abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66683194
bron http://www.zestz.nl/2009/(...)t-voorzorg-gesloten/
quote:
Heston Blumenthal’s Fat Duck uit voorzorg gesloten
Het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck zoekt uit hoe gasten de afgelopen weken ziek konden worden. De deuren zijn tijdelijk gesloten.

Het is de nachtmerrie voor elk restaurant: klanten die na een diner misselijk worden en last van buikloop hebben. De afgelopen weken kampten zo’n 30 à 40 klanten van The Fat Duck in het Britse plaatsje Bray met deze ziekteverschijnselen. Niemand belandde overigens in het ziekenhuis. Heston Blumenthal, chefkok en eigenaar van het wereldberoemde restaurant, staat bekend om zijn bijzondere gerechten, bereid volgens de regels van de moleculaire gastronomie.

Gezondsheidsinspectie vindt niets
Onderzoek van de Britse gezondsheidsinspectie en van Blumenthals eigen consultants op het gebied van voedselveiligheid heeft niets aangetoond. Ook het personeel is getest op een eventuele aanwezigheid van een virus - zonder resultaat. Blumenthal staat voor een raadsel. Zeker omdat regelmatig proefmonsters worden genomen om de hygiëne van het restaurant te onderzoeken.

Uit voorzorg heeft Blumenthal afgelopen dinsdag de deuren van zijn restaurant gesloten. ‘Het betekent een financiële ramp, maar mijn klanten komen op de eerste plaats,’ zei hij. De topkok hoopt volgende week woensdag weer open te gaan.

Bronnen: The Telegraph en The Guardian
  PR/Manusje van alles woensdag 4 maart 2009 @ 11:18:49 #2
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_66683386
Massahysterie. één iemand klaagt over het eten, is ziek. en huppa
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_66683424
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 11:18 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Massahysterie. één iemand klaagt over het eten, is ziek. en huppa
Niet onwaarschijnlijk inderdaad.
  woensdag 4 maart 2009 @ 11:51:00 #4
15929 DiRadical
Everything's ruined
pi_66684548
Ik las "ergens" (geloof AD of Telegraaf) dat het zou liggen het "moleculair koken".
De hele techniek was een grote bron van ellende en zeer gevaarlijk in de handen van "de mindere goden".
Happyness is nature's way of informing human resources that you're overpaid
-Catbert: Evil director of HR
pi_66684831
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 11:51 schreef DiRadical het volgende:
Ik las "ergens" (geloof AD of Telegraaf) dat het zou liggen het "moleculair koken".
De hele techniek was een grote bron van ellende en zeer gevaarlijk in de handen van "de mindere goden".
Maar Heston is de God van het moleculair koken, dus dat zou geen probleem moeten zijn..
Life is too short not to have fun
  woensdag 4 maart 2009 @ 12:04:15 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66684977
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 4 maart 2009 @ 12:09:17 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66685146
Beetje oud nieuws. The Fat Duck is ondertussen alweer open.
Vastgesteld is dat het geen voedselvergiftiging was.
Waarschijnlijk een onbekend virus. Zoiets als een verkoudheidje dat heerst dus.
En dat het dus niks, helemaal niks met de moleculaire manier van koken te maken had.
quote:
Heston Blumenthal gets green light to reopen Fat Duck
(02 March 2009 15:06)

Celebrity chef Heston Blumenthal has admitted the decision to shut the Fat Duck will result in a “massive financial hit”, but insisted it was the right choice.

Blumenthal, chef-proprietor of the three-Michelin-starred restaurant in Bray, Berkshire, closed the Fat Duck last Tuesday after up to 40 diners over a period of weeks were afflicted with a mystery illness resulting in vomiting and diarrhoea.

Environmental health inspectors were called in to scour the restaurant kitchens for signs of malpractice last Wednesday.

However, they are understood to have ruled out food poisoning, and given the green light for the Fat Duck to reopen on Wednesday (4 March).

Blumenthal said there was a suspicion that a “non-specific virus” could have been the cause of the problem.

In a video interview with the Guardian’s food editor Matthew Fort, the chef admitted that the decision to shut the restaurant had not been taken lightly, adding that the financial implications were huge.

“Financially the closure is a massive hit,” Blumenthal said.

“You put so much blood, sweat and tears into this just to produce the quality and give the dining experience you want to give that the last thing you want is for anybody to leave the restaurant with so much as a headache.”

However, Blumenthal added that while a tough call, closing the Fat Duck had been the right choice. “I don’t regret closing the restaurant,” he said.

“I have serious regrets about the whole situation and it’s been deeply upsetting. But closing the restaurant was morally and technically the only option.”

Bron: www.caterersearch.com
pi_66685158
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 11:51 schreef DiRadical het volgende:
Ik las "ergens" (geloof AD of Telegraaf) dat het zou liggen het "moleculair koken".
De hele techniek was een grote bron van ellende en zeer gevaarlijk in de handen van "de mindere goden".
Nou ben ik wel benieuwd welke gevaren dat zijn...
  woensdag 4 maart 2009 @ 12:27:09 #9
15929 DiRadical
Everything's ruined
pi_66685788
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 12:09 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Nou ben ik wel benieuwd welke gevaren dat zijn...
Was ook een beetje een absud en over de top artikel
Nieuwsbank
en deze
quote:
The nutritionists agree, pointing out that the additives used to create El Bulli's trademark foams and airs have been approved through the European Union's system of E-numbers, while the quantities used are strictly regulated.

"We're talking here about gelling agents, which change the texture of food," explains Magda Rafecas, a chemistry professor at the University of Barcelona.

"For example, a ball of ice cream wouldn't retain its shape without these additives, and they give creme caramel its wobbly texture. There's no health issue - you would have to consume an enormous amount to have an adverse reaction."
Happyness is nature's way of informing human resources that you're overpaid
-Catbert: Evil director of HR
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')