abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 2 november 2011 @ 00:47:25 #169
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_103861061
registreer om deze reclame te verbergen
Goed, het idee is om het hier anders te doen. :D

Het bespreken van alles voorafgaand aan een aankoop, de verzending en de service van een webshop daarna vindt plaats in de reeks hier: Topicreeks: Chinese Webshops
Heb je vragen over Paypal, een bepaalde webshop, over het verzenden/inklaren of garantie? Dan kun je daar terecht. :Y

Hier worden voortaan dan de daadwerkelijk binnengekregen producten besproken. Hoe bevalt iets, voor- en nadelen, wat is de daadwerkelijke kwaliteit en hoe verhoudt zich dat met de prijs? Hoe houdt het product zich vergeleken met andere producten en producten uit andere prijsklassen, wat zijn de aanbevelingen op verschillende vlakken? Het idee is dat daardoor we in het andere topic niet steeds in herhaling hoeven te vallen als het om oordopjes/horloges enz etcetera gaat, wat er op dat vlak allemaal aan te bevelen is. Dat proberen we dan per categorie in een goede post uiteen te zetten, up-to-date te houden en uit te breiden. Daarnaartoe linken we dan vanuit de OpeningsPost.

De TT '[gadgets] DealExtreme reviewtopic' verliest 'DealExtreme' en wordt iets als 'Chinese webshopproductentopic #1', daar natuurlijk reviews van artikelen uit alle Chinese webshops hier gepost mogen worden.

Ik zal een voorbeeld geven door een stukje te schrijven over oordopjes. Kej?
The ripple effect starts with making a splash ~ shiz
  woensdag 2 november 2011 @ 00:47:43 #170
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_103861069
OORDOPJES

Geluid is iets heel persoonlijks. Smaken en standaarden verschillen. Er is niet echt goed een vinger op te leggen wat goede oordopjes voor iemand zijn, dat hangt namelijk grotendeels af wat hun standaard en smaak is. Vergeet ook niet dat niet iedereen bereid is dezelfde hoeveelheid geld hieraan uit te geven. In dit overzicht proberen we in kaart te brengen wat je voor je geld kunt krijgen en waar je op moet letten.

Tip 1. Koop een Aziatisch merk. Deze merken hebben vakkennis in huis en doen zich niet voor als iets wat ze niet zijn. Ze weten kwaliteit af te leveren voor een lage prijs. Koop geen 'zooi' dat zich wel voordoet als iets anders. De makers ervan interesseren zich niet hoe hun oordopjes het kwalitatief doen en bij hen gaat het er alleen om dat het product heel wat lijkt.

Tip 2. Bepaal je budget. De beleving en kwaliteit van je oordopjes zijn sterk afhankelijk van hoeveel je bereid bent eraan uit te geven. In veel gevallen krijg je echter een hoop 'bang-for-buck'; kwaliteit voor je geld dus.

Tip 3. Bepaal je smaak. Welke muziekgenres luister je graag naar? Het heeft weinig zin om oordopjes te kopen die bekendstaan om hun goede kwaliteit op het gebied van bass, wanneer je voornamelijk luistert naar muziek waarbij het voornamelijk gaat om de emotie en de details, aangezien de bass nogal overheersend kan zijn en die emotie en details verdoft. Omgedraaid kan het natuurlijk zijn dat je graag opgaat in de housemuziek met vette bass en je oordopjes neemt die zich juist richten op de heldere tonen.

< $15
Onder de $15 moet je gaan kijken naar de Chinese merken zoals Kanen, XKDUN, Songqu en Sonun. Deze zijn op diverse Chinese webshops te vinden, enorm budget, maar weten vaak erg positief te verrassen voor dat geld. Zoeken doe je uiteraard door al die shops met http://chinaprices.us . Korting op artikelen van die webshops zijn vaak te achterhalen via www.retailmenot.com en www.tjoos.com . Ben je erg van de house/dubstep/electro dan is het misschien een goed idee te kijken naar de XKDUN CK-700. Deze blinken erg uit als het gaat om bass. De wat heldere tonen hebben de neiging wat schel te klinken, ze missen wat warmte, dus voor algemene pop en klassiek niet erg geschikt. Ze zijn echter spotgoedkoop. Een (prijs)klasse hoger vind je oordopjes van AWEI. Aan te bevelen zijn de ES800M en de ES900i bijvoorbeeld, die o.a. via www.mcbub.com en Ebay te verkrijgen zijn. Deze zijn zoals gezegd niet goedkoper dan de CK-700, maar wel een klasse beter en hoe! Aan de bovenkant van dit segment bevinden zich verder de SoundMAGIC PL11 en PL12.

$15> x >$25
In deze range wordt het echt leuk. We kunnen gaan kijken naar wat shops als www.mp4nation.net te bieden heeft. Brainwavz Alpha bijvoorbeeld zijn erg goede allrounders en blinken uit vanwege hun bass, die erg goed vertegenwoordigd is. Verder verkoopt MP4Nation ook SoundMAGICs in deze range die de moeite waard kunnen zijn (MP21, PL20, PL21, PL30). Kijken we naar de shop van www.lendmeurears.com vinden we onder $25 nog de Sunrise Aodia i100 en de ECCI PG100.

$25> x >$50
In deze categorie vinden we het hogere segment van Brainwavz: de M1, Beta's en de Pro-alpha's. Ook DUNU's DN-12 Trident is daarmee binnen handbereik en zo ook de SoundMAGIC E30 en E10. Van ECCI de PR200 en PR300. Met de kortingscoupon KLANGFUZZIS zijn tevens alle oordopjes bij www.xears.com voor een leuke prijs (alles ¤30, excl. verz.) te krijgen, weliswaar geen Chinese shop, maar de prijs/kwaliteit-verhouding ervan is iets dat we in Nederland verder niet kennen (uit eigen ervaring kan ik de XT2 Pro aanbevelen, goeie allrounder met fijne directe bass).

>$50
Nu ben je echt hardcore bezig! I'll run it down from the top. Met een retailprice van $169 staat bovenaan de Chinese oordopjestrap toch wel de Brainwavz B2. De dual balanced armature dopjes berusten op een andere technologie dan de meeste dopjes, namelijk 'balanced armature drivers' in plaats van 'dynamic drivers'. Dit levert een geweldige 'soundstage' op. Bij dit soort prijzen zie je vaak veel kwaliteit terug in details van het geluid en design/accessoires. Van Brainwavz hebben we verder nog de beroemde M2, die erg gewaardeerd is en zich groot houdt op bassgebied. Verder zijn er natuurlijk nog de M3 en de M4 (met of zonder microfoon). Daarnaast bevinden zich in dit segment onder andere de Sunrise Sw-Xcapes (Impressive Edition en de Xcited), de SoundMAGIC PL50 en de rest van de DUNU's (DN-16 Hephaes, DUNU DN-12 Trident en DUNU DN-11 Ares).

Lees voor je oordopjes koopt goed de gebruikerservaringen. Dit vertelt je hoe de oordopjes zijn georiënteerd (en dus voor welke genres ze erg geschikt zijn) en wat je ervan kunt verwachten.
Meepraten en inlezen over oordopjes kan onder andere op Head-fi.
Over Brainwavz specifiek kun je terecht op het forum van MP4Nation.
Tips over aanbiedingen en deals willen nog weleens komen van onze Spaanse vrienden hier.

[ Bericht 0% gewijzigd door shiz op 08-11-2011 18:15:05 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ shiz
  Moderator dinsdag 8 november 2011 @ 14:55:34 #171
327191 crew  RobertNL
For your gear.
pi_104121180
Review.png
• Een korte introductie van het product:

Aangezien ik gezellig met de zoektocht naar budget dopjes mee doe, heb ik deze ES900I oordopjes van MCBub gekocht voor $8.79
http://www.mcbub.com/item(...)m--EL107275--140781/
De maker van deze oordopjes is AWEI, deze hebben ook een eigen website: www.hkyale.com .

• Pakketje

De oordopjes 29 oktober besteld en vandaag 08-11 afgeleverd, dus net in bezit en snel geleverd.
Deze oordopjes zaten in een doosje en samen met de ES800M in een bubble envelop zonder verdere verpakking. De doosjes zaten in folie en waren wonder wel goed over gekomen :D

De ES900I’s zaten in deze (luxe) verpakking:
IMG_20111108_122736.jpg
IMG_20111108_132409.jpg
IMG_20111108_132709.jpg

• Kwaliteit van het product

De kwalteit is beter dan verwacht, het zag er op de foto al goed uit maar het voelt degelijk, en stevig. Zeer netjes afgewerkt.
De Y splitsing, zeer stevig (van metaal):IMG_20111108_142335.jpg
Connector, ziet er goed uit, had iets meer bescherming voor de kabel kunnen bieden:IMG_20111108_142306.jpg
Het dopje voelt stevig en solide aan en is zeer netjes afgewerkt:IMG_20111108_142529.jpg
Het microfoontje van stevig plastic, dat tevens als knopje voor opnemen werkt:IMG_20111108_142405.jpg
Tasje/zakje van kuntsleer, afwerking is ok:IMG_20111108_132745.jpg
Dan komen we nu aan bij een belangrijk onderdeel aangekomen, de geluidskwaliteit. Let wel op dat de oortjes nog geen inspeeltijd hebben gehad, en deze daarna vaak beter presteren.

De kwaliteit van het geluid is op dit moment zeer goed te noemen.
Voor het geluids review zal ik naar andere dopjes terug grijpen omdat ik me zelf op audio gebied geen held kan noemen :D.
De bass van deze doppen vind ik zeer goed te noemen, hij blaast naar mijn idee de Brainwavz beta op dit gebied helemaal weg, in de wat hogere midden en hoge tonen vind ik de Beta’s weer wat warmer klinken.
Met de CK-700 vallen deze oordopjes gewoon niet te vergelijken, het verschil van een paar dollar lijkt hier wel $20 dollar, warmer, meer bass, minder blikkerig (niet blikkerig).
Verder zal ik ze in de volgende review nog eens naast de ES800M houden aangezien die hier nu nog ingepakt liggen.
Op internet heb ik even gezocht naar hoge/lage tonen die je kan afspelen om deze even langs de specificaties van de oortjes te leggen. Dit is natuurlijk wel wat suggestief omdat mijn gehoor hier een factor in mee weegt. Helaas heb ik hier geen oscilloscoop dus kan ik het niet op een andere manier testen.

Volgens AWEI zijn dit de specs:

IMG_20111108_144123.jpg
Bass: Deze kon ik tot +-15 HZ redelijk goed blijven horen, hieronder vervormde het geluid.
Hoge tonen: Deze heb ik tot 18.000 kunnen testen, en dat ging perfect geen vervormingen.

Verder heb ik het microfoontje getest, deze is goed verstaanbaar.

• Prijs/ kwaliteit-verhouding

Cijfer: 9. Vergelijkbaar met de Beta’s die een prijsklasse hoger liggen.

• Tot slot

Aanbevolen als topper in de klasse tot 25/30 dollar!

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertNL op 08-11-2011 15:14:06 ]
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')