Nou inderdaad, dat wil ik wel eens zien. Heb je een linkje naar een gedegen studie naar de gemiddelde leeftijd waarop een Sumo-worstelaar de pijp uit gaat?quote:Op maandag 16 maart 2009 09:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
3 per week. is ook met mate. sumoworstelaars eten er 20 per dag en kijk eens hoe gezond zij zijn.
quote:Op maandag 16 maart 2009 15:18 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Nou inderdaad, dat wil ik wel eens zien. Heb je een linkje naar een gedegen studie naar de gemiddelde leeftijd waarop een Sumo-worstelaar de pijp uit gaat?
Idd, wat piet zegt. Het cholesterol in een eitje heeft niets met cholesterol in je bloed te maken, dat in je bloed wordt door je lichaam zelf aangemaakt en gereguleerd. Slechte vetten (zoals transvetten) kunnen je cholesterol omhoog kieperen, maar zeker geen eitje. Eieren zijn hartstikke gezond, jammer dat het voedingscentrum zo verschrikkelijk star is.quote:Op maandag 16 maart 2009 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Cholesterol wat je eet wordt verteerd en heeft niets met het cholesterol in je bloed te maken, dat maakt je lichaam zelf. Zelfs het allerstrengste dieet verlaagd de cholesterol met max een procent of 5.
Je kan gewoon eieren eten, daar is niets mis mee. Cholesterol en Eieren is net zo een sprookje als ve-tsin en het chinese restaurant syndroom
Desondanks waarschuwt de hartstichting wel degelijk voor een aantal voedingszaken daar waar het een te hoog cholestorolgehalte betreft:quote:Op maandag 16 maart 2009 18:17 schreef nein het volgende:
Idd, wat piet zegt. Het cholesterol in een eitje heeft niets met cholesterol in je bloed te maken, dat in je bloed wordt door je lichaam zelf aangemaakt en gereguleerd. Slechte vetten (zoals transvetten) kunnen je cholesterol omhoog kieperen, maar zeker geen eitje. Eieren zijn hartstikke gezond, jammer dat het voedingscentrum zo verschrikkelijk star is.
quote:Het eten van veel cholesterolrijke voedingsmiddelen.
Door de consumptie hiervan kan het cholesterolgehalte in het bloed worden verhoogd. De ongunstige invloed van voedingscholesterol is echter minder sterk dan die van verzadigd vet. Voedingscholesterol komt vooral voor in: eidooier, melkvet , in volle zuivel-producten (volvette kaas en roomboter), orgaanvlees (lever en niertjes en de vleeswaren die daarvan zijn gemaakt). Garnalen, paling en schelvislever bevatten ook veel cholesterol.
Dat is achterhaald.quote:Op maandag 16 maart 2009 19:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Desondanks waarschuwt de hartstichting wel degelijk voor een aantal voedingszaken daar waar het een te hoog cholestorolgehalte betreft:
[..]
quote:Op maandag 16 maart 2009 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is achterhaald.
Dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamines is ook hoog, terwijl het eten van een kwart sinaasappel voldoende is om iemand van scheurbuik te genezen,
Ik heb ze ook voorgeschreven gekregen. :quote:Op maandag 16 maart 2009 23:47 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga me daar maar eens in verdiepen want de Mr. heeft cholesterolverlagers voorgeschreven gekregen.
Is er iets dat je zelf zou kunnen doen om je cholestorol omlaag te brengen of ben je dan sowieso afhankelijk van medicijnen? (Of zijn die medicijnen eigenlijk ook nutteloze symptoombestrijding?)
Mijn cardioloog zegt: olijfolie, mijd harde vetten, en elke dag een glas rode wijn.quote:Op maandag 16 maart 2009 23:47 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga me daar maar eens in verdiepen want de Mr. heeft cholesterolverlagers voorgeschreven gekregen.
Is er iets dat je zelf zou kunnen doen om je cholestorol omlaag te brengen of ben je dan sowieso afhankelijk van medicijnen? (Of zijn die medicijnen eigenlijk ook nutteloze symptoombestrijding?)
rauw eiquote:Op dinsdag 17 maart 2009 00:51 schreef Stereotomy het volgende:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tamago_kake_gohan
Eieren ftw. Ik eet ze in mijn favoriete ontbijt: Tamago Kake Gohan.
harakiri.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 01:06 schreef Stereotomy het volgende:
.Je kunt niet ontkennen dat Japanners gezond zijn, met hun rauwe vis, rauwe ei methodes.
quote:Op maandag 16 maart 2009 06:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Voedingscentrum loopt met alles al jaren achter en dat is dan onze 'nationale kennisbron over voeding'
Oh jee, dokter. Dus al die hart- en vaatspecialisten die mij behandelen hebben het allemaal mis en jij kunt mij nu aantonen waarom ze het allemaal fout hebben?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 01:38 schreef JoPiDo het volgende:
bovendien is het verband tussen een hoog cholesterol en hart- en vaatziekte nooit aangetoond
Hij heeft vast ook nog iets gezegd over beweging of niet ??quote:Op dinsdag 17 maart 2009 00:15 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Mijn cardioloog zegt: olijfolie, mijd harde vetten, en elke dag een glas rode wijn.
Brandsteder.quote:
Er komen wel meer en meer onderzoeken waaruit blijkt dat hoog cholesterol niet zo zeer een probleem is.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 01:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh jee, dokter. Dus al die hart- en vaatspecialisten die mij behandelen hebben het allemaal mis en jij kunt mij nu aantonen waarom ze het allemaal fout hebben?
Met name het LDL-gedeelte?
Anti oxidanten eten dus. Het fruit wat stikt van deze stoffen zijn o.a. bosbessen (blueberries)quote:Op dinsdag 17 maart 2009 00:15 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Mijn cardioloog zegt: olijfolie, mijd harde vetten, en elke dag een glas rode wijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |