abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66738005
Ik heb van Koopmans zo'n pak voor pizzadeeg. Vorige keer had ik het gemaakt, alleen per ongeluk op een aardewerk plaat gemaakt (en dat wordt natuurlijk niet heet genoeg), dus de bodem bleef deeg. Nu een metalen bakplaat gekocht (pizzaplaat van de hema), maar weer is de bodem slap

Wat doe ik verkeerd?

Het is alleen wel dat ik de helft van het pak heb gebruikt, maarja dat moet toch niet fout gaan?

Ook bleef het deeg heeel lang aan mijn vingers plakken, dus heb er wat bloem bij gedaan en toen werd het een mooi deeg.
Zou dit teveel bloem kunnen zijn dat het daardoor slap wordt?

Iemand nog tips hoe ik het kan oplossen, nou heb ik geen pizza
pi_66738130
Ohja wat er op zat is:

tomatenpuree, uitje, paprika, beetje gewone kaas, salami, cherrytomaatjes, mozzarella en oregano...
pi_66738265
volgende keer gewoon een heel pak maken volgens instructies en de helft invriezen? nooit problemen mee gehad met die -doe-het-zelf-pizza pakken
Gewoon, omdat het kan.
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:34:29 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_66738832
Op welke temperatuur bak je?
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 5 maart 2009 @ 19:35:24 #5
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_66738869
je pizza niet op een dichte plaat leggen, maar op een plaat met gaatjes erin

Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:50:20 #6
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_66739505
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 19:35 schreef Ynske het volgende:
je pizza niet op een dichte plaat leggen, maar op een plaat met gaatjes erin

[ afbeelding ]
Of op het rooster kan ook.
pi_66739740
het moest op 200 graden, maar heb m later op 220 gezet...

en bij die bakplaat stond ook echt pizzaplaat..

en bij mijn ouders thuis maken we ook altijd van dat pak op de bakplaat en dat werkt altijd gewoon, soms wordt ie juist te hard!
misschien is het dan toch de oven ook ofzo, het is een combi met magnetron, wel gewoon hetelucht..

STOM!
Nou heb ik geen avondeten, want dat deeg was echt niet te doen
pi_66739763
maar op het rooster lukt dat toch niet met dat deeg? het heet ook niet voor niks 'plaatpizza'..
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:58:20 #9
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_66739840
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 19:56 schreef Ananajasje het volgende:
maar op het rooster lukt dat toch niet met dat deeg? het heet ook niet voor niks 'plaatpizza'..
Hoezo, ben je bang dat het er doorheen zakt? Valt wel mee hoor. Op een plaat zal je nooit een goeie bodem krijgen, altijd een beetje broodachtig.
  donderdag 5 maart 2009 @ 20:03:45 #10
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_66740071
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 19:58 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Hoezo, ben je bang dat het er doorheen zakt? Valt wel mee hoor. Op een plaat zal je nooit een goeie bodem krijgen, altijd een beetje broodachtig.
Ben ik niet met je eens. Ik had een perfecte pizza op een normale bakplaat. Afgezien van het feit dat sommige stukken 7 cm dik waren

Gelukkig heb ik nu een deegroller
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_66740124
Ik heb in grote oplage dat pak gebruikt, (kookclub voor kids en zulks, heb wel 30 pakken erdoorheen gejast). En misschien een paar belangrijke puntjes:
-Het water wat je toevoegt moet kamertemperatuur zijn.
-Het plakken aan de handen is geen punt, wat je hebt gedaan met de bloem is gewoon goed.
-De dikte is wel belangrijk, dikkere pizza's werden een stuk minder hard dan dun. Dus wellicht dat je kan kijken naar de dikte. Tevens de normale afbaktijd gebruiken, is hij nog slap te bodem dan langer erin, en niet de temp. hoger.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_66745093
De pizza was wel vrij dun en goed verdeeld.. De volgende keer probeer ik het toch op het rooster ofzo...
en idd heel het pak gebruiken en de helft invriezen.
Toch jammer als je zo je best doet op een lekkere pizza
pi_66745235
Helpt het niet als je de bodem eerst even voorbakt en daarna belegd en echt afbakt?
  donderdag 5 maart 2009 @ 23:19:55 #14
3869 David
Drum the drums
pi_66749492
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:01 schreef heaven7 het volgende:
Helpt het niet als je de bodem eerst even voorbakt en daarna belegd en echt afbakt?
dat moet zeker helpen. Maar een echt 'cleane' oplossing is het niet...
pi_66749640
op een rooster leggen
zorg dat de ingredienten niet vochtig zijn
dunne bodem maken
laatste 5 minuten op een hoger temperatuur bakken
of 5minuten langer in de oven laten

combi mag = oven + mag
Nothing to see here, carry on
  dinsdag 10 maart 2009 @ 12:52:46 #16
12079 koele
The Koeler, the better
pi_66893087
ik heb de oplossing voor je; een stenen pizzaoven... maar das lastig natuurlijk...

wat ik doe als ik een pizza maak in mijn thuisoventje; na het uitrollen op een metalen plaat zet ik hem zonder ingrediënten even in de oven, gewoon een minuut of wat. je zie hem vanzelf wat omhoog komen. dan er uit, tomaat, en wat je er ook maar op wil erop, en weer terug in de oven. Werkt perfect!
pi_66901039
Was je deeg ook bruin aan de rand? Zonee kan ie best een standje hoger. Ook lijkt het me dat je hem het beste in het midden van de oven kan plaatsen?

Tevens is het zelf maken van pizzadeeg mbv. bloem, gist en water best makkelijk. Moet alleen even staan om te rijzen, maar dan kan je wel profiteren van de ervaringen van anderen!
Life is too short not to have fun
pi_67020073
ik denk dat ik dat idd doe; eerst de bodem een beetje bakken..
pi_67023829
Goed plan, even voorbakken.
Als je zelf pizza maakt dek je het deeg helemaal af met ingrediënten waardoor het vocht niet weg kan.
  zaterdag 14 maart 2009 @ 00:36:18 #20
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_67028725
Je hebt toch trouwens wel die pizzasteen mee laten voorverwarmen ?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  vrijdag 20 maart 2009 @ 11:45:14 #21
12079 koele
The Koeler, the better
pi_67234505
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 20:30 schreef Ananajasje het volgende:
ik denk dat ik dat idd doe; eerst de bodem een beetje bakken..
werkt perfect he?!
pi_67238222
Na veel experimenteren:
Oven op hoog met pizzasteen er in
Als pizzasteen heet is pizzasteen uit oven, uitgerolde deeg op de pizzasteen leggen en snel beleggen. Gebruik geen bakpapier iod zodat het vocht uit het deeg in de pizzasteen kan
minuutje of 10-12 in de oven.
  vrijdag 20 maart 2009 @ 14:20:35 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67238911
Je zal in een huistuinkeuken oven nooit in de buurt komen van de resultaten van een pizza oven, daar wordt deze simpelweg niet warm genoeg voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67239852
quote:
Op vrijdag 20 maart 2009 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Je zal in een huistuinkeuken oven nooit in de buurt komen van de resultaten van een pizza oven, daar wordt deze simpelweg niet warm genoeg voor.
Volgens mij kwam Heston Blumenthal aardig in de buurt met zijn methode, te zien 'In Search of Perfection'.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_67240071
quote:
Op vrijdag 20 maart 2009 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Je zal in een huistuinkeuken oven nooit in de buurt komen van de resultaten van een pizza oven, daar wordt deze simpelweg niet warm genoeg voor.
Dit is ook niet de bedoeling. Ik wil met mijn huistuinkeuken oven een zo lekker mogelijke pizza bakken. En dat lukt heel aardig. Knapperige dunne bodem included.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')