abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 maart 2009 @ 20:49:13 #1
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66873387
Ola, het is alweer een hele tijd geleden dat ik een recept heb geplaatst! Hierbij dus mijn creatie vanvandaag..

Gegrilde tonijn met groenten

Benodigdheden:
- Een tonijnmoot
- Groene asperges
- Oesterzwammen
- Schilaardappelen
- Krulsla
- Citroenmayonese
- Olijfolie
- Ambachtelijk gebakken chipjes
- Zeezout

en een Grillpan...

Voorbereidingstijd = 10 minuten
Bereidingstijd = 20 minuten

Gemiddelde prijs pp = 10 euro

Indien je kant en klare schilaardappelen hebt (liefst met mosterd/dille) is dat ok, maar zelf maken is het lekkerst. Ik ga voor snel (omdat ik net uit werk was )

Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelen met schil en mosterd/dille in de koekenpan goud bruin. Doe deze daarna in aluminiumfolie om warm te blijven.

Doe wat olijfolie in de wok en laat dit warm worden. Doe daarna de asperges erin en wok deze een paar minuten knapperig gaar. Voeg tijdens het wokken een beetje zeezout bij. Ook de asperges doe je in aluminiumfolie om warm te blijven.

Borstel de oesterzwammen schoon en scheur deze in lange slierten. Vet tegelijkertijd de tonijn in met olijfolie. Maak de grillpan warm maar voeg GEEN olie in de pan! Doe de tonijn in de gril en bak deze naar keuze medium of door. Zorg dat je het vuur laag hebt en kier de tonijn regelmatig om! Tegelijkertijd wok je de oesterzwammen in de wok (met een beetje olijfolie) gaar tot aan goudbruin.

Wanneer de tonijn gaar genoeg is naar smaak, ben je klaar! Pak een grote bord en begin met stapelen:

- doe eerst de krulsla als een bedje
- doe daarna de warme aardappelen erop
- doe de asperges op de aardappelen
- doe de tonijn op de asperges
- doe de oesterzwammen op de tonijn
- doe de chipjes op de oesterzwammen
- versier het bord met de citroenmayonese

Tadaa:


Friends don't let friends remain beardless...
pi_66873443
Ziet er goed uit!!
  maandag 9 maart 2009 @ 20:51:24 #3
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_66873477
Wauw, dat ziet er smakelijk uit!
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
  maandag 9 maart 2009 @ 20:52:52 #4
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66873545
Het was ook erg lekker!!!
Friends don't let friends remain beardless...
  maandag 9 maart 2009 @ 20:55:04 #5
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_66873640
Maak je die chipjes ook zelf?
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
pi_66873690
tvp! dat ga ik mn vriend een keertje voorschotelen
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  maandag 9 maart 2009 @ 21:05:40 #7
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66874071
quote:
Op maandag 9 maart 2009 20:55 schreef spanishgirl het volgende:
Maak je die chipjes ook zelf?
Nee, te veel werk Kan het wel hoor... is niet erg ingewikkeld. Maar als ik terugkom van werk, ga ik voor de snelle manier. Laatst op een vrije dag had ik rode bieten chips gemaakt. Is te doen maar erg lastig om bieten zo dun te snijden/schillen.... aardappelen is een stuk makkelijker
Friends don't let friends remain beardless...
  maandag 9 maart 2009 @ 21:11:54 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66874346
gewoon een dikke moot tonijn nemen, op kamertemperatuur laten komen, zout en peper erop en grillen, lekker rood serveren met friet en sla, verder niet moeilijk doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 maart 2009 @ 21:13:09 #9
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66874393
quote:
Op maandag 9 maart 2009 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:
gewoon een dikke moot tonijn nemen, op kamertemperatuur laten komen, zout en peper erop en grillen, lekker rood serveren met friet en sla, verder niet moeilijk doen.


Dit was maar een halfuurtje werk hoor!
Friends don't let friends remain beardless...
pi_66878472
Tonijn is super natuurlijk. Maar vind het bord wel een beetje vol op deze manier eigenlijk. De aandacht wordt zo teveel afgeleid van een pracht product als tonijn.

Om het alleen met friet en sla te serveren alsof het een hamburger betreft zou ik ook niet snel doen trouwens. Wel leuk dat je dit recept post, heeft het ook gesmaakt?
Life is too short not to have fun
pi_66881091
Die tonijn is veel te gaar
pi_66882603
Paar keer uit een kookboek tonijn met ansjovisdressing. Wat is dat een goed recept, lichte frisse van de tonijn met die zware ansjovis, heerlijk!
Life is too short not to have fun
  dinsdag 10 maart 2009 @ 01:20:28 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66883552
quote:
Op maandag 9 maart 2009 23:43 schreef ColdFeet het volgende:
Die tonijn is veel te gaar
Mijn gedachtes ook.
Tonijn moet alleen maar aan de buitenkant even gegrild worden, al dan niet met sesam of wat olie, en van binnen rauw zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 maart 2009 @ 06:39:12 #14
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66884813
Ja, ik ben nogal een beetje kritisch met rauw vlees en vis... in restaurants heb ik dat minder, maar thuis kook ik vlees en vis liever helemaal gaar...
Friends don't let friends remain beardless...
  dinsdag 10 maart 2009 @ 06:41:37 #15
237059 Twerk
The Spurs
pi_66884819
Dit ziet er behoorlijk gaar uit.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66884824
Tonijn uit blik daar zitten soms ook mooie moten in, kun je die ook grillen?
***** Kraak.....
  dinsdag 10 maart 2009 @ 06:45:51 #17
237059 Twerk
The Spurs
pi_66884837
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 06:43 schreef kraaksandaal het volgende:
Tonijn uit blik daar zitten soms ook mooie moten in, kun je die ook grillen?
waarom niet dan?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 08:52:05 #18
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66885938
Tonijn was alles behalve droog. Hij was erg lekker. Lekkerder dan ik in sommige restaurants heb geproefd...

En het is maar een gerecht he.. iedereen kan het maken netals die wil
Friends don't let friends remain beardless...
pi_66885973
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 06:45 schreef Twerk het volgende:

[..]

waarom niet dan?
Ik heb geen idee? Daarom vraag ik 't hier.
***** Kraak.....
  dinsdag 10 maart 2009 @ 08:54:24 #20
237059 Twerk
The Spurs
pi_66885995
Kun je tonijn ook frituren ?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 10:29:29 #21
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_66888322
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 08:54 schreef Twerk het volgende:
Kun je tonijn ook frituren ?
Kan wel, (je kunt ook een Mars frituren), maar ik zou het wel zonde vinden.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_66891170
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 06:43 schreef kraaksandaal het volgende:
Tonijn uit blik daar zitten soms ook mooie moten in, kun je die ook grillen?
Tonijn uit blik is al gekookt. Als je het vervolgens gaat bakken lijkt het me erg droog worden.
Life is too short not to have fun
pi_67046033
die aardappels met dille en mosterd?

aardappels door een mosterd/dille mengsel heen (hope so want anders heb ik morgen een probleem)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')