FOK!forum / Culinesse à gogo / Kant en klare pindasaus
Pacmaniaczaterdag 21 februari 2009 @ 04:51
Welke is een beetje te nassen?

Net een potje van inproba opgewarmd maar viel vies tegen.
De Stegeman is aardig te doen

Iemand anders nog tips?
Kom niet aan met zelf maken want daar heb ik geen zin in
Mylenezaterdag 21 februari 2009 @ 04:59
Ik vond die van Stegeman niet lekker.

Die van de Lidl vond ik wel lekker smaken.
Terpentin07zaterdag 21 februari 2009 @ 05:01
De satesaus van Remia was wel lekker.Maar die van de Lidl ga ik ook nog proberen.Allen is het zoveel.
Pacmaniaczaterdag 21 februari 2009 @ 05:03
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 05:01 schreef Terpentin07 het volgende:
De satesaus van Remia was wel lekker.Maar die van de Lidl ga ik ook nog proberen.Allen is het zoveel.
Precies! Die van Stegeman Wijco zijn allemaal ubertonnetjes. Leuk voor een bbq met 20 man maar niet echt praktisch als je ff zin heb in een mexicano pinda ofzo
nedenzozaterdag 21 februari 2009 @ 05:03
je kan ook pindakaas opwarmen in een pannetje en sambal er doorheen roeren ofzo
Pacmaniaczaterdag 21 februari 2009 @ 05:03
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 05:03 schreef nedenzo het volgende:
je kan ook pindakaas opwarmen in een pannetje en sambal er doorheen roeren ofzo
Zet ik het nog in de OP

Echt he sommige mensen
SiGNezaterdag 21 februari 2009 @ 05:10
Wijco
cheqyzaterdag 21 februari 2009 @ 08:23
Wij vinden die van Knorr erg lekker.



Een paar minuutjes opwarmen in de pan en klaar.
Hyperdudezaterdag 21 februari 2009 @ 08:29
Wijko is redelijk OK voor fabrieksmeuk.
Beter is scheut ketjap er bij. Nog beter is een schep van je ui/knoflook/sambal mengsel (dat je vaak toch al maakt voor het vlees/kip) erbij te kieperen,
IJsblockzaterdag 21 februari 2009 @ 09:50
Conimex pindasaus in een zakje, water in de waterkoker, laten koken, erbij mikken en het is nog te nassen ook!
Marijkezwollezaterdag 21 februari 2009 @ 09:51
Wij hebben altijd die van stegeman, lekker makkelijk om af en toe een beetje op te warmen (in een glaasje in de magnetron). We hebben ook wel eens die van Wijko, maar daar moet je nog water aan toevoegen dus vind ik zelf wat minder praktisch. Die van AH eigen merk is trouwens ook goed te doen
Hyperdudezaterdag 21 februari 2009 @ 10:16
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 09:51 schreef Marijkezwolle het volgende:
... die van Wijko, maar daar moet je nog water aan toevoegen dus vind ik zelf wat minder praktisch. ...
Koken moet natuurlijk wel een beetje een uitdaging blijven in CUL.
Marijkezwollezaterdag 21 februari 2009 @ 11:27
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 10:16 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Koken moet natuurlijk wel een beetje een uitdaging blijven in CUL.
Dan maak ik m'n eigen satésaus en dan neem ik geen kant en klare, dat is pas wat voor in CUL
Kant en klare is voor de lui en makkelijk dan wil ik niet nog eens water moeten toevoegen enzo
FloggingMollyzaterdag 21 februari 2009 @ 14:29
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 09:50 schreef IJsblock het volgende:
Conimex pindasaus in een zakje, water in de waterkoker, laten koken, erbij mikken en het is nog te nassen ook!
Dat is echt de goorste pindasaus die ik ooit gehad heb
kabouter.mutszaterdag 21 februari 2009 @ 14:51
WIJCO
een ander is er niet
en dan niet de kant en klare maar die je nog moet aanlengen
Oblivionzaterdag 21 februari 2009 @ 14:52
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 14:51 schreef kabouter.muts het volgende:
WIJCO
een ander is er niet
en dan niet de kant en klare maar die je nog moet aanlengen


En die heb je ook in kleinere emmertjes.
Dan een scheutje ketjap en lik sambal!
RobinOokzaterdag 21 februari 2009 @ 14:58
kabouter.mutszaterdag 21 februari 2009 @ 16:31
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 14:52 schreef Oblivion het volgende:

[..]



En die heb je ook in kleinere emmertjes.
Dan een scheutje ketjap en lik sambal!
Ja precies!!
Ik gooi ook vaak de marinade erbij.
kawotskizaterdag 21 februari 2009 @ 23:21
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 05:03 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Zet ik het nog in de OP

Echt he sommige mensen
als je echt geen ingredienten in huis hebt snap ik het maar als je bv al ketjap, melk, sambal, laos, djintan in huis hebt dan kan je je eigen smaak bepalen ipv je te beperken tot die standaardzooi uit de super.
Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 00:02
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 14:58 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Die is lekker
uniekhoornzondag 22 februari 2009 @ 00:17
De enige die ik echt lekker vind is de Calve satesaus... aanmaken met melk en wat ketjap en sambal erbij... heerlijk zoet en een mooie diepe smaak
floopzzzondag 22 februari 2009 @ 01:17
Verstegen, by far.
(pssst ze hebben daar grote potten van,maar ook kleine kuipjes van, per 3 verpakt en ooit ooit ooit heb ik ook sticks satesaus van ze gehad, toen te vinden bij de kruiden in de supermarkt)

[ Bericht 4% gewijzigd door floopzz op 22-02-2009 01:31:29 ]
Heidi-zondag 22 februari 2009 @ 01:21
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 02:14
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 23:21 schreef kawotski het volgende:

[..]

als je echt geen ingredienten in huis hebt snap ik het maar als je bv al ketjap, melk, sambal, laos, djintan in huis hebt dan kan je je eigen smaak bepalen ipv je te beperken tot die standaardzooi uit de super.
Ja en als jij de stront dan meteen uit je ogen wrijft kun je lezen dat ik op zoek ben naar kant en klare pindasaus
Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 04:56
quote:
Op zondag 22 februari 2009 02:14 schreef Pacmaniac het volgende:

Ja en als jij de stront dan meteen uit je ogen wrijft kun je lezen dat ik op zoek ben naar kant en klare pindasaus
Lief doen tegen elkaar Sommige mensen willen gewoon heel graag dat je alles zelf maakt en begrijpen niet zo goed wat je bedoelt met 'snel en makkelijk' Maar dan moet hij ook zèlf de pindakaas maken. Vind ik dan.

Ik heb overigens al een paar keer zelf (jaja, helemaal zelf...dus met allerlei ingrediënten mengen en zo, heel gedoe) satésaus proberen te maken, maar kant & klaar is eigenlijk meestal lekkerder dan wat ik maak
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 04:58
quote:
Op zondag 22 februari 2009 04:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Lief doen tegen elkaar Sommige mensen willen gewoon heel graag dat je alles zelf maakt en begrijpen niet zo goed wat je bedoelt met 'snel en makkelijk' Maar dan moet hij ook zèlf de pindakaas maken. Vind ik dan.

Ik heb overigens al een paar keer zelf (jaja, helemaal zelf...dus met allerlei ingrediënten mengen en zo, heel gedoe) satésaus proberen te maken, maar kant & klaar is eigenlijk meestal lekkerder dan wat ik maak
Kijk zo kan het ook
Twerkzondag 22 februari 2009 @ 05:03


Voordeel is dat je deze ook in 12 liter emmers kunt krijgen
WammesWaggelzondag 22 februari 2009 @ 14:14
Die van Euroshopper is ook wel te kanen, en cheap cheap he
josvrzondag 22 februari 2009 @ 14:52
Echte pindasaus maak je niet van pindakaas. In productiepindakaas (en productiepindasaus) is de pindaolie uitgehaald en vervangen door goedkopere (Palm) olie (pindaolie is namelijk meer waard dan pindakaas). Verder is pindakaas te fijn, al hoewel je dat een beetje kunt oplossen door 'pindakaas met noot' te gebruiken (PS: pinda's zijn geen noten, dus dit soort etiketten slaat nergens op)

Voor goede pindasaus pasta ga je naar Surinaamse/Javaanse toko. Zo'n pasta kun je langer bewaren, aanlengen met water bij gebruik.

Let op dat je bij de Surinaamse/Javaanse toko vaak praten over 'pindasambal'. Deze pindasaus is voor Hollanders echt veel te heet. Je moet dan altijd de minst heette nemen.

Je kunt de pindasaus pasta ook zelf maken maar dat kost tijd (zelf pinda's branden, etc).

Een andere oplossing is een Surinaamse (Javaanse) vrouw trouwen. Eentje die vroeger goed bij moeders heeft opglet kan iedere dag lekkere pindasaus voor jou maken.

[ Bericht 39% gewijzigd door josvr op 22-02-2009 14:59:14 ]
IJsblockzondag 22 februari 2009 @ 15:00

Sateh-curry, je hoeft alleen maar de zak open te scheuren en te nassen!
kawotskizondag 22 februari 2009 @ 16:05
quote:
Op zondag 22 februari 2009 02:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Ja en als jij de stront dan meteen uit je ogen wrijft kun je lezen dat ik op zoek ben naar kant en klare pindasaus
ja duidelijk Einstein.. lezen is een vak, als jij de eerste eenderde van mijn zin dan niet ziet is dat niet mijn probleem. Jij verdient gewoon de satesaus uit de supermarkt.
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 20:17
quote:
Op zondag 22 februari 2009 16:05 schreef kawotski het volgende:

[..]

ja duidelijk Einstein.. lezen is een vak, als jij de eerste eenderde van mijn zin dan niet ziet is dat niet mijn probleem. Jij verdient gewoon de satesaus uit de supermarkt.
Boehoe

Kant en klaar
Supermarkt
Zelf maken

Dig it?
Oblivionzondag 22 februari 2009 @ 20:34
Heb je nu al wat geprobeerd?
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 20:37
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:34 schreef Oblivion het volgende:
Heb je nu al wat geprobeerd?
Heb de kuipjes van Verstegen gehaald en idd prima. Geen idee hoelang je eigelijk pindasaus kunt bewaren als de seal verbroken is. Weekje max ofzo?
Isegrimzondag 22 februari 2009 @ 20:38
Wyko.
Oblivionzondag 22 februari 2009 @ 20:41
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:37 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Heb de kuipjes van Verstegen gehaald en idd prima. Geen idee hoelang je eigelijk pindasaus kunt bewaren als de seal verbroken is. Weekje max ofzo?
Staat op de verpakking!
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 20:43
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:41 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Staat op de verpakking!

Meteen ff gekeken. Staat na opening in de koelkast "beperkt houdbaar" . Heb je nog geen reet aan.
Oblivionzondag 22 februari 2009 @ 21:08
Zolang er niks op groeit kan je het eten!
NutKeeszondag 22 februari 2009 @ 21:16
Gewoon even ruiken of een vinger er in steken en proeven. Een mens kan best wat hebben... dat overdreven gedoe met hygienen en bacterien tegenwoordig. Maar langer dan een week zou ik het zowiezo niet in mijn koelkast laten. Als er wat overblijft (van zo'n klein kuipje) gaat het direct de vuilnisbak in. En zo'n wat grotere pot probeer ik ook op te maken of blijft hooguit 3-4 dagen in mijn koelkast staan.
PKfotografiezondag 22 februari 2009 @ 22:09
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:17 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Boehoe

Kant en klaar
Supermarkt
Zelf maken

Dig it?
nope, voor mij maakt het niet veel uit of het kant en klaar is, of een pot pindakaas,
net zoveel werk, gooi er zelf toch ketjap, sambal, zout en eventueel andere kruiden bij tot het naar mijn smaak is
Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 23:24
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:43 schreef Pacmaniac het volgende:


Meteen ff gekeken. Staat na opening in de koelkast "beperkt houdbaar" . Heb je nog geen reet aan.
Ik heb een aangebroken bak satehsaus van mijn vader meegekregen en vroeg: "Hoe lang is dat al open?"
Hij had geen idee Staat ook 'na opening beperkt houdbaar op'. Wat is dat? Een paar dagen in de koelkast, een week, een maand? Ik denk niet dat ik het nog ga eten trouwens, als hij al geen idee heeft wanneer het is geopend klinkt het alsof het al maanden open staat.
PKfotografiezondag 22 februari 2009 @ 23:30
quote:
Op zondag 22 februari 2009 23:24 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb een aangebroken bak satehsaus van mijn vader meegekregen en vroeg: "Hoe lang is dat al open?"
Hij had geen idee Staat ook 'na opening beperkt houdbaar op'. Wat is dat? Een paar dagen in de koelkast, een week, een maand? Ik denk niet dat ik het nog ga eten trouwens, als hij al geen idee heeft wanneer het is geopend klinkt het alsof het al maanden open staat.
bij ons staan potten van calve vaak een maand of 3 geopend in de koelkast, zonder problemen.
(wel schoon bestek gebruiken bij het uitlepelen. maar verder is het geen probleem )

(vroeger..... als potten pindakaas lang open stonden dan ging de olie drijven. was het zo hard als beton. maar was nog steeds eetbaar. )
anders noemen we het wel een bakje weerstand. maar wat goed ruikt, en er nog goed uitziet. dat is in mijn ogen nog goed.

ik vertrouw meer op mijn zintuigen als op een datum op een etiket
Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 23:32
Hmm, het ziet er niet bedorven uit of zo. Het is gewoon bruin, beetje uitgedroogd en ruikt naar pindasaus.
PKfotografiezondag 22 februari 2009 @ 23:35
quote:
Op zondag 22 februari 2009 23:32 schreef Isabeau het volgende:
Hmm, het ziet er niet bedorven uit of zo. Het is gewoon bruin, beetje uitgedroogd en ruikt naar pindasaus.
zou voor mij geen probleem zijn. (kan ook zijn dat ik veel weerstand heb )

heb eigelijk nog nooit pindakaas of pindasaus in handen gehad die echt niet meer te eten was. (of ik vreet het teveel. maar dat denk ik niet) of het heeft een erg lange houdbaarheid datum.
crazy_ivanzondag 22 februari 2009 @ 23:45
quote:
Op zondag 22 februari 2009 01:17 schreef floopzz het volgende:
Verstegen, by far.
(pssst ze hebben daar grote potten van,maar ook kleine kuipjes van, per 3 verpakt en ooit ooit ooit heb ik ook sticks satesaus van ze gehad, toen te vinden bij de kruiden in de supermarkt)
Ik heb ook altijd Verstegen satésaus maar bij mij is het verpakt in 5 porties voor 1 à 2 personen ofwel 5 kuipjes van 80 ml.
allsystemshaltmaandag 23 februari 2009 @ 19:54
WIJCO
Trustenmaandag 23 februari 2009 @ 21:27
Waarom wordt Wyko hier zo weinig genoemd? Die is overheerlijk (aanmaken met melk + beetje sambal + scheutje ketjap wordt het nog lekkerder!)
Twerkmaandag 23 februari 2009 @ 22:27
Overigens spreek ik we liever van sate saus. Pindasaus klinkt zo Febo voor mijn gevoel.
Pacmaniacwoensdag 25 februari 2009 @ 05:38
quote:
Op maandag 23 februari 2009 22:27 schreef Twerk het volgende:
Overigens spreek ik we liever van sate saus. Pindasaus klinkt zo Febo voor mijn gevoel.
Sate saus wekt de illusie dat het saus zou zijn louter voor bij de sate. Ik vind het dom klinken een patatje met sate saus. Saus gemaakt van pinda's dus pindasaus zou de meest logische naam zijn. Maar what's in the name / care.