abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Weblog donderdag 19 februari 2009 @ 18:02:31 #1
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_66245701
Getsie echt vies vind ik ze nog steeds
Alleen op pizza lust ik ze wel

quote:
Een champignon van de soorten Agaricus bisporus en Agaricus bitorquis is een eetbare paddenstoel die in Nederland sinds de jaren 70 van de twintigste eeuw volledig is ingeburgerd. Champignons worden in Nederland bijna volledig in champignoncellen gekweekt op een speciaal samengestelde voedingsbodem van onder andere paardenmest en dekaarde. De teelt in Nederland vindt voornamelijk plaats in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.
Vroeger werden champignons geteeld in de fluweelgrotten in Valkenburg en in de St. Pietersberg bij Maastricht.

Champignons worden vermeerderd via een reincultuur van mycelium op graankorrels dat broed wordt genoemd.
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_66245761
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 18:02 schreef Paul het volgende:
Getsie echt vies vind ik ze nog steeds
Alleen op pizza lust ik ze wel
Wat een onzin, dat je ze dan wel ineens lust
Je stelt je dus aan.
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
pi_66245782
Echt neit te eten, die dingen :p
pi_66245854
Is dit je lifestyle of moest je bij de buren zijn...?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_66246100
ik vind t ook niet te eten. Ook niet op pizza.
pi_66246240
schopje naar CUL
pi_66246429
Champignons Eet ik echt wel 3 keer in de week zo'n beetje, in wokgerechten, pasta's, bij een biefstukje doe ik vaak krieltjes, champignons, paprika en ui erbij, ik vind ze heerlijk
  donderdag 19 februari 2009 @ 19:04:27 #8
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66248097
Lekker . Als ik ze gebruik voor gerechten, eet ik bijna altijd minstens de helft al rauw op voordat ik ze in het gerecht moet gooien . Daarom haal ik meestal een bakje extra
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Frontpage / Weblog donderdag 19 februari 2009 @ 19:04:46 #9
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_66248114
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 19:04 schreef The_Hives het volgende:
Lekker . Als ik ze gebruik voor gerechten, eet ik bijna altijd minstens de helft al rauw op voordat ik ze in het gerecht moet gooien . Daarom haal ik meestal een bakje extra
Gatverrrrrrrrrr
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
  donderdag 19 februari 2009 @ 19:10:29 #10
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66248376
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 19:04 schreef Paul het volgende:

[..]

Gatverrrrrrrrrr
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66251321
Champignons zijn heerlijk!

Was een tijdje geleden bij een chinees waar ze champignons ten grote van hockeypucks hadden, geweldig!
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  donderdag 19 februari 2009 @ 20:32:16 #12
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_66251545
Jammie, champignons! Ook hier in de pasta, op pizza, in de soep , bij een biefstukje of een schnitzel . Maar rauw eet ik ze niet. En die uit blik vind ik ook niet lekker .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_66251647
ik lust ze ook niet rauw nee Uit blijk heb ik niet geprobeerd, koop ze het liefst gewoon vers, als ik weinig tijd heb koop ik ze wel eens voorgesneden, maar liever niet
  donderdag 19 februari 2009 @ 20:42:22 #14
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_66251984
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 20:34 schreef Sylvana het volgende:
ik lust ze ook niet rauw nee Uit blijk heb ik niet geprobeerd, koop ze het liefst gewoon vers, als ik weinig tijd heb koop ik ze wel eens voorgesneden, maar liever niet
Vroegah, toen ik nog klein was, lustte ik juist alleen maar champignons uit blik.
Verse vond ik te sterk smaken ofzo . Nu vind ik die uit blik smakeloos en niet lekker van substantie. Een beetje taaiig, en glibberig, en vochtig. Toch wel grappig hoe je smaak kan veranderen.

Voorgesneden champignons kan best vind ik, als je ze dezelfde dag opeet .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_66252314
Ik vind ze rauw het lekkerst!
pi_66255920
Gister en eergister manderijnen, wat eet je morgen, paddestoelen? Ik kijk nu al uit naar het topic.
pi_66259079
De gewone standaard witte champignon heeft eigenlijk weinig tot geen smaak.
Zeker niet als die in het water heeft gelegen, wat dus ook niet hoort.
Deze neemt de smaak over van de kruiden en specerijen die in een gerecht gebruikt worden.

De kastanjechampignon daarentegen heeft een geheel eigen smaak, net als de zwarte Chinese paddenstoel, dat zijn echte smaakmakers.
Die kan je ook heel goed in een soep verwerken.
pi_66259406
Ik lust ze alleen maar rauw .
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:23:37 #19
145518 Luiaerdt
Run to the pils!
pi_66259550
Mushroom mushroom
I play sports...no I don't, what the fuck?
  donderdag 19 februari 2009 @ 23:37:34 #20
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_66260153
Ik wil ooit nog eens iets gaan doen met 'wolkenoren' of met van die zwarte chinese paddestoelen.
Maar wat?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_66260319
Bij deze een recept:


Kalkoensoep met Chinese paddestoelen
aantal personen: 4

* Ingrediënten:
o 175 gr kalkoenborst zonder been
o 1 eetlepel sesamolie
o 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, zoals wolkenoren of boomoren
o 1 liter kippebouillon
o 1 eetlepel lichte sojasaus
o 1 plakje geschilde verse gemberwortel
o Zout
o Witte versgemalen peper
* Bereiding:
o Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig
o Snijd het vlees eerst in dunne repen en dan in stukjes
o Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze, al omscheppend, aan alle kanten even aan
o Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg
o Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in ruim water met wat zout, laat ze uitlekken en snijd ze in repen
o Doe de bouillon, de paddestoelen, de stukjes vlees, de sojasaus en de
o gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken
o Neem de stukjes gember uit de soep en breng op smaak met wat versgemalen
o peper en eventueel wat extra zout
o Dien de soep in verwarmde kommen op

Tip: Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook
  Redactie Frontpage / Weblog donderdag 19 februari 2009 @ 23:45:38 #22
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_66260480
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:20 schreef boskameel het volgende:
Ik lust ze alleen maar rauw .
Dat lijkt me net zoiets als een oogbal opeten zo vies
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_66260666
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:45 schreef Paul het volgende:

[..]

Dat lijkt me net zoiets als een oogbal opeten zo vies
Eerst proeven, dan pas zeggen wat je er van vind.

Ik kan champignons of andere paddenstoelen in maaltijden verwerken, zonder dat je in de gaten hebt, dat ze er in zitten.
Het ligt er ook een beetje aan hoe je ze snijdt, waardoor ze of wel, of niet opvallen.
pi_66261404
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:45 schreef Paul het volgende:

[..]

Dat lijkt me net zoiets als een oogbal opeten zo vies
Dat heb ik met cherry-tomaatjes. Als ik langzaam zo'n tomaat kapot bijt, lijkt het zo of je dwars door het hoornvlies gaat, waarna het glasachtig lichaam uit elkaar druipt over je tong .
pi_66261411
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:13 schreef chatter het volgende:
De gewone standaard witte champignon heeft eigenlijk weinig tot geen smaak.
Zeker niet als die in het water heeft gelegen, wat dus ook niet hoort.
Deze neemt de smaak over van de kruiden en specerijen die in een gerecht gebruikt worden.

De kastanjechampignon daarentegen heeft een geheel eigen smaak, net als de zwarte Chinese paddenstoel, dat zijn echte smaakmakers.
Die kan je ook heel goed in een soep verwerken.
Ja, dat dus. Gewone champi's zijn saai (en blikchampi's zijn viesss). Doe mij maar wat 'raardere' paddestoelen: oesterzwammen of kastanjechampignons of wat dan ook.
pi_66261537
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 00:13 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja, dat dus. Gewone champi's zijn saai (en blikchampi's zijn viesss). Doe mij maar wat 'raardere' paddestoelen: oesterzwammen of kastanjechampignons of wat dan ook.
En vergeet niet dat mensen vaak bang zijn voor het "vreemde" en het daardoor niet eten.

Je wilt niet weten wat ik in mijn tijd allemaal al gegeten heb in de landen waar ik ben geweest.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 09:51:41 #27
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_66267270
Jááááren geleden stonden we eens op een camping ergens in Frankrijk waar een oud vrouwtje verscheen die zelfgeplukte weidechampignons aanbood. Halve voetballen waren het!

Gestoofd met boter en een uitje, was géweldig!! Niet te vergelijken met die hagelwitte paddestoel-imitaties uit de supermarkt!
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 09:54:15 #28
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_66267346
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:41 schreef chatter het volgende:
Bij deze een recept:


Kalkoensoep met Chinese paddestoelen
aantal personen: 4

[recept]

Tip: Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook


Alleen: roerbakken in sesamolie?? Dat lijkt me een mooi recept voor een rookbom? (en bittere olie als je niet oppast?)
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 10:34:42 #29
145518 Luiaerdt
Run to the pils!
pi_66268486
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 00:19 schreef chatter het volgende:

[..]

En vergeet niet dat mensen vaak bang zijn voor het "vreemde" en het daardoor niet eten.

Je wilt niet weten wat ik in mijn tijd allemaal al gegeten heb in de landen waar ik ben geweest.
Vertel
I play sports...no I don't, what the fuck?
pi_66274124
@Beelzebufo: Sesamolie moet inderdaad niet al te lang onderhevig zijn aan hoge temperaturen, dus moet je er voor zorgen dat je alles netjes klaar hebt staan en op de juiste momenten, zonder vertraging de wok in kan gooien. Maar wel steeds laten bewegen, roeren, of omschudden.

@Luiaerdt: Ik zal je niet de goorste dingen vertellen, maar boomwortels, rietwortels, vleermuizen, slangen, krokodil, hagedis, ballen, insecten en ga zo maar door.
Soms moet je gewoon meedoen met de lokale bevolking, anders heb je dus echt niets te eten.
  donderdag 25 november 2010 @ 20:09:21 #31
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_89149909
*kick*

Thanksgiving snacks: Gepaneerde gefrituurde champignons.





Damn wat lekker. :9
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator / Miss SHO donderdag 25 november 2010 @ 20:11:32 #32
22592 crew  Ole
pi_89150007
Ze gooien daar ook maar van alles in de frituur he ;)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 november 2010 @ 20:21:21 #33
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89150439
Champignons heb ik in de loop der jaren wel leren eten en begin het nog lekker te vinden ook :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 25 november 2010 @ 20:26:40 #34
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_89150655
quote:
6s.gif Op donderdag 25 november 2010 20:11 schreef Ole het volgende:
Ze gooien daar ook maar van alles in de frituur he ;)
Zelfgemaakt. }:|
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 25 november 2010 @ 20:27:21 #35
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_89150688
Champignons in bierbeslag O+
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_89152631
Mm, het trekt me niet moet ik zeggen.
pi_89174508
quote:
14s.gif Op donderdag 25 november 2010 20:09 schreef popolon het volgende:
*kick*

Thanksgiving snacks: Gepaneerde gefrituurde champignons.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Damn wat lekker. :9
Dat eet ik in restaurants vaak als voorgerecht met een lekker roomsausje erbij :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')