Miasan | woensdag 15 april 2009 @ 23:25 |
Hallo allemaal, sinds een paar maanden woon ik in een leuk studentenhuis, maar helaas zijn mijn huisgenoten geen keiharde poetsfreaks. Het is mij (en de anderen) al meerdere malen gebeurt dat etenswaren, meestal plakjes kaas o.i.d. al voor de THT datum te hebben bereikt gaan schimmelen! De eerste keer breng je het pakje terug naar de Albert Heijn, maar toen het vaker gebeurde... ja dan zal het wel ergens aan liggen. Nu zijn zelfs twee doosjes aardbeien die er nu 4 dagen in staan gaan schimmelen! Vandaag heb ik dus maar sop en een schuursponsje ter hand genomen om de boel eens flink te wassen. Vraag: waarom schimmelt het zo snel? Komt dat puur doordat de koelkast vies is (en na vandaag dus voorlopig weer enigzins schoon) of kan er een andere oorzaak zijn? Dank. ![]() | |
LasTeR | woensdag 15 april 2009 @ 23:26 |
T. V. P. | |
vaagsel | woensdag 15 april 2009 @ 23:30 |
Aardbeien die al na 4 dagen gaan schimmelen? Volgens mij gaan die dingen niet zo lang mee dus dat lijkt me niet abnormaal ofzo. Staat de temperatuur goed afgesteld en is de koelkast koud genoeg? | |
Bullschnitzel. | woensdag 15 april 2009 @ 23:32 |
Koelkast te vochtig, koelkast te koud, koelkast te warm, rubbertjes niet goed; | |
Killer_Mom | woensdag 15 april 2009 @ 23:32 |
de temperatuur controleren. | |
tisauch | woensdag 15 april 2009 @ 23:35 |
Als het zwarte schimmel is komt dit door een teveel aan vocht. Zie: http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&cat=646&qid=433410 | |
PopcornMonster | woensdag 15 april 2009 @ 23:38 |
Nieuwe koelkast? | |
DancingPhoebe | woensdag 15 april 2009 @ 23:40 |
Nou, daar worrik nie vroluk van! | |
vaagsel | woensdag 15 april 2009 @ 23:44 |
Waar blijven de foto's van die koelkast trouwens? | |
Miasan | woensdag 15 april 2009 @ 23:44 |
Lol wij hebben dezelfde prullenbak als in dat filmpje. ![]() Goed, bedankt voor de reacties tot zover ![]() Met het rubber is iig niets mis, dat heb ik vandaag bij het schoonmaken gecontroleerd, het is overal heel en oogt schoon. Het kan kloppen dat de koelkast te vochtig is: onderin de koelkast bij de groentelades (dat gedeelte is van mijn huisgenoot) lag een laag water (met allerlei bacteriën erin probably, brr...) en de huisgenoot vertelde mij dat hij dat elke twee week weer opnieuw mag dweilen! Overigens ben ik vergeten te melden dat niet alleen het eten snel schimmelt, maar er volgens mij ook schimmel aan de achterwand van de koelkast zit. Er zitten veel zwarte stipjes die ik niet weg kon krijgen bij het schoonmaken. De temperatuur controleren heb ik nog niet gedaan (moet ik even kijken hoe dat werkt ![]() editje: heb geen fotocamera, sorry. ![]() | |
tisauch | woensdag 15 april 2009 @ 23:47 |
Wat verder nog stond in die link die ik poste is dat teveel aan vocht als oorzaak komt door het niet goed sluiten van de ijskastdeur door de gebruikers. Makkelijk te verhelpen, not? ![]() Bewuste tekst: Bij mijn koelkast ontstaat ook regelmatig vocht. Het vocht komt er in doordat de deur regelmatig open gaat, maar ook omdat er gebruikers zijn (wij hebben tieners in huis) die de deur niet (goed) sluiten en dat is het einde zoek. [ Bericht 15% gewijzigd door tisauch op 15-04-2009 23:58:27 ] | |
vaagsel | woensdag 15 april 2009 @ 23:49 |
Is het vriesvak toevallig zover bevroren dat het deurtje van het vriesvak niet goed meer sluit? Dat zou een deel van het vocht kunnen verklaren.. | |
Miasan | woensdag 15 april 2009 @ 23:50 |
De deur wordt steeds goed gesloten dus dat zal wel geen probleem zijn. En we hebben geen vriesvak in de koelkast, maar een aparte diepvries die er onder zit met een eigen deur. Ik heb zonet gekeken naar de temperatuur. We hebben geen thermometer in de koelkast, maar er zat een draaiknop in (neem aan voor de temperatuurregeling ![]() | |
Againzender | donderdag 16 april 2009 @ 00:00 |
quote:meten = weten gooi eens een thermometer in die koelkast, weet je in ieder geval hoe het zit met de koeling. Staat de koelkast toevallig in een vochtige ruimte, ken nogal wat studentenkeukens in een souterrain, altijd gekut met vocht eigenlijk. | |
Miasan | donderdag 16 april 2009 @ 00:04 |
De koelkast staat bij ons binnen in de keuken en het is een goed geïsoleerd huis. ![]() Ik las op de link die tisauch postte ook dat het afvoergaatje verstopt kan zijn, daar heb ik vandaag in lopen porren en het water liep weer door. Misschien dat het probleem nu al verholpen is, maar ik zal voor de zekerheid nog wel even een thermometer kopen en erin leggen. ![]() Ik las overigens ook ergens dat je een bepaalde bak die zich vult met condens (door dat gaatje) regelmatig moet legen, hoe zit dat? Wat ben ik toch een noob op het gebied van dit soort apparatuur. ![]() | |
vaagsel | donderdag 16 april 2009 @ 00:15 |
Ik heb in verschillende studentenhuizen gewoond waar de ene koelkast/keuken nog ranziger was dan de andere en ik heb deze problemen eigenlijk nooit gehad. Denk dat het dus echt gewoon aan de koelkast ligt, of het vocht, of de temperatuur, of beiden. Makkelijkste oplossing is natuurlijk zelf een koelkastje aanschaffen. Af en toe even de mama-mini checken of op marktplaats kijken en je hebt voor nog geen 50 euro een degelijk tafelmodel koelkast. | |
Killer_Mom | donderdag 16 april 2009 @ 00:27 |
dat de rubbers niet sluiten met de deur dichtmaken kan ook, uit mijn nieuwe vaatwasser lekte na een half jaar stoom, door het veel sluiten van de deur [ inbouw] was hij een beedje naar achter gesschoven. | |
Heidi- | donderdag 16 april 2009 @ 16:57 |
quote: ![]() | |
The_Hives | vrijdag 17 april 2009 @ 08:42 |
quote:voor verse aardbeien is dat wel snel hoor ![]() | |
Megumi | vrijdag 17 april 2009 @ 08:46 |
quote:Daar stopte ik al met lezen. Misschien kun je meedoen aan een project voor het kweken van biologische wapens. ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 17 april 2009 @ 15:02 |
of iemand bevoelt alles met zijn/haar vieze handen. | |
robber57 | zondag 19 april 2009 @ 15:03 |
De meeste koelkasten hebben onder aan de achterwand(het koelende element) een verzamel gootje voor water welke dan door een gaatje naar buiten weg kan lopen, dat lek water loopt dan naar een schaaltje bovenop de motor alwaar het kan verdampen. Dat gaatje gaat vaak dicht zitten door rommel. Doorprikken met een satehprikker, de koelkast uit soppen met heet water en bleek en evt na lappen met water en azijn en dan zou het goed moeten komen.... | |
Miasan | zondag 19 april 2009 @ 19:43 |
Ik heb zojuist de temperatuur in de koelkast gecheckt, 12 graden. ![]() | |
Lienekien | zondag 19 april 2009 @ 20:07 |
Met wat voor thermometer heb je dat gecheckt? Toch wel een koelkastthermometer? (Werkt trouwens het beste door die in een glas water in de koelkast te zetten en dan na een aantal uur te kijken welke temperatuur hij aangeeft.) | |
Miasan | zondag 19 april 2009 @ 20:19 |
Ja het is een thermometer voor de koelkast, vanaf 8 graden geeft hij ook een 'gevarenzone' aan. Ik zal het vanavond laat nog eens checken (heb vanmiddag om 13 uur pas dat ding erin gedaan) en anders die truc met het glas water proberen. | |
Killer_Mom | maandag 20 april 2009 @ 01:38 |
quote:niet goed. 0nder de 7 graden moet het minstens zijn . | |
kabouter.muts | maandag 20 april 2009 @ 09:36 |
veels te warm!! 7 graden vind ik zelfs al behoorlijk warm. En onderin is het kouder dan bovenin en in de groentela is het weer warmer. Kan best enkele graden schelen. | |
Harajuku. | maandag 20 april 2009 @ 10:28 |
Bleven mijn aardbeien maar 4 dagen goed | |
Killer_Mom | dinsdag 21 april 2009 @ 02:17 |
quote:zacht fruit heeft meer van de koeling te lijden , net als tomaten. meteen opeten is het beste. | |
duzz | zondag 3 mei 2009 @ 04:48 |
kaas ook altijd beetpakken bij de korst! nooit bij de kaas zelf. gaat altijd snel schimmelen op de plekken waar je het hebt aangeraakt, van die leuke vingerafdrukken krijg je dan... bij sommige supermarkten hebben ze daar ook een handje van ![]() daar kunnen ze echt niet normaal met kaas omgaan ofzo, altijd na een paar dagen beschimmelde kaas als ik het daar koop. en zet die koelkast eens wat kouder!! | |
The_Hives | zondag 3 mei 2009 @ 07:30 |
kaas moet je gewoon snel opeten ![]() Zonde om lang in de koelkast te laten ![]() | |
vahmpcat | zondag 3 mei 2009 @ 10:56 |
Studentenhuizen koelkasten zijn nooit de meest geweldige ![]() Oplossing: Koop gewoon een goede en zet em in je kamer. Minder gezeik, schoon als jij dat wilt, jat-proof. Tegenwoordig ook niet echt duur die halve modellen ![]() |