abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66264378
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten.
En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo.

Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal.

Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus.


Whisky Cocktail saus

[ Bericht 4% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 06:09:48 ]
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264386
Knoflooksaus.
WOS'ser for life.
pi_66264389
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:02 schreef Gabbylicious het volgende:
Knoflooksaus.
Vanzelfsprekend

The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264390
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05:15 #5
135486 Manu82
How you doin'?
pi_66264391
Some memories are best forgotten
Room 23
  One tough cookie vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05:56 #6
169210 liesje1979
pi_66264393
Klopt!


En nu heb ik honger,

[ Bericht 26% gewijzigd door liesje1979 op 20-02-2009 14:47:06 ]
pi_66264399
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:

Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66264401
Two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe.
-- Albert Einstein
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2009 @ 06:11:06 #9
135486 Manu82
How you doin'?
pi_66264403
Pepersaus natuurlijk

Some memories are best forgotten
Room 23
pi_66264405
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:09 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:

[ afbeelding ]
Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij
pi_66264407
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:11 schreef m3nster het volgende:
[ afbeelding ]
Grootgebruiker?
pi_66264413
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe.
-- Albert Einstein
pi_66264416


Teriyaki
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264420
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:14 schreef m3nster het volgende:
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Hier nog zo eentje!

Oh ja, dit is een van mijn favo's:

ingrediënten:


50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd
1 grote teen knoflook, geplet
100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd
8 eetlepels extra-vierge olijfolie
5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok
zout
versgemalen peper

bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.

Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.

pi_66264423
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:12 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij
[ afbeelding ]
Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66264424
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje!

Oh ja, dit is een van mijn favo's:

ingrediënten:


50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd

1 grote teen knoflook, geplet

100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd

8 eetlepels extra-vierge olijfolie

5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok

zout

versgemalen peper

bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.

Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.
Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264431
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Neeeee, ik hou alleen van groffe mosterd! Niet van die slappe troep.
pi_66264435
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:17 schreef Twerk het volgende:

[..]

Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig!
pi_66264443
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Nee precies, maar dit gaat ook tegen alle regels in van de saus. Sauzen moeten puur en karakteristiek blijven.. Bepaalde varianten zijn ok, maar ze mengen is in de meeste gevallen natuurlijk doodzonde. Bij Curry en mayo kan dit natuurlijk weer wel.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264447
Moet eigenlijk niet aan eten denken nu.. Heb zoveel redbulls achter mn kiezen..
Two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe.
-- Albert Einstein
pi_66264449
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje!

[ afbeelding ]
Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_66264452
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_66264458
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:24 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
Zelf maken is het lekkerste en leukste maar voor het gemak koop ik ook weleens potjes, heb nou wat bertolipotjes op voorraad staan.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:27:18 #24
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66264463
Bruine Chinese saus van de Jap
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 06:28:07 #25
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66264466
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Oy, ik had eens pestokruid of zo waar je zelf saus van moest maken, keiranzig
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')