abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 29 mei 2009 @ 13:14:33 #76
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_69523953
Jammer inderdaad. Kon zelf niet kijken en ik heb niet veel gemist zie ik.
pi_70017459
Het voorlopige programma.
quote:
Ronde 1: Willem II - Vitesse

Ronde 2: FC Utrecht - Willem II

Ronde 3: Sparta Rotterdam - Willem II

Ronde 4: Willem II - Heracles Almelo

Ronde 5: AZ - Willem II

Ronde 6: Willem II - Feyenoord

Ronde 7: Willem II - FC Groningen

Ronde 8: PSV - Willem II

Ronde 9: Willem II - NEC

Ronde 10: Ajax - Willem II

Ronde 11: Willem II - sc Heerenveen

Ronde 12: RKC Waalwijk - Willem II

Ronde 13: NAC Breda - Willem II

Ronde 14: Willem II - ADO Den Haag

Ronde 15: Willem II - FC Twente

Ronde 16: VVV-Venlo - Willem II

Ronde 17: Willem II - Roda JC

Ronde 18: Feyenoord - Willem II

WINTERSTOP

Ronde 19: sc Heerenveen - Willem II

Ronde 20: Willem II - RKC Waalwijk

Ronde 21: NEC - Willem II

Ronde 22: Willem II - NAC Breda

Ronde 23: ADO Den Haag - Willem II

Ronde 24: FC Twente - Willem II

Ronde 25: Willem II - VVV-Venlo

Ronde 26: Heracles Almelo - Willem II

Ronde 27: Willem II - Sparta Rotterdam

Ronde 28: Willem II - FC Utrecht

Ronde 29: Vitesse - Willem II

Ronde 30: Willem II - PSV

Ronde 31: FC Groningen - Willem II

Ronde 32: Willem II - Ajax

Ronde 33: Willem II - AZ

25-4: BEKERFINALE

Ronde 34: Roda JC - Willem II, NEC - Ajax
  maandag 15 juni 2009 @ 17:08:49 #78
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_70030672
Eerste wedstrijd kan ik helaas niet bij zijn. Gelukkig zijn de twee daaropvolgende uitwedstrijden anders had ik die ook moeten missen.
pi_70030739
Dit zijn trouwens wel leuke wedstrijden om het seizoen mee af te sluiten
quote:
Ronde 30: Willem II - PSV
Ronde 31: FC Groningen - Willem II
Ronde 32: Willem II - Ajax
Ronde 33: Willem II - AZ
pi_70053421
quote:
Schulp traint mee bij Willem II
Door Carlo Willemsen
Dinsdag, 16 juni 2009, 10:21

Dennis Schulp meldt zich op 22 juni voor de eerste training van Willem II. De 31-jarige spits, die tussen 1998 en 2001 bij de Tilburgers onder contract stond, gaat bij zijn oude club zijn conditie op peil houden. Ook hoopt de aanvaller een poging te doen zich bij de technische staf in de kijker te spelen. Dat meldt VI.

Schulp zit momenteel zonder club, nadat hij de afgelopen twee seizoenen actief was voor het Duitse Wuppertaler SV, dat uitkomt in de Derde Bundesliga. Daarvoor speelde hij ook nog voor NEC, De Graafschap, Helmond Sport en FC Den Bosch.
Schulp
pi_70126483
quote:
In de Duitse media heeft oud-Ajacied Tomas Galasek laten weten wel wat te zien in een terugkeer naar Nederland. De middenvelder zou graag nog één seizoen in de Eredivisie willen spelen. Galasek wil zich met zijn gezin voorgoed in Tilburg vestigen, omdat ze zich erg thuis voelen in Nederland. De 36-jarige Tsjech gaf aan enkel Ajax als optie te zien. Zijn zaakwaarnemer Bart Van Leest: "Tomas heeft het wel gezien in het buitenland. Hij voelt zich meer Nederlander dan Tsjech en dus is een terugkeer naar de Eredivisie een logisch gevolg. Of Ajax interesse heeft weet ik niet, we zullen komende week de eerste contacten leggen met de club." Galasek staat op dit moment onder contract bij Borussia Mönchengladbach maar komt daar nauwelijks aan spelen toe.
  donderdag 18 juni 2009 @ 12:22:51 #82
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_70126721
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 12:16 schreef toma het volgende:

[..]


Oeh dat zou echt helemaal top zijn! Hopelijk komt die naar ons

Schulp ben ik minder enthousiast over.
pi_70348118
quote:
Willem II zuinig op weg naar een mooie toekomst

TILBURG, donderdag
Precies tien jaar geleden stond Willem II aan de vooravond van een eenmalig optreden in de Champions League. Vervolgens eindigde de club nog maar twee keer in het linkerrijtje. Tot op heden is er geen enkele aanwijzing dat het komend seizoen beter zal worden. Het is aan de Goirleseweg echter de toekomstmuziek die de sfeer tekent, want Willem II heeft grote plannen en een ambitieuze trainer.

Wie de selectie van Willem II ziet trainen, kan er niet omheen: de groep heeft met onder anderen Schenkel, Mourad, Demouge, Gregoire, Swinkels, Kargbo en de doorgeschoven beloften Lima en Van Dinter een indrukwekkend aantal lange spelers. „Wat een luchtmacht hè”, lacht voorzitter Hans Verbunt. „We hebben van alle clubs in de eredivisie het vaakst gescoord uit standaardsituaties. Dat moeten we continueren”, weet trainer Alfons Groenendijk.

Voorzitter Verbunt (57) is in beste stemming. De lokale overheid gaf onlangs na jaren debatteren toestemming om het gebied rondom het stadion commercieel te gaan exploiteren. In navolging van voormalige concurrenten SC Heerenveen, FC Groningen, FC Utrecht en FC Twente mag ook Willem II daarom langzaam gaan rekenen op een ruimere jas. Nodig ook, want momenteel zit de club aan zijn commerciële plafond en nog overstijgen de kosten de baten. Daarom moet de exploitatie al een poosje uit het eigen vermogen aangevuld worden. „Dit zal de club miljoenen opleveren”, weet Verbunt. „De economische crisis zal ons niet tegenhouden. Er zijn genoeg kandidaten die dit plan willen ontwikkelen.”

Binnen een jaar zal daarnaast de stadioncapaciteit uitgebreid worden. Verbunt: „In de winterstop krijgt de harde kern staanplaatsen. Volgend jaar zal de gracht gedicht worden. Daarmee creëren we 3500 extra plaatsen en dus meer inkomsten.”

Ondertussen bezuinigen de Tilburgers vooral. Zo fuseert de jeugdopleiding uit kostenbesparend oogpunt met die van RKC Waalwijk en moet coach Groenendijk het tot nu toe doen met slechts twee nieuwe gezichten: reservekeeper Niki Maenpaa (FC Den Bosch) en de jonge belofte Jasper Waalkens (Jong PSV). „Ik wil er nog twee echte versterkingen bij, niet een stuk of zes jongens voor de breedte”, vertelt Groenendijk. „Over play-offs wil ik het niet hebben, ik wil wél meer punten halen. Door fysiek en conditioneel ijzersterk te zijn en een heldere speelwijze te hanteren, kun je in Nederland veel bereiken. Dat willen wij aantonen.”

Het zou Groenendijk niet verbazen als hij in de komende weken nog wat spelers kwijtraakt. „Jongens als Boutahar, Kargbo, Janse en Gregoire willen graag een stap omhoog maken. Dat mag, maar ik eis wel dat ze tot die transfer alleen met deze club bezig zijn. Zelf zullen we niet overgaan tot grote investeringen. Dat zit er nu eenmaal niet in. Wij moeten het zoeken in transfervrije spelers of talenten die elders buiten de boot vallen. Voor mij is dat, naast het werken met een jonge, gretige groep, een prachtige uitdaging.”
quote:
Willem II profiteert bij vertrek AZ’ers

Van onze speciale verslaggevers

TILBURG, donderdag
De clubleiding van Willem II houdt met bovengemiddelde interesse de transferperikelen rondom de AZ-spelers Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembele in de gaten. Beide aanvallers kwamen via Willem II in Alkmaar terecht en bij de verkoop aan de club van Dirk Scheringa bedongen de Tilburgers een riant doorverkooppercentage. In het geval van Dembele zou dat naar verluidt gaan om vijftien procent, bij een transfer van El Hamdaoui om tien procent. Gezien de marktwaarde van beiden kan het de Brabanders dus enkele miljoenen opleveren.

„Op de percentages ga ik niet in, maar het klopt dat we dan wat tegoed hebben”, zegt voorzitter Hans Verbunt, die onlangs tevergeefs Martin van Geel polste voor een terugkeer als technisch directeur. „Het geld kunnen we zoals iedere club goed gebruiken. We kunnen het echter niet in zijn geheel in de selectie investeren. Een gedeelte zal in de exploitatie gestopt worden.”
pi_70351395
quote:
Wie de selectie van Willem II ziet trainen, kan er niet omheen: de groep heeft met onder anderen Schenkel, Mourad, Demouge, Gregoire, Swinkels, Kargbo en de doorgeschoven beloften Lima en Van Dinter een indrukwekkend aantal lange spelers.
Kargbo? Die is 1.75 m ofzo
pi_70353161
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:38 schreef TerroRobbie het volgende:

[..]

Kargbo? Die is 1.75 m ofzo
ja inderdaad. Maar de rest is wel behoorlijk lang.
pi_70482852
quote:
Agustien, Koenders en Waterman uit AZ-selectie

29/06/2009 14:35

Kemy Agustien, Milano Koenders en Boy Waterman (foto) zijn niet langer welkom bij de eerste selectie van AZ. Trainer Ronald Koeman hoopt dat de drie overbodige spelers zo snel mogelijk een nieuwe werkgever vinden.

'Ze krijgen drie dagen de tijd om een andere club te vinden', zegt Koeman in het Noordhollands Dagblad. 'Als dat niet lukt is het verder aan AZ. De club moet dan een oplossing zoeken. Maar de spelers komen in elk geval niet meer terug bij de selectie.'

Agustien en Koenders speelden zondag nog een helft mee tijdens het door AZ met 7-1 gewonnen oefenduel met AFC'34. Na die wedstrijd maakte Koeman bekend dat hij vanaf maandag wil werken met een selectie van 22 spelers en drie keepers.

Agustien, Koenders en Waterman kwamen ook het afgelopen seizoen al niet voor in de plannen van AZ. Het drietal werd toen verhuurd aan respectievelijk Birmingham City, NEC en ADO Den Haag. Waterman staat momenteel opnieuw in de belangstelling
van ADO.
Agustien en Koenders zijn wel interessant.
  maandag 29 juni 2009 @ 17:33:09 #87
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_70485173
Inderdaad, vooral Agustien kunnen ze wel weer gebruiken voor wat snelheid voorin.
pi_70800682
quote:
OEFENDUELS WOENSDAG 8 JULI
Ajax Cape Town (ZAf) - Willem II 4-1
Demouge scoorde namens WillemII.
  donderdag 9 juli 2009 @ 03:18:10 #89
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_70801995
Ben erg blij met de staplaatsen die gaan komen, da's toch een stuk leuker dan die irritante stoeltjes.
[b]@RemiLehmann[/b]
pi_70804157
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 00:58 schreef toma het volgende:

[..]

Demouge scoorde namens WillemII.
Dat is toch wel een forse nederlaag; zolang er geen versterkingen komen - en die komen er niet als er geen spelers verkocht worden - gaat het een enorm zwaar seizoen worden weer.
pi_70810273
quote:
Ajax Cape Town in tweede helft te sterk

Willem II heeft woensdagavond de eerste serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 4-1 verloren van Ajax Cape Town. Na een sprankelende openingsfase en een doelpunt van Frank Demouge kwam de Zuid Afrikaanse ploeg goed terug. Aanvoerder Brett Evans scoorde nog voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft zorgden Granwald Scott, Sifiso Vilakazi en Cole Alexander voor de eindstand.

Willem II met Aerts, Janse, Schenkel, Swinkels, Veloso, Waalkens, Kargbo, Schulp, Zijler, Demouge en Schmeltz in de basiself begon zeer voortvarend aan de eerste echte oefenwedstrijd. Het vijftal Nuelson Wau , Christophe Grégoire, Said Boutahar, Mehmet Akgun en Boy Deul waren niet inzetbaar. De rechtsback was ziek en de vier middenvelders niet wedstrijdfit. Het eerste schot op goal was van Dennis Schulp in de derde minuut. Amper een minuut later verschalkte Frank Demouge de ver uit zijn doel gekomen doelman Hans Vonk. De assist kwam op naam van Dennis Schulp, die met een schitterende pass van achteruit door Danny Schenkel was gelanceerd. Het eerste kwartier was, met ook nog goede kansen voor Frank Demouge en Dennis Schulp, het aanzien meer dan waard. Halverwege de eerste helft tekenden de Zuid-Afrikanen pas voor het eerste wapenfeit. Het was echter ook meteen raak. Aanvoerder Brett Evans krulde van ongeveer 25 meter de bal in de rechter benedenhoek na een overtreding van Arjan Swinkels. In het vervolg van de eerste helft kreeg eerst Dispy Selolwane nog twee kansen. Daarna miste Frank Demouge echter ook twee goede mogelijkheden om Willem II op voorsprong te schieten.

Bij het begin van de tweede helft bleven Zijler, Demouge, Schenkel en Waalkens in de kleedmaker achter voor Reniers, Mourad, Biemans en Pereira Freire. De tweede helft was duidelijk Ajax Cape Town. Na een uur spelen stuurde Franklin Cale met een mooie pass Cole Alexander de diepte in die op de lat schoot. De rebound kwam terecht bij Granwald Scott die de bal in de touwen schoot. In dezelfde minuut loste Livramento de Braziliaan Leonardo Veloso af. Een kwartier voor tijd scoorde Sifiso Vilakazi makkelijk onder doelman Maikel Aerts door na een te korte terugspeelbal van Jens Janse. In de slotfase bracht trainer Fons Groenendijk nog Josimar Lima en Daan van Dinter in het veld voor Jens Janse en Ibrahim Kargbo.

Het Willem II kwartet Aerts, Swinkels, Schmeltz en Schulp speelden de volle negentig minuten. Doelman Niki Mäenpää bleef als enige speler de hele wedstrijd op de bank. In de laatste minuut zorgde Cole Alexander voor de eindstand op het scorebord. (GH)
De tweede helft stond er dus een B-elftal op het veld en met de rust stond het 1-1.
  donderdag 9 juli 2009 @ 17:41:07 #92
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_70820287
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 09:42 schreef BliksemSchigt het volgende:

[..]

Dat is toch wel een forse nederlaag; zolang er geen versterkingen komen - en die komen er niet als er geen spelers verkocht worden - gaat het een enorm zwaar seizoen worden weer.
Oefenwedstrijden zeggen niks.
pi_70821877
Nog mensen die zondag naar Koningsdag gaan? Misschien dat ik nog een pilsje ga drinken als het droog blijft.
  donderdag 9 juli 2009 @ 20:20:06 #94
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_70825521
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 18:32 schreef toma het volgende:
Nog mensen die zondag naar Koningsdag gaan? Misschien dat ik nog een pilsje ga drinken als het droog blijft.
Sja ik ook misschien, altijd toch wel even leuk daar.
pi_70836856
Is koningsdag de open dag?
  vrijdag 10 juli 2009 @ 04:30:39 #96
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_70836975
ja.

Overigens, als er nog AZers met W2 verleden vertrekken, dan komt er alsnog geld in het laatje van Willem II.
[b]@RemiLehmann[/b]
  vrijdag 10 juli 2009 @ 09:36:18 #97
191712 Kingside
Draak van een wedstrijd
pi_70838963
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 04:30 schreef reem het volgende:
ja.

Overigens, als er nog AZers met W2 verleden vertrekken, dan komt er alsnog geld in het laatje van Willem II.
Voor Dembele krijgt Willem II 15% en voor El Hamdaoui 10%.

Altijd mooi meegenomen lijkt me.
pi_70906171
Open dag was wel gezellig ondanks het weer. De oefenwedstrijd begon dramatisch met een 0-2 achterstand. Waalkens was in de eerste helft de enige die een redelijk niveau haalde. Met een prachtige vrije trap maakte hij er nog voor rust 1-2 van. In de tweede helft deden veel basis spelers mee en toen werd het niveau verschil al snel duidelijk.
pi_70906237
Wat is jullie doelstelling eigenlijk dit seizoen? Zijn er nog (concrete) plannen voor bestorming van het linkerrijtje of is gewoon lijfsbehoud en hopen op een uitschieter af en toe.
pi_70906264
quote:
Op zondag 12 juli 2009 17:15 schreef DeVinger het volgende:
Wat is jullie doelstelling eigenlijk dit seizoen? Zijn er nog (concrete) plannen voor bestorming van het linkerrijtje of is gewoon lijfsbehoud en hopen op een uitschieter af en toe.
De doelstelling is denk ik het ontlopen van de nacompetitie een 14e plek zou mooi zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')