SerieJunk | dinsdag 3 maart 2009 @ 18:47 |
Vandaag willen we even een dagje zonder vlees. Op het menu staan noedels met pittige thaise groenten met saté saus. Als vleesvervanger twijfel ik aan tofu of misschien iets van Valez. Normaliter gebruik ik kipfilet. Welke vleesvervanger raden jullie in dit geval aan? | |
Remco | dinsdag 3 maart 2009 @ 18:55 |
quote:Schrijf jij die teksten op die Knorr maaltijden ofzo ![]() | |
Billy_Talent | dinsdag 3 maart 2009 @ 19:13 |
Quorn ![]() | |
spijkerbroek | dinsdag 3 maart 2009 @ 19:15 |
quote: ![]() ![]() | |
NouMooiNiet | dinsdag 3 maart 2009 @ 19:16 |
Vleesvervangers?? Bak gewoon een ei! | |
ITCHY1 | dinsdag 3 maart 2009 @ 19:51 |
Maaltijd is goed zo, vleesvervanger is niet nodig | |
ChipsZak. | dinsdag 3 maart 2009 @ 19:55 |
quote:Hier sluit ik mij bij aan, veruit de lekkerste vleesvervangers vind ik zelf. | |
LoudGirl | dinsdag 3 maart 2009 @ 19:56 |
Ook hier een stem voor quorn! | |
SerieJunk | dinsdag 3 maart 2009 @ 20:08 |
Helaas te laat voor Quorn Heb net boodschappen gedaan. Ze hadden ook niet bijster veel liggen. Blokje tofu gehaald . Zakje wokkruiden van Silvo (Thais pittig)en op hoop van zegen. Volgende keer maar eens Quorn proberen als het zo lekker is als jullie zeggen . Dank . | |
Binkster | woensdag 4 maart 2009 @ 01:49 |
Ik vind Seitan de lekkerste vlees vervanger, maar dat haal je niet bij de Supermarkt. | |
cerror | woensdag 4 maart 2009 @ 01:51 |
Kip. De beste vleesvervanger. | |
spijkerbroek | woensdag 4 maart 2009 @ 08:45 |
quote: ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 4 maart 2009 @ 12:15 |
quote:Ik kreeg twee jaar geleden nog een broodje vegetarische worst van iemand, ze was helemaal trots dat ze eraan gedacht had. Een soort kipfilet worst dus... Het was op een kinderdagverblijf en zij deed daar al jaren de boodschappen voor de kinderen ![]() | |
mistdeja1 | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:25 |
quorn ongelovelig lekker | |
NouMooiNiet | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:28 |
Valess vind ik vies. | |
justshutup | dinsdag 24 maart 2009 @ 17:24 |
Vegetarische smeerworst met kruiden van de Albert Heyn (ook in Filet American versie) is errug lekker voor op brood (of beschuit, crackers noem maar op). Verder sluit ik me aan bij de Quorn liefhebbers. In Den Haag vind je in de Wagenstraat (China town) een vegetarisch Chinees winkeltje waar ze allerlei soorten soyavlees verkopen, waaronder lekkere warme broodjes voor ¤2! Is een lekkere variatie op de standaard vleesvervangers, die ook saai kunnen zijn na een tijdje. Verder is tofu marineren in soyasaus met sesamzaadjes altijd goed. | |
David | dinsdag 24 maart 2009 @ 17:53 |
waarom zou je een vleesvervanger nodig hebben als je helemaal geen vegetariër bent. Eet gewoon géén vlees. Van één dagje zul je er echt niet dood aan gaan hoor. ![]() | |
SerieJunk | dinsdag 24 maart 2009 @ 18:15 |
quote:Omdat ik geen vegetariër ben zou ik opeens geen vleesvervangers mogen eten? Wat is dat voor kul. Mensen zijn omnivoren dus laat mij lekker met mijn tofu aan de gang ![]() | |
Min-e | dinsdag 24 maart 2009 @ 18:29 |
quote:Enige wat ik juist lekker vind, smaakt naar een soort hele milde kaas. De enige vleesvervanger die niet naar vlees smaakt, precies mijn ding. ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 24 maart 2009 @ 23:14 |
Tofu is smakeloos, je krijgt het bijna niet lekker ![]() Ik heb t weleens een dag onder druk uit laten lekken, dan in plakjes snijden, marineren in een mengsel van o.a. dark soy, chilisaus en gembersiroop, de volgende dag gepaneerd met een kokoskorstje en heet gebakken. Toen was het wel OK. Maar ik vond het teveel moeite voor het middelmatige resultaat. | |
_Ophelia_ | woensdag 25 maart 2009 @ 08:57 |
Tofu klaarmaken is inderdaad een vak apart. | |
LoudGirl | woensdag 25 maart 2009 @ 10:17 |
Gerookte tofu is al wat beter. Bij de natuurvoedingswinkel hebben ze nog meer smaakjes, oa met kruiden. | |
David | woensdag 25 maart 2009 @ 18:25 |
quote: ![]() ![]() | |
justshutup | zaterdag 28 maart 2009 @ 09:25 |
Ja, SerieJunk moet misschien jouw post nog een keertje lezen... ![]() | |
Fortune_Cookie | zaterdag 28 maart 2009 @ 09:28 |
Vleesvervangers ![]() Drink dan lekker een paar glazen melk, maar soja of extra groenten naast je maaltijd heb je werkelijk geen zak aan. | |
justshutup | maandag 30 maart 2009 @ 02:22 |
Hoe kom je daarbij? Bron? Bovendien zijn veel vleesvervangers ook gewoon lekker, en dus plezierig om af en toe bij de maaltijd te hebben. | |
sexymofo | maandag 30 maart 2009 @ 03:11 |
Je mag van mijbest met vleesvervangers aan de gang gaan, maar bedenk wel dat soja één van de schadelijkste producten is voor het milieu, en >66,6% genetisch gemanipuleerd is. Eet het dus niet om wille van het milieu! Daarnaast eet gewoon wat je lekker vind: vlees, vis, kaas, gras, een bos wortels, of een ui als appel. Het is dat tonijn met satesaus mij niet echt aanspreekt, maar bij de rest van het gerecht lijkt mij dit een heerlijk alternatief. | |
justshutup | maandag 30 maart 2009 @ 20:24 |
Laat jij jezelf nog eens wat beter informeren, en kijk ook eens goed naar het vlees tegenwoordig. Hoe 'milieuvriendelijk', en hoe heerlijk gemanipuleerd dat is! En verder mag van mij iedereen in principe eten wat hij of zij lekker vindt, maar er moeten wel grenzen worden gesteld aan al het dierenleed wat daar helaas nu nog mee gepaard gaat. We mogen best eens opkomen voor de dieren die in onze wereld geen stem hebben. http://nl.wikipedia.org/wiki/Katinka_Simonse Een gestoord wijf, maar wel met een duidelijk mening. Zielig doen over die kat maar ondertussen draagt iedereen leer en eten ze wel lekker een stuk koe of varken, 7 dagen per week. Wat vinden wij hiervan? | |
wortels | dinsdag 31 maart 2009 @ 16:57 |
quote:Bedenk óók dat onze vleesdieren voor een groot deel gevoerd worden met soja. En om een kilo vlees te maken, is natuurlijk véél meer diervoer nodig dan wanneer je die soja meteen zelf opeet. Geen vleesvervangers maar wél vlees eten, met in je achterhoofd dat die soja in vleesvervangers zo slecht voor het milieu is, is dus jezelf voor de gek houden. Het beste is natuurlijk je tofu e.d. biologisch kopen. Maar ja, om dat elke keer te doen is wel vrij duur. Wat ook goed kan zijn, is eens je blik verruimen en niet alleen in termen van 'vleesvervangers' als stukjes nepvlees die naast het vlees in de supermarkt liggen, te denken. Bijvoorbeeld linzen, granen, bonen, ei, kaas zijn ook uitstekend als eiwitbron in je voeding. Variatie is natuurlijk het toverwoord. | |
Iblis | dinsdag 31 maart 2009 @ 17:18 |
quote:Van alle in de VS gegroeide soja gaat 90% naar veevoer. Dan mensen aanwrijven die het direct eten, dat het slecht is voor het milieu, is gek. Als je vlees eet, komt er indirect veel meer soja aan te pas. Dat het genetisch gemanipuleerd is, is niet per se schadelijk voor het milieu. Er is natuurlijk het gevaar van genenoverdracht, maar genetische modificatie die minder bestrijdingsmiddel vereist (wat Roundup helaas niet is), kan in beginsel een tamelijk goede impact hebben. Of een gewas dat makkelijker gezaaid kan worden zonder dat de bodem helemaal omgeploegd hoeft te worden, wat bodemerosie kan tegengaan. Zoals het er nu bijstaat is er echter meer ellende met patenten, opzettelijk onvruchtbaar maken van gewassen, en overvloedig gebruik van Roundup. Dus wat je zegt, eet het niet omwille van het milieu: elk beest krijgt soja te eten. Wat dat betreft is het zinniger dat mensen het direct zouden eten, dan zou er aanmerkelijk minder soja gekweekt hoeven te worden. |