tomtomaat +1quote:Op maandag 9 maart 2009 13:50 schreef tomtomaat het volgende:
zurich
Bij smaak is het wel logisch hoor, want de psyche werkt nu eenmaal zo dat blauw eten geassocieerd wordt met schimmel (vanuit het verre verleden een soort van waarschuwinhsmechanisme). Daarom vinden mensen blauwe cake minder lekker dan gele. Als je beide cakes door middel van licht geel zou kunnen maken en mensen vinden het even lekker dan weet je dat de blauwe kleurstof NIET zorgt voor een veranderde smaak en dat het dus wel aan de psyche moet liggen.quote:Op maandag 9 maart 2009 13:49 schreef Platina het volgende:
Er zit natuurlijk een kern van waarheid in wat starla zegt, en ik ben ook niet de grootste expert op dit gebied want ik krijg deze stof nu net pas 2 weekjes.
Maar er zal vast wel een verklaring voor zijn, immers als je bij een bepaalde kleur associaties krijgt en je gebruikt dit licht bij een smaakonderzoek worden de resultaten gewoon geaccepteerd. Er zal dus wel een psychologische beredenering achter zitten.
starla +1quote:
yupquote:Op maandag 9 maart 2009 14:09 schreef Platina het volgende:
Eland?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |