Klein is niet nul.quote:Op zondag 1 maart 2009 20:51 schreef DaMart het volgende:
Ik heb er wel eens aan gedacht om een online uitgeverij te gebruiken voor mijn eigen verhalen. Maar zelf de promotie moeten doen en het bij winkels onder de aandacht brengen weerhoudt me er toch van.
Wat dat betreft gaat mijn voorkeur toch uit naar een traditionele uitgeverij, die zelf ook de commerciële kant op zich neemt. Al is de kans om daar binnen te komen wel erg klein, helaas.
Een kleine kans is inderdaad ook een kans. Daarom houd ik ook hoop dat het me nog een keer gaat lukken. Wat dat betreft hoop ik eind deze maand een stap te kunnen zetten. Er is dan een mogelijkheid om een manuscript kort voor te leggen aan redacteuren van uitgeverijen.quote:Op zondag 1 maart 2009 21:11 schreef wonderer het volgende:
[..]
Klein is niet nul.
Overigens moet je ook bij een regulier hard aan de slag voor promotie, maar zij hebben wel meer ingangen, dat scheelt wel. En op een gegeven moment wil je het zelf ook, hoor. Lekker reclame maken voor je eigen boek
Wat heb je geschreven DaMart en wat is dat voor mogelijkheid om het aan redacteuren voor te leggen?quote:Op zondag 1 maart 2009 21:50 schreef DaMart het volgende:
[..]
Een kleine kans is inderdaad ook een kans. Daarom houd ik ook hoop dat het me nog een keer gaat lukken. Wat dat betreft hoop ik eind deze maand een stap te kunnen zetten. Er is dan een mogelijkheid om een manuscript kort voor te leggen aan redacteuren van uitgeverijen.
En mocht het bij de reguliere uitgevers niet lukken, dan sluit ik zeker niet uit dat ik toch een online uitgeverij inschakel. Daarom vind ik dit soort topics, waarin anderen hun ervaringen met online uitgeverijen delen, erg interessant om te lezen.
Ik ben nu bezig met een boek. Het verhaal zit al wat langer in mijn hoofd. Eind deze maand is er in Amsterdam ter afsluiting van de Boekenweek een editie van Nightwriters. Onderdeel daarvan is een speeddate met redacteuren. Daar wil ik wat ik tot dan heb geschreven aan voorleggen, al is het maar voor het kleinste beetje opbouwende kritiek dat ze in de korte tijd die er is, kunnen geven.quote:Op zondag 1 maart 2009 22:00 schreef SCH het volgende:
[..]
Wat heb je geschreven DaMart en wat is dat voor mogelijkheid om het aan redacteuren voor te leggen?
Precies! En onderschat je vrienden- en kennissenkring niet qua web voor promotiequote:Op zondag 1 maart 2009 21:11 schreef wonderer het volgende:
Overigens moet je ook bij een regulier hard aan de slag voor promotie, maar zij hebben wel meer ingangen, dat scheelt wel. En op een gegeven moment wil je het zelf ook, hoor. Lekker reclame maken voor je eigen boek
Nou ja, een persbericht naar de media (en dan bedoel ik niet alleen volkskrant enzo, maar heel algemeen) van een uitgever wordt wel iets serieuzer genomen dan een berichtje van een pod-je. Zeker als die media moeten gaan schiften in waar ze wel en niet aandacht aan besteden. De lokale media (plaatselijke sufferdje etc) zal het weinig verschil maken, maar als ik zelf de gaykrant had aangeschreven met zijn zelf uitgegeven boek, zou de kans dat zij een recensie schreven waarschijnlijk een stuk kleiner zijn geweest.quote:Op zondag 1 maart 2009 22:11 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Precies! En onderschat je vrienden- en kennissenkring niet qua web voor promotie
Het zelf timmeren aan de weg om je boek te promoten lijkt me juist zo leuk. Moet er niet aan denken dat iemand anders het voor me doet.
Kijk naar de FP. Zonder mij erin te kennen zet Stefan een berichtje. Hardstikke leuk hoor, daar niet van, maar er zitten al meteen 2 behoorlijk storende fouten in die tekst.
Precies. De invloed van eigen (lokale) promotie moet zeker niet onderschat worden, maar voor een bredere promotie is een naam en netwerk eigenlijk onontbeerlijk, lijkt me. En daarvoor is een bekende (reguliere) uitgever zeer belangrijk, in mijn ogen.quote:Op zondag 1 maart 2009 22:39 schreef wonderer het volgende:
[..]
Nou ja, een persbericht naar de media (en dan bedoel ik niet alleen volkskrant enzo, maar heel algemeen) van een uitgever wordt wel iets serieuzer genomen dan een berichtje van een pod-je. Zeker als die media moeten gaan schiften in waar ze wel en niet aandacht aan besteden. De lokale media (plaatselijke sufferdje etc) zal het weinig verschil maken, maar als ik zelf de gaykrant had aangeschreven met zijn zelf uitgegeven boek, zou de kans dat zij een recensie schreven waarschijnlijk een stuk kleiner zijn geweest.
Maar dat is in jouw geval denk ik ook niet aan de orde vanwege je specifieke onderwerp. Maar aangezien dit toch een BEETJE een algemeen topic is, lijkt het me wel nuttig om te meldenAls je bijvoorbeeld zelf een chicklit uitgeeft, kom je er bij de viva niet zo snel in als dat je uitgever dat voor je regelt, of je in ieder geval met de naam van je uitgever kan schermen.
Volgens mij wel, maar veel zicht heb ik er niet op. Kan wel eens rondvragen.quote:Op zondag 1 maart 2009 23:06 schreef DaMart het volgende:
[..]
Is het ook niet zo dat recensenten eerder boeken van de reguliere uitgevers beoordelen dan van POD's?
Dat weet ik wel ongeveer zeker, jaquote:Op zondag 1 maart 2009 23:15 schreef Bluezz het volgende:
Denk je dat de POD's dus niet voor 'vol' worden aangezien?
Heeft iemand het boekje al binnen?quote:Het duurt al met al tussen 1 week en 10 dagen na ontvangst van de betaling voordat u uw bestelling in huis hebt.
Ik heb de bestelde boekjes nog niet binnen nee. Zal maandag of dinsdag wel komen denk ik ?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:45 schreef Reese het volgende:
Uit de bevestigingsmail van Boekscout.nl
Heeft iemand het boekje al binnen?
@Bluezz, gaat het goed met de verkopen?
Nou!quote:Op vrijdag 6 maart 2009 17:41 schreef popolon het volgende:
54 al.Da's toch heel mooi al.
Je wordt nog rijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |