één keer gerookte kip op, en dat smaakte naar rookworstquote:Op zaterdag 4 april 2009 22:12 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Kipfilet
[ afbeelding ]
Eerst een beetje beginnen met stoken (zit een heel verhaal achter, maar uiteindelijk is het gelukt om de boel gloeiend te krijgen)
[ afbeelding ]
De gepekelde kipfilet er in. Deze zijn bijna 24 uur gepekeld, dat had wat korter gekund maar het kwam zo uit.
Deurtje dicht en om de paar minuten even gluren op de temperatuurmeter of alles wel een beetje netjes blijft, niet te heet. En het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kom nou, dat smaakt niet naar rookworst. Die associatie heb jij misschien omdat dat het enige met rooksmaak is wat je ooit hebt gegeten?quote:Op zondag 5 april 2009 01:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
één keer gerookte kip op, en dat smaakte naar rookworst
quote:Op zondag 5 april 2009 02:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.
http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Tof ding!quote:Op zondag 5 april 2009 02:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.
http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Tuurlijk. Je gebruikt immers geen vet.quote:Op zondag 5 april 2009 10:29 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Tof ding!zoiets ga ik ook proberen denk ik.
klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
ja die logica had ik zelf dus ook, wou het ff bevestigd hebbenquote:Op zondag 5 april 2009 10:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tuurlijk. Je gebruikt immers geen vet.
Dat ligt er maar aan.quote:Op zondag 5 april 2009 10:29 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Tof ding!zoiets ga ik ook proberen denk ik.
klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Nou ja, er zit dan wel een laagje braadvet op je vlees tenzij je het afdroogt met een stuk keukenpapier.quote:Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat ligt er maar aan.
Bij koud roken smelt er geen vet uit het vlees
Bij warm roken wel, maar bij het braden ook.
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
quote:Op zondag 5 april 2009 10:35 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nou ja, er zit dan wel een laagje braadvet op je vlees tenzij je het afdroogt met een stuk keukenpapier.
Ik heb geen angst voor vet, maar als je wilt afvallen, is het handig om een beetje mager te eten (naast het verbannen van suikers).quote:Op zondag 5 april 2009 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat filmpje wordt wel weer goedgemaakt door het vet wat uit het vlees gesmolten is.
Maar waarom altijd die angst voor vet, vet is gezond, je hebt vet nodig.
Nee, als je af wilt vallen moet je meer bewegen, maar dat is hier OT.quote:Op zondag 5 april 2009 10:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb geen angst voor vet, maar als je wilt afvallen, is het handig om een beetje mager te eten (naast het verbannen van suikers).
En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.quote:Op zondag 5 april 2009 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, als je af wilt vallen moet je meer bewegen, maar dat is hier OT.
Niet gaan JoJo-en dan maar, hmmm?quote:Op zondag 5 april 2009 10:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
Totaal geen last van.quote:Op zondag 5 april 2009 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet gaan JoJo-en dan maar, hmmm?
same here...20 KG. Gewoon door mijn eetpatroon van lekkere sausjes, calorieen en koolhydraten aan te passen. Zodoende let ik nu gewoon op wat ik eet zonder er obsessief over te doen. Maar ik wil wel graag weten of ergens veel vet in zit.quote:Op zondag 5 april 2009 10:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
Ja, vandaar dat frituren ook net zo vetarm is als grillen en roken he? Maakt allemaal niet uit, veel vet, weinig vet, plantaardig vet, ossenwit. Het blijft allemaal in de pan achter.quote:Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
bronquote:op aluminiumfolie leggen of gebruik maken van een rookkorf. Het voordeel van een rookkorf is dat deze de rook goed doorlaat en zodoende de noten goed doorrookt.
Dat is vast ookquote:Op zondag 5 april 2009 13:12 schreef mascara-klodder het volgende:
Iemand al eens eendeborst zelf gerookt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |