abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67816507
Beslagontwijking vs. Belastingontwijking

Naar aanleiding van uw summiere echter poignante aanmerkingen, structureer ik navolgende tekst ten behoeve van de duidelijkheid.

Zowel praktische aanwijzingen voor beslagontwijking (het veiligtellen van je spulletjes tegen beslaglegging door deurwaarders, voor zover dit legaal mogelijk is) alsmede een moreel-ethisch argument waarbij de zgn. beslagontwijking gecontrasteert wordt met de belastingontwijking... Deze is namelijk algemeen aanvaard, de navolgende teksten van internet (google delen tussen anhalingstekens en je krijgt de sources) tonen dat aan...

Voor mensen die dus een korte samenvatting willen:
- verhuur kamers in je huis aan derden - of dit toegestaan is in je huurcontract is niet relevant, je hoeft niemand informatie te verschaffen over civielrechtelijke overeenkomsten (onderhuurcontract is er zo een). je doet dit enkel als de deurwaarde langs komt: praktisch gelden de volgende regels:

- toon je eigen leefruimte, (bed kleding etc.)
- toon gesloten deuren, verklaar dat hier andere mensen wonen. de deurwaarder mag deze ruimten niet betredenn (als jij de sleutel niet hebt, en die heb je natuurlijk NIET)
- in je eigen leefruimte, zorg voor goed ingevulde bruikleencontracten en bonnen voor aankoop, het liefst die aantonen dat iets niet van jou is (echte slechte mensen doen het volgende: scan een bon in en vervang product en pin informatie - je ouders hebben dit gekocht en aan jou in bruikleen gegeven). er kan GEEN beslag op gelegd worden.

Nogmaals ik raad niemand aan om het voorgaande ook daadwerkelijk uit te voeren. In de film "in debt we trust" komt naar voeren dat de credit card companies in america op een gegeven moment erachter kwamen dat arme mensen meer geneigd zijn hun schulden terug te betalen. Toen is het creeeren van schuldenaren met schulden en extreem hoge rentes uit de onderklasse pas echt begonnen. Rijken hebben vaak structuren, trucs etc. om onder betaling uit te komen, maar jan modaal betaalt wel...

of zoals het jiddische spreekwoord zegt...

"Es batsolt niet der raycher, nor der vos is sjoeldik" (De rijke betaald niet, slechts de schuldenaar is de klos)

Ik ben een goed geinformeerde leek op rechtsgebied, ik bespreek mijn ideeen met advokaten en juristen. Weet iemand meer, weerleg mijn beweringen en claims, ik bestudeer graag de bronnen en scherp mijn kennis aan.
quote:
“…Curaçao biedt een aantal interessante, in de Nederlands Antilliaanse wetgeving vastgelegde en door de Nederlandse fiscus erkende, fiscale mogelijkheden voor ondernemers, welke in dit document worden uiteengezet…”
quote:
“…Belastingontduiking mag dan een moreel recht zijn van iedere burger, dat wil nog niet zeggen dat het verstandig is om van dit morele recht gebruik te maken. Er staat maximaal 6 jaar vrijheidsstraf op. Belastingontwijking daarentegen is de morele plicht van iedere burger. Belastingontwijking betekent dat u gebruik maakt van de wettelijke mogelijkheden die er zijn….
“…
quote:
Belastingontwijking is legaal

De CDA-politici Donner en De Jager lijken een iets andere mening te zijn toegedaan. Zo verklaarde Donner dat hij prinses Christina niets kwalijk neemt, en zei De Jager (de staatssecretaris van Financien die eerder verklaarde dat hij belastingconstructies hard wil "aanpakken") dat er niks onoorbaars aan de hand is met de belastingconstructie van prinses Christina en dat deze constructie evenmin een smet op het blazoen van het koninklijk huis betekent. Vriend en vijand zijn het er in ieder geval over eens dat het heel goed mogelijk is om op legale wijze gebruik te maken van belastingcontructies. Het meningsverschil gaat er dus over of het ook moreel verantwoord is om dit te doen. Wie heeft er nu gelijk?...”
Enkele bronnen van internet, geen bronvermelding – wilt u oorspronkelijke teksten verifieren en raadplegen, google dan delen van de tekst tussen aanhalingstekens.


Ik ben iemand die geen belasting hoeft te ontwijken, want ik heb niets, doch ik ben wel veel schuldig. Als je belasting ontwijkt, ontwijk je dus effectief de betaling van gelden die de overheid ten goede zouden komen, en dat gaat vaak over grote bedragen, die betaal je dan niet en de overheid cq. Schuldeiser heeft het nakijken.

Voorheen bestonden dergelijke tactieken en trucs enkel voor de vermogenden, immers, de minvermogenden worden gedwongen bij schulden alles op te geven, hiervoor dient het beslagrecht.
Zelf heb ik, middels hulp van dit forum, een methode uitgezocht, om dit beslagrecht te ontwijken. Ik ontduik niets, maar maak enkel van de wettelijke regelingen gebruik om mijn roerende goederen buiten besla g te houden.
De sleutel voor dit alles ligt in de bruikleenovereenkomst, ik geef een gedegen overeenkomst hier nu weer
quote:
BRUIKLEENOVEREENKOMST
De ondergetekenden,

____________________________________________


wonende te ____________________________________
hierna te noemen "bruikleengever",

en___________________________________________

wonende te ___________________________________
hierna te noemen "bruikleennemer"
verklaren te zijn overeengekomen als volgt:
1. Bruikleengever geeft aan bruikleennemer in bruikleen de in het bij deze overeenkomst behorende aanhangsel omschreven roerende zaken. Verder te noemen het bruikleenobject.
2. De bruikleenovereenkomst gaat in bij de ondertekening van deze overeenkomst en wordt gesloten voor de tijd van vijf jaar.
3. Het is bruikleennemer niet toegestaan het via bruikleengever verkregen bruikleenobject hetzij om niet, hetzij tegen een vergoeding, aan een ander in gebruik af te staan of tegen een vergoeding te verhuren.
4. De bruikleennemer verklaart het bruikleenobject in goede staat te hebben ontvangen, het in die staat te houden en aldus na afloop van de bruikleen weder aan bruikleengever te zullen teruggeven.
Het staat de bruikleennemer niet vrij om het bruikleenobject zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de bruikleengever te wijzigen.
5. De bruikleennemer is verplicht het bruikleenobject bij een solide maatschappij tegen alle verzekerbare schade (of: brand en diefstal) te verzekeren en verzekerd te houden tot de teruggave aan de bruikleengever. De uit deze verzekerings- overeenkomst voortvloeiende rechten van bruikleennemer jegens de verzekeraar worden reeds hierbij en bij voorbaat door bruikleennemer aan bruikleengever geleverd. Alle lasten en belastingen terzake van het in bruikleen gegevene geheven of wordende geheven, zijn ten laste van de bruikleennemer.
6. De bruikleengever heeft recht eenmaal per jaar - in nader overleg te regelen- controle op het onderhoud van het bruikleenobject uit te oefenen of te doen uitoefenen.
7. Gehele of gedeeltelijke afstand of overdracht van gebruik om niet of onder bezwarende titel is verboden.
8. De bruikleennemer mag het bruikleenobject niet vervoeren of doen vervoeren zonder toestemming van de bruikleengever buiten het perceel __________________________ te __________________________.
9. Gedurende de bruikleentijd is alle risico van het bruikleenobject voor bruikleennemer; de bruikleengever zal in geen geval voor enig zichtbaar of onzichtbaar, verborgen of niet verborgen gebrek aansprakelijk zijn.
10. De bruikleennemer is aansprakelijk voor alle schade aan het bruikleenobject, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt of ontstaan.
11. Bruikleengever sluit voor technische en programmatische storingen een onderhoudscontract af voor de betreffende zaken. Kosten hiervan en eventuele bijkomende kosten zijn voor rekening van bruikleengever.
12. De bruikleen eindigt
a. op het tijdstip bedoeld in punt 2;
De bruikleennemer is verplicht het bruikleenobject zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen twee weken bij de beherende afdeling in te leveren.
13. (vervalt)
14. Wanneer door bruikleennemer een of meer andere bepalingen van deze overeenkomst of het van toepassing zijnde huishoudelijk reglement niet stipt worden nagekomen, wanneer conservatoir of executoriaal beslag wordt gelegd op bruikleennemers roerende of onroerende zaken of op een gedeelte daarvan, of op de hierbij aan hem in bruikleen gegeven zaken of een gedeelte daarvan, wanneer door bruikleennemer surséance van betaling wordt aangevraagd, wanneer bruikleennemer geraakt in staat van faillissement, wanneer hij overlijdt, of onder curatele wordt gesteld, of het Rijk in Europa metterwoon mocht verlaten, heeft door het enkel verloop van de gestelde termijn, of door het enkel plaats grijpen van een der gemelde omstandigheden de bruikleengever het recht te zijner keuze, om zonder nadere sommatie óf te vorderen de onderhavige bruikleenovereenkomst door een daartoe strekkende schriftelijk verklaring aan bruikleennemer te ontbinden, zonder tussenkomst van de rechter, en de in bruikleen gegeven roerende zaken onverwijld weer tot zich te nemen, onverminderd bruikleengevers recht om van bruikleennemer schadevergoeding te vorderen.
15. De bruikleennemer verbindt zich de bruikleengever onverwijld kennis te geven van een eventuele beslaglegging op bruikleennemers roerende of onroerende zaken of op de onderhavige aan hem in bruikleen gegeven roerende zaken, of een gedeelte daarvan, voorts van zijn faillissement, zijn aanvrage om surséance van betaling en onder curatelestelling, of zijn voornemen om het Rijk in Europa metterwoon te verlaten, alsmede om de beslagleggende deurwaarder, de curator of bewindvoerder onverwijld inzage te geven van de onderhavige overeenkomst.
16. Ten laste van de bruikleennemer komen de kosten van alle gerechtelijke en buitenrechtelijke maatregelen, welke de bruikleengever voor het geldend maken van zijn rechten ingevolge dit contract nuttig of nodig mocht achten.
Aldus overeengekomen en in tweevoud opgemaakt en ondertekend

te ________________, op ____________________________20_____________

Handtekening: De bruikleennemer


Handtekening: De bruikleengever
Ieder enigszins waardevol object in uw inboedel dient voorzien te zijn van een dergelijke bruikleenovereenkomst en liefst ook een bewijs van aankoop, dat aantoont dat u niet de eigenaar cq. Koper bent. Een dergelijk object kan niet beslagen worden, ook niet door de fiscus, ook niet door middel van bodembeslag (in dergelijke zaken dient de ontvanger terughoudenheid te betrachten), en is uw inboedel veilig voor beslaglegging.
De volgende case-study is slechts een voorbeeld van hoe mensen die de wet wel willens en wetens overtreden zaken uit het beslag houden. Ik RAAD U AF om dergelijke technieken toe te passen.
“…Huuder X huurde een groot appartement (4 kamers) van een particulier/woningcorporatie. Hij had eén huisgenoot die in een van de kamers verbleef. Hij kreeg te maken met verschillende schuldeisers en beslagen. Hoe hield hij nu de eigendommen van de huisgenoot uit de beslagen, het was immers zijn huis.
Het huurcontract of de huursituatie is een civielrechtelijke overeenkomst tussen verhuurder en huurder, en hier heeft de deurwaarder dus niets mee te maken. Zelfs bodembeslag (door de belastingdienst : cq: alles op deze bodem is nu in beslag) mag enkel gelegd worden (terughoudendheid moet betracht worden) in het geval dat schuldenaar exclusief toegang heeft tot de ruimte(n).


De instructie invordering en belastingdeurwaarders
(http://www.vng.nl/Documenten/Extranet/Belastingen/Instructie%20invordering%20en%20belastingdeurwaarders.pdf)

28.13.6. Beslagverboden
De belastingdeurwaarder mag geen beslag leggen op:
- goederen bestemd voor de openbare dienst. Dit betreft in ieder geval
zaken die de overheid gebruikt voor haar specifieke overheidstaak.
- kledingstukken die belastingschuldige en zijn inwonende gezinsleden
nodig hebben
- bed en beddengoed van belastingschuldige en zijn inwonende
gezinsleden
- gereedschappen, zoals hamers en zaagbanken, van ambachtslieden en
werklieden behorende tot hun persoonlijk bedrijf
- vakliteratuur en zaken die dienen voor het onderwijs en uitoefening van
kunsten en wetenschappen. De belastingschuldige mag tot een bij
algemene maatregel van bestuur vastgesteld bedrag de hier bedoelde
zaken van beslag uitzonderen
- een maandvoorraad voedsel en drank voor de belastingschuldige en
zijn inwonende gezinsleden

voorgaande kun je dus gewoon in je 'leefruimte'laten liggen.

daarnaast: beslag eindigt
quote:
28.17.7. Einde van het beslag
Een beslag op roerende zaken eindigt als volgt:
- door gehele betaling van de schuld waarvoor beslag was gelegd
- door opheffing, bijvoorbeeld:
- als de inbeslaggenomen zaken achteraf van een derde blijken te
zijn (en het bodemrecht niet van toepassing is)

- als onderhands wordt verkocht in plaats van executoriaal
Over het bodemrecht en de verhuurde kamers het volgende: (print het uit en hou het onde de neus van de belasting deurwaarder;))
quote:
22.2.1. Werkingssfeer en reikwijdte bodemrecht

Derden die de eigendom pretenderen van inbeslaggenomen roerende of onroerende zaken, kunnen hun rechten op die zaken – op de voet van artikel 456 Rv respectievelijk 538 Rv en volgende – geldend maken. Op grond van artikel 435 Rv kunnen derden zich ook tegen het beslag verzetten.

Onafhankelijk hiervan kunnen derden die geheel of gedeeltelijk recht menen te hebben op roerende zaken waarop voor een belastingschuld beslag is gelegd, hun bezwaren tegen de beslaglegging van die zaken in de administratieve sfeer door middel van een beroepschrift voorleggen aan de directeur.

Met derden worden hier niet alleen bedoeld degenen die zich op een eigendomsrecht beroepen, maar ook degenen die een beperkt recht op de zaak menen te hebben. Een tijdig ingediend beroepschrift op de voet van artikel 22, eerste lid, van de wet schort de executie van rechtswege op.

Artikel 22, derde lid, van de wet ontneemt derden de mogelijkheid van verzet in rechte tegen de inbeslagneming van de in dat artikel bedoelde zaken en genoemde belastingaanslagen. Dit noemt men het bodemrecht van de fiscus. Deze beperking biedt de ontvanger de mogelijkheid de belastingschuld te verhalen op de desbetreffende zaken, ook als deze niet aan de belastingschuldige toebehoren.

Voor de toepasselijkheid van artikel 22, derde lid, van de wet is in de eerste plaats beslissend of de aldaar bedoelde zaken op de bodem van de belastingschuldige in beslag genomen worden. Onder bodem wordt verstaan het perceel of het gedeelte van een perceel dat bij de belastingschuldige – voor welk doel dan ook – in gebruik is en waarover hij onafhankelijk van anderen de – feitelijke – beschikking heeft. Bovendien kan er sprake zijn van een gemeenschappelijke bodem als een perceel bij meer dan één natuurlijke en/of rechtspersoon in gebruik is. De uitdrukking ‘stoffering’ heeft in dit verband een zodanig brede betekenis, dat daaronder kan worden verstaan al hetgeen strekt tot gebruik van het perceel overeenkomstig zijn bestemming.

Alle deuren in het huis die op slot zitten en waarvan de schuldenaar de sleutel niet heeft mogen door de deurwaarder niet betreden/geopend worden.
De grote boef die onze schuldenaar is, fingeerde een derde huurder en verhuisde al zijn waardevolle spullen naar de andere kamer. De deurwaarders kwamen en de deuren zaten op slot. Slechts zijn leefruimte werd getoond, met tafel stoel kleding en bed. Voldoende zaken waren aanwezig om bij de schuldeisers geen argwaan te wekken….”
Ergo, zijn ruimten afgesloten, en heb je de sleutels niet, dan kan de deurwaarder daar geen toegang/beslag op leggen. Dit feit heb ik geverifeert met GKB Groningen en Groenewegen deurwaarders, die zo vriendelijk waren deze informatie te accorderen.
Natuurlijk zijn het alleen boeven die zulke trucs uithalen om de in zijn recht staande en moreel gebiedende palladijn van een deurwaarde te misleiden. Voor mensen die vermogender zijn geld een andere beoordeling, zij hebben immers al hun dienst aan de samenleving bewezen. (In de hoeveelheid kapitaal die zij daaruit geëxtraheerd hebben, in naam van hun kennis, kunnen, afkomst, of toegekende rechten).
Maar om een piraat op het gebied van beslaglegging te citeren…
“… Maak je niet druk over beslaglegging. Zorg dat al je spullen voorzien zijn van bruikleenovereenkomsten, verhuisd zijn voor de beslaglegging etc. Sluit enkele kamers in je huis af, maak evt. huurcontracten en informeer fiscus/deurwaarder dat deze ruimten in onderverhuur zijn. Beslag mag er niet gelegd worden. Deze onderhuur is uiteraard noodzakelijk, aangezien schuldenaar al in zo’n financieel precaire positie zit…”
Ik zou het nooit doen, want je overtreed de wet. Het moet een les zijn voor ons allen, de financiële wereld komt zijn verplichtingen immer na, laat het voor ons minvermogenden ook zo zijn. Zoek die regenton, geef u spullen op en vergaar bij de gaarkeuken of je maakt gebruik van de juridische constructies en doet daarmee je voordeel... Het is je goed recht als burger, zelfs politici en autisten (De Jager en Donner) zijn het hiermee eens.

Veel succes,

An American Banker

[ Bericht 1% gewijzigd door pierredewit op 08-04-2009 03:30:10 ]
  woensdag 8 april 2009 @ 02:01:06 #2
179735 UnderTheWingsOfLove
Imperio. Crucio. Avada Kedavra
pi_67816525
eh...
Celebrities walk on red carpet because they are famous, I walk on toilet paper because I'm the shit
5 Xbox360 spellen: Halo 3 , Fable 2 ,Saints Row 2 , Pure en Virtua Tennis 3 te koop!
pi_67816534
questions?
  woensdag 8 april 2009 @ 02:22:54 #4
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_67816664
te veel text, te onduidelijk.. NIEMAND maar dan ook niemand gaat dit in zijn geheel lezen
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_67816703
gotcha, zal het structureren...
pi_67816741
quote:
Op woensdag 8 april 2009 02:22 schreef mickeyD het volgende:
te veel text, te onduidelijk.. NIEMAND maar dan ook niemand gaat dit in zijn geheel lezen

ik vond het best interessant

goed om te onthouden in tijden van crsis
pi_67816849
Mensen die niet willen betalen. Sloebers
pi_67816880
quote:
Op woensdag 8 april 2009 02:29 schreef pierredewit het volgende:
gotcha, zal het structureren...
quote:
Op woensdag 8 april 2009 01:58 schreef pierredewit het volgende:
Beslagontwijking vs. Belastingontwijking

Naar aanleiding van uw summiere echter poignante aanmerkingen, structureer ik navolgende tekst ten behoeve van de duidelijkheid.

Zowel praktische aanwijzingen voor beslagontwijking (het veiligtellen van je spulletjes tegen beslaglegging door deurwaarders, voor zover dit legaal mogelijk is) alsmede een moreel-ethisch argument waarbij de zgn. beslagontwijking gecontrasteert wordt met de belastingontwijking... Deze is namelijk algemeen aanvaard, de navolgende teksten van internet (google delen tussen anhalingstekens en je krijgt de sources) tonen dat aan...

Voor mensen die dus een korte samenvatting willen:
- verhuur kamers in je huis aan derden - of dit toegestaan is in je huurcontract is niet relevant, je hoeft niemand informatie te verschaffen over civielrechtelijke overeenkomsten (onderhuurcontract is er zo een). je doet dit enkel als de deurwaarde langs komt: praktisch gelden de volgende regels:

- toon je eigen leefruimte, (bed kleding etc.)
- toon gesloten deuren, verklaar dat hier andere mensen wonen. de deurwaarder mag deze ruimten niet betredenn (als jij de sleutel niet hebt, en die heb je natuurlijk NIET)
- in je eigen leefruimte, zorg voor goed ingevulde bruikleencontracten en bonnen voor aankoop, het liefst die aantonen dat iets niet van jou is (echte slechte mensen doen het volgende: scan een bon in en vervang product en pin informatie - je ouders hebben dit gekocht en aan jou in bruikleen gegeven). er kan GEEN beslag op gelegd worden.

Nogmaals ik raad niemand aan om het voorgaande ook daadwerkelijk uit te voeren. In de film "in debt we trust" komt naar voeren dat de credit card companies in america op een gegeven moment erachter kwamen dat arme mensen meer geneigd zijn hun schulden terug te betalen. Toen is het creeeren van schuldenaren met schulden en extreem hoge rentes uit de onderklasse pas echt begonnen. Rijken hebben vaak structuren, trucs etc. om onder betaling uit te komen, maar jan modaal betaalt wel...

of zoals het jiddische spreekwoord zegt...

"Es batsolt niet der raycher, nor der vos is sjoeldik" (De rijke betaald niet, slechts de schuldenaar is de klos)

Ik ben een goed geinformeerde leek op rechtsgebied, ik bespreek mijn ideeen met advokaten en juristen. Weet iemand meer, weerleg mijn beweringen en claims, ik bestudeer graag de bronnen en scherp mijn kennis aan.
[..]


[..]


[..]

Enkele bronnen van internet, geen bronvermelding – wilt u oorspronkelijke teksten verifieren en raadplegen, google dan delen van de tekst tussen aanhalingstekens.


Ik ben iemand die geen belasting hoeft te ontwijken, want ik heb niets, doch ik ben wel veel schuldig. Als je belasting ontwijkt, ontwijk je dus effectief de betaling van gelden die de overheid ten goede zouden komen, en dat gaat vaak over grote bedragen, die betaal je dan niet en de overheid cq. Schuldeiser heeft het nakijken.

Voorheen bestonden dergelijke tactieken en trucs enkel voor de vermogenden, immers, de minvermogenden worden gedwongen bij schulden alles op te geven, hiervoor dient het beslagrecht.
Zelf heb ik, middels hulp van dit forum, een methode uitgezocht, om dit beslagrecht te ontwijken. Ik ontduik niets, maar maak enkel van de wettelijke regelingen gebruik om mijn roerende goederen buiten besla g te houden.
De sleutel voor dit alles ligt in de bruikleenovereenkomst, ik geef een gedegen overeenkomst hier nu weer
[..]

Ieder enigszins waardevol object in uw inboedel dient voorzien te zijn van een dergelijke bruikleenovereenkomst en liefst ook een bewijs van aankoop, dat aantoont dat u niet de eigenaar cq. Koper bent. Een dergelijk object kan niet beslagen worden, ook niet door de fiscus, ook niet door middel van bodembeslag (in dergelijke zaken dient de ontvanger terughoudenheid te betrachten), en is uw inboedel veilig voor beslaglegging.
De volgende case-study is slechts een voorbeeld van hoe mensen die de wet wel willens en wetens overtreden zaken uit het beslag houden. Ik RAAD U AF om dergelijke technieken toe te passen.
“…Huuder X huurde een groot appartement (4 kamers) van een particulier/woningcorporatie. Hij had eén huisgenoot die in een van de kamers verbleef. Hij kreeg te maken met verschillende schuldeisers en beslagen. Hoe hield hij nu de eigendommen van de huisgenoot uit de beslagen, het was immers zijn huis.
Het huurcontract of de huursituatie is een civielrechtelijke overeenkomst tussen verhuurder en huurder, en hier heeft de deurwaarder dus niets mee te maken. Zelfs bodembeslag (door de belastingdienst : cq: alles op deze bodem is nu in beslag) mag enkel gelegd worden (terughoudendheid moet betracht worden) in het geval dat schuldenaar exclusief toegang heeft tot de ruimte(n).


De instructie invordering en belastingdeurwaarders
(http://www.vng.nl/Documenten/Extranet/Belastingen/Instructie%20invordering%20en%20belastingdeurwaarders.pdf)

28.13.6. Beslagverboden
De belastingdeurwaarder mag geen beslag leggen op:
- goederen bestemd voor de openbare dienst. Dit betreft in ieder geval
zaken die de overheid gebruikt voor haar specifieke overheidstaak.
- kledingstukken die belastingschuldige en zijn inwonende gezinsleden
nodig hebben
- bed en beddengoed van belastingschuldige en zijn inwonende
gezinsleden
- gereedschappen, zoals hamers en zaagbanken, van ambachtslieden en
werklieden behorende tot hun persoonlijk bedrijf
- vakliteratuur en zaken die dienen voor het onderwijs en uitoefening van
kunsten en wetenschappen. De belastingschuldige mag tot een bij
algemene maatregel van bestuur vastgesteld bedrag de hier bedoelde
zaken van beslag uitzonderen
- een maandvoorraad voedsel en drank voor de belastingschuldige en
zijn inwonende gezinsleden

voorgaande kun je dus gewoon in je 'leefruimte'laten liggen.

daarnaast: beslag eindigt
[..]

Over het bodemrecht en de verhuurde kamers het volgende: (print het uit en hou het onde de neus van de belasting deurwaarder;))
[..]

Alle deuren in het huis die op slot zitten en waarvan de schuldenaar de sleutel niet heeft mogen door de deurwaarder niet betreden/geopend worden.
De grote boef die onze schuldenaar is, fingeerde een derde huurder en verhuisde al zijn waardevolle spullen naar de andere kamer. De deurwaarders kwamen en de deuren zaten op slot. Slechts zijn leefruimte werd getoond, met tafel stoel kleding en bed. Voldoende zaken waren aanwezig om bij de schuldeisers geen argwaan te wekken….”
Ergo, zijn ruimten afgesloten, en heb je de sleutels niet, dan kan de deurwaarder daar geen toegang/beslag op leggen. Dit feit heb ik geverifeert met GKB Groningen en Groenewegen deurwaarders, die zo vriendelijk waren deze informatie te accorderen.
Natuurlijk zijn het alleen boeven die zulke trucs uithalen om de in zijn recht staande en moreel gebiedende palladijn van een deurwaarde te misleiden. Voor mensen die vermogender zijn geld een andere beoordeling, zij hebben immers al hun dienst aan de samenleving bewezen. (In de hoeveelheid kapitaal die zij daaruit geëxtraheerd hebben, in naam van hun kennis, kunnen, afkomst, of toegekende rechten).
Maar om een piraat op het gebied van beslaglegging te citeren…
“… Maak je niet druk over beslaglegging. Zorg dat al je spullen voorzien zijn van bruikleenovereenkomsten, verhuisd zijn voor de beslaglegging etc. Sluit enkele kamers in je huis af, maak evt. huurcontracten en informeer fiscus/deurwaarder dat deze ruimten in onderverhuur zijn. Beslag mag er niet gelegd worden. Deze onderhuur is uiteraard noodzakelijk, aangezien schuldenaar al in zo’n financieel precaire positie zit…”
Ik zou het nooit doen, want je overtreed de wet. Het moet een les zijn voor ons allen, de financiële wereld komt zijn verplichtingen immer na, laat het voor ons minvermogenden ook zo zijn. Zoek die regenton, geef u spullen op en vergaar bij de gaarkeuken of je maakt gebruik van de juridische constructies en doet daarmee je voordeel... Het is je goed recht als burger, zelfs politici en autisten (De Jager en Donner) zijn het hiermee eens.

Veel succes,

An American Banker

[ Bericht 1% gewijzigd door pierredewit op 08-04-2009 03:30 ]
Bedankt voor het "herstructureren", erg prettig leesbaar nu


r_one in WGR / [WGR] Feedback
.
Op vrijdag 20 juni 2025 08:15 schreef VEM2012 het volgende:
Misschien moet je juridische discussies gewoon overlaten aan juristen. Want je begrijpt er overduidelijk niets van.
pi_67816886
laat me raden, jij hebt een ict achtergrond.

uitspraak typeert het typische rechtse geluid van het ingenieursdenken.

sorry was voor de vorige post...

ja eeeh, sorry hoor, moet het eenvoudiger, jip en janneke taal, wie het nog niet begrijpt moet eens met de tekst naar het juridisch loket - daar begrijpen ze het ook niet - schept een band.
pi_67816896
quote:
Op woensdag 8 april 2009 02:22 schreef mickeyD het volgende:
te veel text, te onduidelijk.. NIEMAND maar dan ook niemand gaat dit in zijn geheel lezen
Dat dus.
Nog steeds.
r_one in WGR / [WGR] Feedback
.
Op vrijdag 20 juni 2025 08:15 schreef VEM2012 het volgende:
Misschien moet je juridische discussies gewoon overlaten aan juristen. Want je begrijpt er overduidelijk niets van.
pi_67816958
pi_67816991
quote:
Op woensdag 8 april 2009 04:36 schreef r_one het volgende:

[..]

Dat dus.
Nog steeds.
wat een huillies in dit topic.
  woensdag 8 april 2009 @ 06:40:09 #13
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_67817002
Ik heb gen schulden hoef het dus niet te lezen.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_67817108
Ik vermoed dat TS zijn column op een verkeerde site geplaatst heeft.

TS, wil je nog een discussie uitlokken met jouw OP of moeten we dit gewoon ter kennisgeving aannemen?
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
pi_67817114
Wat een gedoe.
Het is makkelijker om geen schulden te maken denk ik.
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_67817176
quote:
Op woensdag 8 april 2009 07:21 schreef Biancavia het volgende:
Wat een gedoe.
Het is makkelijker om geen schulden te maken denk ik.
Daar sluit ik me graag bij aan
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
  woensdag 8 april 2009 @ 08:16:24 #17
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_67817522
ik haakte af bij de opmerking dat het een moreel recht is om belasting te ontduiken. Wat een gelul. Betaal gewoon wat je schuldig bent. Kan best moeilijk zijn in sommige situaties, maar dat is nou eenmaal het gevolg van je eigen gedrag. Billen branden, blaren zitten
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  Moderator woensdag 8 april 2009 @ 08:17:13 #18
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_67817530
quote:
Op woensdag 8 april 2009 08:16 schreef teamlead het volgende:
ik haakte af bij de opmerking dat het een moreel recht is om belasting te ontduiken. Wat een gelul. Betaal gewoon wat je schuldig bent. Kan best moeilijk zijn in sommige situaties, maar dat is nou eenmaal het gevolg van je eigen gedrag. Billen branden, blaren zitten
Wat hij zegt. Verder is TS onzin aan het uitkramen.
pi_67817621
Hele hoop onzin wederom, net als je andere topics maar bij de zin; 'Rijken hebben vaak structuren, trucs etc. om onder betaling uit te komen, maar jan modaal betaalt wel...' laat je wel even je eigen simpelheid goed doorschijnen.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  woensdag 8 april 2009 @ 08:30:21 #20
138448 PeZu
Suspended animation
pi_67817694
wat een topic

beslagontwijking als je dat nodig hebt dan doe je structureel iets niet goed en daar mag je best voor betalen me dunkt
There's a virus in my system
There's a virus in my brain
There's a virus in my system
And it's driving me insane
pi_67818241
De titel van je topic is "Beslagontwijking vs. Belastingontwijking", maar dit wordt verder niet echt besproken in het stuk. Je punt is eigenlijk alleen "ik heb geen fiscale contructie nodig want ik heb alleen maar schulden". Tsja, van een kale kip kan je niet plukken, niet echt iets nieuws is, wel?
pi_67818571
quote:
Op woensdag 8 april 2009 09:01 schreef DonJames het volgende:
De titel van je topic is "Beslagontwijking vs. Belastingontwijking", maar dit wordt verder niet echt besproken in het stuk. Je punt is eigenlijk alleen "ik heb geen fiscale contructie nodig want ik heb alleen maar schulden". Tsja, van een kale kip kan je niet plukken, niet echt iets nieuws is, wel?
Heb je het echt helemaal doorgelezen? Knap! Mij lukte het niet.
"I intend to live forever. So far, so good."
"I have enough money to last me the rest of my life, unless I buy something"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')