Kzie de vakken die ik dit jaar heb in de openingspost staan, want ik zit in het eerste jaar van econometrie op de VU. Kweet niet alles, want ik doe econometrie ook pas sindskort (sinds vorige maand) naast mijn gewone studie, maar mijn gewone studie heeft in het eerste halfjaar veel overlap met econometrie gehad. Kheb dus al veel lessen samen met econometrie gehad en kheb het een en ander aan m'n studieadviseur enz. gevraagd over econometrie, dus kdenk dat ik er wel wat over kan zeggen.
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 23:52 schreef Banaan10 het volgende:1. Hoe moeilijk is econometrie?
2. Zijn de beroepsperspectieven echt zo goed als ze zeggen? Ik lees over gemiddelde startsalarissen van meer dan 3000 euro bruto per maand.
3. Wat is de verhouding wiskunde : economie?
1) Een beetje een standaardantwoord, maar het verschilt per persoon. De een vindt het moeilijk, de ander niet, maar volgens mij is er niemand die de studie echt makkelijk vindt.
2) De beroepsperspectieven zijn goed, maar hoe hoog het startsalaris ligt is moeilijk te zeggen. Het enige dat ik had kunnen vinden is dat het volgens
econometrie.com inderdaad 3000 is, volgens
studiekeuze123 is het 2818, en volgens
kiesjestudie is het 2636.
3) Kdenk Wiskunde 3 : 1 Economie. Het hangt er ook een beetje van af welke richting je in het derde jaar en in je master op wilt, maar de nadruk ligt elk jaar hoe dan ook op wiskunde.
Paar dingen die je misschien boeien:
- De leraren die je in het eerste jaar krijgt, zijn goede leraren (sommigen vinden ze alleen iets te snel) en deze leraren willen de stof wel eens extra moeilijk maken.
- Ongeveer 1/4e is gestopt.
- In het derde jaar moet je een richting kiezen, bedrijfseconometrie & besliskunde of algemene & financiele econometrie. Daarna kan je uit 8 masters ofzo kiezen.
- Er zitten elk jaar ongeveer 2 vakken tussen die belachelijk makkelijk zijn.
-
Hier is een handleiding over econometrie van 2008. Het vakkenpakket zal in 2009 nauwelijks verschillen, dus wellicht de moeite waard om door te nemen (staat ook informatie in over waar die integratiepractica over gaan).
- Er is wel degelijk een overlap tussen de studies wiskunde en econometrie. In het eerste jaar zit als ik het goed heb een overlap van ongeveer 30 studiepunten (Calculus 1 en 2, Kansrekening 1 en 2, Lineaire algebra en eventueel OR en Wiskundige economie). De laatste drie krijgt econometrie zelfs samen met wiskunde. In het tweede en derde jaar is de overlap ongeveer 20 studiepunten.
Je kunt je ook inschrijven voor beide studies, dus zowel economie als econometrie. Als ik het goed heb kost dat niets extra en kan je je elk moment uitschrijven. De eerste periodes krijg je het dan wel druk waardoor de studies min of meer onder elkaar lijden, maar zo kom je er misschien achter welke studie het verstandigst/leukst is en het meest bij jou past. Dan laat je de ander vallen, en weet je dat je de juiste studie van de 2 hebt gekozen, en het gevoel dat je de juiste studie hebt gekozen is volgens mij ook wel fijn. En heel misschien kan je niet kiezen tussen de twee, én kom je er achter dat je genoeg tijd hebt om de twee studies samen combineren zijn, en heb je na 3 (maar waarschijnlijk 4 of 5, want twee studies is ondanks hun overlap wel erg veel om binnen 3 jaar af te ronden) jaar twee bachelors.
[ Bericht 2% gewijzigd door Irving op 09-03-2009 00:53:53 ]