseerd zijn: http://www.volkskrant.nl/(...)_duurdere_hypotheken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |