devlinmr | woensdag 4 maart 2009 @ 11:12 |
bron http://www.zestz.nl/2009/(...)t-voorzorg-gesloten/quote:Heston Blumenthal’s Fat Duck uit voorzorg gesloten Het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck zoekt uit hoe gasten de afgelopen weken ziek konden worden. De deuren zijn tijdelijk gesloten.
Het is de nachtmerrie voor elk restaurant: klanten die na een diner misselijk worden en last van buikloop hebben. De afgelopen weken kampten zo’n 30 à 40 klanten van The Fat Duck in het Britse plaatsje Bray met deze ziekteverschijnselen. Niemand belandde overigens in het ziekenhuis. Heston Blumenthal, chefkok en eigenaar van het wereldberoemde restaurant, staat bekend om zijn bijzondere gerechten, bereid volgens de regels van de moleculaire gastronomie.
Gezondsheidsinspectie vindt niets Onderzoek van de Britse gezondsheidsinspectie en van Blumenthals eigen consultants op het gebied van voedselveiligheid heeft niets aangetoond. Ook het personeel is getest op een eventuele aanwezigheid van een virus - zonder resultaat. Blumenthal staat voor een raadsel. Zeker omdat regelmatig proefmonsters worden genomen om de hygiëne van het restaurant te onderzoeken.
Uit voorzorg heeft Blumenthal afgelopen dinsdag de deuren van zijn restaurant gesloten. ‘Het betekent een financiële ramp, maar mijn klanten komen op de eerste plaats,’ zei hij. De topkok hoopt volgende week woensdag weer open te gaan.
Bronnen: The Telegraph en The Guardian |
Surveillance-Fiets | woensdag 4 maart 2009 @ 11:18 |
Massahysterie. één iemand klaagt over het eten, is ziek. en huppa  |
_Ophelia_ | woensdag 4 maart 2009 @ 11:19 |
quote: Op woensdag 4 maart 2009 11:18 schreef Surveillance-Fiets het volgende:Massahysterie. één iemand klaagt over het eten, is ziek. en huppa  Niet onwaarschijnlijk inderdaad. |
DiRadical | woensdag 4 maart 2009 @ 11:51 |
Ik las "ergens" (geloof AD of Telegraaf) dat het zou liggen het "moleculair koken". De hele techniek was een grote bron van ellende en zeer gevaarlijk in de handen van "de mindere goden". |
vaagsel | woensdag 4 maart 2009 @ 11:59 |
quote:Op woensdag 4 maart 2009 11:51 schreef DiRadical het volgende:Ik las "ergens" (geloof AD of Telegraaf) dat het zou liggen het "moleculair koken". De hele techniek was een grote bron van ellende en zeer gevaarlijk in de handen van "de mindere goden". Maar Heston is de God van het moleculair koken, dus dat zou geen probleem moeten zijn.. |
golfer | woensdag 4 maart 2009 @ 12:04 |
Stond gisteren al te lezen in [CUL TV] Heston Blumenthal: in search of perfection |
RobinOok | woensdag 4 maart 2009 @ 12:09 |
Beetje oud nieuws. The Fat Duck is ondertussen alweer open. Vastgesteld is dat het geen voedselvergiftiging was. Waarschijnlijk een onbekend virus. Zoiets als een verkoudheidje dat heerst dus. En dat het dus niks, helemaal niks met de moleculaire manier van koken te maken had.quote:Heston Blumenthal gets green light to reopen Fat Duck (02 March 2009 15:06)
Celebrity chef Heston Blumenthal has admitted the decision to shut the Fat Duck will result in a “massive financial hit”, but insisted it was the right choice.
Blumenthal, chef-proprietor of the three-Michelin-starred restaurant in Bray, Berkshire, closed the Fat Duck last Tuesday after up to 40 diners over a period of weeks were afflicted with a mystery illness resulting in vomiting and diarrhoea.
Environmental health inspectors were called in to scour the restaurant kitchens for signs of malpractice last Wednesday.
However, they are understood to have ruled out food poisoning, and given the green light for the Fat Duck to reopen on Wednesday (4 March).
Blumenthal said there was a suspicion that a “non-specific virus” could have been the cause of the problem.
In a video interview with the Guardian’s food editor Matthew Fort, the chef admitted that the decision to shut the restaurant had not been taken lightly, adding that the financial implications were huge.
“Financially the closure is a massive hit,” Blumenthal said.
“You put so much blood, sweat and tears into this just to produce the quality and give the dining experience you want to give that the last thing you want is for anybody to leave the restaurant with so much as a headache.”
However, Blumenthal added that while a tough call, closing the Fat Duck had been the right choice. “I don’t regret closing the restaurant,” he said.
“I have serious regrets about the whole situation and it’s been deeply upsetting. But closing the restaurant was morally and technically the only option.” Bron: www.caterersearch.com |
_Ophelia_ | woensdag 4 maart 2009 @ 12:09 |
quote: Op woensdag 4 maart 2009 11:51 schreef DiRadical het volgende:Ik las "ergens" (geloof AD of Telegraaf) dat het zou liggen het "moleculair koken". De hele techniek was een grote bron van ellende en zeer gevaarlijk in de handen van "de mindere goden". Nou ben ik wel benieuwd welke gevaren dat zijn... |
DiRadical | woensdag 4 maart 2009 @ 12:27 |
quote: Was ook een beetje een absud en over de top artikel Nieuwsbank en dezequote:The nutritionists agree, pointing out that the additives used to create El Bulli's trademark foams and airs have been approved through the European Union's system of E-numbers, while the quantities used are strictly regulated.
"We're talking here about gelling agents, which change the texture of food," explains Magda Rafecas, a chemistry professor at the University of Barcelona.
"For example, a ball of ice cream wouldn't retain its shape without these additives, and they give creme caramel its wobbly texture. There's no health issue - you would have to consume an enormous amount to have an adverse reaction." |