quote:Op vrijdag 1 mei 2009 22:53 schreef Scaurus het volgende:
Hoeveel woorden krijg je voor je (bachelor?) thesis?
je moeder!quote:Op vrijdag 1 mei 2009 23:33 schreef Scaurus het volgende:
Sjaars heet dat! 'vo!
* krabbelt nog wat corporale leuzen op de muren van de Letterenbieb
Hey Steeven!quote:Op zaterdag 2 mei 2009 11:46 schreef Steeven het volgende:
Tentamen gehaald Knevelt?
En ik wil die jaartallen e.d. wel in de OP zetten, maar ik kan de OP niet meer wijzigen (kan niet meer na 48 uur). Even op letten bij de volgende reeks.
Dank je. Naar mijn weten was vooral Vroegmodern een slachting, en dan met name het eerste tentamen (Late Middeleeuwen, Renaissance, 'Ontdekkingsreizen' en Reformatie). Daar werd zelfs de norm bij verlaagd, aangezien iedereen 10% van zijn cijfer erbij kreeg.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 14:04 schreef Scaurus het volgende:
Netjes! Was zeker weer een slachting bij vroegmodern en modern.
Netjes!quote:Op zaterdag 2 mei 2009 14:00 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hey Steeven!
Modern had ik uiteindelijk gehaald met 6,6 voor tentamen en 7,1 als eindcijfer.
Vroegmodern had ik uiteindelijk gehaald met 7,0 voor het tweede tentamen en 7,5 als eindcijfer.
How about you? BSA al binnen?
Nu nog Eigentijds en Wereld. Wat vind jij tot nu toe van die vakken?
Jazeker. Als ik me niet vergis was het eindcijfer gemiddeld rond de 5,0. Deeltijd lag hoger binnen de voldoende (is toch een andere mentaliteit bij die club).quote:Netjes! Was zeker weer een slachting bij vroegmodern en modern.
Wist niet dat jij deeltijd deed. Hoe anders is die mentaliteit daar dan?quote:Op zaterdag 2 mei 2009 14:47 schreef Steeven het volgende:
Enne BSA. Ik heb net m'n eerste 7,5 ECTS binnen gehaald, nog een lange weg te gaan
.
(is toch een andere mentaliteit bij die club).
Mijn eerste indruk zegt me dat het vak, ondanks ernstige gebreken, potentie heeft. Allereerst is er ons handboek dat uitsluitend uit deel 1 bestaat en pas in het jaar 1000 begint. Inhoudelijk komt dit handboek (Worlds Together, World Apart) een beetje over als een politiek-correcte en onoverzichtelijke bijeenraping van historische gebeurtenissen die vooral buiten Europa plaatsvonden maar wel invloed op Europa uitoefenden.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 15:09 schreef Scaurus het volgende:
En Knevelt, is Wereldgeschiedenis nog steeds om te janken? Spengleriaanse geschiedfilosofie en Chinese bestuursgeschiedenis in één cursus gepropt?
De meeste denkers voegen dan ook niks toe. Theorie wordt te snel gebruikt omdat het hoort, niet omdat het enige waarde heeft. De meeste professoren die ik heb meegemaakt hebben zelfs niks met theorie en vinden dat maar onzinnig gewauwel in de ruimte.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 16:47 schreef Scaurus het volgende:
Ging zeker over het oriëntalistisch discours zoals beschreven door Edward Said?
Sowieso moet je bij geschiedenisstudenten uitkijken met theorie. Één denker en ze beginnen al te klagen. Luie varkens zijn het soms.
Onzin. Niet alleen geeft reflectie je meer inzicht in de werking van geschiedenis, ook wapent het tegen idioten als Eric Hobsbawm.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 16:56 schreef ethiraseth het volgende:
De meeste denkers voegen dan ook niks toe. Theorie wordt te snel gebruikt omdat het hoort, niet omdat het enige waarde heeft. De meeste professoren die ik heb meegemaakt hebben zelfs niks met theorie en vinden dat maar onzinnig gewauwel in de ruimte.
Hmm, ok, die houding ben ik eigenlijk niet tegengekomen.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 17:08 schreef Scaurus het volgende:
Ja, maar 'theorie' is niet alleen het denken over de geschiedenis. Het is ook het denken in de geschiedenis, van filosofen en profeten.
Wie de geschiedenis wil verklaren, komt vaak bij ideeën uit. Geschiedenisstudenten mogen best wat minder krampachtig zijn als het gaat om het eigen maken van die ideeën.
In mijn geval gaat het over studenten die geilen op het vertonen van hun abstracte denkvermogen. Zij lullen abstract waar het ook concreet kan. En waar je concreet kan zijn, moet je in mijn ogen dan ook niet abstract lullen, vooral niet wanneer dat voorbij gaat aan de realiteit. Bovendien, als je even doorvraagt, blijkt het slechts oppervlakkig gewauwel van horen zeggen te zijn. Blijf dan thuis of hou je bek...Hm, 't zit wel diep.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 16:58 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Onzin. Niet alleen geeft reflectie je meer inzicht in de werking van geschiedenis, ook wapent het tegen idioten als Eric Hobsbawm.
Zitten toch mensen die naast hun baan meestal nog een relatief intensieve studie volgen, de motivatie zal wat hoger liggen denk ik.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 16:28 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Wist niet dat jij deeltijd deed. Hoe anders is die mentaliteit daar dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |