En welke daarvan raad jij hem aan?quote:Op zondag 22 februari 2009 22:33 schreef cherrycoke het volgende:
http://www.kookwinkel.nl/cms,17296,Snijmachines.asp
Ik zal me even verduidelijken.quote:Op zondag 22 februari 2009 22:36 schreef cherrycoke het volgende:
greaf classic 180 omdat die binnen zijn budget valt
kwam ook al machines tegen die dus bij horeca groothandels lagen. voor een 280 ongeveer. maar dus geen idee of dat iets isquote:Op zondag 22 februari 2009 22:40 schreef ElisaB het volgende:
Een (semi-)professionele snijmachine voor 200-300 is onmogelijk (tenzij je een gebruikte op de kop weet te tikken bij iemand die geen idee heeft van de waarde).
Het is maar net wat voor eisen je stelt. Ze zullen best snijden, maar daar houdt het dan ook waarschijnlijk wel op.quote:Op zondag 22 februari 2009 22:42 schreef PKfotografie het volgende:
kwam ook al machines tegen die dus bij horeca groothandels lagen. voor een 280 ongeveer. maar dus geen idee of dat iets is
Ik reageer ff voor pk (ben de wederhelft )quote:Op zondag 22 februari 2009 22:36 schreef hierissieweer het volgende:
kun je het niet voorgesneden kopen?
Dan moet je jezelf een lol doen en een echte snijmachine kopenquote:Op zondag 22 februari 2009 22:46 schreef prupke het volgende:
En daar bovenop komt nog eens dat ik het ook wel fijn vind om zelf bv carpaccio te kunnen snijden van tonijn of ossehaas
quote:de basis van de CaterChef serie is vervaardigd van gegoten aluminium en is voorzien van een food-friendly coating. De slede, mesbeschermplaat en dikteglijplaat zijn van geanodiseerd aluminium. Algemene kenmerken: hoogwaardige roestvrije legering holgeslepen kwaliteitsmes, traploos instelbaar van 0 - 15 mm, verlichte schakelaar en geventileerde motor. Inclusief slijpapparaat. Schuin model.
Ik ook nietquote:Op zondag 22 februari 2009 22:49 schreef PKfotografie het volgende:
[ afbeelding ]
dit zit bv. binnen het budget, maar ken het merk niet.
19,5 voor 245quote:Op zondag 22 februari 2009 22:53 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik ook niet
Aan het type te zien een 19,5 cm mes. Dat is erg klein; ik zou in elk geval zoeken naar 22cm.
Ik ben kok en heb om m'n vorige werk inderdaag met de berkel 836 gewerkt. En het is gewoon een kwalitatief goede snijmachine. Is zeer makkelijk te reinigen (als je weet hoe) en kan tegen een stootje. nadeel is alleen wel dat er in deze nog zo'n ouderwetse rubber ring zit die voor de overbrenging zorgt van de aandrijfas naar je mes. En die moet dus echt eens in de zoveel tijd vervangen worden.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:02 schreef PKfotografie het volgende:
en wat is daar het voordeel van? behalve dat het een prof merk is?
iets als dit?
heb je helemaal gelijk in. (heb vroeger (jaar of 6 terug) met zulke machines gewerkt, en weet dus wat voor ondehoud ze willen) maar het gaat uiteindelijk niet om prijs, maar om de fun die je uit de kleine dingen kan halen.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:13 schreef Casparovvv het volgende:
Let bij het kopen van een 2e hands machine op de staat van het mes. Zit er een grote opening tussen het mes en de beschermende rand? Dan betekent dit dat het mes al flink afgeslepen is en zodoende niet veel langer mee zal gaan. Een nieuw mes kost je weer een paar honderd euro, in het geval van een professionele machine. Een goede snijmachine staat en valt natuurlijk bij de kwaliteit van het mes.
Overigens weet ik niet of je wel zo blij zal zijn met een eigen machine hoor, om de volgende redenen:
- het kost mij 5 minuten om een snijmachine schoon te maken, maar ik heb het dan ook al een paar honderd keer gedaan. De eerste keer kostte het me ruim een kwartier. Dit zal je elke keer moeten doen om een volgende keer hygiënisch vlees te snijden.
- regelmatig onderhoud aan het mes, de slijpstenen en de bewegende delen.
- neemt veel plaats in.
Is het in jouw geval niet voordeliger een goede slager op te zoeken? In de delicatessenzaak waar ik werk verkopen we vleeswaren en snijden we alles op de dikte die de klant wil, waarbij de prijs tussen een stuk en gesneden niet verschilt.
Yups, dat is een 836. Let op: er wordt veel bagger aangeboden.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:02 schreef PKfotografie het volgende:
en wat is daar het voordeel van? behalve dat het een prof merk is?
iets als dit?
Als je het mes niet geslepen krijgt met het slijpapparaat, dan is er iets mis met je mes, de slijpstenen of de afstelling van het slijpapparaat. Als het voorgaande in orde is, kun je je mes er gewoon goed mee slijpen.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:11 schreef Stakky het volgende:
En je moet je mes eens in de zoveel tijd ff los schroeven en naar de slijper brengen. Er zit wel een aanzet mechanisme op in de kapje boven het mes met het logo. Maar het is net als een mes. Je kan hem aanzetten maar eens in de zoveel tijd moet ie echt geslepen worden.
Nah, bepaalde soorten vlees willen nog wel eens een botje bevatten, dan heb je al snel een buts in je mes die je er niet met je slijpsteentjes uit krijgt hoor.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:20 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Yups, dat is een 836. Let op: er wordt veel bagger aangeboden.
Wat de kwaliteit betreft: de machine die jij hierboven liet zien (merk onbekend) is het te vergelijken met een 836. En dat zit 'm niet zozeer in de naam, als wel in de wijze waarop de machine in elkaar zit.
Overigens: ook een slecht afgestelde (of slecht onderhouden) Berkel snijdt bagger
[..]
Als je het mes niet geslepen krijgt met het slijpapparaat, dan is er iets mis met je mes, de slijpstenen of de afstelling van het slijpapparaat. Als het voorhgaande in orde is, kun je je mes er gewoon goed mee slijpen.
Als je ziet dat mensen de messen met het slijpapparaat tot een cm kleiner slijpen, dan gaat zo'n klein butsje ook nog wel lukkenquote:Op zondag 22 februari 2009 23:22 schreef Casparovvv het volgende:
Nah, bepaalde soorten vlees willen nog wel eens een botje bevatten, dan heb je al snel een buts in je mes die je er niet met je slijpsteentjes uit krijgt hoor.
jup en goeie tip over die stand van z'n mes met die ruimte er tussen. Dat was ik helemaal nog vergeten te melden.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:22 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Nah, bepaalde soorten vlees willen nog wel eens een botje bevatten, dan heb je al snel een buts in je mes die je er niet met je slijpsteentjes uit krijgt hoor.
Als je dat mes dagelijks slijpt wordt 'ie gewoon kleiner, in de praktijk ga je een mes niet na 2 maanden vervangen. Een botje zorgt voor een buts die je er misschien wel uit kan slijpen als je de steen er een uur op houdt, maar in de praktijk zal je het mes toch echt moeten laten slijpen.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:24 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Als je ziet dat mensen de messen met het slijpapparaat tot een cm kleiner slijpen, dan gaat zo'n klein butsje ook nog wel lukkenMaar je moet natuurlijk nooit vlees met botten op je snijmachine slingeren. Komt niet goed
Als er een hele hap uit het mes is, dan zou ik dat ook niet met de hand slijpen. Maar het is voor zover ik weet niet te doen gebruikelijk om een mes van een 836 naar een slijper te brengen. Maar er is wel meer dan ik niet weet, dus wellicht heb je gewoon gelijkquote:Op zondag 22 februari 2009 23:31 schreef Casparovvv het volgende:
Als je dat mes dagelijks slijpt wordt 'ie gewoon kleiner, in de praktijk ga je een mes niet na 2 maanden vervangen. Een botje zorgt voor een buts die je er misschien wel uit kan slijpen als je de steen er een uur op houdt, maar in de praktijk zal je het mes toch echt moeten laten slijpen.
Een verdwaald botje is gewoon niet te vermijden. Wat dacht je van een parmaham die inclusief bot geleverd wordt? Daar wil nog wel eens een splintertje of wat dan ook van achter blijven.
Zo erg zal het niet zijn, zo'n mes is (in ieder geval bij de professionele Berkel machines waar ik mee werk) best dik richting het midden. Er moet echt iets raars mee gebeuren wil je het mes uit balans brengen. Bij een buts heb ik het misschien over max. een millimeter, maar die messen zijn zo hard dat je zelf wel even aan het slijpen bent voordat je zo'n buts er uit hebt. Omdat het mes zo snel ronddraait moet het absoluut glad zijn omdat de kleinste oneffenheid je mooie plakjes aan gort haktquote:Op zondag 22 februari 2009 23:38 schreef PKfotografie het volgende:
als er een hap uit het mesblad gaat, dan kun je hem misschien wel slijpen, maar heeft het mes dan niet al zo'n harde klap gehad dat hij na het slijpen wat klein word? en misschien door de klap niet meer geheel recht is?
Alles kan natuurlijk. Een beetje een mes kan wel wat hebben en is niet zomaar krom. Maar als je een hap van een halve centimeter diep geslagen hebt, kun je je mes in elk geval beter vervangen.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:38 schreef PKfotografie het volgende:
als er een hap uit het mesblad gaat, dan kun je hem misschien wel slijpen, maar heeft het mes dan niet al zo'n harde klap gehad dat hij na het slijpen wat klein word? en misschien door de klap niet meer geheel recht is?
Dan moet je er toch echt wel een vork tussen steken ofzoquote:Op zondag 22 februari 2009 23:42 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Alles kan natuurlijk. Een beetje een mes kan wel wat hebben en is niet zomaar krom. Maar als je een hap van een halve centimeter diep geslagen hebt, kun je je mes in elk geval beter vervangen.
hehe het klonk me in de oren als een deuk van een paar mm. niet van 1 mm.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:42 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Zo erg zal het niet zijn, zo'n mes is (in ieder geval bij de professionele Berkel machines waar ik mee werk) best dik richting het midden. Er moet echt iets raars mee gebeuren wil je het mes uit balans brengen. Bij een buts heb ik het misschien over max. een millimeter, maar die messen zijn zo hard dat je zelf wel even aan het slijpen bent voordat je zo'n buts er uit hebt. Omdat het mes zo snel ronddraait moet het absoluut glad zijn omdat de kleinste oneffenheid je mooie plakjes aan gort hakt![]()
Maargoed, dit zijn de uitzonderingen. Onder normale omstandigheden gaat dat mes heel lang mee voordat je het moet vervangen, en zal je veel onderhoud zelf kunnen doen als je een beetje handig bent.
Of tegenaan slaan met een heule grote braadpanquote:Op zondag 22 februari 2009 23:44 schreef Casparovvv het volgende:
Dan moet je er toch echt wel een vork tussen steken ofzo
uhm nee op het moment dat je een vastloper hebt in bijv een bevroren stuk vlees. of kaas. Dan komt door een bot mes. En een slippende rubberen aandrijf riem. Dus moet je daar eens goed naar kijken. Je mes kan vrij veel hebben en zal door een vastloper niet zo snel krom trekken.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:49 schreef PKfotografie het volgende:
ik ga er een beetje vanuit, dat door de grote snelheid die het mes heeft bij het draaien, je bij een vastloper door bv. bot, je het mes redelijk kan mollen, krom kan trekken.
maakt niet uit wat je gebruikt om het mes snel stil te zetten, door de snelheid van het draaien is er vast een kans dat het mes iets krom gaat, en 1 mm uit balans is denk ik vervelender als 1 mm diep deukje in het mes
als je bewegende gedeelte onder een hoek staat. Valt ie al gedeeltelijk door de zwarte kracht tegen het mes aan. Dus hoef je minder hard te duwen om ergens een plak van te snijden. Met de kans dat je, je product ook minder beschadigd door er hard op te moeten drukken.quote:Op maandag 23 februari 2009 00:04 schreef PKfotografie het volgende:
wat is trouwens het voordeel, of nadeel van een snijmachine die onder een hoek staat?
(ik gok dat je dan het gesneden product makkelijker kan opvangen, maar dat is dus een gokje voor mij)
quote:Op maandag 23 februari 2009 00:08 schreef Stakky het volgende:
[..]
als je bewegende gedeelte onder een hoek staat. Valt ie al gedeeltelijk door de zwarte kracht tegen het mes aan. Dus hoef je minder hard te duwen om ergens een plak van te snijden. Met de kans dat je, je product ook minder beschadigd door er hard op te moeten drukken.
Dus is eigenlijk voor comfort voor de gene die snijd.
naja kijk. Als jij een rechte heb. Zal je dus harder moeten duwen om te snijden. Met de kans dat je ook weer te hard duwt, waardoor jouw instelling op stand 6 dus nog wel eens iets wil verschuiven richting stand 7 bijv. En omdat je meer kracht zet kan het zijn dat je niet het gewenste resultaat haalt.quote:Op maandag 23 februari 2009 00:14 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
maar is dus meer comfort als dat het verbetering in snijden is, (kan me voorstellen dat bij horizontaal het gesneden plakje bv, eerder breekt, scheurt. )
Wij gebruiken de schuinsnijder vooral voor gedroogde, ambachtelijke hammen als Serrano, Parma, Pata Negra e.d. Werkt fijner. De fijne vleeswaren (gekookte hammen, verwerkt vlees als boterhamworst, kipfilet, salami en cervelaat snijden fijner op een rechte.quote:Op maandag 23 februari 2009 21:37 schreef ElisaB het volgende:
Schuinsnijden is in de Zuid-Europeese landen heel gebruikelijk. Hier (en in Duitsland en bijvoorbeeld Zweden) doen ze het amper. Ik dacht overigens dat Engeland ook heel veel schuinsnijders heeft.
Een schuinsnijder heeft over het algemeen op een of andere manier een iets grotere snijcapaciteit. Hoe dat komt, heb ik nog nooit begrepen (of ik heb niet de moeite genomen het me te laten uitleggen). Het scheelt overigens maar weinig.
Logischquote:Op dinsdag 24 februari 2009 00:07 schreef Casparovvv het volgende:
Wij gebruiken de schuinsnijder vooral voor gedroogde, ambachtelijke hammen als Serrano, Parma, Pata Negra e.d. Werkt fijner. De fijne vleeswaren (gekookte hammen, verwerkt vlees als boterhamworst, kipfilet, salami en cervelaat snijden fijner op een rechte.
Ik ga toch eens informeren hoe dat kan...quote:Op dinsdag 24 februari 2009 09:18 schreef Casparovvv het volgende:
Een Berkel, het type zou ik niet uit mijn hoofd weten. Jup, die kan de grote hammen gemakkelijk aan, terwijl je die hammen op de rechte machine niet plat neer kan leggen, maar schuin omhoog moet houden.
Ik ben geneigd om nu naar de slager te rennen (en dan in te breken ) om de hele nacht hammen ed te gaan staan snijdenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:23 schreef ElisaB het volgende:
Wow!
(het is net of ik erop zat te wachten, maar dit is puur toeval)!
En zo wij altijd (welgemeend en zeer positief bedoeld) zeggen: Go slice yourself
Ik zeg: doenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:27 schreef prupke het volgende:
Ik ben geneigd om nu naar de slager te rennen (en dan in te breken ) om de hele nacht hammen ed te gaan staan snijden![]()
Lief voor zijn en goed op passenquote:wat een briljant apparaat
ik wacht wel tot de winkel open is morgenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:35 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik zeg: doen
[..]
Lief voor zijn en goed op passen
Dus ik kan wel naar bed en hoef Teletekst niet verder in de gaten te houden?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:40 schreef prupke het volgende:
ik wacht wel tot de winkel open is morgen
Goed bezig prupkequote:en ik ben zeer zeker lief voor goede apparaten
heb hem daarstrakkies na de eerste snijbeurt al netjes schoongemaakt
Sorryquote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:45 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Dus ik kan wel naar bed en hoef Teletekst niet verder in de gaten te houden?
Bummer
[..]
Goed bezig prupke
Nóóóit de vaatwasser gebruiken, want daar gaat ie dood van
De lade waar je het vlees op legt is gewoon groter en je kunt m verder naar achteren trekken, waardoor het stuk vlees dat je snijdt groter kan zijn.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:34 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik ga toch eens informeren hoe dat kan...
Dat snap ik (dat de slag van de tafel van een schuinsnijder groter is), maar wáárom is dat dan niet ook standaard zo bij een rechtsnijder?quote:Op woensdag 25 februari 2009 12:28 schreef Casparovvv het volgende:
De lade waar je het vlees op legt is gewoon groter en je kunt m verder naar achteren trekken, waardoor het stuk vlees dat je snijdt groter kan zijn.
Ik denk dat daar gewoon economische redenen achter zitten - om bedrijven sneller de duurdere schuinsnijder te laten aanschaffen.quote:Op woensdag 25 februari 2009 13:23 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Dat snap ik (dat de slag van de tafel van een schuinsnijder groter is), maar wáárom is dat dan niet ook standaard zo bij een rechtsnijder?
Is de schuinsnijder duurder dan volgens jou? Maar los daarvan: waarom zouden ze een rechtsnijder beperken met als doel een duurdere schuinsnijder te verkopen? Die logica ontgaat mequote:Op woensdag 25 februari 2009 16:57 schreef Casparovvv het volgende:
Ik denk dat daar gewoon economische redenen achter zitten - om bedrijven sneller de duurdere schuinsnijder te laten aanschaffen.
Op die manier koopt iedereen die veel mogelijkheden wil hebben de dure machine, en iedereen die aan een budget gebonden zit de goedkopere met minder mogelijkheden. Als je van jouw redenatie uitgaat zouden er in geen enkele markt meerdere producten bestaan, maar slechts 1 product dat alles kan.quote:Op woensdag 25 februari 2009 17:01 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Is de schuinsnijder duurder dan volgens jou? Maar los daarvan: waarom zouden ze een rechtsnijder beperken met als doel een duurdere schuinsnijder te verkopen? Die logica ontgaat me
Maar vrijwel niemand weet dat een schuinsnijder met een zelfde mesdiameter net iets meer aankan...quote:Op woensdag 25 februari 2009 17:05 schreef Casparovvv het volgende:
Op die manier koopt iedereen die veel mogelijkheden wil hebben de dure machine, en iedereen die aan een budget gebonden zit de goedkopere met minder mogelijkheden. Als je van jouw redenatie uitgaat zouden er in geen enkele markt meerdere producten bestaan, maar slechts 1 product dat alles kan.
quote:Op dinsdag 24 maart 2009 20:36 schreef PKfotografie het volgende:
ben nu een maand in het bezit van de Bizerba.
ben er nog steeds erg blij mee.
alle vingers nog aanwezig. dus dat gaat iig goed.![]()
verder al redelijk wat vleeswaren er doorheen gehaald.
schoonmaken is ook klusje van nog geen 10 min dus goed tedoen.
maar zal iig zoals beloofd melden wanneer ik voor het eerst met het mes door mijn vingers ga
We kopen heel regelmatige nieuwe; steeds met 6m tegelijkquote:Op dinsdag 24 maart 2009 20:44 schreef PKfotografie het volgende:
hoop dan maar dat er geen houdbaarheidsdatum op zit....
hmmm kan met 2cm meestal wel een jaar vooruit.quote:Op dinsdag 24 maart 2009 20:45 schreef ElisaB het volgende:
[..]
We kopen heel regelmatige nieuwe; steeds met 6m tegelijk
?quote:Op dinsdag 24 maart 2009 21:36 schreef Casparovvv het volgende:
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat foto's
gesneden waarquote:Op dinsdag 24 maart 2009 21:38 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
?
van de machine? of van gesneden waar?
Beide. Laat mij maar eens zien hoe goed je een mooie rode rosbief kan snijdenquote:Op dinsdag 24 maart 2009 21:38 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
?
van de machine? of van gesneden waar?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |