Nou mijn vader is er zo eenquote:Op zaterdag 28 februari 2009 20:08 schreef fathank het volgende:
Jij zet wel een heel positief plaatje van het babyboomer-leven neer.
In die tijd waren er inderdaad ruim voldoende mensen hier die fijn met een uitkering in hun nest lagen, m.a.w. als die niet zo lui waren hadden we al die problemen met "minderheden" en hele ghetto's in de 4 grote steden nooit gehad.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 20:22 schreef LXIV het volgende:
Oh ja. En omdat ze zelf geen vieze handjes wilden krijgen hebben ze de gastarbeiders hier naar toe gehaald. Daaruit is een probleem voortgekomen dat de credietcrisis nog wel overleven zal.
Natuurlijk zijn er genoeg babyboomers die hard gewerkt hebben. Maar het gaat dan ook niet over een specifieke persoon maar om een generatie. En die generatie, die al sinds de jaren 60 zitting heeft in alle vakbonden en politieke partijen, die heeft het allemaal precies voor zichzelf extreem goed weten te regelen. Daar gaat het om. En wat er voor andere generaties was, daar heeft zij zich niet om bekommerd.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 20:46 schreef Lemmeb het volgende:
Ik ken anders heel wat babyboomers die vanaf hun twaalfde keihard hebben moeten werken, nooit hebben kunnen studeren, net te jong waren voor de riante prepensioenregelingen van enkele jaren geleden en nu door kanker de 65 niet eens halen. TS moet niet net doen of elke babyboomer een omhooggevallen uitvreter is, want dat is gewoon niet zo. Maar je hebt ze er wel tussen zitten, genoeg helaas.
Het zijn vooral die babyboomers die hoog in de boom zaten, die de macht hadden op kantoor, die maximaal hebben kunnen uitvreten en die voor zichzelf allerlei riante regelingen hebben bedongen. De rest heeft net zo hard moeten werken als dat wij nu moeten, misschien nog wel harder. Het grote voordeel voor hen was wel dat dat harde werken zich maximaal uitbetaalde in vooruitgang, terwijl ik dat voor jongere generaties nog maar moet zien.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 20:53 schreef LXIV het volgende:
[..]
Natuurlijk zijn er genoeg babyboomers die hard gewerkt hebben. Maar het gaat dan ook niet over een specifieke persoon maar om een generatie. En die generatie, die al sinds de jaren 60 zitting heeft in alle vakbonden en politieke partijen, die heeft het allemaal precies voor zichzelf extreem goed weten te regelen. Daar gaat het om. En wat er voor andere generaties was, daar heeft zij zich niet om bekommerd.
Precies, de vraag is of ze dat echt persoonlijk aan te rekenen valt. Ik vind van niet, ze zijn meegegaan in een 'systeem' wat blijkbaar erg lucratief was.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 20:58 schreef Lemmeb het volgende:
De rest heeft net zo hard moeten werken als dat wij nu moeten, misschien nog wel harder. Het grote voordeel voor hen was wel dat dat harde werken zich maximaal uitbetaalde in vooruitgang, terwijl ik dat voor jongere generaties nog maar moet zien.
Het stukje gaat dan ook helemaal niet over jouw ouders of over een specifieke andere persoon, maar om de macht die deze generatie heeft in de diverse landelijke bestuursorganen en hoe zij deze gebruikt om alles zo gunstig mogelijk voor zichzelf te regelen.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 21:19 schreef ChrisMoneymaker het volgende:
Als zoon van een babyboomer die z'n hele leven zich kapot gewerkt heeft voor een mager loon, deels in het economisch minst ontwikkeld deel van Nederland, en die naast die fulltime baan zich ook nog opgewerkt heeft van de LTS tot HBO, en een moeder die ook fulltime gewerkt heeft vanaf mn twaalfde, die nooit gestunt hebben met de overwaarde van hun woning, en nog nooit op vakantie in het buitenland geweest zijn, en die nu als slagroom op de taart ligt dood te gaan aan kanker, neem ik een beetje aanstoot aan je OP, met name het stukje over ziektekostenvergoeding ontnemen.
Maar ik volg je wat de algemene strekking betreft, en ik ben het wel met je eens in grote lijnen. Het is rijkdom op voorschot geweest en daar gaan wij voor moeten bloeden. Dat een taart als Jongerius gaat piepen wanneer geopperd wordt dat de AOW-leeftijd omhoog moet naar 67, is dan ook onbegrijpelijk voor me.
PS. Het zou de grootste eer zijn om in het levensonderhoud van mijn ouders te voorzien.
't Is niet voor niets dat veel hoog opgeleide jongeren het land verlaten...quote:Op zaterdag 28 februari 2009 21:22 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het stukje gaat dan ook helemaal niet over jouw ouders of over een specifieke andere persoon, maar om de macht die deze generatie heeft in de diverse landelijke bestuursorganen en hoe zij deze gebruikt om alles zo gunstig mogelijk voor zichzelf te regelen.
Daarvan zal het grootste deel de komende tijd met hangende pootjes weer terugkeren, let maar eens op.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 22:33 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
't Is niet voor niets dat veel hoog opgeleide jongeren het land verlaten...
waarom denk je dat ?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 22:46 schreef Lemmeb het volgende:
[..]
Daarvan zal het grootste deel de komende tijd met hangende pootjes weer terugkeren, let maar eens op.
Omdat ik dat een hele logische redenatie vind. En om ik dat nu al om me heen zie gebeuren.quote:
Ben het qua strekking eens met TS, maar als ik naar personen uit mijn omgeving ga kijken, blijken er toch wel veel hard werkende mensen tussen te zitten. Wel hebben zo op oa mijn kosten de overwaarde van hun huizen makkelijk in handen gekregen, en daar betaald mijn generatie en degene daarna de kosten van. (ben 33)quote:Op zaterdag 28 februari 2009 20:07 schreef RemcoDelft het volgende:
Tsja, als de overheid de 100-200 miljard die nu aan banken is gegeven in de woningmarkt zou pompen, zouden er de komende jaren 2 miljoen fatsoenlijke huizen gebouwd kunnen worden... Iets waar de economie echt iets aan heeft, en dan storten die lompe prijzen voor half vergane babyboom-huizen vanzelf in, en zitten ze alsnog op de blaren.
Helaas zijn de belangen blijkbaar nog steeds te groot, en blijft er een groot taboe rusten op het geven van bouwvergunningen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |